Το άρθρο αναδεικνύει την πρωτοτυπία της Opel, η οποία ενσωματώνει μικρούς καρχαρίες σε κρυφά σημεία του εσωτερικού των αυτοκινήτων της, όπως στο νέο Grandland.
Αυτή η παράδοση ξεκίνησε το 2004 και έχει γίνει ένα παιχνίδι ανακάλυψης για τους φίλους της μάρκας, καθώς οι καρχαρίες κρύβονται σε διάφορα μοντέλα.
Το νέο Grandland συνδυάζει καινοτόμες τεχνολογίες και βιωσιμότητα, προσφέροντας μια μοναδική εμπειρία στους επιβάτες, ενώ η αναζήτηση των καρχαριών συνεχίζεται και σε μελλοντικά μοντέλα της Opel.
Πιο αναλυτικά
Κάθε αυτοκίνητο έχει μοναδικά σχεδιαστικά στοιχεία που το κάνουν αναγνωρίσιμο και να ξεχωρίσει από τα υπόλοιπα που κυκλοφορούν. Τα περισσότερα είναι άμεσα ορατά τόσο στο αμάξωμα όσο και στο εσωτερικό τους, ωστόσο υπάρχουν και μερικά πιο κρυφά αισθητικά γνωρίσματα. Ένα από αυτά που συναντώνται σε πιο κρυφά σημεία μοντέλων της Opel, είναι οι μικροί καρχαρίες.
Οι μικροί αυτοί «θηρευτές» συναρπάζουν τους φίλους της μάρκας εδώ και σχεδόν 20 χρόνια – και δίνουν δυναμικό «παρών» και στο νέο Opel Grandland. Το νέο, κορυφαίο SUV της Opel προσφέρει τα πάντα σε αφθονία: Καινοτόμες τεχνολογίες όπως οι προσαρμοζόμενοι αντιθαμβωτικοί προβολείς Intelli-Lux HD, κορυφαία άνεση με τα Intelli-Seats στο βασικό εξοπλισμό, έξυπνες λύσεις όπως το διάφανο Pixel Box στην κεντρική κονσόλα και πολλές ακόμη εκπλήξεις, όπως οι χαριτωμένοι καρχαρίες, που εμφανίζονται σε… κοπάδια (!) σε επιλεγμένα σημεία του βραβευμένου μοντέλου. Όμως για να τους ανακαλύψετε, θα χρειαστεί λίγη παρατηρητικότητα. Ένα καπάκι πρέπει να ανοιχτεί, ένας δίσκος να περιστραφεί ή το σημείο φόρτισης του κινητού να εξεταστεί από νέα οπτική γωνία. Ηλεκτροκίνητο σε κάθε του έκδοση και κατασκευασμένο από ανακυκλωμένα υλικά, το νέο Grandland υπηρετεί το όραμα «Greenovation» της Opel – κάνοντας τους εμβληματικούς καρχαρίες να νιώθουν σαν… στο σπίτι τους μέσα στο αυτοκίνητο!
Πώς ξεκίνησε η ιστορία των καρχαριών στην Opel;
Ένα Κυριακάτικο απόγευμα το 2004, ο σχεδιαστής Dietmar Finger εργαζόταν στο σπίτι του πάνω σε ένα σχέδιο για το Corsa D, που θα λανσαριζόταν δύο χρόνια αργότερα. Σχεδίαζε την εξωτερική πλευρά του ντουλαπιού του συνοδηγού, ένα κομμάτι που συνήθως μένει αθέατο. Όταν όμως το ντουλαπάκι ανοίγει, απαιτείται σταθερότητα, την οποία παρέχουν τα εγκάρσια «νεύρα» στην πλαστική επιφάνεια. Εκείνη τη στιγμή, ο γιος του κοίταξε το σχέδιο και του είπε: «Γιατί δεν βάζεις έναν καρχαρία;». «Γιατί όχι;» σκέφτηκε ο Finger και έδωσε στα «νεύρα» του ντουλαπιού σχήμα καρχαρία!
Την επόμενη ημέρα παρουσίασε την ιδέα στον Niels Loeb, τον τότε υπεύθυνο σχεδιασμού του Corsa, ο οποίος την ενέκρινε με ενθουσιασμό. Ο πρώτος καρχαρίας μπήκε στην παραγωγή – και έτσι ξεκίνησε μια παράδοση για την Opel. Συνέχεια είχαν το Zafira, το ADAM και ακολούθως όλα τα νέα μοντέλα έως και σήμερα. Οι σχεδιαστές προσθέτουν πλέον τουλάχιστον έναν καρχαρία κάπου στο εσωτερικό κάθε νέου μοντέλου, με τα σημεία αυτά να παραμένουν μυστικά μέχρι το λανσάρισμα του μοντέλου. Έτσι, η ανακάλυψή τους γίνεται ένα είδος παιχνιδιού. Το «κυνήγι καρχαριών» θα συνεχιστεί στο νέο Opel Frontera, που σύντομα θα βρίσκεται στις Εκθέσεις των Διανομέων του Επίσημου Δικτύου Opel, αλλά και σε κάθε μελλοντικό μοντέλο της μάρκας. Ένα είναι σίγουρο: το ταξίδι αναζήτησης συνεχίζεται.