Τετάρτη, 25 Σεπτεμβρίου, 2024

Debate – ΠΑΣΟΚ: Οι τελικές τοποθετήσεις των έξι υποψηφίων για την ηγεσία

  • Οι υποψήφιοι για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ παρουσίασαν τις θέσεις τους σε debate στην ΕΡΤ.
  • Ν. Ανδρουλάκης επισημαίνει την ευκαιρία για ανανέωση και ανάκαμψη του ΠΑΣΟΚ.
  • Π. Γερουλάνος υπογραμμίζει τη σημασία της ηγεσίας με πείρα και σχέδιο για νίκη.
  • Ν. Γιαννακοπούλου καλεί το ΠΑΣΟΚ να αλλάξει και να εκφράσει την κοινωνία.
  • Ά. Διαμαντοπούλου επισημαίνει τη σημασία της ηγεσίας και της συμμετοχής του κόμματος.
  • Χ. Δούκας υπογραμμίζει την ανάγκη για αλλαγή και ενότητα για νίκη του ΠΑΣΟΚ.
  • Μ. Κατρίνης καλεί το ΠΑΣΟΚ να γίνει κόμμα εξουσίας για αλλαγή στη ζωή όλων.

Σύνοψη των θέσεών τους ενόψει της εσωκομματικής «μάχης» στο ΠΑΣΟΚ επιχείρησαν οι υποψήφιοι για την ηγεσία του κόμματος στο debate που πραγματοποιήθηκε στην ΕΡΤ (24/9).

Ακολουθούν οι τελικές τοποθετήσεις των έξι υποψηφίων για την ηγεσία.

Ν. Ανδρουλάκης: «Το νερό πια έχει μπει στο αυλάκι και τα δύσκολα είναι πίσω μας»

«Πολλοί μιλούν για μια ευκαιρία που είναι πάνω στο τραπέζι για το ΠΑΣΟΚ και τη Δημοκρατική Παράταξη. Αυτή την ευκαιρία δεν την έφερε ούτε ο πελαργός, ούτε έπεσε από την Ακρόπολη.

Είναι προϊόν αγώνα, προσπάθειας και κόπου όχι μόνο από μένα, από χιλιάδες ανθρώπους που έμειναν στα δύσκολα του ΠΑΣΟΚ και πίστεψαν ότι το κουστούμι που μας είχαν ράψει οι αντίπαλοί μας για να είμαστε ένα κυβερνητικό συμπλήρωμα, θα μπορούσαμε να το αποφύγουμε και να πάμε σε μια άλλη εποχή.

Αυτή η εποχή είναι σήμερα. Γιατί; Γιατί τα δύσκολα είναι πίσω. Τρεις φορές, πενήντα χρόνια μεταπολίτευσης, κατάφερε ένα κόμμα να φύγει από τις μυλόπετρες του δικομματισμού: Μία φορά το 1977 το ΠΑΣΟΚ, μία δεύτερη φορά το 2012 ο ΣΥΡΙΖΑ και τώρα ξανά το ΠΑΣΟΚ.

Γι αυτό πιστεύω ότι μπορούμε να ανανεώσουμε τη σχέση πολιτικής εμπιστοσύνης που υπογράψαμε τον Δεκέμβρη του 2021 και να συνεχίσουμε με πολιτικό ήθος, με συνέπεια, με συγκεκριμένο προγραμματικό λόγο, για να αγκαλιάσουμε όλο το λαϊκό δημοκρατικό κόσμο της χώρας και από την προοδευτική Αριστερά και από τον προοδευτικό κέντρο.

Και πιστεύω ότι αυτό δεν γίνεται για να επιστρέψουν κάποιοι παλιοί πρωταγωνιστές ή απλά να μεγαλώσουν οι έδρες του ΠΑΣΟΚ. Είναι για να υπηρετήσουμε το λαό και την πατρίδα απέναντι στις ανισότητες, απέναντι στην κατάρρευση του κοινωνικού κράτους και ιδιαίτερα της υγείας, απέναντι σε μια γενιά που συνεχίζει να μεταναστεύει στο εξωτερικό και πρέπει να μείνει εδώ με αξιοπρέπεια, προοπτική και ελπίδα».

Π. Γερουλάνος: Αυτή η διαδικασία ανέδειξε ότι το ΠΑΣΟΚ είναι κόμμα συντεταγμένο, μπορούμε να κάνουμε πολιτισμένη συζητήση

«Από τον αρχηγό του ΠΑΣΟΚ. κρίνεται κατά πόσον θα ηττηθεί η Νέα Δημοκρατία και τα κοινωνικά και οικονομικά αδιέξοδα στα οποία έχει φέρει τη χώρα. Κρίνεται αν θα κυβερνήσει το ΠΑΣΟΚ. Άρα το δίλημμα για τις 6 Οκτωβρίου είναι πολύ απλό. Θα κάνουμε μια επιλογή νίκης ή θα κάνουμε μια επιλογή ήττας;

Μια επιλογή νίκης θέλει ηγεσία η οποία έχει πείρα, η οποία έχει σχέδιο, η οποία θα παλέψει για την ενότητα, δίνοντας τις μεγάλες μάχες μπροστά παντού και στη Βουλή και στην κοινωνία και στο κόμμα.

Σημαίνει μια ηγεσία που θα κάνει τη μεγάλη διεύρυνση από τα από την Αριστερά και το Κέντρο μέχρι τις παρυφές της Δεξιάς και τους απογοητευμένους ψηφοφόρους του κ. Μητσοτάκη.

«Αυτή η ηγεσία, αυτή η επιλογή είναι που θα κρίνει τις επόμενες εκλογές.

Εγώ, η υποψηφιότητά μου φέρνει και την πείρα και το σχέδιο και την ενότητα την οποία την έχω υπηρετήσει όλη μου τη ζωή.

Προφανώς και γι’ αυτό πιστεύω ότι μόνο έτσι, με ενότητα, με διεύρυνση, θα μπορέσουμε να οδηγήσουμε το ΠΑΣΟΚ σε μια μεγάλη νίκη.

Άρα το δίλημμα είναι επιλογή νίκης ή επιλογή ήττας;

Και εγώ θέλω να παροτρύνω όλους να πούμε ευθαρσώς ότι την Κυριακή στις 6 Οκτωβρίου θα κάνουμε επιλογή νίκης».

Ν. Γιαννακοπούλου: Πάρτε το ΠΑΣΟΚ στα χέρια σας – Το κόμμα είναι εδώ, ενωμένο δυνατό

«Σήμερα βρισκόμαστε εδώ πέρα γιατί εγώ τόλμησα το βράδυ των ευρωεκλογών να πω αυτό το οποίο σκεφτόντουσαν όλοι. Ότι δηλαδή δεν καταφέραμε να εκφράσουμε την κοινωνία.Γιατί για εμένα η πολιτική είναι η αλήθεια, όχι η ωραιοποίηση ή η ασφάλεια.

Γιατί θέλω να είμαι χρήσιμη, όχι ευχάριστη. Και ξέρετε, βγήκα κόντρα στη λογική που έχουν πολλοί, “κάτσε στα αυγά σου”. Ειδικά αν είσαι γυναίκα ή αν είσαι νέος. Και βγήκα και τόλμησα. Όπως έκανα πάντα.

Γιατί αυτό το οποίο πιστεύω είναι ότι η χώρα σήμερα περισσότερο από ποτέ, χρειάζεται μια ισχυρή αντιπολίτευση απέναντι στον κύριο Μητσοτάκη που έχει αποτύχει, που είναι πλαστογράφος, μεταρρυθμιστής και χρειάζεται μια ισχυρή και άξια κυβέρνηση μετά από τρία χρόνια ή όταν γίνουν εκλογές.

Γι΄ αυτό λέω ότι το ΠΑΣΟΚ πρέπει να αλλάξει. Πρέπει να αλλάξει πρώτα το ίδιο για να πείσει ότι μπορεί να αλλάξει τη χώρα. Και δεν μπορεί να βολεύεται με μικρά φοβικά βήματα, ούτε με διαχειριστικές λογικές, σαν ένας άλλος Μητσοτάκης, ούτε με λαϊκισμούς και να κάνει σκέψεις για συμμετοχή σε θολά σχήματα.

Το ΠΑΣΟΚ πρέπει να εκφράσει ξανά την κοινωνία και να κάνει τις τολμηρές επαναστατικές μεταρρυθμίσεις που έχει ανάγκη ο λαός. Γι’ αυτό σε αυτές τις εκλογές κρίνεται το μέλλον του. Και σας λέω πάρτε το ΠΑΣΟΚ στα χέρια σας. Σπάστε τους μηχανισμούς. Μπείτε μέσα και ανατρέψετε τις δημοσκοπήσεις.

Γιατί ναι, κάποιοι τολμήσαμε στις πιο δύσκολες ώρες, αλλά σπείραμε θέληση και τώρα δρέπει τους καρπούς».

Ά. Διαμαντοπούλου: «Σε αυτές τις εκλογές ψηφίζουμε για τον ή την επόμενο/η πρωθυπουργό»

«Θα ήθελα να απευθυνθώ στα 2,5 εκατομμύρια πολίτες που έφυγαν από το ΠΑΣΟΚ από το 2012 και μετά.

Σήμερα η Νέα Δημοκρατία βρίσκεται σε καθίζηση. Ο ΣΥΡΙΖΑ διαλύεται στις οθόνες μας. Το ΠΑΣΟΚ είναι ένα μικρό αλλά συγκροτημένο κόμμα.

Ο κόσμος μπορεί να κοιτάξει προς αυτό. Δεν είναι σίγουρο ότι θα το ψηφίσει. Αυτό είναι στα χέρια μας και γι αυτό πρέπει να μιλήσουμε για τις πραγματικές ζωές των ανθρώπων, για τα πραγματικά προβλήματα και για τη νέα εποχή.

Την εποχή της κλιματικής αλλαγής, την εποχή της ψηφιακής αλλαγής, την εποχή του μεταναστευτικού ζητήματος, των γεωπολιτικών αλλαγών. Αυτά θέλει να ακούσει από εμάς ο κόσμος. Αυτό λοιπόν είναι το πρώτο και σημαντικό.

Το δεύτερο είναι ότι θα πρέπει το κόμμα μας να γίνει συμμετοχικό και αυτοδύναμο. Και το τρίτο βεβαίως είναι η ηγεσία. Η ηγεσία πρέπει να είναι διεθνής. Η ηγεσία πρέπει να έχει διεθνή εμπειρία. Η ηγεσία πρέπει να έχει επάρκεια και στην τοπική αυτοδιοίκηση και στη Βουλή και στην κυβέρνηση.

Αυτό είναι το χαρτοφυλάκιο που καταθέτω και ζητώ από όλους την επόμενη μέρα να είμαστε ενωμένοι. Ελάτε να ψηφίσουμε, να περάσουμε τις 400.000, να αλλάξουμε το πολιτικό σύστημα.

Ψηφίστε όποιον υποψήφιο θέλετε, αλλά σε όλη αυτή τη διαδικασία. Υπερασπιστείτε με πάθος τον υποψήφιο που θέλετε. Μην κατηγορείτε τους άλλους ώστε την άλλη μέρα να είμαστε όλοι ενωμένοι και να μπορούμε να συνθέσουμε και να δώσουμε την ελπίδα για μια νέα Ελλάδα, για να ψηφίσουμε πρωθυπουργό και όχι απλά Πρόεδρο».

Χ. Δούκας: «Κάναμε ένα ζωντανό διάλογο και είμαστε χαρούμενοι γιατί οι πολίτες έχουν μια ξεκάθαρη άποψη»

«Στέκομαι μπροστά σας γιατί η μεγάλη πλειοψηφία των Ελλήνων νζει μέσα στην ανασφάλεια και αυτό πρέπει να αλλάξει. Στέκομαι μπροστά σας γιατί ο κόσμος δεν αισθάνεται το κράτος δίπλα του και αυτό πρέπει να αλλάξει. Δεν συμβιβάζομαι όταν οι καλές μέρες είναι μόνο στις αφηγήσεις των μεγαλυτέρων και απουσιάζουν από το μέλλον των νεότερων. Πιστεύω βαθιά στις δυνατότητες αυτού του τόπου, στην αξιοσύνη των Ελλήνων, στη δημιουργική δύναμη της παράταξής μας. Η ιστορία γράφεται με δημοκρατικές τομές και ανατροπές που αλλάζουν το ρου των εξελίξεων. Και μια τέτοια είναι και αυτή. Τώρα κρίνεται αν θα δοθεί μια νέα σημαντική ευκαιρία για μία νέα ορμή, για μία έφοδο στο μέλλον.

Απέναντί μας δεν έχουμε ένα πρόσωπο. Έχουμε ένα σκληρό και κυνικό σύστημα εξουσίας. Και για να το αντιμετωπίσουμε χρειαζόμαστε συμμετοχή, συλλογικότητα και ενότητα. Πρέπει να δημιουργήσουμε ξανά ένα ισχυρό πλειοψηφικό κίνημα. Στις 6 του Οκτώβρη πρέπει να απαντήσουμε σε ένα δίλημμα: Θέλουμε να κάνουμε την υπέρβαση; Θέλουμε ένα ΠΑΣΟΚ, μια μεγάλη δημοκρατική παράταξη που θα νικήσει; Ή θέλουμε ένα κλειστό, φοβικό ΠΑΣΟΚ βούτυρο στο ψωμί του συστήματος του Κ. Μητσοτάκη. Η επιλογή είναι στο χέρι μας. Στις 6 του Οκτώβρη σηκώνουμε ανάστημα. Ενώνουμε δυνάμεις, κερδίζουμε την ελπίδα. Και θα νικήσουμε».

Μ. Κατρίνης: «Το ΠΑΣΟΚ να γίνει και πάλι κόμμα εξουσίας για να αλλάξει η ζωή όλων»

«Όταν το 1974 ο Ανδρέας Παπανδρέου χαρακτήρισε το ΠΑΣΟΚ κίνημα και όχι κόμμα, απέδειξε στην πράξη ότι οι μεγάλες αλλαγές γίνονται με ρήξεις και ανατροπές.

Αυτό χρειάζεται και σήμερα.

Απευθύνομαι σε όλους εσάς που κρατήσατε την παράταξη όρθια στα δύσκολα. Γνωριζόμαστε καλά γιατί τον αγώνα αυτό τον δώσαμε μαζί.

Απευθύνομαι σε όλους εσάς που πιστέψατε στο ΠΑΣΟΚ. Είδατε τη ζωή σας να αλλάζει από το ΠΑΣΟΚ. Κλάψατε στις νίκες και στις ήττες της παράταξης.

Όμως πικραθήκαμε και απογοητευτήκαμε ,απομακρυνθήκαμε. Ξέρω πολύ καλά ότι μας ακούτε και περιμένετε κάτι από εμάς.

Απευθύνομαι σε όλους εσάς που θέλει να αλλάξει η ζωή σας, ανεξάρτητα το τι ψηφίσατε στις τελευταίες εκλογές.

Σας συναντώ καθημερινά, συνομιλώ μαζί σας, ακούω τι λέτε, είμαι εδώ με δύναμη και πίστη για μια μεγάλη παράταξη που θα κερδίσει τις επόμενες εκλογές.

Θα είμαι πάντα εδώ γιατί με το ΠΑΣΟΚ έχω μια σχέση ζωής. Γιατί δεν έφυγα ποτέ από το ΠΑΣΟΚ. Απευθύνομαι σε όλους εσάς. Σας ζητώ να στηρίξετε ένα καθαρό πρόσωπο.

Σας ζητώ να στηρίξετε μια πεντακάθαρη πρόταση για να είναι η συμμετοχή σας στις 6 Οκτωβρίου η νέα αρχή για μια μεγάλη αλλαγή για την παράταξη και για τη χώρα».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Tο ΔΕΔΟΜΕΝΟ δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το ΔΕΔΟΜΕΝΟ ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δημοφιλή

Καιρός σήμερα: Αστάθεια με τοπικές βροχές και αύξηση της θερμοκρασία στους 31 βαθμούς

Άστατος καιρός με βροχές και καταιγίδες προβλέπεται σήμερα σε...

Ο Μακρόν κάλεσε τον Πεζεσκιάν να ταχθεί υπέρ της «γενικής αποκλιμάκωσης» στη Μέση Ανατολή

Ο Μακρόν προέτρεψε τον Πεζεσκιάν για γενική αποκλιμάκωση στη...

Λίβανος: Η UNRWA φοβάται νέα «τραγωδία», δηλώνει ο επικεφαλής της Λαζαρινί

Ο επικεφαλής του UNRWA ανέφερε ότι η οργάνωση αντιμετωπίζει...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

Συνάντηση Γεραπετρίτη με τον Αιγύπτιο ΥΠΕΞ – Επιβεβαίωση της στρατηγικής σχέσης Ελλάδας-Αιγύπτου

Συνάντηση του υπουργού Εξωτερικών Γεραπετρίτη με τον Αιγύπτιο υπουργό Εξωτερικών Abdelatty στη Νέα Υόρκη.Επιβεβαίωση της στρατηγικής σχέσης Ελλάδας-Αιγύπτου.Συζήτηση για τον ρόλο της Αιγύπτου ως...

Debate – ΠΑΣΟΚ: Ενότητα Επόμενη Μέρα

Στο debate του ΠΑΣΟΚ, οι υποψήφιοι θα αναπτύξουν θέσεις τους σε έξι θεματικές ενότητες.Ο Μιχάλης Κατρίνης εκφράζει την πίστη του στο ΠΑΣΟΚ και προτείνει...

Debate – ΠΑΣΟΚ: Ενότητα Κλιματική κρίση – Πολιτική προστασία – Ενεργειακή μετάβαση

Σε ένα debate στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ, υποψήφιοι του ΠΑΣΟΚ αναπτύσσουν θέσεις σε έξι θεματικές ενότητες.Ο Χάρης Δούκας αναφέρει την προσπάθειά του για φύτευση...

Debate – ΠΑΣΟΚ: Ενότητα Κράτος – Θεσμοί – Αυτοδιοίκηση

Στο debate του ΠΑΣΟΚ, οι υποψήφιοι θα αναπτύξουν θέσεις σε έξι θεματικές ενότητες.Η Άννα Διαμαντοπούλου αναφέρθηκε στο ζήτημα των υποκλοπών και της τραγωδίας στα...

Debate – ΠΑΣΟΚ: Ενότητα Εξωτερική Πολιτική – Άμυνα – Ευρωπαϊκή Ένωση

Στο debate του ΠΑΣΟΚ, οι υποψήφιοι αναπτύσσουν θέσεις σε έξι θεματικές ενότητες.Η Νάντια Γιαννακοπούλου υποστηρίζει την ανάγκη για ειρηνευτική διαδικασία στη Μέση Ανατολή.Η Άννα...

Π. Μαρινάκης σε Αλ. Τσίπρα: Αφού αποφάσισε να σπάσει τη σιωπή του, ας ασχοληθεί πρώτα με τα του οίκου του

Ο Π. Μαρινάκης κατηγορεί τον Αλ. Τσίπρα για αποτυχίες και αποδοκιμασία από τους πολίτες.Καλεί τον Τσίπρα να ασχοληθεί πρώτα με τα λάθη του και...

Debate – ΠΑΣΟΚ: Ενότητα Κοινωνικό κράτος – Νέα γενιά – Δημογραφικό

Στο debate του ΠΑΣΟΚ, οι υποψήφιοι αναπτύσσουν θέσεις σε έξι θεματικές ενότητες.Ο Παύλος Γερουλάνος σχολιάζει το δημογραφικό θέμα και τη μετανάστευση.Αναφέρει ότι χρειάζεται ανάπτυξη...

Debate – ΠΑΣΟΚ: Ενότητα Οικονομία – Ανάπτυξη

Στο debate του ΠΑΣΟΚ, οι υποψήφιοι θα αναπτύξουν θέσεις σε έξι θεματικές ενότητες.Οι υποψήφιοι είναι Νίκος Ανδρουλάκης, Παύλος Γερουλάνος, Νάντια Γιαννακοπούλου, Άννα Διαμαντοπούλου, Χάρης...

Debate ΠΑΣΟΚ: Live στο ΕΡΤNews ο διάλογος των έξι υποψηφίων

Σε απευθείας μετάδοση από το ertnews.gr, το Debate των 6 υποψηφίων για την Προεδρία του ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής στο EPTNews.Οι υποψήφιοι Νίκος Ανδρουλάκης, Παύλος Γερουλάνος,...

Μαξίμου για συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν: Εντατικοποίηση της συνεργασίας στο μεταναστευτικό — Η ανακοίνωση της Τουρκικής προεδρίας

Ο Πρωθυπουργός Μητσοτάκης συναντήθηκε με τον Πρόεδρο Ερντογάν στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.Συμφώνησαν να εντατικοποιήσουν τη συνεργασία στο μεταναστευτικό για την εξάρθρωση...