Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση, στην τελετή εγκαινίων, που πραγματοποιήθηκε χθες, Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου, στο Κέντρο Επιχειρηματικότητας «Κωνσταντίνος Μίχαλος» του ΕΒΕΑ, η υφυπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, Ζέττα Μακρή, στην ομιλία της, τόνισε: «Είναι τιμή για μένα η πρόταση που μου έγινε, από την πρόεδρο του ΕΒΕΑ, Σοφία Κουνενάκη Εφραίμογλου, να εγκαινιάσω, μαζί με την υφυπουργό Ανάπτυξης, Ζωή Ράπτη, την επαναλειτουργία της Βιβλιοθήκης του Επιμελητηρίου, στον νέο χώρο φιλοξενίας του σπουδαίου αρχείου, των αξιόλογων εκδόσεων και της αποτύπωσης της συνολικής ελληνικής επιχειρηματικής παρουσίας και δραστηριότητας».
«Τα εγκαίνια της βιβλιοθήκης του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών είναι ένα ακόμα βήμα προς τη νέα εποχή του ΕΒΕΑ, ένα βήμα που πατά γερά στην ιστορία του φορέα, μαθαίνει από αυτήν, την επεξεργάζεται, την αξιοποιεί και την αναγνωρίζει ως το γερό θεμέλιο της δυναμικής παρουσίας και προοπτικής του. Ο πυλώνας της εγχώριας επιχειρηματικής πρωτοβουλίας δεν θα μπορούσε παρά να θέτει ως προτεραιότητά του τόσο την επιμόρφωση και την εξέλιξη των μελών του όσο και την ενημέρωση και επικοινωνία με το κοινό, σε μια διαδικασία ανοιχτή, εξωστρεφή και αλληλεπιδραστική. Εύχομαι η Βιβλιοθήκη να αποκτήσει πιστούς θαμώνες και να αναδειχθεί σε κέντρο έρευνας των δυνατοτήτων, του έργου και της προσφοράς του ΕΒΕΑ στην ελληνική επιχειρηματικότητα», πρόσθεσε η κ. Μακρή.
Από την πλευρά της, η κ. Ράπτη, σημείωσε ότι «η επένδυση του ΕΒΕΑ στη δημιουργία Βιβλιοθήκης, η οποία μπορεί να αποτελέσει έναν πυλώνα πληροφόρησης για τον επιχειρηματία, αλλά και για κάθε ενδιαφερόμενο πολίτη, έρχεται να επιβεβαιώσει για άλλη μια φορά τον σημαντικό και ιστορικό ρόλο του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών στην υποστήριξη της επιχειρηματικότητας και της οικονομικής ανάπτυξης στην Ελλάδα».
Στην ομιλία της, η κ. Κουνενάκη Εφραίμογλου τόνισε ότι η Βιβλιοθήκη του ΕΒΕΑ θα λειτουργήσει ως πόλος γνώσης και διά βίου μάθησης, αναδεικνύοντας παράλληλα το Κέντρο Επιχειρηματικότητας σε κόμβο καινοτομίας, συνεργασίας και γνώσης.
«Πρόκειται, ουσιαστικά, για τη μετεξέλιξη μιας συλλογής βιβλίων και έντυπου υλικού, ο πυρήνας της οποίας δημιουργήθηκε από τη σύσταση του Επιμελητηρίου. Είναι μια ειδική Βιβλιοθήκη που περιλαμβάνει περισσότερους από 5.000 τόμους μονογραφιών, καθώς και περιοδικές εκδόσεις, κυρίως στην ελληνική γλώσσα αλλά και ξενόγλωσσα. Περιέχει το σύνολο της εκδοτικής δραστηριότητας του ΕΒΕΑ, καθώς και παλαιές και σπάνιες εκδόσεις, ορισμένες των αρχών του 20ού αιώνα ή και παλαιότερες. Οι θεματικές αφορούν κατά κύριο λόγο το εμπόριο, τη βιομηχανία, την οικονομία, τις επιχειρήσεις, τη διοίκηση και την οργάνωση, το δίκαιο και την νομοθεσία, και την ιστορία. Το υλικό αυτό βρίσκεται πλέον οργανωμένο εδώ, σε έναν νέο ειδικά διαμορφωμένο χώρο που σχεδιάστηκε με υψηλές προδιαγραφές λειτουργικότητας. Η Βιβλιοθήκη του ΕΒΕΑ είναι και πάλι ενεργή, για να ανταποκριθεί με ποιότητα στις ανάγκες τόσο των μελών όσο και του ευρύτερου κοινού. Ευχόμαστε να λειτουργήσει ως ζωντανός οργανισμός, ως κύτταρο γνώσης, πληροφόρησης και έμπνευσης για όλους», επεσήμανε η πρόεδρος του ΕΒΕΑ, ενώ έκλεισε την ομιλία της εκφράζοντας τις ευχαριστίες της σε όσους συνέβαλαν στην υλοποίηση του έργου.
Βράβευση των Επίτιμων Αντιπροέδρων του ΕΒΕΑ
Στη συνέχεια της τελετής πραγματοποιήθηκε Βράβευση των Επίτιμων Αντιπροέδρων του ΕΒΕΑ, Χριστίνας Σακελλαρίδη και Ιωάννη Συγγελίδη, της Επίτιμης Γενικής Γραμματέως του ΕΒΕΑ, Αλεξάνδρας Πάλλη Γιαννακοπούλου, καθώς και των Επίτιμων Μελών του ΕΒΕΑ Ιωάννη Γρανίτσα, Δημητρίου Δανηλάτου, Άλκη Ηλιάδη, Παναγιώτη Κουτσίκου, Αθανάσιου Κωστόπουλου, Γεώργιου Λεούση, Μάκη Μπατή, Ιωάννη Παπαγεωργάκη, Κλεόβουλου Σαλλιαρέλη, Αντώνιου Σγαρδέλη, Μηνά Τάνες και Δημητρίου Τσιμπούκη.
Η κυρία Εφραίμογλου, απονέμοντας τις τιμητικές διακρίσεις, υπογράμμισε: «Σήμερα τιμούμε για την προσφορά τους στo EBEA και τον επιμελητηριακό θεσμό εξέχουσες προσωπικότητες του επιχειρείν, που μέσω της πολύπλευρης δράσης τους συνέβαλαν ουσιαστικά στην προώθηση του εμπορίου, της βιομηχανίας και της επιχειρηματικής αριστείας. Η τιμητική αυτή διάκριση υπογραμμίζει τον ρόλο τους ως πρότυπο για τις νεότερες γενιές επιχειρηματιών, προάγοντας την αξίας της διαρκούς επαγγελματικής εξέλιξης και της κοινωνικής προσφοράς».
Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ