Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024

Μετά την κακοκαιρία «Atena» έρχεται η «Boris» – Καταιγίδες, βροχές και πτώση θερμοκρασίας ως τους 8 βαθμούς από την Παρασκευή στα δυτικά

  • Η κακοκαιρία «Atena» αντικαθίσταται από την κακοκαιρία «Boris» στην Ελλάδα.
  • Η κακοκαιρία θα φέρει βροχές, καταιγίδες, πτώση της θερμοκρασίας και ισχυρούς ανέμους στα δυτικά.
  • Οι μετεωρολόγοι προβλέπουν «καιρική ανάπαυλα» την Πέμπτη και φθινοπωρινές θερμοκρασίες το Σαββατοκύριακο.
  • Η κακοκαιρία «Boris» αναμένεται να επηρεάσει τα δυτικά με βροχές και καταιγίδες.
  • Οι προβλέψεις καιρού για την περίοδο της κακοκαιρίας περιλαμβάνουν νεφώσεις, βροχές, απογευματινούς ανέμους και σταθερές θερμοκρασίες σε διάφορες περιοχές της χώρας.

Συνεχίζεται κανονικά το κύμα κακοκαιρίας στη χώρα μας με την «Atena» να δίνει τη σειρά της στη «Boris». Μαζί της θα φέρει βροχές και καταιγίδες όπου θα «χτυπήσουν» τη δυτική Ελλάδα από την Παρασκευή (13.09.2024)

Τα κύρια χαρακτηριστικά της κακοκαιρίας θα είναι βροχές, καταιγίδες, πτώση της θερμοκρασίας από 6 ως και 8 βαθμούς αλλά και ισχυροί άνεμοι που θα αγγίξουν μέχρι και τα 7 μποφόρ.

Τα χαρακτηριστικά της νέας κακοκαιρίας ανέλυσε ο γνωστός μετεωρολόγος Γιώργος Τσατραφύλλιας με ανάρτησή του στο Facebook ο οποίος έκανε λόγο για «καιρική ανάπαυλα» αύριο Πέμπτη.

Ο μετεωρολόγος προβλέποντας τον καιρό του Σαββατοκύριακου δήλωσε πως η θερμοκρασία θα κινηθεί σε φθινοπωρινά επίπεδα.

«Καιρική ανάπαυλα αύριο Πέμπτη.

Από την Παρασκευή ένα νέο βαρομετρικό χαμηλό με το όνομα “BORIS ” αναμένεται να φέρει νέο κύκλο βροχών και καταιγίδων κυρίως στη δυτική Ελλάδα.

Επιπλέον θα πέσει η θερμοκρασία 6-8 βαθμούς ενώ θα ενισχυθούν και οι άνεμοι οι οποίοι θα πνέουν δυτικοί και βορειοδυτικοί με εντάσεις που θα φτάσουν τα 7 μποφόρ», έγραψε ο Γιώργος Τσατραφύλλιας.

Η ανάρτηση του Θοδωρή Κολυδά

Ο Θοδωρής Κολυδάς σε ανάρτησή του στο Χ (πρώην Twitter) μίλησε για μικρή και πρόσκαιρη πτώση της θερμοκρασίας το Σαββατοκύριακο.

«Μια μικρή & πρόσκαιρη πτώση της θερμοκρασίας το Σαββατοκύριακο και στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδος , αλλά όχι σημαντική.

Ακολουθούν κανονικές θερμοκρασίες για την εποχή, χωρίς μεγάλα σκαμπανεβάσματα , καθώς και βροχές, στο δεύτερο μισό του μήνα», έγραψε ο μετεωρολόγος.

Πρόγνωση καιρού για την ημέρα που θα «χτυπήσει» η Boris

Στα δυτικά και βαθμιαία στη Μακεδονία και τη Θράκη προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και στα βορειοδυτικά σποραδικές καταιγίδες με εξασθένηση των φαινομένων το απόγευμα.

Στις υπόλοιπες περιοχές προβλέπονται λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.

Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ. Το απόγευμα στα δυτικά θα επικρατήσουν δυτικοί άνεμοι 5 με 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Θα φτάσει στα δυτικά τους 27 με 29, στα βόρεια ηπειρωτικά και την ανατολική νησιωτική χώρα τους 28 με 30 και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 30 με 33 βαθμούς Κελσίου.

Πρόγνωση καιρού για αύριο Πέμπτη

ΑΤΤΙΚΗ

Καιρός: Γενικά αίθριος με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις το μεσημέρι – απόγευμα.

Άνεμοι: Από δυτικές διευθύνσεις 3 έως 5, πρόσκαιρα στα νότια τις μεσημβρινές – απογευματινές ώρες νότιοι 3 με 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 20 έως 31 με 32 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Καιρός: Γενικά αίθριος.

Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ στρεφόμενοι τις μεσημβρινές – απογευματινές ώρες σε νοτίων διευθύνσεων με την ίδια ένταση.

Θερμοκρασία: Από 18 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

Καιρός: Γενικά αίθριος με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες στη δυτική Μακεδονία τις βραδινές ώρες.

Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ, τις μεσημβρινές – απογευματινές ώρες στα νότια από νότιες διευθύνσεις με την ίδια ένταση.

Θερμοκρασία: Από 16 έως 28 και τοπικά έως 29 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Αρχικά γενικά αίθριος με λίγες τοπικές νεφώσεις, από το μεσημέρι όμως αρχικά στο Ιόνιο και γρήγορα στα δυτικά ηπειρωτικά οι νεφώσεις θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι, ενώ το βράδυ στα βορειοδυτικά πιθανώς να εκδηλωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες.

Άνεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 στρεφόμενοι γρήγορα σε δυτικούς νοτιοδυτικούς τοπικά στο Ιόνιο έως 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 18 έως 30 με 31 και τοπικά στα νότια έως 32 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Γενικά αίθριος με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις κυρίως τις μεσημβρινές – απογευματινές ώρες.

Άνεμοι: Από δυτικές διευθύνσεις 3 έως 5 και βαθμιαία μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 20 έως 31 και τοπικά έως 32 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

Καιρός: Στις Κυκλάδες γενικά αίθριος. Στη Κρήτη λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες τις μεσημβρινές – απογευματινές ώρες, με τοπικούς όμβρους, κυρίως στα ορεινά.

Άνεμοι: Από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 22 έως 30 και τοπικά στη Κρήτη έως 32 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

Καιρός: Αρχικά νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές ή όμβρους και πιθανώς στα βόρεια μεμονωμένες καταιγίδες και γρήγορη βελτίωση.

Άνεμοι: Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ και στα Δωδεκάνησα από δυτικές με την ίδια ένταση.

Θερμοκρασία: Από 21 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Καιρός: Γενικά αίθριος με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις.

Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ, πρόσκαιρα τις μεσημβρινές – απογευματινές ώρες στα ανατολικά από νότιες διευθύνσεις με την ίδια ένταση.

Θερμοκρασία: Από 18 έως 29 με 30 βαθμούς Κελσίου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Tο ΔΕΔΟΜΕΝΟ δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το ΔΕΔΟΜΕΝΟ ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δημοφιλή

Εντυπωσιακή παρουσίαση της φανέλας του Ολυμπιακού Βόλου (video)

Παρουσίαση φανελών του Ολυμπιακού Βόλου για τη νέα αγωνιστική...

Στη Φλώρινα η Πρόεδρος της Δημοκρατίας για τα αποκαλυπτήρια του «Μνημείου Εργάτη»

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου θα μεταβεί στη...

ΗΠΑ: Οι αρχές κατηγορούν κολοσσούς της κοινωνικής δικτύωσης για «μαζική παρακολούθηση» χρηστών

Η FTC κατηγορεί κολοσσούς κοινωνικής δικτύωσης για μαζική παρακολούθηση...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις από τις 10 το βράδυ της Πέμπτης έως τις 6 το πρωί της Παρασκευής στην Αττική Οδό – Ποιοι δρόμοι κλείνουν

Νέες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αττική Οδό λόγω εργασιών βαριάς συντήρησης.Οι ρυθμίσεις ισχύουν από τις 10 το βράδυ της Πέμπτης έως τις 6 το πρωί...

Κινηματογραφική διάρρηξη σε υπουργεία – Σήκωσαν 30 laptop και έφυγαν σαν κύριοι

Διάρρηξη και κλοπή 30 laptop από υπουργεία Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, και ΕργασίαςΔύο δράστες εμπλέκονται στη διάρρηξηΔιάρρηξαν την πόρτα του 5ου ορόφου και ανέβηκαν...

Αβέβαιη η συμμετοχή της Τουρκίας στη συμμαχική άσκηση του ΝΑΤΟ «RAMSTEIN FLAG 24»

Το ΝΑΤΟ επιδιώκει τη συμμετοχή της Τουρκίας στην άσκηση «RAMSTEIN FLAG 24».Η Τουρκία δεν έχει ακόμη υπογράψει το «Xplan» της άσκησης.Η Τουρκία πρέπει να...

Εφημερεύοντα Φαρμακεία – Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2024

Μάθετε ποια φαρμακεία εφημερεύουν σε Αθήνα. Βρείτε εύκολα και γρήγορα τα πλησιέστερα εφημερεύοντα φαρμακεία και δείτε το τηλέφωνο, τη διεύθυνση και τις τοποθεσίες τους στον...

Σεισμός 3,2 Ρίχτερ ανοιχτά της Αμοργού – Νοτιοανατολικά της Αρκεσίνης το επίκεντρο

Σεισμός 3,2 βαθμών Ρίχτερ σημειώθηκε ανατολικά της Αμοργού την Πέμπτη.Το επίκεντρο της δόνησης βρίσκεται 25 χιλιόμετρα νότια – νοτιοανατολικά της Αρκεσίνης.Το εστιακό βάθος της...

«Η πτώση οφείλεται στη μεγάλη πίεση που ακήθηκε», λέει το πόρισμα της ΟΣΥ για την κολόνα στη Νέα Φιλαδέλφεια

Η πτώση της κολόνας στη Νέα Φιλαδέλφεια οφείλεται σε μεγάλες ελκτικές δυνάμειςΟ έλεγχος του επιτόνου έδειξε υπέρβαση του ορίου θραύσης, οδηγώντας στην κοπή τουΗ...

Εξαφανίστηκε η 16χρονη Δέσποινα από τον Καρέα – Η ανακοίνωση από το «Χαμόγελο του Παιδιού»

16χρονη Δέσποινα εξαφανίστηκε από τον Καρέα, ανακοίνωση από το «Χαμόγελο του Παιδιού»Τα ίχνη της χάθηκαν την Τετάρτη, έχει καστανά μαλλιά και μάτια, ύψος 1,75...

Έκρυβαν πάνω από 4 κιλά κοκαΐνη και ηρωίνη – «Ντου» της αστυνομίας σε κατοικία στο Ζεφύρι

Στην επιχείρηση στο Ζεφύρι, η Αστυνομία ανέκρυψε πάνω από 3 κιλά ηρωίνης και 1 κιλό κοκαΐνης.Οι ιδιοκτήτες του σπιτιού, άντρας και γυναίκα στα 30,...

Ο άνθρωπος «χωρίς ταυτότητα» στη ΓΑΔΑ για τεστ DNA: «Έδωσα τα πάντα και περιμένω τις εξελίξεις»

Ο άνθρωπος «χωρίς ταυτότητα» είναι ο κ. Πέτρος, ο οποίος ανέφερε πως δεν θυμάται τίποτα από την παιδική του ηλικία και περιμένει τις εξελίξεις.Ο...

SCALP Naval: Ποιοι είναι οι πύραυλοι που όπως ανακοίνωσε ο Νίκος Δένδιας θα αποκτήσουν οι φρεγάτες Belharra

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας ανακοίνωσε ότι οι φρεγάτες Belharra θα εξοπλιστούν με τους πυραύλους SCALP Naval.Οι SCALP Naval είναι πύραυλοι cruise με μεγάλη εμβέλεια...