- 14χρονος χτύπησε συμμαθητή του σε προαύλιο σχολείου στο Λουτράκι
- Αρχές συνέλαβαν τόσο τον δράστη όσο και τη μητέρα του για παραμέληση εποπτείας
- Μαθητές κλείνουν ραντεβού μέσω social media για να λύσουν διαφορές τους με βία
Καθημερινότητα έχουν γίνει πλέον οι άγριες επιθέσεις μέσα στα σχολεία. Αυτή τη φορά θύμα, ένας μαθητής τρίτης Γυμνασίου στο Λουτράκι.
Η νέα επίθεση έγινε μέσα σε Γυμνάσιο σχολείο στο Λουτράκι όταν 14χρονος ξυλοκόπησε τον συμμαθητή του την ώρα του διαλείμματος.
Το θύμα κατήγγειλε τον ξυλοδαρμό και οι αρχές συνέλαβαν τόσο τον δράστη όσο και την μητέρα του για παραμέληση εποπτείας.
Μαθητές αποκαλύπτουν πως οι επιθέσεις είναι καθημερινό φαινόμενο μέσα και έξω από το σχολείο τους.
«Στήνουν ραντεβού μέσα στο Instagram και βγαίνουν 10-10 άτομα με μαχαίρια. Μπροστά στα μάτια μου, είχαν κλέψει ένα παιδί την αλυσίδα του και τρέξανε. Ανήλικα ήταν 15 με 17 χρόνων. Τον έριξαν στο πάτωμα, του έχωσαν κλωτσίδι στη μούρη», είπε μαθητής.
«Έναν φίλο μου τον είχαν απειλήσει με μαχαίρι. Είχε δει ότι έχουν μαχαίρια και ναρκωτικά και τέτοια και φοβήθηκαν ότι θα το πει στις αρχές και στη διευθύντρια του σχολείου», κατήγγειλε.
Ραντεβού για ξύλο μέσα από τα social media
Οι μαθητές πλέον κλείνουν ραντεβού μέσω social media για να λύσουν με τα χέρια τους και σουγιάδες τις διαφορές τους.
Τις περισσότερες φορές τα ραντεβού κλείνονται αμέσως μετά το σχόλασα, έξω από τα σχολεία τους.
«Από το Instagram γνωστοί μου που δίνουν ραντεβού να παίξουν ξύλο και τέτοια, επειδή έχουν βρίσει, έχουν πειράξει δικό τους. Λένε να συναντηθούμε σε αυτό το μέρος ξέρω εγώ αυτή την ώρα», είπε μαθητής.
«Μαζεύονται πολλά παιδιά από πάνω και συνήθως θα βγάλουν κανένα βίντεο ή θα φωνάζουν και δεν πάει κανένας να τους χωρίσει», συνέχισε.
Οι μαθητές πλέον μετατρέπουν πολύ εύκολα το προαύλιο του σχολείου τους σε «ρινγκ», είτε για πλάκα είτε για ασήμαντες αφορμές.
«Τις περισσότερες φορές χωρίς λόγο, απλά επειδή κάποιος κοίταξε κάποιον με βλέμμα που σε κάποιον δεν άρεσε. Τις πιο πολλές φορές έχουν κάποιο σουγιά, κάποιον αναπτήρα».
Ένας στους τρεις μαθητές δηλώνει ότι έχει δεχθεί σχολικό εκφοβισμό σύμφωνα με το «Χαμόγελο του Παιδιού» ενώ ένα στα έξι παιδιά δηλώνει πως δεν έχει ενημερωθεί για αυτό το κρίσιμο ζήτημα από το σχολείο τους.