Ο Ευρωβουλευτής της Ελληνικής Λύσης, Εμμανουήλ Φράγκος, σε συνέντευξή του στον Realfm 97,8, εξέφρασε την αντίθεσή του στην πολιτική της Ε.Ε. σχετικά με τον πόλεμο Ρωσίας-Ουκρανίας, υποστηρίζοντας ότι η Ευρώπη έχει αποτύχει να επιτύχει ειρηνικές λύσεις και ότι η Ελλάδα θα έπρεπε να υιοθετήσει μια πιο ουδέτερη στάση.
Επιπλέον, αναφέρθηκε στις οικονομικές σχέσεις ΗΠΑ-Ευρώπης και την ανάγκη για αυτάρκεια, ενώ σχολίασε την κατάσταση των αγροτών στην Ε.Ε. και τις αθέμιτες πρακτικές που πλήττουν τους Έλληνες παραγωγούς.
Τέλος, σχολίασε την ένταση που προκλήθηκε από την Αφροδίτη Λατινοπούλου σχετικά με τη συζήτηση για το τραγικό συμβάν στα Τέμπη, επισημαίνοντας την πολιτική ταύτιση της με τη ΝΔ.
Διαβάστε αναλυτικά παρακάτω:
«Η Ευρώπη και η Ε.Ε. έχουν αποδειχθεί πολύ κατώτερες των περιστάσεων. Δυστυχώς βλέπουμε ότι οδηγείται στην απομόνωση» τόνισε ο Ευρωβουλευτής της Ελληνικής Λύσης, Εμμανουήλ Φράγκος στον Realfm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου.
«Η Ευρώπη επένδυσε όλη της την ενέργεια και πρακτικά όλα της τα χρήματα στον πόλεμο Ρωσίας – Ουκρανίας, στήριξε με όλες τις δυνάμεις την Ουκρανία- εμείς από την αρχή διαφωνήσαμε- επέβαλε κυρώσεις στην Ρωσία και βλέπουμε τις ΗΠΑ να έχουν ξεκινήσει τη διαδικασία για την επίτευξη της ειρήνης και την Ε.Ε. να είναι τελείως εκτός από αυτή τη διαδικασία. Το ίδιο παθαίνει και η ελληνική κυβέρνηση που επέλεξε να ανέβει στο συγκεκριμένο άρμα της εμπλοκής στον πόλεμο Ρωσίας- Ουκρανίας. Η Ελλάδα έχει ιστορικές σχέσεις και εμπορικές και ενεργειακές με την Ρωσία. Θα μπορούσε όπως η Ουγγαρία του Όρμπαν να κρατήσει μια πιο ουδέτερη στάση, να ακολουθήσει μια ανάλογη στρατηγική» τόνισε και πρόσθεσε ότι «έχουν τιμωρηθεί οι ηγέτες που επέλεξαν την εμπλοκή στον πόλεμο και τα ποσοστά τους καταρρέουν».
Ο κ. Φράγκος είπε: «Εμείς ρωτάμε στην Ευρωβουλή ποιο είναι το αποτέλεσμα της επιβολής των ρωσικών κυρώσεων; Σταμάτησε ο πόλεμος; Ο πόλεμος δεν σταμάτησε και ούτε χτυπήθηκε η οικονομία της Ρωσίας. Πιστεύω ότι κόμματα που στήριξαν την ουδετερότητα και μιλούσαν για την ειρήνη κυριαρχούν σε όλη την Ευρώπη. Δεν θεωρώ ότι ο ουκρανικός λαός ευθύνεται για τον πόλεμο. Η άποψή μου είναι ότι ευθύνεται η ουκρανική κυβέρνηση, ο Ζελένσκι και οι επιλογές του και η προηγούμενη αμερικανική κυβέρνηση».
Σε ερώτηση για τις οικονομικές σχέσεις ΗΠΑ- Ευρώπης, ο κ. Φράγκος απάντησε ότι «ο μοναδικός τρόπος για να είσαι απόλυτα προστατευμένος είναι η αυτάρκεια: η αυτάρκεια στην ενέργεια, στα τρόφιμα, σε όλα τα προϊόντα που καταναλώνεις. Η κατάσταση θέλει προσοχή, όταν μιλάμε για δασμούς μπορεί να χτυπηθεί η ευρωπαϊκή οικονομία αλλά θεωρώ ότι πρωτίστως αυτή που απειλείται είναι κυρίως η αυτοκινητοβιομηχανία. Η Ελλάδα δυστυχώς δεν παράγει αυτοκίνητα. Εμείς ως Ελληνική Λύση στην Ευρωβουλή θα πρέπει να αγωνιστούμε για να προστατευθούν τα προϊόντα που εξάγονται στην Αμερική που είναι κυρίως αγροτικά προϊόντα και δεν θεωρώ ότι θα πληγούν άμεσα το επόμενο διάστημα».
Σχετικά με την ΚΑΠ, ο κ. Φράγκος υποστήριξε ότι «το βασικό πρόβλημα των αγροτών σε όλη την Ευρώπη δεν είναι τόσο η ΚΑΠ, αλλά ότι η Ε.Ε. δεν μπορεί να ασκήσει διπλωματία ούτε πολιτική με τον στρατό αλλά το κάνει αποκλειστικά με οικονομικούς τρόπους και κάνει εμπορικές συμφωνίες με Τρίτες Χώρες. Αυτό που έχει γίνει τα τελευταία χρόνια είναι εξοργιστικό και λάθος γιατί κάνει εμπορικές συμφωνίες με Τρίτες Χώρες που οι παραγωγοί δεν έχουν να τηρήσουν όλα αυτά τα αυστηρά πρότυπα κατά την παραγωγική διαδικασία και εκτοξεύεται το κόστος παραγωγής. Βάζουμε αυτά τα προϊόντα στα ράφια χωρίς τους δασμούς που πρέπει. Στα ράφια έτσι βάζουμε ένα προϊόν ελληνικό σε τιμή Α και ένα άλλο π.χ. από το Μαρόκο σε χαμηλότερη τιμή και κατώτερης ποιότητας. Αυτό δημιουργεί αθέμιτο ανταγωνισμό και πλήττονται οι παραγωγοί μας».
Για την Αφροδίτη Λατινοπούλου και την ένταση που προκλήθηκε στην Ευρωβουλή για τη συζήτηση για τα Τέμπη, ο κ. Φράγκος ανέφερε ότι «Υπήρχε ένα αίτημα από την πολιτική ομάδα της Αριστεράς που ανήκει ο ΣΥΡΙΖΑ για να γίνει μια συζήτηση για το έγκλημα των Τεμπών. Αυτή η πρόταση στηρίχθηκε από όλες τις πολιτικές ομάδες, δεν είχε πολιτική χροιά. Η κυρία Λατινοπούλου ήταν αστείο για εμένα να δώσει πολιτική χροιά και κομματικό φίλτρο στη συζήτηση. Η συζήτηση αυτή είναι πολύ σημαντική και έπρεπε να γίνει. Είχαμε το κόμμα της Μελόνι να στηρίζει τη συζήτηση για το έγκλημα των Τεμπών, που έχουμε την Hellenic Train που είναι ιταλική εταιρεία και έχουμε την κυρία Λατινοπούλου που δεν την στήριξε γιατί λέει θα δυσφημιστεί η Ελλάδα σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Έχουμε δηλ. μια απόλυτη ταύτιση με την επιχειρηματολογία της ΝΔ» απάντησε ο κ. Φράγκος.
Ακούστε το ηχητικό: