Ο Dr. Leonid Kim προτείνει τον χυμό παντζαριού ως μια φυσική εναλλακτική λύση για τη μείωση της υψηλής αρτηριακής πίεσης, γνωστής και ως υπέρταση.
Η υψηλή περιεκτικότητα του παντζαριού σε νιτρικά άλατα συμβάλλει στη διαστολή των αιμοφόρων αγγείων, ενισχύοντας την κυκλοφορία του αίματος και προσφέροντας περισσότερα θρεπτικά συστατικά και οξυγόνο στα όργανα. Παρά την ενθαρρυντική έρευνα, ο Dr.
Kim τονίζει την ανάγκη για περαιτέρω μελέτες για την κατανόηση των μακροπρόθεσμων οφελών αυτού του φυσικού χυμού.
Πιο αναλυτικά:
Η υψηλή αρτηριακή πίεση (ή υπέρταση) απαιτεί προσοχή και αποτελεσματική διαχείριση. Ένας γιατρός προτείνει μια φυσική προσέγγιση με την κατανάλωση ενός χυμού, που έχει αποδειχθεί ότι μειώνει την αρτηριακή πίεση. Η αποτελεσματικότητα του χυμού οφείλεται στην υψηλή περιεκτικότητά του σε νιτρικά άλατα.
Ο Νο1 χυμός για τη μείωση της υψηλής αρτηριακής πίεσης
Γνωστή και ως ο σιωπηλός δολοφόνος, η υψηλή αρτηριακή πίεση ή υπέρταση μπορεί να είναι επικίνδυνη εάν δεν τεθεί υπό έλεγχο. Ο χυμός παντζαριού θα μπορούσε να προσφέρει μια φυσική εναλλακτική λύση στα φάρμακα για τη θεραπεία της υψηλής αρτηριακής πίεσης, σύμφωνα με τον Dr. Leonid Kim.
Ο γιατρός εξηγεί ότι τα φάρμακα θα πρέπει να είναι η τελευταία λύση για τη διαχείριση της αρτηριακής πίεσης, υποστηρίζοντας φυσικές μεθόδους για την αντιμετώπιση του προβλήματος. Μια φυσική λύση για την διαχείριση της υπέρτασης είναι η κατανάλωση χυμού από παντζάρια. Ο ειδικός εξήγησε ότι η αποτελεσματικότητα αυτού του λαχανικού οφείλεται στην υψηλή περιεκτικότητά του σε νιτρικά άλατα.
Αρτηριακή πίεση: Πώς ο χυμός παντζαριού βοηθά στη μείωσή της
«Τα παντζάρια είναι πολύ πλούσια σε νιτρικά άλατα και αυτά τα ανόργανα νιτρικά άλατα μετατρέπονται σε βιοδραστικά οργανικά νιτρώδη που βοηθούν στη διαστολή των αιμοφόρων αγγείων», είπε ο Dr. Leonid Kim. Αυτή η διαδικασία διαστολής των αιμοφόρων αγγείων είναι το «κλειδί» για τη μείωση της αρτηριακής πίεσης.
«Αυτό με τη σειρά του ενισχύει την κυκλοφορία της ροής του αίματος και βοηθά τα αιμοφόρα αγγεία να παρέχουν περισσότερα θρεπτικά συστατικά και οξυγόνο στα όργανά μας».
Έρευνα που δημοσιεύθηκε στο The Journal of Nutrition οδήγησε σε ενδιαφέροντα συμπεράσματα για τα συμπληρώματα παντζαριού. Ο Dr. Kim σημείωσε ότι η μελέτη έδειξε πως «δεν υπήρχε διαφορά στη λήψη χυμού παντζαριού έναντι ανόργανων συμπληρωμάτων νιτρωδών». Πρόκειται για μια εντυπωσιακή μείωση της αρτηριακής πίεσης, ως αποτέλεσμα μιας φυσικής ένωσης, χωρίς τις παρενέργειες των περισσότερων φαρμάκων, επισημαίνει ο ειδικός.
Ωστόσο, ο Dr. Kim τονίζει ότι η τρέχουσα έρευνα έχει περιορισμούς όσον αφορά τη διάρκεια. «Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι οι δοκιμές περιορίστηκαν σε 15 ημέρες». Απαιτείται περαιτέρω έρευνα για να κατανοηθούν πλήρως τα μακροπρόθεσμα οφέλη της κατανάλωσης χυμού παντζαριού. «Χρειαζόμαστε μεγαλύτερες δοκιμές για να μελετήσουμε τα μακροπρόθεσμα αποτελέσματα», προσθέτει ο ειδικός.
@leonidkimmd #bloodpressure #hypertension #lowerbloodpressure #hypertensiontea ♬ original sound – Leonid Kim MD