Κυριακή, 22 Σεπτεμβρίου, 2024

Καιρός αύριο: Ανεβαίνει η θερμοκρασία, επιμένουν οι τοπικές βροχές

  • Άστατος καιρός αναμένεται αύριο στην Ελλάδα, με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες.
  • Η θερμοκρασία θα ανέβει και θα φτάσει σε πολλές περιοχές τους 26-29 βαθμούς Κελσίου.
  • Στην Αττική ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, με άνεμους βόρειους 3-4 μποφόρ και θερμοκρασία από 18 έως 28 βαθμούς Κελσίου.
  • Στη Θεσσαλονίκη, η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 27 βαθμούς Κελσίου, με γενικά αίθριο καιρό.
  • Στη Μακεδονία και τη Θράκη, θα υπάρχουν τοπικές νεφώσεις και πιθανότητα τοπικών βροχών, με θερμοκρασία από 13 έως 28 βαθμούς Κελσίου.
  • Στα νησιά Ιονίου, Κρήτη, και ανατολικό Αιγαίο, ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, με αραιές νεφώσεις και θερμοκρασία από 20 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Άστατος αναμένεται αύριο, Δευτέρα (23.09.24) ο καιρός στις περισσότερες περιοχές της χώρας, με το σκηνικό να συνθέτουν τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες και τη θερμοκρασία να σημειώνει άνοδο. 

Σύμφωνα με την πρόγνωση του καιρού της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, στο Ιόνιο θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές, ενώ από το απόγευμα πιθανώς να σημειωθούν μεμονωμένες καταιγίδες.

Τις πρωινές ώρες η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη στα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά.

Οι άνεμοι στα δυτικά θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ, ενώ στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο και θα φτάσει στις περισσότερες περιοχές τους 26 με 29 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική ο καιρός προβλέπεται γενικά αίθριος, από τις μεσημβρινές ώρες αραιές νεφώσεις πρόσκαιρα πιο πυκνές το απόγευμα. Οι άνεμοι βόρειοι 3 με 4 μποφόρ, από το μεσημέρι θα στραφούν σε νότιους με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία από 18 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη ο καιρός γενικά αίθριος, με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 15 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη

Γενικά αίθριος ο καιρός, με τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, οπότε πιθανώς να σημειωθούν πρόσκαιρες τοπικές βροχές στα ορεινά της δυτικής και κεντρικής Μακεδονίας. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 13 έως 28 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Στο Ιόνιο αραιές νεφώσεις παροδικά πιο πυκνές, με τοπικές βροχές και από τις απογευματινές ώρες πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες. Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος καιρός με αραιές νεφώσεις, οι οποίες από τις μεσημβρινές ώρες τοπικά θα πυκνώσουν και πιθανώς να σημειωθούν πρόσκαιρες βροχές. Οι άνεμοι από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 16 έως 28 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Αρχικά γενικά αίθριος ο καιρός, από τις μεσημβρινές ώρες αραιές νεφώσεις παροδικά πιο πυκνές με πιθανότητα πρόσκαιρων τοπικών βροχών το απόγευμα κυρίως στην Πελοπόννησο και την κεντρική Στερεά. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στα ανατολικά τοπικά 5 μποφόρ, βαθμιαία μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 16 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη

Στην Κρήτη αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πυκνότερες με τοπικές βροχές μέχρι τις μεσημβρινές ώρες. Στις Κυκλάδες γενικά αίθριος ο καιρός με αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία από 20 έως 26 και στην Κρήτη έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Γενικά αίθριος ο καιρός, με αραιές νεφώσεις από το απόγευμα. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία από 20 έως 29 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία

Αρχικά γενικά αίθριος ο καιρός, από τις μεσημβρινές ώρες αραιές νεφώσεις παροδικά πιο πυκνές με πιθανότητα πρόσκαιρων τοπικών βροχών το απόγευμα. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 14 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός την Τρίτη

Στο Ιόνιο ο καιρός θα είναι άστατος με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται αυξημένες νεφώσεις κατά διαστήματα, ενώ τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες στα δυτικά ηπειρωτικά. 

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ και μόνο στο ανατολικό και νοτιοανατολικό Αιγαίο θα επικρατούν βόρειοι άνεμοι 4 με 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο ως προς τις ελάχιστες τιμές και θα φτάσει στις περισσότερες περιοχές τους 27 με 29 και τοπικά στα κεντρικά ηπειρωτικά τους 30 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός την Τετάρτη 

Στο Ιόνιο και την Ήπειρο προβλέπονται αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις που τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αυξηθούν και στα δυτικά ηπειρωτικά θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Οι ορατότητες θα είναι τοπικά περιορισμένες τις πρωινές και βραδινές ώρες κυρίως στο Ιόνιο και τα δυτικά ηπειρωτικά.

Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητών διευθύνσεων 3 με 4 μποφόρ και μόνο στο νοτιοανατολικό Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

Ο καιρός την Πέμπτη 

Γενικά σχεδόν αίθριος καιρός σε όλη τη χώρα με παροδικά αυξημένες νεφώσεις στο Ιόνιο και τα δυτικά ηπειρωτικά τις πρωινές ώρες, ενώ τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα βόρεια ορεινά. Οι ορατότητες θα είναι τοπικά περιορισμένες τις πρωινές και βραδινές ώρες κυρίως στο Ιόνιο και τα δυτικά ηπειρωτικά.

Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητών διευθύνσεων 3 με 4 μποφόρ, ενώ στα νότια και ανατολικά πελάγη θα πνέουν βορειοδυτικοί 4 με 5 και τοπικά 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο.

Ο καιρός την Παρασκευή

Σχεδόν αίθριος καιρός σε όλη χώρα. Οι ορατότητες θα είναι τοπικά περιορισμένες τις πρωινές και βραδινές ώρες κυρίως στο Ιόνιο και τα δυτικά ηπειρωτικά.

Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ, ενώ στα νότια και ανατολικά πελάγη θα πνέουν βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Tο ΔΕΔΟΜΕΝΟ δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το ΔΕΔΟΜΕΝΟ ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δημοφιλή

Εκλογές στο Βρανδεμβούργο – Οι Σοσιαλδημοκράτες βάζουν φρένο στην εξτρεμιστική ακροδεξιά AfD

Στο Βρανδεμβούργο, οι Σοσιαλδημοκράτες κέρδισαν τις εκλογές, ενώ η...

Η «Φάρμα» έκανε πρεμιέρα: Ο παίκτης με «ορνιθοφοβία», οι σχεδίες στη λίμνη και η πρώτη δοκιμασία επάθλου

Η τηλεοπτική «Φάρμα» έκανε πρεμιέρα μέσω του καναλιού Star.Οι...

Σεισμός 4 ρίχτερ ταρακούνησε στην Αχαΐα – Στο «πόδι» οι κάτοικοι

Σεισμός 4 ρίχτερ στην Αχαΐα στις 21.27 της ΚυριακήςΕπίκεντρο...

Σεισμός στην Αχαΐα – Στο πόδι οι κάτοικοι της περιοχής

Σεισμός με μέγεθος 3,9 ρίχτερ στην Αχαΐα στις 21.27...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

Γεσθημανή Κουτούζογλου: Αφέθηκε ελεύθερη η παίκτρια του Survivor που κατηγορείται για λιποταξία εκτός Ελλάδας

Η παίκτρια του Survivor, Γεσθημανή Κουτούζογλου, αφέθηκε ελεύθερη με περιοριστικούς όρους μετά την κατηγορία για λιποταξία εκτός Ελλάδας.Σχημάτιστηκε δικογραφία εναντίον της και η υπόθεση...

Έπεισαν 13χρονο στου Ζωγράφου ότι η μητέρα του σκότωσε παιδί σε τροχαίο – Τρομοκρατημένος τους παρέδωσε 2.500 ευρώ και κοσμήματα

13χρονο αγόρι στου Ζωγράφου έπεσε θύμα τηλεφωνικής απάτηςΓυναίκα προσποιούμενη την μητέρα του τον πείσε να πετάξει 2.500 ευρώ και κοσμήματα από το μπαλκόνιΑποκαλύφθηκε όταν...

Οι Ταλιμπάν επιβάλλουν νόμους και στους άνδρες στο Αφγανιστάν – «Αφήστε γένια, μην κοιτάτε άλλες γυναίκες»

Οι Ταλιμπάν επιβάλλουν νέους νόμους και στους άνδρες στο Αφγανιστάν.Οι άνδρες πρέπει να αναπτύσσουν γενειάδα, να μην μιμούνται μη μουσουλμάνους σε εμφάνιση και συμπεριφορά,...

Αίσιο τέλος στην εξαφάνιση της 17χρονης Μαρίας από την Καλλιθέα – Η ανακοίνωση του Χαμόγελου του Παιδιού

Η 17χρονη Μαρία Μ. βρέθηκε εννέα μέρες μετά την ανακοίνωση εξαφάνισής της από το Χαμόγελο του Παιδιού.Το Χαμόγελο του Παιδιού ανακοίνωσε ότι η Μαρία...

Επέστρεψε στη Σαλαμίνα η φρεγάτα «ΨΑΡΑ» μετά από 97 ημέρες που έλειπε για την επιχείρηση «ΑΣΠΙΔΕΣ»

Η φρεγάτα «ΨΑΡΑ» επέστρεψε στον ναύσταθμο Σαλαμίνας μετά από 97 ημέρες συμμετοχής στην επιχείρηση «ΑΣΠΙΔΕΣ» στην Ερυθρά Θάλασσα.Συμμετείχε σε δύσκολες αποστολές, όπως αντιμετώπιση εχθρικών...

«Το ρήγμα μπορεί να δώσει και ισχυρότερο σεισμό», λέει ο Βασίλης Παπαζάχος για τα 4,6 Ρίχτερ στο Άγιο Όρος

Νέος σεισμός 4,6 Ρίχτερ στο Άγιον Όρος με προεκτάσεις σεισμικών δονήσεων Ο Βασίλης Παπαζάχος προειδοποιεί ότι το μικρό ρήγμα μπορεί να προκαλέσει ισχυρότερο...

«Έρχεται ισχυρός εμποδιστής αντικυκλώνας στις αρχές Οκτωβρίου και θα μπλοκάρει τις βροχές» προβλέπει ο Κολυδάς

Ο μετεωρολόγος Θοδωρής Κολυδάς προβλέπει ότι από τις αρχές Οκτωβρίου θα σταματήσουν οι βροχές και η θερμοκρασία θα ανέβει.Ένας ισχυρός εμποδιστής αντικυκλώνας θα επηρεάσει...

Σεισμός 4,6 Ρίχτερ στο Άγιο Όρος – Προηγήθηκαν δονήσεις μικρότερης έντασης

Σεισμός 4,6 Ρίχτερ στο Άγιο Όρος την ΚυριακήΕπίκεντρο σεισμού 8 χλμ. ΒΔ των Καρυών, εστιακό βάθος 12,8 χλμ.Προηγήθηκαν σεισμοί 4,1 Ρίχτερ και 3,2 ΡίχτερΑκολούθησε...

Γεσθημανή Κουτούζογλου: Στον εισαγγελέα του στρατοδικείου η παίκτρια του Survivor – Κατηγορείται για λιποταξία εκτός Ελλάδας

Η Γεσθημανή Κουτούζογλου παρουσιάστηκε ενώπιον του εισαγγελέα του στρατοδικείου.Κατηγορείται για δύο αδικήματα: έλλειψη ενημέρωσης της υπηρεσίας για τη συμμετοχή της στο Survivor και λιποταξία...

Άγριο ξύλο με 3 τραυματίες σε πανηγύρι στον Κορυδαλλό – «Έφαγα όλες τις καρεκλιές και με χτυπούσαν με τα τραπέζια» λέει ο αντιδήμαρχος

Καβγάς σε πανηγύρι στον Κορυδαλλό με 3 τραυματίες: 2 αντιδήμαρχοι και 1 16χρονοςΟι τραυματίες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο, με ο ένας αφαιρέθηκε αλυσίδα με χρυσό...