Δευτέρα, 23 Σεπτεμβρίου, 2024

Αλαμπάμα: Τέσσερις νεκροί και 17 τραυματίες σε στοχευμένη επίθεση πυροβολισμών στο Μπέρμιγχαμ

  • Στο Μπέρμιγχαμ της Αλαμπάμα, πολλαπλοί δράστες άνοιξαν πυρ σε περιοχή νυχτερινής διασκέδασης, σκοτώνοντας τέσσερις και τραυματίζοντας 17 άτομα.
  • Η επίθεση προκάλεσε αναστάτωση και οι τοπικές αρχές ζήτησαν βοήθεια για την εξιχνίαση του εγκλήματος και την αντιμετώπιση της ένοπλης βίας.
  • Οι αρχές πιστεύουν ότι η επίθεση στόχευε ένα από τα θύματα με εντολή για εκτέλεση.
  • Ανακρίνονται οι όπλα που χρησιμοποιήθηκαν και ερευνάται εάν υπήρξε απάντηση με ανταπόκριση πυροβολισμών.
  • Ο δήμαρχος εξέφρασε ανησυχία για την ένοπλη βία στην πόλη και κάλεσε για περισσότερα μέτρα κατά της ένοπλης βίας.
  • Η περιοχή είναι δημοφιλής στους νέους ενήλικες λόγω κοντινών εστιατορίων και μπαρ.

Τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν και 17 τραυματίστηκαν όταν πολλαπλοί δράστες άνοιξαν πυρ το Σάββατο σε μια στοχευμένη «επίθεση» σε ένα από τα θύματα, σε δημοφιλή περιοχή νυχτερινής διασκέδασης στο Μπέρμιγχαμ, Αλαμπάμα, σύμφωνα με την αστυνομία.

Το περιστατικό συνέβη λίγο μετά τις 11 το βράδυ του Σαββάτου, στην περιοχή Five Points South, όπου βρίσκονται κέντρα διασκέδασης, εστιατόρια και μπαρ, τα οποία συνήθως γεμίζουν τα Σαββατοκύριακα. Η μαζική αυτή επίθεση, μία από τις πολλές που έχουν συμβεί φέτος στην πόλη, προκάλεσε αναστάτωση στους κατοίκους, με τις τοπικές αρχές να ζητούν βοήθεια τόσο για την εξιχνίαση του εγκλήματος όσο και για την αντιμετώπιση του γενικότερου προβλήματος της ένοπλης βίας.

«Η προτεραιότητά μας είναι να βρούμε αυτούς τους δράστες και να τους απομακρύνουμε από τους δρόμους μας», δήλωσε ο δήμαρχος του Μπέρμιγχαμ, Ράνταλ Γούντφιν, σε συνέντευξη Τύπου την Κυριακή.

Η επίθεση σημειώθηκε στο πεζοδρόμιο και το δρόμο έξω από το Hush, ένα lounge με ναργιλέ και πούρα, στην περιοχή διασκέδασης. Την Κυριακή το πρωί, κηλίδες αίματος ήταν ορατές στο πεζοδρόμιο έξω από τον χώρο.

Ο αρχηγός της αστυνομίας του Μπέρμιγχαμ, Σκοτ Θέρμοντ, δήλωσε ότι οι αρχές πιστεύουν πως η επίθεση στόχευε ένα από τα θύματα, πιθανόν με εντολή για εκτέλεση. Σύμφωνα με τον Θέρμοντ, ένα όχημα έφτασε στο σημείο και «πολλοί δράστες» βγήκαν και άρχισαν να πυροβολούν, προτού διαφύγουν από τη σκηνή.

«Πιστεύουμε ότι υπήρχε εντολή θανάτου για αυτό το συγκεκριμένο άτομο», ανέφερε ο Θέρμοντ.

Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι βρέθηκαν περίπου 100 κάλυκες στο σημείο. Ο Θέρμοντ δήλωσε ότι οι αρχές προσπαθούν να εξακριβώσουν ποια όπλα χρησιμοποιήθηκαν, αλλά πιστεύουν πως μέρος των πυροβολισμών ήταν «εντελώς αυτόματοι». Οι ερευνητές προσπαθούν επίσης να διαπιστώσουν εάν κάποιος ανταπέδωσε πυρά, προκαλώντας διασταυρούμενη βολή.

Η αστυνομία δήλωσε ότι βρέθηκαν δύο άνδρες και μία γυναίκα στο πεζοδρόμιο με τραύματα από σφαίρες και ανακοινώθηκε ο θάνατός τους επιτόπου. Ένας ακόμη άνδρας πέθανε στο νοσοκομείο.

Μέχρι νωρίς το πρωί της Κυριακής, μετά την άφιξη τραυματιών στα νοσοκομεία, η αστυνομία είχε ταυτοποιήσει 17 άτομα με τραύματα, μερικά από αυτά απειλητικά για τη ζωή. Τέσσερις από τους επιζώντες, σε κατάσταση που κυμαίνεται από καλή έως κρίσιμη, νοσηλεύονταν στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Αλαμπάμα στο Μπέρμιγχαμ, σύμφωνα με την εκπρόσωπο του νοσοκομείου, Αλίσια Ρόχαν.

Η περιοχή αυτή του Μπέρμιγχαμ είναι δημοφιλής στους νέους ενήλικες λόγω της εγγύτητας με το Πανεπιστήμιο της Αλαμπάμα και την πληθώρα των κοντινών εστιατορίων και μπαρ.

Ο Τζέφρι Μπόσελ, ένας 22χρονος φοιτητής βιοϊατρικής μηχανικής, ο οποίος μένει κοντά, δήλωσε ότι δούλευε σε ένα πανεπιστημιακό έργο όταν άκουσε έναν διαδοχικό ήχο που έμοιαζε με αυτόματα πυρά. «Το άκουσα, κοίταξα από το παράθυρό μου και είδα αμέσως ανθρώπους να ουρλιάζουν και να τρέχουν να φύγουν», είπε ο Μπόσελ.

Ο πυροβολισμός σε μια πολυσύχναστη και δημοφιλή περιοχή ήταν ανησυχητικός, δήλωσε ο ίδιος. «Δεν είμαι σίγουρος αν η λέξη φοβισμένος είναι σωστή. Απλώς πολύ αναστατωμένος που αυτό συνέβη ακριβώς έξω από το μέρος που μένεις».

Η 24χρονη Άστον Μιλς, η οποία μένει σε ένα κοντινό συγκρότημα διαμερισμάτων, πήγαινε στη δουλειά το βράδυ του Σαββάτου όταν άκουσε «μια σειρά από εκρήξεις».

«Είναι τρομακτικό, ειδικά ως μια μοναχική γυναίκα που κυκλοφορεί στην πόλη», είπε. «Είμαι σίγουρα πολύ πιο επιφυλακτική». Ο Γούντφιν εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του για αυτό που χαρακτήρισε ως επιδημία ένοπλης βίας στην Αμερική.

«Βρισκόμαστε στο 2024, όπου η ένοπλη βία βρίσκεται σε επίπεδο επιδημίας, σε μια κρίση επιδημικών διαστάσεων στη χώρα μας. Και η πόλη του Μπέρμιγχαμ, δυστυχώς, βρίσκεται στο επίκεντρο αυτής της κατάστασης», είπε.

Ο δήμαρχος του Μπέρμιγχαμ κάλεσε επίσης τους πολιτειακούς και ομοσπονδιακούς αξιωματούχους να δώσουν στις πόλεις περισσότερα εργαλεία για την αντιμετώπιση της ένοπλης βίας. Έβαλε και τα δύο χέρια πίσω από την πλάτη του για να δείξει πώς είναι για τις πόλεις να καταπολεμούν το έγκλημα. Το 2023, η Αλαμπάμα κατήργησε την απαίτηση για άδεια οπλοφορίας σε δημόσιους χώρους.

Ο Γούντφιν είπε ότι υπάρχει ένα «στοιχείο» στην πόλη που είναι πολύ εξοικειωμένο με τη χρήση διακοπτών Glock που μετατρέπουν ημιαυτόματα πιστόλια για γρηγορότερα πυρά και τυφεκίων τύπου εφόδου, με σκοπό να προκαλέσουν βλάβη.

«Οι εκλεγμένοι αξιωματούχοι σε τοπικό, πολιτειακό και εθνικό επίπεδο έχουν καθήκον να επιλύσουν αυτήν την αμερικανική κρίση, αυτή την αμερικανική επιδημία ένοπλης βίας», δήλωσε ο δήμαρχος.

Πηγή: (AP)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Tο ΔΕΔΟΜΕΝΟ δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το ΔΕΔΟΜΕΝΟ ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δημοφιλή

Πακιστάν: Νεκρός αστυνομικός σε έκρηξη βόμβας με στόχο αυτοκινητοπομπή διπλωματών

Ένας αστυνομικός σκοτώθηκε και τρεις τραυματίστηκαν σε έκρηξη βόμβας...

Χειρουργήθηκε ο Μαλινόφσκι

Ο Ρουσλάν Μαλινόφσκι χειρουργήθηκε στον δεξιό του αστράγαλο από...

Γερμανία: Πώς είδαν το εκλογικό αποτέλεσμα στο Βρανδεμβούργο τα γερμανικά ΜΜΕ

Τα γερμανικά ΜΜΕ αναλύουν τα αποτελέσματα των εκλογών στο...

Στραβοπάτημα στο “Βαγιέκας” για την Ατλέτικο

Η Ατλέτικο έχασε ευκαιρίες στην αρχή του αγώνα και...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

Εκλογές στο Βρανδεμβούργο – Οι Σοσιαλδημοκράτες βάζουν φρένο στην εξτρεμιστική ακροδεξιά AfD

Στο Βρανδεμβούργο, οι Σοσιαλδημοκράτες κέρδισαν τις εκλογές, ενώ η ακροδεξιά AfD απέτυχε να γίνει πρώτη δύναμη.Η AfD κατέγραψε σημαντική άνοδο στα ποσοστά της, ενώ...

Ναρκοπέδιο ο Λίβανος — Δραματική έκκληση της διεθνούς κοινότητας για αποκλιμάκωση της σύγκρουσης Ισραήλ – Χεζμπολάχ

Η ένταση μεταξύ Ισραήλ και Χεζμπολάχ οδηγεί τον Λίβανο σε ναρκοπέδιο.Κύμα αεροπορικών επιδρομών στο Λίβανο με πολλούς νεκρούς.Η Χεζμπολάχ αντιπολεμεί και απειλεί με νέες...

Αρχηγός IDF: Μπορούμε να πλήξουμε οποιονδήποτε απειλεί τους πολίτες του κράτους του Ισραήλ

Ο αρχηγός του γενικού επιτελείου του ισραηλινού στρατού, Χέρζι Χαλεβί, προειδοποιεί ότι το Ισραήλ μπορεί να πλήξει οποιονδήποτε απειλεί τους πολίτες του.Η ισραηλινή επιχείρηση...

Αφοσίωση στη Χεζμπολάχ από τους συγκεντρωμένους στην κηδεία του Ιμπραχίμ Ακίλ

Υποστηρικτές της Χεζμπολάχ στο Λίβανο συγκεντρώθηκαν στην κηδεία του διοικητή Ιμπραχίμ Ακίλ, που σκοτώθηκε σε ισραηλινή επίθεση.Ο Ακίλ ηγείτο της μονάδας Ράντβαν της Χεζμπολάχ...

Ο Τραμπ αποκλείει το ενδεχόμενο να θέσει εκ νέου υποψηφιότητα το 2028 αν ηττηθεί στις εκλογές του Νοεμβρίου

Ο Ντόναλντ Τραμπ αποκλείει το ενδεχόμενο υποψηφιότητας το 2028 αν ηττηθεί στις εκλογές του Νοεμβρίου.Η δήλωσή του έγινε σε συνέντευξη που προβλήθηκε την Κυριακή.Ο...

Δραστικά μέτρα από την κυβέρνηση του Εκουαδόρ: Διακοπές ρεύματος και κόκκινος συναγερμός λόγω ξηρασίας

Η κυβέρνηση του Εκουαδόρ ανακοίνωσε διακοπή ηλεκτρικής ενέργειας και κόκκινο συναγερμό λόγω ξηρασίας.Διακοπή ρεύματος σε 12 επαρχίες για 9 ώρες την Κυριακή και επιπλέον...

Ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ ανησυχεί ότι ο Λίβανος θα μετατραπεί σε «μία άλλη Γάζα»

Ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, ανησυχεί για τον Λίβανο να μετατραπεί σε μία άλλη Γάζα λόγω της σύγκρουσης μεταξύ Ισραήλ και Χεζμπολάχ.Καμία...

Γερμανία: Προβάδισμα στο SPD δίνουν τα exit polls στο Βρανδεμβούργο

Το SPD έχει προβάδισμα στις εκλογές του Βρανδεμβούργου με 31%, ανατρέποντας τις δημοσκοπήσεις.Η AfD βρίσκεται μία μονάδα πίσω τους, ενώ το CDU και η...

Για μια «ανοικτή μάχη ξεκαθαρίσματος» με το Ισραήλ μιλά η Χεζμπολάχ – Υπό πίεση η λιβανική οργάνωση, εκτιμά ο Ισραηλινός ΥΠΑΜ

Ο αναπληρωτής γενικός γραμματέας της Χεζμπολάχ μιλά για νέα φάση στη μάχη με το Ισραήλ, χαρακτηρίζοντάς την ως "ανοικτή μάχη ξεκαθαρίσματος"Η Χαμάς χαιρετίζει τη...

Eξαιρετικά ανήσυχη η ΕΕ από την κλιμάκωση στον Λίβανο – Υπέρ μιας άμεσης κατάπαυσης του πυρός το Λονδίνο

Η ΕΕ είναι εξαιρετικά ανήσυχη για την κλιμάκωση στο Λίβανο μετά από πολύνεκρες επιθέσεις.Καλείται για μια άμεση κατάπαυση του πυρός κατά μήκος της μπλε...