Σαντορίνη: «Καμπανάκι» για κατολισθήσεις σε 5 περιοχές κρούουν οι ειδικοί επιστήμονες

Ειδικοί επιστήμονες προειδοποιούν για πιθανές κατολισθήσεις στη Σαντορίνη λόγω σεισμικής δραστηριότητας, εστιάζοντας σε επικίνδυνες περιοχές με ανθρώπινη παρουσία.
Αποθήκευση άρθρου
Το άρθρο προστέθηκε στη λίστα σας

Ειδικοί επιστήμονες προειδοποιούν για τον κίνδυνο κατολισθήσεων σε πέντε περιοχές της Σαντορίνης, λόγω της αυξημένης σεισμικής δραστηριότητας στο νησί.

Ο καθηγητής Μανώλης Βασιλάκης και η ομάδα του από το Εργαστήριο Τηλεανίχνευσης χρησιμοποιούν σύγχρονα drones και αισθητήρες LiDAR για να μελετήσουν τη διάβρωση και να εντοπίσουν περιοχές με αυξημένη επικινδυνότητα, όπως ο όρμος του Αθηνιού και το Παλαιό λιμάνι.

Η έρευνα στοχεύει στην πρόληψη κατολισθήσεων και στην ανάπτυξη μέτρων προστασίας, ενώ θα αξιοποιηθούν και δορυφορικά δεδομένα για τη διαχρονική παρακολούθηση των επιφανειακών μεταβολών.

Διαβάστε αναλυτικά παρακάτω:

Τον κώδωνα του κινδύνου για κατολισθήσεις στη Σαντορίνη κρούουν οι ειδικοί επιστήμονες εν μέσω της συνεχιζόμενης σεισμικής δραστηριότητας στο νησί.

Χθες, Σάββατο το πρωί ομάδα του Εργαστηρίου Τηλεανίχνευσης με επικεφαλής τον διευθυντή, καθηγητή Μανώλη Βασιλάκη, μετέβησαν στη Σαντορίνη με τη χρήση σύγχρονου εξοπλισμού τηλεανίχνευσης μικρής εμβέλειας (close range remotesensing), επιχειρούν να αποτυπώσουν περιοχές, όπου ενδέχεται να επιδεινωθούν οι κατολισθήσεις, που εκδηλώνονται συχνά στο νησί.

Η νέα μελέτη που εντάσσεται στο πλαίσιο μιας σειράς δράσεων που έχει κηρύξει το ΕΚΠΑ μέσω της Διεπιστημονικής Επιτροπής Διαχείρισης Κινδύνων και Κρίσεων που δημιουργήθηκε με αφορμή το ζήτημα της αυξημένης σεισμικής δραστηριότητας στην περιοχή.

Τα δεδομένα θα προέλθουν από τη χρήση σύγχρονου καινοτόμου εξοπλισμού και συγκεκριμένα, επανδρωμένων εναέριων οχημάτων (UAV), εφοδιασμένων με κάμερες υψηλής διακριτικότητας και αισθητήρες LiDAR, προκειμένου να συλλεχθούν πολύ υψηλής ακρίβειας και λεπτομέρειας πληροφορίες για τη διάβρωση των πρανών.

Όπως εξηγεί στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο καθηγητής Τηλεανίχνευσης και Μορφοτεκτονικής, διευθυντής του εργαστηρίου Τηλεανίχνευσης, στο Τμήμα Γεωλογίας και Γεωπεριβάλλοντος του ΕΚΠΑ, Μανώλης Βασιλάκης, η μελέτη θα διεξαχθεί με έμφαση στις περιοχές που έχουν αυξημένη επικινδυνότητα και στις οποίες υπάρχει έντονη ανθρώπινη παρουσία.

Οι περιοχές αυτές, όπως αναφέρει είναι ο όρμος του Αθηνιού, το Παλαιό λιμάνι, το Αμμούδι, η Αρμένη και ο Κόρφος στη Θηρασιά. Σε αυτά τα σημεία η ομάδα του εργαστηρίου Tηλεανίχνευσης του Tμήματος Γεωλογίας θα εφαρμόσει μεθοδολογία που βασίζεται σε εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας ώστε να μελετήσουν τις μεταβολές της επιφάνειας της γης πάνω στα πρανή των παραπάνω περιοχών.

«Μελετάμε τις μεταβολές της επιφάνειας της γης πάνω σε αυτά τα πρανή, με διάφορες μεθοδολογίες οι οποίες βασίζονται σε εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας όπως είναι τα drones, τα οποία φέρουν συγκεκριμένους αισθητήρες είτε φωτογραφικές μηχανές υψηλής ανάλυσης είτε τους λεγόμενους αισθητήρες LiDAR, οι οποίοι καταγράφουν ένα νέφος σημείων από εκατοντάδες εκατομμύρια σημεία, ανάλογα με την περιοχή που τα στέλνουμε να αποτυπώσει», σημειώνει ο κ. Βασιλάκης ενώ τονίζει ότι η διαχρονική παρακολούθηση αποτελεί μία από τις παραμέτρους του ζητήματος.

«Μετά από ειδική επεξεργασία των δεδομένων που συλλέγουμε, εντοπίζουμε σημεία τα οποία βλέπουμε ότι πρόκειται να κατολισθήσουν με το παραμικρό κούνημα λόγω σεισμού ή με κάποιο ακραίο καιρικό φαινόμενο – το οποίο θα φέρει πάρα πολύ βροχή – αφού και το νερό συμμετέχει σε διαδικασίες διάβρωσης των συγκεκριμένων πρανών», εξηγεί και προσθέτει ότι οι κατολισθήσεις και οι καταπτώσεις βράχων οφείλονται στην υφή του πετρώματος και στις πολύ απότομες κλίσεις που έχουν τα πρανή της καλδέρας.

Μέσω λοιπόν συστηματικής και επαναλαμβανόμενης αποτύπωσης των κρίσιμων περιοχών, θα είναι εφικτός ο εντοπισμός σημείων με αυξημένη πιθανότητα εκδήλωσης καταπτώσεων βράχων και κατολισθήσεων. Τα ίδια χωρικά δεδομένα θα χρησιμοποιηθούν επίσης και για την προσομοίωση της πορείας των βράχων σε περίπτωση καταπτώσεων, ώστε να διατυπωθούν προτάσεις για τη λήψη κατάλληλων μέτρων προστασίας.

Η έρευνα της επιστημονικής ομάδας αναμένεται να ξεκινήσει από το Αμμούδι, την Αρμένη και τη Θηρασιά, ενώ ιδιαίτερη περίπτωση σύμφωνα με τον κ. Βασιλάκη αποτελεί ο Παλαιός Λιμένας.

«Ο Παλαιός Λιμένας από μόνος του είναι ένας μεγάλος πόλος έλξης, ωστόσο έχει προβλήματα. Δηλαδή έχουν παρατηρηθεί καταπτώσεις και στο Τελεφερίκ, ενώ έχουν γεμίσει οι φράχτες με υλικά κατολισθήσεων και θα πρέπει να καθαριστούν. Όλα αυτά τα βλέπουμε και τα ποσοτικοποιούμε. Και από εκεί και πέρα τα καθιστούμε γνωστά στους στις αρμόδιες αρχές», σημειώνει και υπογραμμίζει ότι μέχρι το τέλος της άλλης εβδομάδας θα πρέπει να προτείνουν κάποια βραχυχρόνια μέτρα που χρειάζεται να ληφθούν. «Από εκεί και πέρα θα συνεχίσουμε εμείς την έρευνά μας για να προτείνουμε και πιο μακροχρόνια μέτρα», επισημαίνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Αναφορικά με τον Αθηνιό ο κ. Βασιλάκης τονίζει ότι έχουν ληφθεί κάποια μέτρα ενώ οι κατολισθήσεις που έχουν παρατηρηθεί την παρούσα περίοδο, δεν έχουν αυξημένη επικινδυνότητα καθώς είναι εκτός του δρόμου.

«Υπάρχουν κάποιες περιοχές οι οποίες κατολισθαίνουν, θα κατολισθαίνουν και θα συνεχίσουν να παρατηρούνται καταπτώσεις σε αυτά αλλά από τη στιγμή που δεν επηρεάζει το ανθρώπινο στοιχείο αφήνουμε να λειτουργεί το περιβάλλον όπως πρέπει να λειτουργήσει. Όλες αυτές οι καταπτώσεις και οι κατολισθήσεις θα γινόντουσαν με τον έναν ή με τον άλλον τρόπο. Δεν φταίει ο άνθρωπος σε αυτό», σημειώνει ενώ σχετικά με τα πλέγματα που έχουν τοποθετηθεί σε διάφορα σημεία ο κ. Βασιλάκης αναφέρει ότι βρίσκονται σε θέσεις που είχαν προτείνει σε παλαιότερη μελέτη ωστόσο χρειάζονται συντήρηση και επικαιροποίηση.

Σε δεύτερο επίπεδο στο πλαίσιο της ίδιας μελέτης θα αξιοποιηθούν δορυφορικά δεδομένα από τους ελληνικούς μικροδορυφόρους που είναι ήδη σε λειτουργία (https://hsc.gov.gr/), προκειμένου να παρακολουθηθούν διαχρονικά οι επιφανειακές μεταβολές στα νησιά Θήρα και Θηρασιά, καθώς και οι επιφανειακές θερμοκρασιακές μεταβολές στο νησιωτικό σύμπλεγμα των Καμένων.

Σύμφωνα με τον κ. Βασιλάκη εφόσον χρειαστεί θα μεταβούν στην Καμένη προκειμένου να υποδείξουν τα κατάλληλα σημεία ώστε να εγκατασταθούν συσκευές εντοπισμού ή ραντάρ απέναντι από τα πρανή. Οι θέσεις που εξετάζουν είναι τέσσερις και συγκεκριμένα απέναντι από τα Φηρά και το Φηροστεφάνι, απέναντι από την Οία ενώ δυνητικά θα μπορούσε να εγκατασταθεί μία ακόμη συσκευή στην Καμένη, σε κάποιο σημείο της Θηρασιάς.

Παράλληλα εξετάζεται και το ενδεχόμενο για άλλες δύο συσκευές εντοπισμού στο Παλαιό Λιμάνι , η μία απέναντι από το πρανές που κατεβαίνει το τελεφερίκ και η δεύτερη σε ένα άλλο σημείο για να καλύπτει όλη την υπόλοιπη περιοχή. «Αυτές είναι συσκευές οι οποίες χρησιμοποιούνται στο εξωτερικό είτε για την παρατήρηση κατολισθήσεων είτε για την παρατήρηση χιονοστιβάδων. Και αυτές ανά πάσα στιγμή, επειδή δουλεύουν 24 ώρες το 24ωρο στέλνουν μηνύματα ειδοποίησης όταν υπάρχει κάποια μετακίνηση», σημειώνει ο κ. Βασιλάκης.

Οι κατολισθήσεις ο πιο ορατός κίνδυνος των γεωδυναμικών φαινομένων

Σύμφωνα με τον κ. Βασιλάκη τα κατολισθητικά φαινόμενα μπορούν να αποβούν άκρως επικίνδυνα ως δευτερογενείς επιπτώσεις των γεωδυναμικών φαινομένων. «Ο άνθρωπος γενικά δεν κινδυνεύει από το σεισμό σαν σεισμό, κινδυνεύει από το οίκημα στο οποίο βρίσκεται αν τυχόν αυτό δεν είναι με τις σωστές προδιαγραφές.

Κινδυνεύει από τα δευτερογενή γεωδυναμικά φαινόμενα που είναι οι κατολισθήσεις, οι καθιζήσεις που μπορούν να συμβούν στο οδόστρωμα μετά από τέτοιου είδους φαινόμενα. Οπότε απ’ αυτά πρέπει να τον προφυλάξουμε», σημειώνει ενώ υπογραμμίζει ότι καλώς τοποθετούνται όργανα όπως σεισμογράφοι, αισθητήρες στον πυθμένα της θάλασσας και γύρω από το ηφαίστειο, καλώς μετριέται η εδαφική παραμόρφωση στο νησί, «αλλά από εκεί και πέρα αυτό που ενδιαφέρει τον πολίτη είναι να μην πέσει κάποιος βράχος πάνω του».

«Εμείς προτείνουμε συγκεκριμένες διατάξεις οργάνων τελευταίας τεχνολογίας. Ακόμα και την εγκατάσταση αισθητήρων ραντάρ απέναντι από την καλντέρα, σε συγκεκριμένα σημεία, τα οποία με συνεχή παρακολούθηση και μάλιστα σε πραγματικό χρόνο μπορούν να μας δώσουν τις καταπτώσεις που μπορεί να συμβαίνουν ακόμα και σε ώρες τις οποίες δεν μπορεί το ανθρώπινο μάτι να τις παρακολουθήσει. Από εκεί και πέρα αυτές οι διατάξεις των οργάνων μένουν να εγκριθούν από τις αρμόδιες αρχές και να τοποθετηθούν. Εμείς ήδη έχουμε κάνει μια αρχική μελέτη σε αυτό και οικονομοτεχνική μελέτη και από εκεί και πέρα στο τέλος της άλλης εβδομάδας εμείς θα τις παραδώσουμε και είναι στο χέρι των αρχών να τις υλοποιήσουν ή όχι», τονίζει ο κ. Βασιλάκης ενώ προσθέτει ότι τα κατολισθητικά φαινόμενα της Σαντορίνης είναι στο επίκεντρο της έρευνας εδώ και 20 χρόνια.

«Όλα αυτά τα έργα με τα δίχτυα, τους φράχτες εκεί στον Αθηνιό, όλα αυτά έχουν προκύψει από παλιότερες μελέτες, με πρωτοστάτη τον κύριο Λέκκα. Αυτός ήταν δηλαδή ο επιστημονικός υπεύθυνος. Εγώ ήμουν συνεργάτης του τότε. Η Σαντορίνη μελετάται εδώ και τουλάχιστον είκοσι χρόνια», τονίζει.

Αντίστοιχες έρευνες χρησιμοποιώντας εργαλεία τελευταίας τεχνολογίας έχουν διεξαχθεί από την ομάδα του στο Ναυάγιο της Ζακύνθου, στο Φαράγγι της Σαμαριάς στο μονοπάτι της Αρβανιτιάς στο Ναύπλιο αλλά και στην Κάλυμνο.

«Η μεθοδολογία μας βασίζεται στη διαχρονική παρακολούθηση. Τι δηλαδή είναι έτοιμο να πέσει, και στη συνέχεια το ξεχωρίζουμε από το σταθερό έτσι ώστε να γίνει μια προτεραιοποίηση στα μέτρα. Δεν μπορούμε να ντύσουμε με δίχτυα ειδικά και με φράχτες ολόκληρη την περιοχή. Είναι αδύνατον. Άρα πρέπει να επικεντρωθούμε σε συγκεκριμένες περιοχές. Και φυσικά όλο αυτό να γίνει με έργα τα οποία θα είναι και συμβατά με το κάθε περιβάλλον. Δεν γίνεται να τσιμεντώσουμε για παράδειγμα όλη την καλδέρα, αν αυτό θα μπορούσε να μας δώσει ασφάλεια. Πρέπει να κρατάμε και το περιβάλλον έτσι όπως είναι», επισημαίνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Βασιλάκης.

Για τον κ. Βασιλάκη το ζήτημα είναι να μειωθεί η επικινδυνότητα από τις κατολισθήσεις.

«Το θέμα είναι να μειώσουμε την επικινδυνότητα. Να μειώσουμε την έκθεση του ανθρώπου σε τέτοιους κινδύνους. Σε αυτό μας βοηθάει πλέον και η πρόοδος της τεχνολογίας.

Όλα αυτά τα προβλήματα υπάρχουν σε όλον τον κόσμο και όχι μόνο στην Ελλάδα. Όλα τα εργαστήρια εδώ στο ΕΚΠΑ έχουν δώσει την καλύτερη τους τεχνογνωσία για να μπορέσουν να μελετήσουν το φαινόμενο καθένας από την σκοπιά τη δική του.

Και όλη αυτή η τεχνογνωσία που παράγεται, συγκεντρώνεται και παραδίδεται στις αρχές. Από εκεί και πέρα είναι θέμα των αρχών για το πώς θα την αξιοποιήσουν ή όχι. Το Πανεπιστήμιο είναι εδώ για να κάνει την έρευνά του και να εφαρμόσει τα αποτελέσματα αυτής στην κάθε περιοχή. Μέχρι εκεί μπορεί να φτάσει το Πανεπιστήμιο. Μέχρι του να προτείνει τα μέτρα τα οποία θα πρέπει να παρθούν. Είτε βραχυχρόνια είτε μακροχρόνια», επισημαίνει ο κ. Βασιλάκης.

 

  

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο ΔΕΔΟΜΕΝΟ.

// ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Καιρός σήμερα: Πολικές θερμοκρασίες, βροχές και χιόνια ακόμα και σε περιοχές με χαμηλό θερμόμετρο

Η κακοκαιρία Coral συνεχίζεται και την Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2025, με πολικές θερμοκρασίες, χιόνια και βροχές σε πολλές περιοχές της χώρας. Οι θερμοκρασίες θα...

Καιρός: Φεύγει το κρύο, έρχεται η βροχή – Τα πρώτα στοιχεία για την Καθαρά Δευτέρα

Η κακοκαιρία Coral έχει φέρει κρύο στην Ελλάδα, αλλά οι καιρικές συνθήκες αναμένεται να αλλάξουν. Από τη Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου, το κρύο υποχωρεί και...

Πάτρα: Βρέθηκε ο 50χρονος που το «έσκασε» από το Ψυχιατρείο – Αστυνομικοί τον περίμεναν στο σπίτι του και του πέρασαν χειροπέδες

Στην Πάτρα, οι αστυνομικές αρχές εντόπισαν και συνέλαβαν έναν 50χρονο άνδρα που είχε διαφύγει από ψυχιατρείο, όπου είχε εισαχθεί λόγω απειλών αυτοκτονίας μετά από...

Τέμπη: Νέο ηχητικό ντοκουμέντο λίγο μετά το τραγικό δυστύχημα – Έντρομη μητέρα κάλεσε το 112 ζητώντας να μάθει τι έχει συμβεί

Δύο χρόνια μετά το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη, νέο ηχητικό ντοκουμέντο αποκαλύπτει την αγωνία μιας μητέρας που επικοινώνησε με το 112, αναζητώντας πληροφορίες για...

Κλήρωση ΛΟΤΤΟ 2599: Αυτοί είναι οι τυχεροί αριθμοί

Στην κλήρωση ΛΟΤΤΟ 2599 που διεξήχθη το Σάββατο 2 Φεβρουαρίου 2025, οι τυχεροί αριθμοί είναι οι 40, 48, 25, 35, 38 και 14. Οι νικητές...

Νίκαια: Ξυλοδαρμός ανήλικης από συμμαθήτριά της – Νέο βίντεο ντοκουμέντο με την 14χρονη να χτυπά κι άλλο κορίτσι

Στη Νίκαια, νέο βίντεο ντοκουμέντο αποκαλύπτει τον ξυλοδαρμό μιας 13χρονης από μια 14χρονη συμμαθήτριά της, ο οποίος συνοδεύεται από την απουσία παρέμβασης από άλλους...

Κύκλωμα μαστροπείας στην Αθήνα: Το βίντεο ντοκουμέντο από την παράδοση εισπράξεων και η σχέση με τον δολοφονημένο «τραπεζίτη»

Αποκαλύψεις για ένα κύκλωμα μαστροπείας στην Αθήνα έρχονται στο φως, με επικεφαλής την 73χρονη «Μαρίνα» και την 55χρονη κόρη της. Ένα βίντεο ντοκουμέντο δείχνει...

Αχαΐα: Απέδρασε μετά τη μεταφορά του σε Ψυχιατρείο 50χρονος που απειλούσε την σύζυγό του

Συναγερμός σήμανε στην Αχαΐα το βράδυ του Σαββάτου, όταν ένας 50χρονος άνδρας, ο οποίος είχε συλληφθεί νωρίτερα για ενδοοικογενειακή βία και μεταφέρθηκε σε ψυχιατρική...

Μεγάλη φωτιά σε σπίτι την Εύβοια: Κάηκε ολοσχερώς από καλοριφέρ ρεύματος

Συναγερμός σήμανε στην πυροσβεστική το απόγευμα του Σαββάτου στην Εύβοια, όταν ξέσπασε μεγάλη φωτιά σε μονοκατοικία στο Νεοχώρι Αυλωναρίου, η οποία προκλήθηκε από καλοριφέρ...

Βασίλης Καλογήρου: Φαρμακευτική ουσία ανίχνευσαν στις τοξοκολογικές – Απομακρύνεται η εγκληματική ενέργεια

Ο θάνατος του Βασίλη Καλογήρου φαίνεται να μην σχετίζεται με εγκληματική ενέργεια, καθώς οι πρώτες τοξικολογικές αναλύσεις αποκάλυψαν την παρουσία φαρμακευτικής ουσίας στον οργανισμό...

Σεισμοί στην Σαντορίνη: Κλειστά τα σχολεία μέχρι τέλος Φεβρουαρίου σε Θήρα, Ίο, Ανάφη και Αμοργό

Η κοινή συνεδρίαση των Επιτροπών για τους σεισμούς στη Σαντορίνη αποφάσισε να παραμείνουν κλειστά τα σχολεία σε Θήρα, Ίο, Ανάφη και Αμοργό μέχρι τις...

Θεσσαλονίκη: Νύφη έφτασε στην εκκλησία πάνω σε τράκτορα νταλίκας

Μια νύφη στη Θεσσαλονίκη έκανε μια μοναδική είσοδο στην εκκλησία το απόγευμα του Σαββάτου, φτάνοντας πάνω σε τράκτορα νταλίκας. Αντί να επιλέξει ένα παραδοσιακό αυτοκίνητο,...

Εφημερεύοντα Φαρμακεία – Σάββατο 22 Φεβρουαρίου 2025

Μάθετε ποια φαρμακεία εφημερεύουν σε Αθήνα. Βρείτε εύκολα και γρήγορα τα πλησιέστερα εφημερεύοντα φαρμακεία και δείτε το τηλέφωνο, τη διεύθυνση και τις τοποθεσίες τους στον...

Καιρός αύριο: Πολύ χαμηλές θερμοκρασίες και χιόνια στα ορεινά, ημιορεινά και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο – Πού θα βρέξει

Η κακοκαιρία Coral συνεχίζεται, με τον καιρό την Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2025 να χαρακτηρίζεται από πολύ χαμηλές θερμοκρασίες και χιονοπτώσεις σε ορεινές και ημιορεινές...

Σε ρυθμό Αποκριών το Μοναστηράκι: Μπουλούκια παρέσυραν στο χορό Αθηναίους και τουρίστες

Το Μοναστηράκι γιορτάζει τις Απόκριες με ένα μεγάλο γλέντι που συγκέντρωσε Αθηναίους και τουρίστες το μεσημέρι του Σαββάτου 22 Φεβρουαρίου 2025. Μασκαρεμένα μπουλούκια από...

Φωτιά στον Πύργο σε αναγεννημένο δάσος: Μεγάλη η κινητοποίηση της πυροσβεστικής

Το μεσημέρι του Σαββάτου 22 Φεβρουαρίου 2025, ξέσπασε φωτιά σε αναγεννημένο δάσος στην περιοχή της Πεύκης, προκαλώντας συναγερμό στην πυροσβεστική του Πύργου. Η κινητοποίηση των...

Βασίλης Καλογήρου: Ψάχνουν για απαντήσεις στη διαδρομή θανάτου 18 χιλιομέτρων του 39χρονου – Καταγραφικά και τοξικολογικές ρίχνουν «φως» στο μυστήριο

Η υπόθεση του θανάτου του 39χρονου Βασίλη Καλογήρου συνεχίζει να προκαλεί ερωτήματα, καθώς οι αρχές ερευνούν τις συνθήκες και τα αίτια της τραγωδίας. Μετά...

Εύβοια: Δημοτικός σύμβουλος προσπάθησε να κάψει το αυτοκίνητο προέδρου Πολιτιστικού Συλλόγου μετά τον άγριο καβγά τους

Στην Εύβοια, ένα σοβαρό περιστατικό σημειώθηκε όταν δημοτικός σύμβουλος και πρόεδρος Πολιτιστικού Συλλόγου ενεπλάκησαν σε άγριο καβγά σε ταβέρνα, με αποτέλεσμα ο δημοτικός σύμβουλος...

// ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Βάσω Λασκαράκη: «Με οδήγησε σε μια συναισθηματική…» – Τα τρυφερά λόγια για τον Λευτέρη...

Σε πρόσφατη συνέντευξή της, η Βάσω Λασκαράκη μίλησε για...

Βρετανία: Κόκορας λαλούσε σχεδόν 80 φορές την ώρα – Πρόστιμο στον ιδιοκτήτη του

Στο Νιου Τάπτον της Βρετανίας, ο ιδιοκτήτης ενός κόκορα...

Καιρός σήμερα: Πολικές θερμοκρασίες, βροχές και χιόνια ακόμα και σε περιοχές με χαμηλό θερμόμετρο

Η κακοκαιρία Coral συνεχίζεται και την Κυριακή 23 Φεβρουαρίου...

Ελεύθεροι επαγγελματίες και αγρότες: Πώς διαμορφώνονται οι συντάξεις με τις νέες εισφορές

Το άρθρο εξετάζει πώς οι νέες ασφαλιστικές εισφορές επηρεάζουν...

// ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ