Δευτέρα, 23 Σεπτεμβρίου, 2024

Ξεκινάει η διαδικασία επιστροφής χρημάτων στους παίκτες της BetShop

  • Η ΕΕΕΠ δρομολογεί τη διαδικασία επιστροφής χρημάτων στους παίκτες της BetShop μετά την ανάκληση της άδειας της εταιρείας.
  • Η διαδικασία περιλαμβάνει έλεγχο και επεξεργασία δεδομένων για προσδιορισμό των οφειλόμενων ποσών, ανάπτυξη διαδικτυακής εφαρμογής και υποβολή αιτήσεων.
  • Η ΕΕΕΠ θα ενημερώσει εξατομικευμένα τους παίκτες για τα οφειλόμενα ποσά και θα καλύψει τις υποχρεώσεις της BetShop με τη χρήση εγγυητικών επιστολών.
  • Θα υπάρχει διαδικασία υποβολής τεκμηριωμένου αιτήματος επανελέγχου για αμφισβητήσεις.
  • Η ΕΕΕΠ έχει αναλάβει πρωτοβουλίες για τη βελτίωση του νομοθετικού πλαισίου και την αντιμετώπιση των ατελειών που αποκαλύφθηκαν με την περίπτωση της BetShop.

Δρομολογείται η διαδικασία επιστροφής χρημάτων στους παίκτες της BetShop, μετά την ανάκληση της άδειας της εταιρείας, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Επιτροπής Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων (ΕΕΕΠ).

Σύμφωνα με την ανακοίνωσή της, η ΕΕΕΠ θα μεριμνήσει για τη δημόσια ανακοίνωση έναρξης της διαδικασίας και την αποστολή εξατομικευμένων μηνυμάτων στους παίκτες του ΗΛΤ, για τους οποίους εμφανίζεται οφειλή, ενώ η πρόσβαση στην εφαρμογή προς υποβολή αίτησης επιστροφής χρημάτων επιτρέπεται αποκλειστικά στα εν λόγω πρόσωπα.

Όπως αναφέρεται, η διασφάλιση των νόμιμων συμφερόντων και ιδίως των χρηματικών απαιτήσεων των παικτών του νόμιμου δικτύου παρόχων τυχερών παιγνίων αποτελεί καθήκον ζωτικής σημασίας για την Επιτροπή Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων (ΕΕΕΠ) και συνδέεται άμεσα με τον βασικό στόχο αντιμετώπισης των παράνομων δικτύων.

Το πρόσφατο συμβάν της αιφνίδιας διακοπής των δραστηριοτήτων του διαδικτυακού παρόχου BetShop ανέδειξε ορισμένες ατέλειες του ισχύοντος νομοθετικού και κανονιστικού πλαισίου, για την αντιμετώπιση των οποίων η ΕΕΕΠ έχει ήδη αναλάβει πρωτοβουλίες.

Μεταξύ άλλων, προτίθεται να προβεί σε υποβολή συγκεκριμένων νομοθετικών προτάσεων, μετά την ολοκλήρωση των επιστημονικών μελετών που διεξάγονται.

Παρά τις ως άνω ατέλειες το ισχύον πλαίσιο επιτρέπει την ανάληψη δράσεων από την ίδια την ΕΕΕΠ με σκοπό την κάλυψη των οφειλόμενων ποσών και την επιστροφή τους στους παίκτες. Για την κάλυψη των εν λόγω ποσών προσφέρεται η ρευστοποίηση των εγγυητικών επιστολών που είχαν κατατεθεί από τον πάροχο στην ΕΕΕΠ, προκειμένου να του χορηγηθούν οι προβλεπόμενες άδειες λειτουργίας. Η ΕΕΕΠ έχει ήδη λάβει απόφαση κατάπτωσης των εγγυητικών επιστολών, μετά τη διενέργεια των απαραίτητων ελεγκτικών και νομικών εργασιών.

Η διαδικασία επιστροφής που έχει αποφασιστεί από την ΕΕΕΠ έχει ως εξής:

  1. Έλεγχος και επεξεργασία των δεδομένων του «Ηλεκτρονικού Λογαριασμού Παικτών» (ΗΛΠ) για να προσδιοριστεί επακριβώς το οφειλόμενο ποσό σε κάθε παίκτη, με βάση τα διαθέσιμα δεδομένα του λογαριασμού. Η εν λόγω εργασία έχει ήδη ολοκληρωθεί.
  2.  Ανάπτυξη διαδικτυακής εφαρμογής από την ΕΕΕΠ για την υποβολή αιτήσεων από τους παίκτες, τη διαχείριση των σχετικών πληροφοριών και δεδομένων και την οργάνωση της διαδικασίας επιστροφής των οφειλόμενων ποσών. Η έναρξη λειτουργίας της εφαρμογής προγραμματίζεται εντός του ερχόμενου μηνός.
  3. Μόλις τεθεί σε λειτουργία η εφαρμογή:

Για την υποβολή αίτησης επιστροφής χρημάτων πρόκειται να καθοριστεί ακριβής προθεσμία και τρόπος ταυτοποίησης, μέσω της εφαρμογής.

Μετά τη λήξη της προθεσμίας και την επεξεργασία των αιτήσεων οι παίκτες που έχουν προβεί σε εμπρόθεσμη υποβολή αίτησης θα ενημερωθούν εξατομικευμένα για το ποσό που τους οφείλεται με βάση τον ΗΛΠ. Η ΕΕΕΠ πρόκειται να προβεί στην κάλυψη των υποχρεώσεων της BetShop μόνον για το εν λόγω ποσό, με χρήση του κεφαλαίου των εγγυητικών επιστολών.

Για τυχόν αμφισβητήσεις καθορίζεται διαδικασία υποβολής τεκμηριωμένου αιτήματος επανελέγχου ενώπιον της αρμόδιας Διεύθυνσης της ΕΕΕΠ, με διακριτή διαδικασία, ώστε να μην παρακωλυθεί χρονικά η διαδικασία επιστροφής των οφειλόμενων ποσών στους παίκτες.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Tο ΔΕΔΟΜΕΝΟ δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το ΔΕΔΟΜΕΝΟ ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δημοφιλή

Όλα μηδέν στη Ρόδο

Οι γηπεδούχοι της Ρόδου αγωνίστηκαν με δέκα παίκτες στο...

Ρίχνεται στη μάχη του EuroCup το Μαρούσι

Η ομάδα του Μαρούσι συμμετέχει στο EuroCup και παίζει...

Αναστασία Γιάμαλη: «Δεν το βουλώνω, θέλω να εκφράζονται όλες οι απόψεις»

Η Αναστασία Γιάμαλη μιλά για τη νέα της εκπομπή...

Απίστευτο: Πίθηκοι έσωσαν 6χρονη από απόπειρα βιασμού στην Ινδία

Πίθηκοι έσωσαν 6χρονη από απόπειρα βιασμού στην ΙνδίαΑνδρας παρέσυρε...

Ο Τερ Στέγκεν χάνει όλη τη σεζόν

Ο Μαρκ-Αντρέ Τερ Στέγκεν θα χάσει όλη τη σεζόν...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

Επιχειρήσεις: Ποιες εξαιρούνται από το ψηφιακό δελτίο αποστολής 

Η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) εφαρμόζει το ψηφιακό δελτίο αποστολής για την παρακολούθηση της διακίνησης εμπορευμάτων από επιχειρήσεις.Η παρακολούθηση γίνεται real time για...

Τέλος δια νόμου στις μειώσεις του κατώτατου μισθού – Τι θα προβλέπει το νέο πλαίσιο

Το νέο εργασιακό νομοσχέδιο θα απαγορεύει μελλοντικές μειώσεις στον κατώτατο μισθό.Υπάρχει πιθανότητα μόνο για "πάγωμα" του κατώτατου μισθού στο μέλλον.Το νομοσχέδιο θα ενσωματώνει κοινοτική...

Ηλεκτρικό ρεύμα: Πως η άνοδος των ΑΠΕ και η απομάκρυνση του λιγνίτη ρίχνουν ξανά τις τιμές 

Η τιμή χονδρικής του ηλεκτρικού ρεύματος έχει πέσει κάτω από τα 100 ευρώ/MWh τις τελευταίες ημέρες.Οι τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος κυμαίνονται από 70 έως...

Τα νέα μέτρα για να ανοίξουν τα κλειστά ακίνητα

Η κυβέρνηση εξετάζει την εφαρμογή τριετούς φοροαπαλλαγής για κλειστά ακίνητα με στόχο την αύξηση της διαθεσιμότητας ακινήτων και τη μείωση των τιμών ενοικίων.Υπάρχουν προκλήσεις...

Μηλαπίδης (υπουργείο Εργασίας): Θα απλοποιηθεί η εφαρμογή της ψηφιακής κάρτας εργασίας

Η ψηφιακή κάρτα εργασίας χρησιμοποιείται για τη διασφάλιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων.Έχουν εισέλθει περίπου 73.000 επιχειρήσεις με 750.000 εργαζόμενους σε κάποιους κλάδους.Η υποχρεωτική χρήση...

Νέες αυξήσεις στις κύριες συντάξεις 2 εκατομμυρίων συνταξιούχων τον Ιανουάριο

Αυξήσεις στις συντάξεις τον Ιανουάριο για 2 εκατομμύρια δικαιούχους, κατά 2,2% έως 2,5%Εθνική σύνταξη θα φτάσει στα 436,82 ευρώ με αύξηση 2,5%Έκτακτη ενίσχυση για...

Ταξί: Πως θα εφαρμοστούν οι πληρωμές με POS – Τα επόμενα βήματα της κυβέρνησης για το αυτοκόλλητο

Εφαρμογή νόμου για ενημερωτικό αυτοκόλλητο στα ταξί για πληρωμές με POSΕκπρόσωπος ΥΠΟΙΚ επιβεβαιώνει ότι ο νόμος θα εφαρμοστείΟι ταξιτζήδες επιθυμούν να εφαρμοστεί το αυτοκόλλητοΤο...

Αγρότες: Πότε και πως θα γίνει η ρύθμιση των κόκκινων δανείων και η επιστροφή του ΕΦΚ στο πετρέλαιο

Η ρύθμιση για τα κόκκινα δάνεια στον αγροτικό τομέα θα παρουσιαστεί στο Υπουργικό Συμβούλιο στο τέλος του μήνα.Η ρύθμιση αφορά 21.000 αγρότες και περισσότερους...

Οδική ασφάλεια: Έρχονται 1.000 κάμερες στην Αττική και πρόστιμα με sms για τους παραβάτες

Η κυβέρνηση ετοιμάζει νέο σύστημα οδικής ασφάλειας με έξυπνη παρακολούθηση των δρόμων.Θα εγκατασταθούν 1.000 κάμερες στην Αττική για τον έλεγχο παραβάσεων.Το υλικό από τις...

Οδική ασφάλεια: Έρχονται 1000 κάμερες στην Αττική και πρόστιμα με sms για τους παραβάτες

Η κυβέρνηση ετοιμάζει ένα νέο σύστημα οδικής ασφάλειας με έξυπνη παρακολούθηση των δρόμων.Θα εγκατασταθούν 1000 κάμερες στην Αττική για τον έλεγχο παραβάσεων και τον...