Οδηγός Υγείας: Βοήθημα για την κατανόηση ιατρικών όρων και την ανεύρεση αξιόπιστων πηγών υγείας

Ο νέος ψηφιακός οδηγός «Αλφαβητάρι Υγείας» στοχεύει στη βελτίωση της εγγραμματοσύνης υγείας του πληθυσμού, διευκολύνοντας την κατανόηση ιατρικών όρων και την πρόσβαση σε αξιόπιστες πληροφορίες για την ενημέρωση των πολιτών.
Αποθήκευση άρθρου
Το άρθρο προστέθηκε στη λίστα σας
  • Το 35% των πολιτών στην Ελλάδα έχει δυσκολίες στην κατανόηση και αξιοποίηση πληροφοριών υγείας, με το 12% να έχει πολύ χαμηλή εγγραμματοσύνη υγείας, κάτι που αυξάνει τις δαπάνες στο σύστημα υγείας.
  • Η «Εγγραμματοσύνη Υγείας» αναφέρεται στην ικανότητα του ατόμου να εντοπίζει και να αξιολογεί αξιόπιστες πηγές υγείας, και είναι κρίσιμη για την πρόληψη και τη βελτίωση της φροντίδας.
  • Η νέα ψηφιακή πλατφόρμα «Αλφαβητάρι Υγείας» προσφέρει εύχρηστο εργαλείο για την κατανόηση ιατρικών όρων και τη βελτίωση της επικοινωνίας με τους επαγγελματίες υγείας, με στόχο την ενδυνάμωση των πολιτών στην αναζήτηση και αξιολόγηση πληροφοριών.

Το 35% των πολιτών αντιμετωπίζει προβλήματα στην κατανόηση και αξιοποίηση πληροφοριών υγείας.

«Eγγραμματοσύνη υγείας». Ένας όρος που στην ψηφιακή εποχή χρησιμοποιείται όλο και συχνότερα. Τι είναι όμως και ποια η σημασία της στην πρόληψη και στην εξοικονόμηση πόρων στο σύστημα υγείας; Με ποιο τρόπο ο πολίτης θα ξεχωρίσει τις ακριβείς και σωστές πληροφορίες και θα μάθει να τις αναζητά σε αξιόπιστες πηγές; Πώς θα κατανοήσει καλύτερα την ιατρική ορολογία ώστε να διευκολυνθεί η επικοινωνία του με τον γιατρό;

Απαντήσεις στα ερωτήματα έδωσαν ειδικοί επιστήμονες σε εκδήλωση της Ένωσης Ασθενών Ελλάδας για την παρουσίαση ενός νέου εργαλείου ενίσχυσης της εγγραμματοσύνης Υγείας που είναι το «Αλφαβητάρι Υγείας». Πρόκειται για μια καινοτόμο ψηφιακή πλατφόρμα που επιτρέπει στους πολίτες να βρίσκουν άμεσα και έγκυρα πληροφορίες σχετικές με ιατρική ορολογία που έχουν ανάγκη, σε απλή και κατανοητή γλώσσα, ώστε να διευκολύνεται η επικοινωνία τους με το γιατρό τους.

Προτάσεις για την ενίσχυση της ενεργής συμμετοχής των ασθενών στην Αξιολόγηση Τεχνολογιών Υγείας

Το επίπεδο εγγραμματοσύνης υγείας του πληθυσμού

Σύμφωνα με μελέτες του Ινστιτούτου Πολιτικής της Υγείας, το 12% του πληθυσμού στην Ελλάδα έχει πολύ χαμηλά επίπεδα εγγραμματοσύνης υγείας, ενώ το 35% αντιμετωπίζει προβλήματα στην κατανόηση και αξιοποίηση υγειονομικών πληροφοριών. ‘Όπως επισήμανε, ο Δρ. Σπύρος Σαπουνάς, Ιατρός Ενδοκρινολόγος και Β’ Αντιπρόεδρος ΔΣ του ΕΟΦ, οι ασθενείς με χαμηλή εγγραμματοσύνη κοστίζουν στο σύστημα υγείας τέσσερις φορές περισσότερο, καθώς δεν είναι σε θέση να χρησιμοποιήσουν σωστά τις πληροφορίες για την υγεία τους.
Τόνισε πως η εγγραμματοσύνη υγείας είναι κρίσιμη για την πρόληψη και την καλύτερη φροντίδα, αναφέροντας τη δική του εμπειρία ως ασθενής με νεανική αρθρίτιδα, όπου η ενημέρωση και η συνεργασία με τον γιατρό του οδήγησαν σε βελτιωμένη θεραπεία.

Τα βήματα εκπαίδευσης των ασθενών για την διεκδίκηση των δικαιωμάτων τους

Τι είναι η «εγγραμματοσύνη υγείας»

Ο Δρ. Χρήστος Λιονής, Καθηγητής Γενικής Ιατρικής και Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας του Πανεπιστημίου Κρήτης, αναφέρθηκε στην έννοια της «εγγραμματοσύνης υγείας», η οποία συχνά συγχέεται με το επίπεδο εκπαίδευσης ή γενικής γνώσης ενός ατόμου σχετικά με την υγεία του. Ωστόσο, ο όρος αφορά την ικανότητα του ατόμου να εντοπίζει αξιόπιστες πηγές πληροφόρησης υγείας, να αξιολογεί τη χρησιμότητά τους και να λαμβάνει τεκμηριωμένες αποφάσεις που επηρεάζουν τη ζωή του.

Η «εγγραμματοσύνη υγείας» συνδέεται άμεσα με την αντίληψη του κινδύνου, ενώ ο Δρ. Λιονής επεσήμανε την ανάγκη να εστιάσουμε στο ρόλο του σχολείου, των γονέων και των υπηρεσιών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας στην ανάπτυξη αυτής της δεξιότητας, προκειμένου να βελτιωθεί η υγειονομική πρόληψη και η προαγωγή της υγείας.

Οι δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι ασθενείς

«Σε μια εποχή καταιγισμού πληροφοριών, η βελτίωση της εγγραμματοσύνης στην υγεία μας βοηθά να ξεχωρίζουμε τις ακριβείς και σωστές πληροφορίες, κάτι που αποτελεί βασικό πυλώνα της ενημέρωσης των ασθενών», τόνισε η Α’ Αντιπρόεδρος της ‘Ένωσης Ασθενών Ελλάδας Κατερίνα Κουτσογιάννη.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, η ανάγκη για τη δημιουργία αυτού του εργαλείου προέκυψε από τα αποτελέσματα έρευνας που πραγματοποίησε η Ένωση Ασθενών σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Πολιτικών Υγείας. Σύμφωνα με την έρευνα, το 29% των πολιτών δυσκολεύονται να βρουν αξιόπιστες πληροφορίες σχετικά με τα συμπτώματα των ασθενειών, ενώ το 27% αναφέρουν ότι δυσκολεύονται να κατανοήσουν τις οδηγίες που συνοδεύουν τα φάρμακα.

Επιπλέον, το 14% των πολιτών θεωρούν πολύ δύσκολη την αξιολόγηση της αξιοπιστίας των πληροφοριών υγείας στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, ενώ το 24% δυσκολεύονται να έχουν πρόσβαση σε ακριβείς και αξιόπιστες πληροφορίες υγείας.

Κατά την τοποθέτησή του, ο Δρ. Ελευθέριος Θηραίος, Γενικός/Οικογενειακός Ιατρός, Διευθυντής του ΕΣΥ, Προϊστάμενος της Γενικής Διεύθυνσης του Ο.ΔΙ.Π.Υ. Α.Ε. και Πρόεδρος της Ιατρικής Εταιρείας Αθηνών,μίλησε για τον ρόλο του Ο.Δ.Ι.Π.Υ. στη βελτίωση της εγγραμματοσύνης υγείας και την ενίσχυση της συμμετοχής των ασθενών. Όπως επισήμανε, στόχος είναι να εξασφαλιστεί η προσβασιμότητα στις υπηρεσίες υγείας και να διασφαλιστεί ότι οι ασθενείς έχουν τη δυνατότητα να λαμβάνουν ενημερωμένες και τεκμηριωμένες αποφάσεις για την υγεία τους.

Επιπλέον, ο Δρ. Θηραίος υπογράμμισε την ανάγκη για εκπαίδευση των επαγγελματιών υγείας ώστε να κατανοούν ότι διαχειρίζονται τις ανάγκες των ασθενών, όχι μόνο τα νοσήματα.

ΟΔΙΠΥ και Ένωση Σπάνιων Ασθενών Ελλάδος αναπτύσσουν την πύλη ORPHANET στα Ελληνικά

Κλείνοντας, εστίασε στην κρισιμότητα της υιοθέτησης ψηφιακών εργαλείων και της εξατομικευμένης φροντίδας για την ενδυνάμωση των ασθενών, ώστε να μπορούν να αξιοποιούν τη διαθέσιμη πληροφορία και να εκτιμούν τον κίνδυνο, ιδιαίτερα σε ένα περιβάλλον πολλαπλών αναγκών και αναδυόμενων κρίσεων.

Τι περιλαμβάνει η νέα πλατφόρμα για το Αλφαβητάρι Υγείας

Η νέα αυτή πλατφόρμα έρχεται να καλύψει τις παραπάνω ανάγκες, προσφέροντας στους χρήστες ένα εύχρηστο εργαλείο που τους επιτρέπει να κατανοούν καλύτερα ιατρικούς όρους, να αξιολογούν τις πληροφορίες που δέχονται και να βελτιώνουν την επικοινωνία τους με τους επαγγελματίες υγείας.

Η πλατφόρμα είναι σχεδιασμένη ώστε να έχει την ίδια λειτουργικότητα με μια μηχανή αναζήτησης (όπως η wikipedia) και δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες να αναζητούν έναν όρο και να λαμβάνουν μια περιεκτική και κατανοητή περιγραφή του. Παράλληλα, η πλατφόρμα παρέχει τη δυνατότητα πλοήγησης μέσω σχετικών όρων και ετικετών, διευκολύνοντας το χρήστη στην αναζήτηση και την κατανόηση της πληροφορίας.

Αξιοσημείωτο είναι δε, ότι η πλατφόρμα επιτρέπει την αναζήτηση όρων από οποιοδήποτε σημείο της σελίδας, ενώ παρέχει εύκολη πρόσβαση σε όλες τις σχετικές πληροφορίες.
Πέρα από τους χρόνιους ασθενείς και τους φροντιστές, το Αλφαβητάρι Υγείας απευθύνεται και στο ευρύ κοινό, ενδυναμώνοντας τη δυνατότητα όλων να κατανοούν και να αξιολογούν τις ιατρικές πληροφορίες.

Η πλατφόρμα έχει ήδη καταχωρήσει πάνω από 600 ιατρικούς όρους και φιλοδοξεί να εξελιχθεί σε έναν ισχυρό σύμμαχο στην προσπάθεια για καλύτερη ενημέρωση και αυτονομία των πολιτών.

Στη συνέχεια, η κα. Κουτσογιάννη παρουσίασε τα επόμενα βήματα της ΕΝ.ΑΣ.ΕΛ σε ότι αφορά το Αλφαβητάρι Υγείας, το οποίο θα συνεχίσει να εξελίσσεται και να εμπλουτίζεται με νέους όρους, καθώς και με πολυμέσα όπως βίντεο, infographics και podcasts. Ανακοίνωσε μάλιστα τη διενέργεια εκστρατείας ενημέρωσης το 2025 με τίτλο: «Δέκα Μύθοι και Αλήθειες», που θα τρέξει η Ένωση Ασθενών με στόχο την καταπολέμηση της παραπληροφόρησης γύρω από τα θέματα υγείας.

Σημειώνεται δε, ότι η επιστημονική εποπτεία και υποστήριξη της πλατφόρμας παρέχεται από καταξιωμένους επιστήμονες, μέλη της Επιστημονικής Επιτροπής της Ένωσης Ασθενών, μεταξύ των οποίων είναι οι κ.κ.: Κυριάκος Σουλιώτης, Καθηγητής Πολιτικής Υγείας, Κοσμήτορας της Σχολής Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και Πρόεδρος της Επιστημονικής Επιτροπής ΕΝ.ΑΣ.ΕΛ, Μαρία Γαζούλη, Καθηγήτρια Βιολογίας – Νανοϊατρικής Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ, Αχιλλέας Γραβάνης, Καθηγητής Φαρμακολογίας Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Κρήτης και τακτικός ερευνητής στο Ινστιτούτο Μοριακής Βιολογίας & Βιοτεχνολογίας του ΙΤΕ, Χρήστος Λιονής, Καθηγητής Γενικής Ιατρικής και Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Πανεπιστημίου Κρήτης, Μένη Μαλλιώρη, Ομότιμη Καθηγήτρια Ψυχιατρικής ΕΚΠΑ, Πτυχιούχος Οδοντιατρικής και Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Πατρίνα Παπαρρηγοπούλου, Δικηγόρος, Καθηγήτρια Δημοσίου Δικαίου Νομικής Σχολής του ΕΚΠΑ, Σταυρούλα Τσινόρεμα, Καθηγήτρια Σύγχρονης και Νεότερης Φιλοσοφίας και Βιοηθικής Πανεπιστημίου Κρήτης


Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο ΔΕΔΟΜΕΝΟ.

// ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Ρούνε – Αλκαράθ 2-0: Ο Δανός έκανε την έκπληξη και κατέκτησε το Barcelona Open

GP Σαουδικής Αραβίας: Θριαμβευτικό χατ-τρικ για Piastri

Συναγερμός στο Flying Cat 3 στον Πόρο: Εκκενώθηκε λόγω απειλής για βόμβα – Ταλαιπωρία για τους επιβάτες

Ύπνος: Τα 6 μυστικά τρικ που εφαρμόζουν καθημερινά ειδικοί για να κοιμούνται καλά

Ελένη Χατζίδου αποκαλύπτει για Ετεοκλή Παύλου: «Δεν ήρθε όπως τον είχα φανταστεί»

ΗΠΑ: Θύελλα δημοσιευμάτων για δραστικές περικοπές στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ – Αρνείται κατηγορηματικά ο Ρούμπιο

ΗΠΑ: Ένοπλος οχυρώθηκε σε παντοπωλείο – Αστυνομικές ειδικές δυνάμεις περικύκλωσαν το σημείο

Μπολόνια – Ίντερ 1-0: Αναπάντεχο σοκ στο φινάλε για τους πρωταθλητές

Αυθεντικό Πάσχα για τη Ζέτα Μακρυπούλια: «Στο χωριό με την αγαπημένη οικογένεια»

Συναγερμός στο Flying Cat 3 στον Πόρο: Εκκενώθηκε λόγω απειλής για βόμβα – Ταλαιπωρία για τους επιβάτες

Πάτρα: «Δε θυμάμαι τίποτα» ισχυρίζεται η γιατρός που συγκρούστηκε με το τρένο – «Επέστρεφε εξουθενωμένη από εφημερία»

Ασπρόπυργος: Τραγικός θάνατος οδηγού σε φλεγόμενο όχημα μετά από σύγκρουση

Πεσκόφ: Καμία εντολή από τον Πούτιν για παράταση της πασχαλινής κατάπαυσης πυρός

Λέστερ – Λίβερπουλ 0-1: Ο Άρνολντ σφράγισε το πολύτιμο διπλό των «ρεντς»

Σίσσυ Χρηστίδου: Αποκαλύπτει πώς απόλαυσε το Πάσχα – «Άμα έχεις κουμπάρους καλλιτέχνες»

00:00 / 00:00

Υψηλή χοληστερίνη: Το κορυφαίο φρούτο που εξουδετερώνει τα επίπεδά της, αποκαλύπτουν ειδικοί

Ένα κοινό φρούτο, το μήλο, αναδεικνύεται ως αποτελεσματικός σύμμαχος στη μείωση της υψηλής χοληστερίνης, σύμφωνα με ειδικούς. Η καθημερινή κατανάλωση δύο μήλων μπορεί να...

Ύπνος: Επιστήμονες αποκαλύπτουν το μυστικό της θερμοκρασίας για βαθύ ύπνο και αναζωογονητικό ξύπνημα

Ερευνητές από το Ινστιτούτο Έρευνας για τη Γήρανση στις ΗΠΑ αποκάλυψαν ότι η θερμοκρασία του υπνοδωματίου παίζει καθοριστικό ρόλο στην ποιότητα του ύπνου. Σύμφωνα...

Επιστήμονες εντοπίζουν σπάνια ομάδα αίματος – Ποιοι τη διαθέτουν

Επιστήμονες ανακοίνωσαν την ανακάλυψη ενός νέου συστήματος ομάδων αίματος, που ονομάζεται MAL, μετά από 50 χρόνια έρευνας. Η ανακάλυψη προήλθε από την απουσία ενός...

Διαβήτης τύπου 2: Το κορυφαίο σνακ που εξουδετερώνει τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα μέσα σε λίγα λεπτά

Έρευνα αποκαλύπτει ότι η κατανάλωση αμυγδάλων μπορεί να μειώσει τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα σε μόλις 90 λεπτά, προσφέροντας μια απλή και οικονομική λύση...

Ύπνος: Διατροφολόγος εξηγεί πότε πρέπει να πίνετε τον τελευταίο καφέ της ημέρας για να κοιμηθείτε καλά

Η καφεΐνη μπορεί να είναι ευεργετική, αλλά ο λάθος χρόνος κατανάλωσής της μπορεί να διαταράξει τον ύπνο σας. Μια διατροφολόγος εξηγεί πότε είναι η...

ΕΟΔΥ: Ένα μοιραίο κρούσμα covid-19 και δύο από γρίπη την περασμένη εβδομάδα

Συνολικά πτωτική τάση παρουσιάζει η θετικότητα για γρίπη στην κοινότητα, παραμένοντας ωστόσο πάνω από το όριο που σηματοδοτεί την εποχική δραστηριότητα της. Παράλληλα, σε...

Τα τρόφιμα-δολοφόνοι που ξεπερνούν το κάπνισμα σε θνησιμότητα – Ειδικός κρούει συναγερμό

Πρόσφατη ανασκόπηση μελετών αποκαλύπτει τους κινδύνους των υπερεπεξεργασμένων τροφίμων, συνδέοντάς τα με 32 επιβλαβείς επιπτώσεις στην υγεία, όπως καρδιαγγειακά νοσήματα, διαβήτη, ψυχικές διαταραχές και...

Σύνδρομο Ευερέθιστου Εντέρου: Το Νο1 μπαχαρικό που προσφέρει ανακούφιση από τα συμπτώματα, σύμφωνα με διαιτολόγους

Η διατροφή παίζει καθοριστικό ρόλο στη διαχείριση του Συνδρόμου Ευερέθιστου Εντέρου (IBS). Ειδικοί διατροφής αναδεικνύουν ένα συγκεκριμένο μπαχαρικό, γνωστό για τις καταπραϋντικές του ιδιότητες...

Ύπνος: Η Νο1 μαγική αλλαγή στη διατροφή που θα σας χαρίσει 18 επιπλέον...

Η διατροφή παίζει καθοριστικό ρόλο στην ποιότητα του ύπνου, με τροφές πλούσιες σε μελατονίνη να διευκολύνουν τον ύπνο. Η αύξηση της πρόσληψης πρωτεΐνης έχει...

Σπλαχνικό λίπος: Η κορυφαία άσκηση που εξαφανίζει το επικίνδυνο λίπος, αποκαλύπτουν ειδικοί

Το υπερβολικό σπλαχνικό λίπος μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο χρόνιων ασθενειών όπως καρδιαγγειακά νοσήματα και διαβήτης. Μία άσκηση αποτελεί έναν από τους πιο αποτελεσματικούς...

Ύπνος: Ειδικός αποκαλύπτει 3 απλές τεχνικές για να ξανακοιμηθείτε μέσα σε 5 λεπτά...

Εάν ο ύπνος σας διακόπτεται και ξυπνάτε συχνά μέσα στη νύχτα και παλεύετε να ξανακοιμηθείτε, υπάρχουν τρεις απλές τεχνικές που υπόσχονται να σας επαναφέρουν...

Συγκλονιστικό βίντεο: Μητέρα αρπάζει τον γιο της από βέβαιο πνιγμό – Τι πρέπει...

Ο πνιγμός αποτελεί έναν από τους σοβαρότερους κινδύνους για μικρά παιδιά, ιδιαίτερα κάτω των τεσσάρων ετών. Λόγω του ημιτελούς συντονισμού και της αναπτυξιακής κατάστασης...

Καρκίνος του παχέος εντέρου: Το κρυφό σύμπτωμα που όλοι παραβλέπουν, προειδοποιούν οι ειδικοί

Ο καρκίνος του παχέος εντέρου παρουσιάζει αυξητική τάση σε νεότερες ηλικίες από τη δεκαετία του 1990, σύμφωνα με ειδικούς ερευνητές. Οι λόγοι για αυτή...

Ύπνος: Το κορυφαίο μυστικό για το δείπνο που αποκαλύπτει διατροφολόγος σε όσους παλεύουν...

Το δείπνο σας μπορεί να είναι το μυστικό για έναν ήρεμο ύπνο. Μια διατροφολόγος αποκαλύπτει μία βασική συμβουλή της για το βραδινό γεύμα, που...

Καρδιά: Αν παραλείπετε αυτά τα γεύματα κινδυνεύετε με έμφραγμα

Θέλετε να προστατεύσετε την καρδιά σας και να μειώσετε τον κίνδυνο για έμφραγμα; Μια νέα μελέτη δείχνει ότι αν παραλείπετε συγκεκριμένα γεύματα μέσα στην...

Μεταβολικό σύνδρομο: Το κορυφαίο μπαχαρικό με ισχυρή αντιφλεγμονώδη δράση, αποκαλύπτουν διαιτολόγοι

Το μεταβολικό σύνδρομο είναι μια σύνθετη κατάσταση που περιλαμβάνει πολλαπλούς παράγοντες κινδύνου όπως υψηλή αρτηριακή πίεση, αυξημένο σάκχαρο, χαμηλή HDL χοληστερόλη και περίσσεια κοιλιακού...

Ύπνος: Το κορυφαίο φυτό εσωτερικού χώρου που εξαφανίζει τη μούχλα και χαρίζει βαθύ ύπνο, σύμφωνα με ειδικό

Ανακαλύψτε το μυστικό για έναν καλύτερο ύπνο και ένα πιο υγιεινό περιβάλλον στο σπίτι. Ειδικός αποκαλύπτει με ποιο τρόπο ένα φυτό εσωτερικού χώρου μπορεί...

Πώς να προστατέψετε το παιδί σας από διαδικτυακές απάτες

Θέλετε να προστατέψετε το παιδί σας από τους κινδύνους του διαδικτύου και να νιώθετε ασφάλεια όταν σερφάρει online; Υπάρχει μια βασική τακτική για τις διαδικτυακές απάτες...

// ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Θέμος Αναστασιάδης: Αποκαλύψεις για την χήρα του, Βασιλική, 6 χρόνια μετά την απώλειά του

Η Βασιλική Παναγιωτοπούλου πραγματοποίησε μια νυχτερινή έξοδο στον Λυκαβηττό,...

Αυτοί είναι οι Ινδιάνοι που θεωρούνται οι Έλληνες της αρχαίας Αμερικής!

Αυτή είναι η φυλή των Ινδιάνων, η οποία χρησιμοποιούσε...

Βασίλης Καρράς: Το οικογενειακό δράμα που εξελίσσεται μετά την απώλειά του

Ο Βασίλης Καρράς έφυγε από τη ζωή σε ηλικία...

Ρόμπερτ Πάουελ: Ο «Ιησούς από τη Ναζαρέτ» στα 80 του μαγνητίζει ακόμα – Ανακαλύψτε...

Ο Ρόμπερτ Πάουελ, ο ηθοποιός που έγινε διάσημος το...

// ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ