- Τα σύκα είναι υγιεινά και πλούσια σε φυτικές ίνες και άλλα θρεπτικά συστατικά.
- Οι φυτικές ίνες τους βοηθούν στο πεπτικό σύστημα και βελτιώνουν την υγεία της καρδιάς.
- Δύο ωμά σύκα μεσαίου μεγέθους παρέχουν 2 γραμμάρια φυτικών ινών.
- Τα σύκα περιέχουν επίσης χαλκό, κάλιο, μαγγάνιο, μαγνήσιο και βιταμίνη Κ.
- Είναι σημαντικό να καταναλώνονται με μέτρο, σύμφωνα με διαιτολόγο.
«Τα σύκα είναι υγιεινά, καθώς αποτελούν εξαιρετική πηγή φυτικών ινών, αντιοξειδωτικών και άλλων σημαντικών θρεπτικών συστατικών. Θα πρέπει, όμως, να καταναλώνονται με μέτρο» επισημαίνει η διαιτολόγος από την Cleveland Clinic, Δρ Maxine Smith, RD, LD. Ακολουθούν παρακάτω τα σημαντικότερα οφέλη που αποκομίζουμε από τα σύκα.
Πλούσια σε φυτικές ίνες και θρεπτικά συστατικά
Ένα μεγάλο πλεονέκτημα των σύκων είναι η διατροφική τους σύσταση.
Οι φυτικές ίνες βοηθούν το πεπτικό σύστημα, πέψη, ανακουφίζοντας από τη δυσκοιλιότητα και βελτιώνουν την υγεία της καρδιάς μειώνοντας την αρτηριακή πίεση και τη χοληστερόλη. Δύο ωμά σύκα μεσαίου μεγέθους – περίπου 17 γραμμάρια – παρέχουν 2 γραμμάρια φυτικών ινών. Εκτός αυτού, τα σύκα περιέχουν βασικά θρεπτικά συστατικά όπως χαλκό, κάλιο, μαγγάνιο, μαγνήσιο και βιταμίνη Κ, που ενισχύουν την εύρυθμη λειτουργία του οργανισμού.
(με πληροφορίες από ygeiamou. gr / photo: pixabay)