- Η κανέλα περιέχει κινναμαλδεΰδη, η οποία έχει ισχυρές αντιοξειδωτικές ιδιότητες και προσφέρει οφέλη στην πέψη.
- Μελέτες δείχνουν ότι η κανέλα μπορεί να βελτιώσει τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα, αναστέλλοντας τα πεπτικά ένζυμα που επηρεάζουν την πέψη των υδατανθράκων.
- Παρά τα οφέλη της, η κανέλα δεν πρέπει να αντικαθιστά τη ρύθμιση του σακχάρου υπό ιατρική παρακολούθηση.
Η κινναμαλδεΰδη περιέχει επίσης ισχυρά αντιοξειδωτικά, ενώ έχει αποδειχθεί ότι παρέχει και άλλα οφέλη, όπως στη διαδικασία της πέψης.
Τις τελευταίες δεκαετίες, η επιστημονική έρευνα διερευνά ολοένα και περισσότερο τα πιθανά οφέλη για την υγεία της κανέλας, ρίχνοντας φως στις βιοδραστικές ενώσεις της και στις επιδράσεις που έχουν, όπως ο διαβήτης, η πεπτική δυσφορία, η φλεγμονή και άλλα.
Μερικές μελέτες για την κανέλα έχουν δείξει ότι βελτιώνει το σάκχαρο του αίματος. Όταν η κανέλα καταναλώνεται πριν ή μαζί με ένα γεύμα, μπορεί να αναστείλει τα πεπτικά ένζυμα που βοηθούν στην πέψη των υδατανθράκων και με αυτόν τον τρόπο επιβραδύνει την αύξηση του σακχάρου στο αίμα μετά από ένα γεύμα.
Ωστόσο, η κανέλα δεν πρέπει να θεωρείται ως υποκατάστατο για την ρύθμιση του σακχάρου και σε κάθε περίπτωση χρειάζεται να ακολουθείτε τη θεραπεία που σας έχει δώσει ο γιατρός σας.
(με πληροφορίες από healthstories. gr / photo: pixabay)