Μια 65χρονη γυναίκα, η Kai, αποφάσισε να ζει μόνιμα σε ένα Smart Fortwo, το οποίο είναι γνωστό για τις περιορισμένες του διαστάσεις, λόγω οικονομικών δυσκολιών που συνάντησε κατά την πρόωρη συνταξιοδότησή της.
Παρά την έλλειψη βασικών ανέσεων, όπως κουζίνα και μπάνιο, η Kai έχει προσαρμόσει τη ζωή της μέσα στο αυτοκίνητο, χρησιμοποιώντας τον περιορισμένο χώρο για να αποθηκεύει τα απαραίτητα και να κοιμάται.
Η ζωή της μέσα στο Smart απαιτεί ευκινησία και προσαρμοστικότητα, καθώς οι συνθήκες είναι ιδιαίτερα δύσκολες.
Πιο αναλυτικά
Έχουμε παρουσιάσει διάφορα κουλά τροχόσπιτα, όπως το 3πορτο Suzuki Vitara πρώτης γενιάς. Σε εκείνο όμως, είχε ενσωματωθεί ένα ολόκληρο κουβούκλιο, που πρόσφερε στοιχειώδεις χώρους και ανέσεις. Τώρα, μια 65χρονη ζει μόνιμα σε ένα Smart Fortwo. Χωρίς τροποποιήσεις!
Γιατί πήρε την απόφαση να μεταφέρει το νοικοκυριό της μέσα στο πιο λιλιπούτειο μοντέλο της αγοράς; Υπόψιν ότι αναφερόμαστε στο Smart Fortwo πρώτης γενιάς, που ήταν ακόμα πιο μαζεμένο από τα επόμενα. Όχι ότι θα έκανε μεγάλη διαφορά.
Και πώς έκανε το μεγάλο βήμα; Η Kai ήθελε να συνταξιοδοτηθεί, κάτι που όμως δεν μπορούσε να αντέξει οικονομικά. Εκτός αν προχωρούσε σε κάποια δραστικά βήματα μείωσης του κόστους ζωής. Αλλά πολύ δραστικά, όπως το να αφήσεις το σπίτι της.
Σύνταξη και ξεγνοιασιά, αλλά ζωή μέσα σε «Smartάκι»; Ή θα συνέχιζες να εργάζεσαι μετά τα 65 σου, για να συντηρείς ένα κανονικό σπιτικό;
Το να ζεις σε ένα τόσο μικρό αυτοκίνητο πράγματι ρίχνει το κόστος, αλλά από ό,τι βλέπουμε στο βίντεο του καναλιού CheapRVliving στο YouTube, όχι χωρίς σοβαρούς περιορισμούς. Πριν πάρει την απόφαση για τη συνταξιοδότηση, η Kai ήθελε να διαπιστώσει αν χωράει μέσα στο Smart Fortwo.
Πράγματι, αν ξαπλώσει στην πλευρά του συνοδηγού με το κεφάλι της σχεδόν ακουμπισμένο στο μπροστινό παρμπρίζ, χωράει οριακά να απλώσει τα πόδια της. Όταν λέμε «τροχόσπιτο», εννοούμε πολλά περισσότερα πράγματα από τον ύπνο.
Αλλά στην περίπτωση του Smart, το μόνο που μπορεί να κάνει η Kai μέσα στο αυτοκίνητο είναι αυτό. Το κρεβάτι αποτελείται από δύο μικρά στρώματα αέρα που αποθηκεύονται σε υπνόσακους, τους οποίους τοποθετεί ψηλά κατά μήκος της πλευράς του συνοδηγού.
Προφανώς δεν υπάρχει κουζίνα, ούτε μπάνιο. Η Kai είναι παλιά «καραβάνα» στο να ταξιδεύει με ένα σακίδιο στην πλάτη, άρα πρόκειται για ολιγαρκές σκληραγωγημένο άτομο.
Στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου βρίσκεται ο μόνος πραγματικός αποθηκευτικός χώρος, όπου φυλάσσονται τα απολύτως απαραίτητα. Μαγειρικά σκεύη, μια μικροσκοπική εστία, ρούχα και κάποια ανταλλακτικά αυτοκινήτων.
Υπάρχει μια δεξαμενή νερού 10 lt μπροστά από το κάθισμα του συνοδηγού, όπου η Kai διατηρεί και ορισμένα προϊόντα προσωπικής υγιεινής.
«Πρέπει να είσαι λίγο ευκίνητος για να το κάνεις αυτό», είπε ο Kai στο βίντεο, αναφερόμενος στη φυσική ικανότητα ελιγμών. Το να σκαρφαλώνεις σε έναν τόσο περιορισμένο χώρο το απαιτεί. Αλλά υπάρχει και μια μεταφορική πτυχή σε αυτή την ευκινησία. Το να ζευγαρώσετε για να ζήσετε σε ένα από τα μικρότερα αυτοκίνητα στον κόσμο δεν μπορεί να είναι εύκολο. Αλλά με κάποιο τρόπο, ο Kai το κάνει.
Ένας άλλος Αμερικανός διαμένει μέσα σε Lamborghini Urus, τη διάσημη «Camperghini». Αλλά για τη δική του ιστορία, θα διαβάσετε σε άλλο άρθρο.