Πώς η απόχρωση του δέρματός μας επηρεάζει τα φάρμακα – Τι ισχύει για τους μελαχρινούς, κατά την έρευνα

Η απόχρωση του δέρματος επηρεάζει την απορρόφηση και την ασφάλεια των φαρμάκων, καθώς η μελανίνη μπορεί να μειώσει τη βιοδιαθεσιμότητα ορισμένων ουσιών, αναδεικνύοντας την ανάγκη για ποικιλόμορφες κλινικές δοκιμές και καλύτερη υγειονομική περίθαλψη.
Αποθήκευση άρθρου
Το άρθρο προστέθηκε στη λίστα σας
  • Ο τόνος του δέρματος επηρεάζει την απορρόφηση και την ασφάλεια των φαρμάκων, καθώς η μελανίνη μπορεί να μειώνει τη βιοδιαθεσιμότητα ορισμένων ουσιών, όπως η νικοτίνη, σε άτομα με σκούρο δέρμα.
  • Η έλλειψη ποικιλομορφίας στις κλινικές δοκιμές περιορίζει την αποτελεσματικότητα των φαρμάκων και υπογραμμίζει την ανάγκη για πιο περιεκτικές ερευνητικές πρακτικές που θα διασφαλίσουν ισότιμη υγειονομική περίθαλψη.
  • Νέες τεχνολογίες, όπως τρισδιάστατα κυτταρικά μοντέλα και organ-on-a-chip, προσφέρουν τη δυνατότητα για ακριβέστερες δοκιμές φαρμάκων σε διαφορετικούς πληθυσμούς, ενισχύοντας τη διαφάνεια και την αξιοπιστία των αποτελεσμάτων.

Γνωρίζατε ότι ο τόνος του δέρματός σας μπορεί να επηρεάσει την αποτελεσματικότητα και την ασφάλεια των φαρμάκων που λαμβάνετε; Οι επιστήμονες αποκαλύπτουν έναν απροσδόκητο ρόλο της μελανίνης, ανοίγοντας νέους δρόμους στην κατανόηση της φαρμακευτικής θεραπείας.

Η μελανίνη, η χρωστική ουσία που καθορίζει το χρώμα του δέρματος, μπορεί να επηρεάσει την απορρόφηση και την κατανομή των φαρμάκων στο σώμα. Παρότι αυτή η σύνδεση είχε εντοπιστεί εδώ και δεκαετίες, η επιστήμη γύρω από τον ρόλο της παραμένει ανεξερεύνητη, αφήνοντας κενά στη φαρμακευτική έρευνα και πρακτική.

Ποια κοινά φάρμακα δεν πρέπει να παίρνετε μαζί με το μαγνήσιο – 5 κατηγορίες που προκαλούν παρενέργειες

Nέες έρευνες έχουν αποκαλύψει έναν σημαντικό παράγοντα που επηρεάζει την αποτελεσματικότητα και την ασφάλεια των φαρμάκων- το χρώμα του δέρματος, το οποίο επηρεάζεται από τα επίπεδα της μελανίνης και μπορεί να αλλάξει τον τρόπο που τα φάρμακα αλληλεπιδρούν με το σώμα.

Το εύρημα αυτό φωτίζει τα κενά στις τρέχουσες διαδικασίες ανάπτυξης φαρμάκων και υπογραμμίζει την ανάγκη για πιο περιεκτικές ερευνητικές πρακτικές, ώστε να διασφαλιστεί η ισότιμη υγειονομική περίθαλψη για όλους τους πληθυσμούς.

Γιατί και πώς επηρεάζεται η φαρμακευτική αγωγή από το χρώμα του δέρματός σας;

  • Το χρώμα του δέρματος επηρεάζει την απορρόφηση και την ασφάλεια των φαρμάκων, καθώς η μελανίνη επηρεάζει την κατανομή και τον μεταβολισμό τους.
  • Η μελανίνη δεσμεύει ορισμένα φάρμακα, όπως η νικοτίνη, μειώνοντας τη βιοδιαθεσιμότητά τους σε άτομα με σκούρο δέρμα.
  • Νέες τεχνολογίες, όπως τα τρισδιάστατα κυτταρικά μοντέλα και το organ-on-a-chip, προσφέρουν πιο ακριβείς δοκιμές φαρμάκων για διαφορετικούς πληθυσμούς.
  • Η έλλειψη ποικιλομορφίας στις κλινικές δοκιμές περιορίζει την αποτελεσματικότητα των φαρμάκων. Νέες πολιτικές το αλλάζουν.
  • Οι κανονισμοί του FDA μπορούν να απαιτήσουν αναφορά της καταγωγής των κυτταρικών μοντέλων, ενισχύοντας τη διαφάνεια και την αξιοπιστία.
  • Πιο ποικιλόμορφες δοκιμές φαρμάκων μπορούν να γεφυρώσουν ανισότητες στην υγειονομική περίθαλψη, να ενισχύσουν την εμπιστοσύνη και να βελτιώσουν τα αποτελέσματα για όλους.
Τo χρώμα του δέρματος επηρεάζει την αποτελεσματικότητα των φαρμάκων, σύμφωνα με νέα έρευνα
sciencedirect.com

Ο ρόλος της μελανίνης στη δυναμική των φαρμάκων

Η μελανίνη, η χρωστική ουσία που ευθύνεται για το χρώμα του δέρματος, των μαλλιών και των ματιών, μπορεί να δεσμεύει συγκεκριμένα μόρια, αλλάζοντας την κατανομή και τον μεταβολισμό των φαρμάκων. Για παράδειγμα, μελέτες υποδεικνύουν ότι η νικοτίνη δεσμεύεται στη μελανίνη, μειώνοντας τη βιοδιαθεσιμότητά της σε άτομα με πιο σκούρο δέρμα.

Αυτό μπορεί να επηρεάσει τη δυναμική του εθισμού, καθώς η νικοτίνη που συγκρατείται σε κύτταρα πλούσια σε μελανίνη μειώνει την επίδρασή της στον εγκέφαλο, οδηγώντας πιθανώς σε αντισταθμιστικές συμπεριφορές, όπως αυξημένο κάπνισμα.

Ο ρόλος της μελανίνης επεκτείνεται σε τοξικές χημικές ουσίες, όπως τα φυτοφάρμακα, τα οποία μπορούν να συσσωρευτούν σε υψηλότερες συγκεντρώσεις σε πιο σκούρους τόνους δέρματος.

Αυτό αμφισβητεί την υπόθεση ότι τα πρότυπα έκθεσης ισχύουν οικουμενικά, υπογραμμίζοντας την ανάγκη επαναπροσδιορισμού των ασφαλών ορίων έκθεσης.

Η επίδραση της μελανίνης στην απορρόφηση των φαρμάκων είχε αναφερθεί για πρώτη φορά τη δεκαετία του 1960, αλλά παρέμεινε ανεξερεύνητη. Σύμφωνα με την Dr Sophie Zaaijer, «η ικανότητα της μελανίνης να αλληλεπιδρά με συγκεκριμένα φάρμακα επισημάνθηκε τη δεκαετία του 1960», αλλά αυτή η γνώση δεν έχει ενσωματωθεί στα σύγχρονα πλαίσια δοκιμών φαρμάκων.

Η τυπική δοσολογία συχνά υποθέτει ομοιομορφία στη φαρμακοκινητική, αγνοώντας το πώς η μελανίνη μπορεί να δεσμεύει φάρμακα και να μειώνει τη διαθεσιμότητά τους στους στόχους ιστού.

Αξιοποίηση προηγμένων τεχνολογιών για δοκιμές φαρμάκων

Οι πρόσφατες εξελίξεις στη βιολογία των κυττάρων και τη μηχανική έχουν προσφέρει εργαλεία για να καλυφθεί αυτό το κενό. Τρισδιάστατα κυτταρικά μοντέλα που μιμούνται διαφορετικά επίπεδα μελάγχρωσης του δέρματος επιτρέπουν στους ερευνητές να μελετήσουν πώς τα φάρμακα αλληλεπιδρούν με τη μελανίνη πριν από τις κλινικές δοκιμές.

Τα συστήματα organ-on-a-chip, τα οποία συνδυάζουν διάφορους τύπους κυττάρων (π.χ. δέρματος και ηπατικών κυττάρων), προσομοιώνουν σύνθετες φυσιολογικές αλληλεπιδράσεις, επιτρέποντας ακριβή παρακολούθηση του πώς συμπεριφέρονται τα φάρμακα σε διαφορετικά περιβάλλοντα.

Το Νο1 λάθος στην περιποίηση της επιδερμίδας – Δύο μυστικά για όμορφο και νεανικό δέρμα

Για παράδειγμα, αυτά τα τσιπ μπορούν να μετρήσουν πώς ένα φάρμακο αλληλεπιδρά με τη μελανίνη σε κύτταρα του δέρματος, ενώ μεταβολίζεται από τα ηπατικά ένζυμα. Τέτοιες συσκευές θα μπορούσαν να προβλέψουν τις αντιδράσεις σε διαφορετικούς πληθυσμούς, βελτιώνοντας σημαντικά την προκλινική έρευνα.

Η Dr Zaaijer σημειώνει: «Αυτή είναι μια εξαιρετικά συναρπαστική περίοδος. Οι καινοτομίες στη βιολογία των κυττάρων προχωρούν με αστραπιαία ταχύτητα».

Ωστόσο, η ευρεία υιοθέτηση αυτών των τεχνολογιών απαιτεί ρυθμιστική υποστήριξη. Οι φαρμακευτικές εταιρείες συχνά δίνουν προτεραιότητα στην αποδοτικότητα κόστους, και χωρίς σαφείς κατευθυντήριες γραμμές από οργανισμούς όπως ο FDA, η ενσωμάτωση μοντέλων μελάγχρωσης μπορεί να καθυστερήσει.

Η Dr Zaaijer προτείνει ότι οι ρυθμίσεις θα μπορούσαν να απαιτούν την αναφορά της καταγωγής των κυτταρικών μοντέλων, δηλώνοντας, «Ο FDA θα μπορούσε να απαιτήσει δεδομένα που να διευκρινίζουν αν τα πειράματα έγιναν με κυτταρικά μοντέλα ευρωπαϊκής ή αφρικανικής καταγωγής».

Έλλειψη εκπροσώπησης στις κλινικές δοκιμές

Η έλλειψη ποικιλομορφίας στις κλινικές δοκιμές αποτελεί ένα άλλο σημαντικό εμπόδιο. Ιστορικά, οι περισσότεροι συμμετέχοντες στις δοκιμές προέρχονταν από ευρωπαϊκή καταγωγή, περιορίζοντας την εφαρμοσιμότητα των ευρημάτων σε ευρύτερους πληθυσμούς.

Ο κ. Simon Groen υπογραμμίζει τη σημασία της ποικιλομορφίας στις δοκιμές φαρμάκων, δηλώνοντας, «Υπάρχει έλλειψη εμπιστοσύνης—για παράδειγμα, στην αφροαμερικανική κοινότητα—προς τις εταιρείες ‘Big Pharma’».

Για την αντιμετώπιση αυτού, νέες πολιτικές, όπως ο Νόμος για τη Μεταρρύθμιση Τροφίμων και Φαρμάκων του 2022, απαιτούν από τους κατασκευαστές φαρμάκων να αναπτύξουν Σχέδια Δράσης Ποικιλομορφίας. Αυτά τα σχέδια περιγράφουν στρατηγικές για την εγγραφή συμμετεχόντων από διαφορετικές εθνότητες, φυλές και χρώματα δέρματος.

Επιπλέον, οι ασθενείς ενθαρρύνονται να κάνουν κρίσιμες ερωτήσεις κατά τη διάρκεια της πρόσληψης, όπως: «Έχει δοκιμαστεί αυτό το φάρμακο σε ποικίλα προγονικά μοντέλα στην προκλινική έρευνα;».

Ένα άλλο εμπόδιο είναι η πρόσβαση. Οι κλινικές δοκιμές είναι συχνά γεωγραφικά ή οικονομικά απρόσιτες για μειονοτικές ομάδες. Η αντιμετώπιση αυτού απαιτεί υλικοτεχνική υποστήριξη, όπως η παροχή τοπικών χώρων δοκιμών ή η αποζημίωση των συμμετεχόντων για τον χρόνο και τα έξοδα μετακίνησης.

Βελτίωση της διαφάνειας δεδομένων και της εμπιστοσύνης των ασθενών

Οι διαφανείς πρακτικές δεδομένων μπορούν να βελτιώσουν την εμπιστοσύνη και την ενσωμάτωση. Οι ερευνητές πρέπει να αποκαλύπτουν την καταγωγή των κυτταρικών μοντέλων, τη δημογραφία των δοκιμών και τα ευρήματα που σχετίζονται με τη μελανίνη κατά τη διάρκεια της πρόσληψης.

Ο κ. Groen προτείνει ότι η παρουσίαση αντιπροσωπευτικών προκλινικών δεδομένων σε συμμετέχοντες που ανήκουν σε πληθυσμιακές μειονότητες θα μπορούσε να ανακουφίσει τους φόβους για προκατάληψη ή βλάβη, ενθαρρύνοντας μεγαλύτερη συμμετοχή.

Ο κ. Jakub Hlávka, ειδικός σε θέματα πολιτικής υγείας, τονίζει τη σημασία της εκπροσώπησης για τη βελτίωση της αξιοπιστίας των αποτελεσμάτων των δοκιμών: «Η εκπροσώπηση στις κλινικές δοκιμές είναι ένα κρίσιμο ζήτημα».

8 φάρμακα που δεν πρέπει να παίρνετε μαζί με τον καφέ

Ωστόσο, προσθέτει: «Λίγα είναι γνωστά σχετικά με την εκπροσώπηση όσον αφορά τη μελάγχρωση του δέρματος, η οποία μπορεί να επηρεάσει τη βιοδιαθεσιμότητα των φαρμάκων».


Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο ΔΕΔΟΜΕΝΟ.

// ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Ελένη Χατζίδου για Ετεοκλή Παύλου: «Δεν ήρθε όπως τον είχα φανταστεί»

ΗΠΑ: Θύελλα δημοσιευμάτων για δραστικές περικοπές στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ – Αρνείται κατηγορηματικά ο Ρούμπιο

ΗΠΑ: Ένοπλος οχυρώθηκε σε παντοπωλείο – Αστυνομικές ειδικές δυνάμεις περικύκλωσαν το σημείο

Μπολόνια – Ίντερ 1-0: Αναπάντεχο σοκ στο φινάλε για τους πρωταθλητές

Αυθεντικό Πάσχα για τη Ζέτα Μακρυπούλια: «Στο χωριό με την αγαπημένη οικογένεια»

Συναγερμός στο Flying Cat 3 στον Πόρο: Εκκενώθηκε λόγω απειλής για βόμβα – Ταλαιπωρία για τους επιβάτες

Πάτρα: «Δε θυμάμαι τίποτα» ισχυρίζεται η γιατρός που συγκρούστηκε με το τρένο – «Επέστρεφε εξουθενωμένη από εφημερία»

Ασπρόπυργος: Τραγικός θάνατος οδηγού σε φλεγόμενο όχημα μετά από σύγκρουση

Πεσκόφ: Καμία εντολή από τον Πούτιν για παράταση της πασχαλινής κατάπαυσης πυρός

Λέστερ – Λίβερπουλ 0-1: Ο Άρνολντ σφράγισε το πολύτιμο διπλό των «ρεντς»

Σίσσυ Χρηστίδου: Αποκαλύπτει πώς απόλαυσε το Πάσχα – «Άμα έχεις κουμπάρους καλλιτέχνες»

ΗΠΑ: Τραγωδία με τέσσερις νεκρούς από συντριβή αεροσκάφους – Μοιραία πρόσκρουση σε καλώδια

Ξενάκη: «Ανεπανάληπτο το συναίσθημα στο βάθρο, συγκλονιστικό να ακούς τον Εθνικό ύμνο»

Δένδιας από Λέσβο: Στην καρδιά της «Ατζέντας 2030» το έμψυχο δυναμικό των Ενόπλων Δυνάμεων

O Χρήστος Τζόλης πέτυχε δύο γκολ στη μάχη της Μπριζ κόντρα στην Γάνδη

00:00 / 00:00

Ύπνος: Επιστήμονες αποκαλύπτουν το μυστικό της θερμοκρασίας για βαθύ ύπνο και αναζωογονητικό ξύπνημα

Ερευνητές από το Ινστιτούτο Έρευνας για τη Γήρανση στις ΗΠΑ αποκάλυψαν ότι η θερμοκρασία του υπνοδωματίου παίζει καθοριστικό ρόλο στην ποιότητα του ύπνου. Σύμφωνα...

Επιστήμονες εντοπίζουν σπάνια ομάδα αίματος – Ποιοι τη διαθέτουν

Επιστήμονες ανακοίνωσαν την ανακάλυψη ενός νέου συστήματος ομάδων αίματος, που ονομάζεται MAL, μετά από 50 χρόνια έρευνας. Η ανακάλυψη προήλθε από την απουσία ενός...

Διαβήτης τύπου 2: Το κορυφαίο σνακ που εξουδετερώνει τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα μέσα σε λίγα λεπτά

Έρευνα αποκαλύπτει ότι η κατανάλωση αμυγδάλων μπορεί να μειώσει τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα σε μόλις 90 λεπτά, προσφέροντας μια απλή και οικονομική λύση...

Ύπνος: Διατροφολόγος εξηγεί πότε πρέπει να πίνετε τον τελευταίο καφέ της ημέρας για να κοιμηθείτε καλά

Η καφεΐνη μπορεί να είναι ευεργετική, αλλά ο λάθος χρόνος κατανάλωσής της μπορεί να διαταράξει τον ύπνο σας. Μια διατροφολόγος εξηγεί πότε είναι η...

ΕΟΔΥ: Ένα μοιραίο κρούσμα covid-19 και δύο από γρίπη την περασμένη εβδομάδα

Συνολικά πτωτική τάση παρουσιάζει η θετικότητα για γρίπη στην κοινότητα, παραμένοντας ωστόσο πάνω από το όριο που σηματοδοτεί την εποχική δραστηριότητα της. Παράλληλα, σε...

Τα τρόφιμα-δολοφόνοι που ξεπερνούν το κάπνισμα σε θνησιμότητα – Ειδικός κρούει συναγερμό

Πρόσφατη ανασκόπηση μελετών αποκαλύπτει τους κινδύνους των υπερεπεξεργασμένων τροφίμων, συνδέοντάς τα με 32 επιβλαβείς επιπτώσεις στην υγεία, όπως καρδιαγγειακά νοσήματα, διαβήτη, ψυχικές διαταραχές και...

Σύνδρομο Ευερέθιστου Εντέρου: Το Νο1 μπαχαρικό που προσφέρει ανακούφιση από τα συμπτώματα, σύμφωνα...

Η διατροφή παίζει καθοριστικό ρόλο στη διαχείριση του Συνδρόμου Ευερέθιστου Εντέρου (IBS). Ειδικοί διατροφής αναδεικνύουν ένα συγκεκριμένο μπαχαρικό, γνωστό για τις καταπραϋντικές του ιδιότητες...

Ύπνος: Η Νο1 μαγική αλλαγή στη διατροφή που θα σας χαρίσει 18 επιπλέον λεπτά ξεκούρασης

Η διατροφή παίζει καθοριστικό ρόλο στην ποιότητα του ύπνου, με τροφές πλούσιες σε μελατονίνη να διευκολύνουν τον ύπνο. Η αύξηση της πρόσληψης πρωτεΐνης έχει...

Σπλαχνικό λίπος: Η κορυφαία άσκηση που εξαφανίζει το επικίνδυνο λίπος, αποκαλύπτουν ειδικοί

Το υπερβολικό σπλαχνικό λίπος μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο χρόνιων ασθενειών όπως καρδιαγγειακά νοσήματα και διαβήτης. Μία άσκηση αποτελεί έναν από τους πιο αποτελεσματικούς...

Ύπνος: Ειδικός αποκαλύπτει 3 απλές τεχνικές για να ξανακοιμηθείτε μέσα σε 5 λεπτά...

Εάν ο ύπνος σας διακόπτεται και ξυπνάτε συχνά μέσα στη νύχτα και παλεύετε να ξανακοιμηθείτε, υπάρχουν τρεις απλές τεχνικές που υπόσχονται να σας επαναφέρουν...

Συγκλονιστικό βίντεο: Μητέρα αρπάζει τον γιο της από βέβαιο πνιγμό – Τι πρέπει...

Ο πνιγμός αποτελεί έναν από τους σοβαρότερους κινδύνους για μικρά παιδιά, ιδιαίτερα κάτω των τεσσάρων ετών. Λόγω του ημιτελούς συντονισμού και της αναπτυξιακής κατάστασης...

Καρκίνος του παχέος εντέρου: Το κρυφό σύμπτωμα που όλοι παραβλέπουν, προειδοποιούν οι ειδικοί

Ο καρκίνος του παχέος εντέρου παρουσιάζει αυξητική τάση σε νεότερες ηλικίες από τη δεκαετία του 1990, σύμφωνα με ειδικούς ερευνητές. Οι λόγοι για αυτή...

Ύπνος: Το κορυφαίο μυστικό για το δείπνο που αποκαλύπτει διατροφολόγος σε όσους παλεύουν...

Το δείπνο σας μπορεί να είναι το μυστικό για έναν ήρεμο ύπνο. Μια διατροφολόγος αποκαλύπτει μία βασική συμβουλή της για το βραδινό γεύμα, που...

Καρδιά: Αν παραλείπετε αυτά τα γεύματα κινδυνεύετε με έμφραγμα

Θέλετε να προστατεύσετε την καρδιά σας και να μειώσετε τον κίνδυνο για έμφραγμα; Μια νέα μελέτη δείχνει ότι αν παραλείπετε συγκεκριμένα γεύματα μέσα στην...

Μεταβολικό σύνδρομο: Το κορυφαίο μπαχαρικό με ισχυρή αντιφλεγμονώδη δράση, αποκαλύπτουν διαιτολόγοι

Το μεταβολικό σύνδρομο είναι μια σύνθετη κατάσταση που περιλαμβάνει πολλαπλούς παράγοντες κινδύνου όπως υψηλή αρτηριακή πίεση, αυξημένο σάκχαρο, χαμηλή HDL χοληστερόλη και περίσσεια κοιλιακού...

Ύπνος: Το κορυφαίο φυτό εσωτερικού χώρου που εξαφανίζει τη μούχλα και χαρίζει βαθύ ύπνο, σύμφωνα με ειδικό

Ανακαλύψτε το μυστικό για έναν καλύτερο ύπνο και ένα πιο υγιεινό περιβάλλον στο σπίτι. Ειδικός αποκαλύπτει με ποιο τρόπο ένα φυτό εσωτερικού χώρου μπορεί...

Πώς να προστατέψετε το παιδί σας από διαδικτυακές απάτες

Θέλετε να προστατέψετε το παιδί σας από τους κινδύνους του διαδικτύου και να νιώθετε ασφάλεια όταν σερφάρει online; Υπάρχει μια βασική τακτική για τις διαδικτυακές απάτες...

Πάρκινσον: Το αθέατο σημάδι της νόσου που κρύβεται στη μύτη, αποκαλύπτουν ειδικοί

Η νόσος του Πάρκινσον είναι μια προοδευτική νευρολογική διαταραχή που επηρεάζει κυρίως άτομα άνω των 50 ετών, με κύρια συμπτώματα το τρέμουλο, τη βραδύτητα...

// ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Θέμος Αναστασιάδης: Αποκαλύψεις για την χήρα του, Βασιλική, 6 χρόνια μετά την απώλειά του

Η Βασιλική Παναγιωτοπούλου πραγματοποίησε μια νυχτερινή έξοδο στον Λυκαβηττό,...

Αυτοί είναι οι Ινδιάνοι που θεωρούνται οι Έλληνες της αρχαίας Αμερικής!

Αυτή είναι η φυλή των Ινδιάνων, η οποία χρησιμοποιούσε...

Ρόμπερτ Πάουελ: Ο «Ιησούς από τη Ναζαρέτ» στα 80 του μαγνητίζει ακόμα – Ανακαλύψτε...

Ο Ρόμπερτ Πάουελ, ο ηθοποιός που έγινε διάσημος το...

Βασίλης Καρράς: Το οικογενειακό δράμα που εξελίσσεται μετά την απώλειά του

Ο Βασίλης Καρράς έφυγε από τη ζωή σε ηλικία...

// ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ