- Καθηγητής Φυσικής από τον Άλιμο προφυλακίστηκε για ασέλγεια εις βάρος 14χρονης μαθήτριας και αποκαλύφθηκαν συνομιλίες του με άλλη μαθήτρια σχετικά με χάπια που έπαιρνε.
- Οι διάλογοι περιλαμβάνουν αναφορές του καθηγητή ότι τα χάπια ήταν για να περνούν "πιο ωραία" μαζί, με την αστυνομία να ερευνά πιθανές περιπτώσεις σεξουαλικής παρενόχλησης και σε άλλες μαθήτριες.
- Υπάρχουν επίσης καταγγελίες για δεύτερο καθηγητή του σχολείου, καθώς και αίτημα από τους γονείς για την παρουσία ψυχολόγου και κοινωνικού λειτουργού για στήριξη των μαθητών.
Νέα στοιχεία που «καίνε» τον καθηγητή από τον Άλιμο, που προφυλακίστηκε για ασέλγεια εις βάρος 14χρονης μαθήτριας, είδαν το φως της δημοσιότητας την Πέμπτη (16.01.2025).
Ο καθηγητής Φυσικής σε σχολείο του Αλίμου, που φέρεται να είχε σχέση με 14χρονη μαθήτριά του, αποκαλύπτεται ότι συνομιλούσε και με άλλη μαθήτριά του, διαδικτυακά. Στα μηνύματα που αποκάλυψε ο ΑΝΤ1 μάλιστα, ο 52χρονος φέρεται να μιλάει στην ανήλικη για κάποιου είδους χάπια που έπαιρνε.
Ο 52χρονος παραμένει προφυλακισμένος, στις φυλακές Τρίπολης, ενώ μετά από έρευνες της αστυνομίας βρέθηκαν οι συνομιλίες «φωτιά» που είχε με 16χρονη μαθήτριά του.
Οι συνομιλίες εξελίχθηκαν ως εξής:
Καθηγητής: Τα χάπια που σου είπα δεν ήταν για το ζάχαρο.
Μαθήτρια: Λέγε τι είναι αυτά τα χάπια.
Καθηγητής: Για να περνάμε πιο ωραία οι δύο μας.
Μαθήτρια: Πόσο καιρό τα παίρνεις;
Σύμφωνα με πληροφορίες ο 52χρονος έπαιρνε διεγερτικά χάπια. Ερευνάται το ενδεχόμενο σεξουαλικής παρενόχλησης και σε περισσότερες μαθήτριες από τον καθηγητή του Αλίμου.
Νέες καταγγελίες
Δύο χρόνια πριν, είχε γίνει καταγγελία εις βάρος άλλου καθηγητή του σχολείου από γονέα παιδιού. Συγκεκριμένα ήταν επίσης καθηγητής φυσικής και χημείας και πλέον έχει φύγει από το γυμνάσιο.
«Υπάρχουν καταγγελίες και για δεύτερο εκπαιδευτικό. Δεν μπορεί να λέγεται εκπαιδευτικός και καθηγητής ένας άνθρωπος ο οποίος προσεγγίζει τις μαθήτριές του για άλλους σκοπούς», είπε ο Παναγιώτης Πάνας, πρόεδρος ΕΛΜΕ Νότιας Αθήνας.
Στο συγκεκριμένο σχολείο, ο σύλλογος γονέων ζήτησε την παρουσία ψυχολόγου και κοινωνικού λειτουργού, όσες τις ώρες των μαθημάτων για να παρέχουν βοήθεια στους μαθητές.