- Η Τεχνητή Νοημοσύνη αναφέρεται στην ικανότητα μηχανής να αναπαράγει γνωστικές λειτουργίες ανθρώπου και μπορεί να χρησιμοποιηθεί τόσο θετικά όσο και αρνητικά.
- Με τη βοήθεια της Τεχνητής Νοημοσύνης μπορούν να αναβιώσουν φωνές μεγάλων προσωπικοτήτων για ψηφιακές εφαρμογές και audio books.
- Η δικηγόρος Ωραιοζήλη-Μαρία Κουτσουπιά αναφέρθηκε στον νέο κανονισμό για την Τεχνητή Νοημοσύνη και τα καθήκοντα των χρηστών της.
Η Tεχνητή Nοημοσύνη αναφέρεται στην ικανότητα μιας μηχανής να αναπαράγει τις γνωστικές λειτουργίες ενός ανθρώπου, όπως είναι η μάθηση, ο σχεδιασμός και η δημιουργικότητα και να εκτελεί εργασίες για την επίτευξη στόχων. Με τη βοήθειά της μπορούν να αναβιώσουν φωνές μεγάλων προσωπικοτήτων, αλλά και να συντελεστούν εγκλήματα.
Με τη βοήθεια της Τεχνητής Νοημοσύνης φωνές προσωπικοτήτων μπορούν να αναβιώσουν. «Οι φωνές αυτές, εφόσον μιλάμε για μεγάλες προσωπικότητες θα μπορούσαν κυρίως να χρησιμοποιηθούν κυρίως στο ψηφιακό κομμάτι» δήλωσε στο EΡΤΝews o Δημήτρης Αλεξάνδρου, συνιδρυτής της εταιρείας Ubitech.
Όπως είπε θα μπορούσαν να δημιουργηθούν εκπαιδευτικές εφαρμογές και στην αφήγηση audio books. Όσον αφορά το πώς «ζωντανεύουν» αυτές οι φωνές απάντησε ότι επιλέγονται κυρίως καταγραφές από συνεντεύξεις και αρχεία βίντεο.
«Σε αυτά ο ομιλητής είναι χαλαρός και μπορούμε να πάρουμε χαρακτηριστικά της φωνής του, όπως ο τονισμός, η χροιά της φωνής και στην συνέχεια περνάμε στην επεξεργασία των κομματιών», συμπλήρωσε ο κ. Αλεξάνδρου.
Από την πλευρά της η Ωραιοζήλη-Μαρία Κουτσουπιά, δικηγόρος, πρόεδρος Ινστιτούτου Δικαίου Τεχνητής Νοημοσύνης «Rythmisis» αναφέρθηκε στον καινούργιο κανονισμό για την Τεχνητή Νοημοσύνη και στο τι ορίζει ότι πρέπει να κάνουν οι χρήστες της.
Ρεπορτάζ: Κώστας Νούσης