Μια διεθνής ομάδα ερευνητών ανέφερε ότι η Μεγάλη Πυραμίδα της Γκίζας μπορεί να συγκεντρώνει ηλεκτρομαγνητική ενέργεια, αναδεικνύοντας πιθανές σύγχρονες εφαρμογές της αρχαίας μηχανικής. Η έρευνα αποκάλυψε ότι η ηλεκτρομαγνητική ενέργεια μπορεί να εστιάζεται στα εσωτερικά δωμάτια της πυραμίδας, όταν διεγείρεται από ραδιοκύματα συγκεκριμένου μεγέθους.
Τα ευρήματα αυτά υποδεικνύουν ότι οι αρχαίοι Αιγύπτιοι είχαν μεγαλύτερη κατανόηση της φυσικής απ’ ό,τι πιστευόταν, και τα αποτελέσματα θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε νέες τεχνολογίες, όπως αποδοτικές ηλιακές κυψέλες και εξελιγμένους αισθητήρες. Οι ερευνητές προγραμματίζουν να συνεχίσουν την έρευνα για τις ηλεκτρομαγνητικές ιδιότητες της πυραμίδας και άλλων αρχαίων κτηρίων.
Διαβάστε αναλυτικά παρακάτω:
Ερευνητές ανακάλυψαν για πρώτη φορά, πως η Μεγάλη Πυραμίδα της Γκίζας, μπορεί να συγκεντρώνει ηλεκτρομαγνητική ενέργεια.
Η αποκάλυψη αυτή επηρεάζει σημαντικά την κατανόηση της αρχαίας μηχανικής και των πιθανών σύγχρονων εφαρμογών.
Μια διεθνής ομάδα ερευνητών ανακάλυψε ότι η ηλεκτρομαγνητική ενέργεια μπορεί να εστιάζεται μέσα στα εσωτερικά δωμάτια της Μεγάλης Πυραμίδας της Γκίζας και κάτω από τη βάση της. Το φαινόμενο εμφανίζεται σε συνθήκες συντονισμού, όπου ηλεκτρομαγνητικά κύματα διεγείρουν την πυραμίδα, αναφέρει το Electro-Optics.
Οι ερευνητές εκτίμησαν ότι ο συντονισμός της πυραμίδας μπορεί να διεγερθεί από ραδιοκύματα μεγέθους 200-600 μέτρων.
Οι ερευνητές απέκτησαν επίσης πληροφορίες για την κατανομή των ηλεκτρομαγνητικών πεδίων εντός της πυραμίδας σε συνθήκες συντονισμού.
Οι ερευνητές πιστεύουν ότι τα ευρήματά τους μπορούν να έχουν εκτεταμένες συνέπειες στην πραγματική ζωή. Προκαλώντας τα ίδια αποτελέσματα στην κλίμακα των νανοσωματιδίων, οι ερευνητές πιστεύουν ότι τα νανοσωματίδια μπορούν να αναπτυχθούν για να εστιάζουν στην ηλεκτρομαγνητική δύναμη όπως αυτή της Μεγάλης Πυραμίδας. Τέτοια νανοσωματίδια μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την κατασκευή πολύ αποδοτικών ηλιακών κυψελών και προηγμένων αισθητήρων.
Η ανακάλυψη ότι η ηλεκτρομαγνητική ενέργεια μπορεί να εστιαστεί μέσω της Μεγάλης Πυραμίδας της Γκίζας προστίθεται στην εντυπωσιακή σειρά των θαυμάτων της μηχανικής που σχετίζονται με αυτό το αρχαίο κτήριο. Η Μεγάλη Πυραμίδα, που κατασκευάστηκε γύρω στο 2560 π.Χ., υπήρξε αντικείμενο μύθων και εικασιών επί αιώνες. Η ανακάλυψη υποδηλώνει ότι υπήρχε μεγαλύτερη επίγνωση της φυσικής και της μηχανικής εκ μέρους των αρχαίων Αιγυπτίων σε σύγκριση με ό,τι είχε δείξει η ιστορία.
Οι ερευνητές σκοπεύουν να συνεχίσουν την έρευνα για να μάθουν όσα περισσότερα μπορούν για τις ηλεκτρομαγνητικές ιδιότητες της Μεγάλης Πυραμίδας της Γκίζας και άλλων αρχαίων κτηρίων.