- Ο Κώστας Καρουσάκης ήταν αυτόπτης μάρτυρας σε ένα έγκλημα που έγινε από τον Νίκο Κοεμτζή.
- Περιέγραψε το έγκλημα που συνέβη μπροστά στα μάτια του, όπου ο Κοεμτζής σκότωσε 3 ανθρώπους και τραυμάτισε άλλους 7.
- Ο Καρουσάκης είχε μεσουρανήσει στο λαϊκό τραγούδι τις δεκαετίες του ’70 και του ’80.
- Πέθανε σε ηλικία 81 ετών, με την κόρη του να ανακοινώνει το θάνατό του στο Facebook.
- Είχε δημιουργήσει το δικό του νυχτερινό κέντρο και είχε συνεργαστεί με πολλούς καλλιτέχνες της εποχής, όπως Ρένα Βιολάντη, Αντύπας κ.α.
Ο Κώστας Καρουσάκης που πέθανε το πρωί, ήταν αυτόπτης μάρτυρας σε ένα έγκλημα που σημάδεψε τη χώρα. Τη νύχτα που ο Νίκος Κοεμτζής σκότωσε με σουγιά 3 ανθρώπους και τραυμάτισε άλλους 7.
Ο Κώστας Καρουσάκης πέθανε σε ηλικία 81 ετών, με την κόρη του Ελένη, να κάνει γνωστή την θλιβερή είδηση με ανάρτηση στο facebook. Ο θάνατος του λαϊκού τραγουδιστή, έφερε στο μυαλό ορισμένων και ένα από τα πιο συζητημένα εγκλήματρα που έγιναν στην Ελλάδα τον 20ο αιώνα. Τη νύχτα που ο Νίκος Κοεμτζής σκότωσε με σουγιά τρεις ανθρώπους για μια παραγγελιά. Ο Κώστας Καρουσάκης βρισκόταν εκείνα τα δραματικά λεπτά στην πίστα του νυχτερινού κέντρου.
Χρόνια μετά, ο τραγουδιστής που πέθανε το πρωί είχε περιγράψει το έγκλημα που σημειώθηκε μπροστά στα μάτια του. «Αυτή η νύχτα δεν ξεχνιέται όσα χρόνια κι αν περάσουν. Ήταν Φλεβάρης του ‘73, Απόκριες, Σάββατο βράδυ, στο μαγαζί («Νεράιδα της Αθήνας» στην Κυψέλη) δεν έπεφτε καρφίτσα. Τελείωνα το πρώτο μέρος του προγράμματος μου όταν κατέφθασε μια παρέα έξι ατόμων. Τρεις άνδρες, τρεις γυναίκες.
Έκατσαν μπροστά αλλά γωνία, δίπλα στη σκάλα που οδηγούσε στα καμαρίνια. Κάποια στιγμή ο αδελφός του Κοεμτζή μου ζητάει να τραγουδήσω τις «Βεργούλες» του Βαμβακάρη. Εγώ αρχικά έκανα το κορόιδο. Στο μεταξύ βλέπω τις γυναίκες της παρέας να φεύγουν και να μένουν μόνο οι άντρες. Δεν του άρεσε αυτό… Ο Κοεμτζής επέμενε: «Παίξε τις “Βεργούλες” να χορέψει ο αδελφός μου» μου λέει.
«Δεν το ξέρω το τραγούδι» του απαντώ εγώ για να τον αποφύγω. Επειδή όμως είδα την επιμονή του, παρακάλεσα τον Τάκη Αθανασιάδη, που δουλεύαμε μαζί, να το πει. Φυσικά δεν ήταν καθόλου εύκολο να κατεβάσουμε τόσο κόσμο από την πίστα.
Ανέβηκε να χορέψει ο αδελφός του Κοεμτζή και μαζί χόρευαν κι άλλοι. Άκουσα τις φωνές, κοίταξα να δω τι συμβαίνει και τον είδα να έχει βγάλει ένα μαχαίρι και να καρφώνει κόσμο» αναφέρει ο Κώστας Καρουτσάκης και συνεχίζει:
«Στην πίστα το αίμα έτρεχε ποτάμι. Βγαίνοντας εγώ προς τα έξω, με σπρώχνει ένας φίλος μου στην άκρη για να με προστατέψει γιατί ο Κοεμτζής φώναζε: «Πού είναι ο Καρουσάκης να τον σφάξω.. Μια δυο μέρες μετά που ξανανοίξαμε το μαγαζί ήταν γεμάτο. Εμείς θέλαμε να δουλέψουμε κι ο κόσμος ερχόταν να δει το μέρος όπου έγινε το φονικό», είχε πει ο ίδιος στο Έθνος.
Η πορεία του Κώστα Καρουσάκη στο πέρασμα των χρόνων
Ο Κώστας Καρουσάκης είχε μεσουρανήσει στο λαϊκό τραγούδι τις δεκαετίες του ’70 και του ’80 και τον τελευταίο καιρό αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα με την υγεία του. Άφησε την τελευταία του πνοή σήμερα, σε ηλικία 81 ετών.
Ο Κώστας Καρουσάκης είχε γεννηθεί στη Χίο και υπήρξε τραγουδιστής, στιχουργός ενώ υπήρξε και επιχειρηματίας του δικού του νυχτερινού κέντρου. Είχε συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα ονόματα του καλλιτεχνικού στερεώματος και όλοι τον σέβονταν για την καλλιτεχνική του πορεία.
Το 1974 είχε ανοίξει το δικό του νυχτερινό κέντρο και από το σχήμα περάσαν πολλοί λαϊκοί τραγουδιστές και τραγουδίστριες της εποχής αλλά και πολλοί άλλοι καλλιτέχνες που βρίσκονταν τότε στο ξεκίνημα της καριέρας τους.
Ανάμεσά τους οι Ρένα Βιολάντη, Αντύπας, Κατερίνα Στανίση, Νάγια Τρώνη, Πίτσα Παπαδοπούλου, Κική Ασημακοπούλου, Χριστίνα Αλεξοπούλου, Μαρίνα Βλαχάκη, Κώστας Κόλλιας, Σπύρος Δεναξάς, το μπαλέτο της Έρρικα Μπρόγιερ, Τέρης Χρυσός, Άντζελα Δημητρίου και πολλοί άλλοι…
Η κόρη του, Ελένη από νωρίς ακολούθησε τα χνάρια του στο τραγούδι, επιλέγοντας ένα πιο ελαφρολαϊκό είδος μουσικής.