Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024

Πεντάχρονο αγόρι πνίγηκε σε water park και οι δικηγόροι του υποστήριξαν ότι δεν ήταν απαραίτητοι οι ναυαγοσώστες

  • Το 5χρονο αγόρι Robin πνίγηκε σε πισίνα water park Atlantic Reach
  • Οι δικηγόροι του water park υποστήριξαν ότι δεν ήταν απαραίτητοι οι ναυαγοσώστες
  • Ο Robin δέχτηκε πρώτες βοήθειες αλλά ήταν πολύ αργά
  • Η οικογένειά του περιέγραψε τον Robin ως χαριτωμένο και έξυπνο παιδί
  • Ο διευθυντής της Atlantic Reach δήλωσε ότι δεν απαιτούνται ναυαγοσώστες λόγω αξιολόγησης κινδύνου
  • Οι γονείς του Robin δήλωσαν ότι δεν είδαν σήμανση για την απουσία ναυαγοσώστη στο water park

Σε ηλικία μόλις 5 χρονών ο Robin Van Caliskan βρέθηκε πνιγμένος σε μια πισίνα ενός water park με το όνομα Atlantic Reach. Ο μικρός Robin έκανε τις διακοπές του με την οικογένεια του και τον 6 μηνών αδερφό του Renas, όταν βρήκαν τον Robin μπρούμυτα στον πάτο της πισίνας. Οι δικηγόροι του water park υποστήριξαν ότι δεν ήταν απαραίτητοι οι ναυαγοσώστες στην πισίνα που βρέθηκε ο Robin.

Τον έβγαλαν έξω από την πισίνα και τότε δέχτηκε τις πρώτες βοήθειες από έναν αστυνομικό εκτός υπηρεσίας και έναν εκπαιδευμένο στις πρώτες βοήθειες μέλος του προσωπικού ώσπου να φτάσουν οι παραϊατρικοί. Δυστυχώς όμως ήταν πολύ αργά για τον 5χρονο Robin.

Η οικογένειά του, από το Πλίμουθ, περιέγραψε τον Ρόμπιν ως «πολύ χαριτωμένο και έξυπνο» και είπε επίσης ότι «αγαπούσε τις αγκαλιές».

Πεντάχρονο αγόρι πνίγηκε σε water park και οι δικηγόροι του υποστήριξαν ότι δεν ήταν απαραίτητοι οι ναυαγοσώστες
Οι γονείς του Robin

Ο πατέρας του Cemal Caliskan είπε ότι ο Robin λάτρευε τον έξι μηνών αδελφό του Renas και «θα ήθελε πολύ να τον βάλει στα πόδια του και να τον κουνήσει».

Πεντάχρονο αγόρι πνίγηκε σε water park και οι δικηγόροι του υποστήριξαν ότι δεν ήταν απαραίτητοι οι ναυαγοσώστες
Ο Robin με τον 6 μηνών αδερφό του Renas

Η αστυνομία του Ντέβον και της Κορνουάλης επιβεβαίωσε ότι ερευνά το περιστατικό.

Η μεριά του Atlantic Reach

Ο Henry Vernon, διευθύνων σύμβουλος της Atlantic Reach, είπε ότι η αξιολόγηση κινδύνου για την υγεία και την ασφάλεια του water park τους οδήγησε να αποφασίσουν ότι δεν απαιτούνται ναυαγοσώστες.

Ο κ. Vernon δήλωσε: «Οι ναυαγοσώστες δεν παρέχονται τις κανονικές ημέρες και ελέγχουμε τον αριθμό των ατόμων που επιτρέπονται στην πισίνα. Παρέχουμε ναυαγοσώστες μόνο σε μεγάλες συνεδρίες, αλλά αυτές είναι πολύ σπάνιες».

Ο διευθύνων σύμβουλος επιβεβαίωσε ότι δεν υπάρχουν φωτογραφίες ναυαγοσωστών στην ιστοσελίδα της εταιρείας ή στα τρέχοντα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και ότι έχουν εγκαταστήσει πινακίδες που λένε ότι δεν υπάρχουν ναυαγοσώστες σε υπηρεσία εμφανίζονται στο χώρο της πισίνας, στα αποδυτήρια και στα ντους.

Πρόσθεσε επίσης πως στην έρευνα ότι όλο το προσωπικό αναψυχής στο Atlantic Reach είναι εκπαιδευμένο στις πρώτες βοήθειες και ξέρει πώς να χρησιμοποιεί εξοπλισμό διάσωσης, όπως σημαδούρες «τορπίλης» παρόμοιες με αυτές που χρησιμοποιούνται από τους ναυαγοσώστες της RNLI στις παραλίες της Κορνουάλης, ένα κοντάρι έλξης και ένα πορτοκαλί δαχτυλίδι ζωής είναι όλα παρόντα δίπλα στην πισίνα μαζί με κουτιά πρώτων βοηθειών. Ένας απινιδωτής είναι επίσης διαθέσιμος από το γραφείο αναψυχής.

Σύμφωνα με τον Vernon, τη στιγμή του συμβάντος, 46 άτομα βρίσκονταν στην εσωτερική πισίνα, συμπεριλαμβανομένης της οικογένειας Caliskan.

Σε μια έρευνα για το θάνατο του Robin, η υπεύθυνη ασφαλείας του Συμβουλίου της Κορνουάλης, Ann-Marie Jameson, δήλωσε ότι ενώ δεν είναι παράνομο να μην υπάρχουν ναυαγοσώστες ακόμη και σε ώρες αιχμής, παραδέχτηκε όμως ότι ήταν «περίεργο και ασυνήθιστο» το γεγονός πως κανένας δεν ήταν σε υπηρεσία.

Πεντάχρονο αγόρι πνίγηκε σε water park και οι δικηγόροι του υποστήριξαν ότι δεν ήταν απαραίτητοι οι ναυαγοσώστες
Η πισίνα στο water park Atlantic Reach στο Newquay της Κορνουάλης όπου βρέθηκε νεκρός ο Robin

Η κ. Jameson είπε ότι το Atlantic Reach είχε ένα παρ’ ολίγον ατύχημα τον Οκτώβριο του 2020 και τώρα ένα θάνατο, και ενώ υπήρχε σήμανση και εξοπλισμός ασφαλείας διάσωσης, αυτό αναμένεται ως «βάση», προσθέτοντας ότι οι ναυαγοσώστες θα ήταν καλύτεροι.

Τι λένε οι γονείς του Robin

Oι γονείς του Robin, Cemal και Ferzane Caliskan, δήλωσαν ότι είχαν κλείσει τρεις διανυκτερεύσεις στο water park το περασμένο καλοκαίρι.

Πρόσθεσαν ότι αφού έφτασαν στο χώρο και έστησαν τη σκηνή τους, αποφάσισαν να κλείσουν μια συνεδρία κολύμβησης στην εσωτερική πισίνα.

Πεντάχρονο αγόρι πνίγηκε σε water park και οι δικηγόροι του υποστήριξαν ότι δεν ήταν απαραίτητοι οι ναυαγοσώστες

Το ζευγάρι είπε ότι επέλεξε το Atlantic Reach, το οποίο διαθέτει 185 θέσεις κατασκήνωσης και 230 εξοχικές κατοικίες, λόγω της εντύπωσης που είχαν ότι οι ναυαγοσώστες θα ήταν παρόντες.

Κατά τη διάρκεια της κατάθεσής τους, ο κύριος και η κυρία Caliskan είπαν ότι είδαν εικόνες ναυαγοσωστών στον ιστότοπο του πάρκου διακοπών και στη σελίδα του στο Facebook, αν και χρονολογούνται από το 2015.

Οι γονείς του Robin είπαν ότι δεν είδαν καμία σήμανση στα αποδυτήρια και τα ντους ή στον ίδιο τον χώρο της πισίνας που να λέει ότι δεν υπήρχαν ναυαγοσώστες.

Είπαν ότι δεν είδαν κανένα σημάδι που να λέει ότι οι γονείς πρέπει να συνοδεύουν τα παιδιά κάτω των οκτώ ετών στην πισίνα ανά πάσα στιγμή.

Πεντάχρονο αγόρι πνίγηκε σε water park και οι δικηγόροι του υποστήριξαν ότι δεν ήταν απαραίτητοι οι ναυαγοσώστες

Η Atlantic Reach ανέφερε σε δήλωσή της: «Δεν αισθανόμαστε ότι είναι σκόπιμο να σχολιάσουμε περαιτέρω σε αυτό το στάδιο, εκτός από το να πούμε ότι οι σκέψεις μας είναι με την οικογένεια αυτή τη στιγμή. Η Atlantic δεσμεύεται να υποστηρίξει τους επισκέπτες και την κοινότητά τους, καθώς και την ομάδα τους που παρείχε άμεση βοήθεια.

Η έρευνα για το περιστατικό συνεχίζεται.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Tο ΔΕΔΟΜΕΝΟ δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το ΔΕΔΟΜΕΝΟ ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δημοφιλή

Ένθετο Τέχνες: Η αλληλογραφία Θεόφιλου Χάνσεν και Ερνστ Τσίλλερ από το ΜΙΕΤ

Η ΑΛΛΗΛΟΓΡΑΦΙΑ ΘΕΟΦΙΛΟΥ ΧΑΝΣΕΝ & ΕΡΝΣΤ ΤΣΙΛΛΕΡ ΑΠΟ ΤΟ...

Ιμπραχίμ Ακίλ: Ποιο ήταν το υψηλόβαθμο στέλεχος της Χεζμπολάχ που σκοτώθηκε στη Βηρυτό

Ο υψηλόβαθμος αξιωματούχος της Χεζμπολάχ, Ιμπραχίμ Ακίλ, σκοτώθηκε σε...

Η Εφές πήρε το ντέρμπι με την Παρτίζαν στο κλειστό της Γλυφάδας

Η Αναντολού Εφές κέρδισε την Παρτίζαν 81-80 σε φιλικό...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

Οι θιασώτες της κρυπτοοικονομίας ονειρεύονται τη δημιουργία «δικτυακών χωρών»

Οι ανησυχίες για πολιτικές αναταράξεις λόγω των αμερικανικών προεδρικών εκλογώνΠροτάσεις από επιχειρηματίες τεχνολογίας για δημιουργία δικτυακών χωρώνΙδέα του "κράτους δικτύου" ως νέο έθνος με...

Κολομβία: Υπεραμύνεται της μείωσης του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης ο πρόεδρος της χώρας

Ο πρόεδρος της Κολομβίας προτείνει μείωση του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης.Στην Κολομβία, η ηλικία συνταξιοδότησης είναι 62 έτη για άνδρες και 57 έτη για γυναίκες.Ο...

Με πανίσχυρο εκρηκτικό ήταν παγιδευμένοι οι ασύρματοι στον Λίβανο

Εκρηκτικές συσκευές στον Λίβανο συνδέονται με την PETN, μια ισχυρή εκρηκτική ύλη.Η PETN είναι ένα από τα ισχυρότερα εκρηκτικά και μπορεί να ανατινάξει ένα...

Βενεζουέλα: Ο Μαδούρο υποστηρίζει ότι αυτοεξορίζεται ο ηγέτης της αντιπολίτευσης

Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας, Νικολάς Μαδούρο, αναφέρει ότι ο ηγέτης της αντιπολίτευσης, Edmundo González Urrutia, του ζήτησε επιείκεια για να εξοριστεί.Υπάρχουν αντικρουόμενες καταγγελίες για...

Η ειρηνευτική δύναμη του ΟΗΕ στον Λίβανο ζητά άμεση αποκλιμάκωση

Η ειρηνευτική δύναμη του ΟΗΕ στον Λίβανο ζητά άμεση αποκλιμάκωση λόγω συνεχιζόμενων εχθροπραξιών.Ο ισραηλινός στρατός εξαπέλυσε ισχυρές αεροπορικές επιθέσεις εναντίον συστημάτων εκτόξευσης ρουκετών της...

Για τη Νέα Υόρκη αναχωρεί το Σάββατο 21/9 ο Ταγίπ Ερντογάν

Ο Ταγίπ Ερντογάν αναχωρεί για τη Νέα Υόρκη για να συμμετάσχει στη 79η συνεδρίαση της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.Η ομιλία του Ερντογάν είναι προγραμματισμένη...

Harrods: 37 γυναίκες διεκδικούν αποζημιώσεις δηλώνοντας θύματα βιασμού από τον Μοχάμεντ Αλ Φαγιέντ 

37 γυναίκες καταθέτουν αστικές αξιώσεις για αποζημίωση από το Harrods, δηλώνοντας ότι ήταν θύματα βιασμού από τον Μοχάμεντ Αλ Φαγιέντ.Υπήρξε αποτυχία εταιρικής ευθύνης και...

Λετονία: Περιορισμός της ρωσικής γλώσσας στην αγορά εργασίας – Την αφαιρούν και από τα ΑΤΜ των τραπεζών

Το κοινοβούλιο της Λετονίας ενέκρινε νομοθετικά μέτρα για περιορισμό της ρωσικής γλώσσας στην αγορά εργασίας και στις οθόνες των τραπεζικών ΑΤΜ.Η πρώτη τροπολογία αφορά...

Η Σουηδία κατηγορεί μια γυναίκα για εγκλήματα πολέμου επειδή φέρεται να βασάνισε γυναίκες και παιδιά Γιαζίντι στη Συρία

Η Σουηδία κατηγορεί μια 52χρονη γυναίκα για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας σε σχέση με πράξεις στη Συρία κατά των Γιαζίντι το 2014-2016.Η γυναίκα αντιμετωπίζει...

Στην κόψη του ξυραφιού ο Λίβανος – Έρευνες σε Βουλγαρία και Νορβηγία για τους βομβητές

Ένταση στο Λίβανο μετά από επιθέσεις του Ισραήλ και αντίδραση της ΧεζμπολάχΟ Νασράλα κατηγορεί το Ισραήλ για εγκλήματα πολέμου και γενοκτονίαΚλιμάκωση της έντασης και...