Στη Λέσβο, οι έρευνες για τον θάνατο ενός 29χρονου λιμενικού που βρέθηκε απαγχονισμένος, εστιάζουν σε έναν 30χρονο Αλβανό, ο οποίος φέρεται να εμπλέκεται σε διακίνηση ναρκωτικών.
Η οικογένεια του θανόντος αμφισβητεί την εκδοχή της αυτοκτονίας, καθώς δεν υπάρχουν στοιχεία που να την επιβεβαιώνουν και ζητά διαφάνεια στις έρευνες.
Οι αρχές εξετάζουν ψηφιακά πειστήρια και δείγματα DNA για να διακριβώσουν τις συνθήκες θανάτου του λιμενικού, ενώ οι υπόνοιες για εγκληματική ενέργεια ενισχύονται από την ασυνήθιστη χρονική σειρά των γεγονότων που προηγήθηκαν του θανάτου του.
Πιο αναλυτικά
Νέες αποκαλύψεις για την υπόθεση θανάτου του 29χρονου λιμενικού, ο οποίος βρέθηκε κρεμασμένος από σταυρό εκκλησίας στη Λέσβο.
Σε έναν 30χρονο αλβανικής καταγωγής μόνιμο κάτοικο Λέσβου που φέρεται να εμπλέκεται στη διακίνηση 8 κιλών ινδικής κάνναβης και ενός κιλού περίπου κοκαΐνης, ποσότητα που βρέθηκε στο λιμάνι του νησιού εστιάζουν οι έρευνες των διωκτικών Αρχών σχετικά με την υπόθεση της αυτοκτονίας του 29χρονου λιμενικού, ο οποίος εντοπίστηκε απαγχονισμένος νωρίς το απόγευμα της Μεγάλης Παρασκευής (18.04.2025) στο ξωκκλήσι της Παναγίας της Φανερωμένης στο Σίγρι.
Ο 30χρονος Αλβανός φέρεται ότι ενεπλάκη στη διακίνηση από άλλον 30χρονο Μυτιληνιό ο οποίος προσήλθε στο λιμάνι προκειμένου να παραλάβει τα ναρκωτικά από το πλοίο της γραμμής με το οποίο είχαν αποσταλεί ως ασυνόδευτο δέμα.
Από εκείνη την ώρα όμως ο 30χρονος αναζητείται χωρίς αποτέλεσμα. Ενώ σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες έχει διαφύγει ατμοπλοϊκά στην Αθήνα ενώ προκειμένου να αποπροσανατολίσει τις Αρχές είχε εκδώσει αεροπορικό εισιτήριο.
Την ίδια ώρα, μέσω του πληρεξούσιου δικηγόρου τους, Παναγιώτη Αρ. Ελευθερίου, η οικογένεια του 29χρονου λιμενικού, κατέθεσε επίσημη δήλωση με την οποία τίθενται δημόσια σειρά ερωτημάτων.
Όπως σημειώνουν: «Σε πρώτη φάση, έχει διεξαχθεί ιατροδικαστική εξέταση στο νεκρό από ιατροδικαστή της αρμόδιας ιατροδικαστικής υπηρεσίας και η οικογένεια του θανόντος διόρισε τεχνικό σύμβουλο, παρουσία του οποίου έγινε η εξέταση. Τα πορίσματα της ιατροδικαστικής έκθεσης θα τεθούν στο φάκελο της δικογραφίας προκειμένου να λάβουμε γνώση αυτών.
Εκείνο το οποίο έχουμε υποχρέωση να πληροφορήσουμε είναι ότι, από τα μέχρι σήμερα στοιχεία, τα οποία δεν είναι οριστικοποιημένα ακόμη, αφενός μεν, σύμφωνα με την ιατροδικαστική έκθεση, ο θάνατος του λιμενικού αποδίδεται σε αυτοχειρία, αφετέρου δε, υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις και υπόνοιες είτε ότι οδηγήθηκε είτε ότι εξαναγκάσθηκε σε αυτή.
Αυτό θα προκύψει από την ολοκλήρωση των ερευνών που αφορούν τα ψηφιακά πειστήρια, τα οποία τώρα αποστέλλονται στην αρμόδια Διεύθυνση Εγκληματολογικών ερευνών καθώς και από τον έλεγχο DNA στα νύχια και ρούχα του θανόντος, όπως επίσης κι από πρόσθετες τοξικολογικές εξετάσεις».
Σύμφωνα με την οικογένεια του 29χρονου «υπάρχει απόλυτη εμπιστοσύνη και σεβασμός στις διενεργούμενες έρευνες για την αποκάλυψη του τι ακριβώς συνέβη και βρέθηκε απαγχονισμένος ο λιμενικός. Αυτό που προς το παρόν μπορούμε να πούμε ως οικογένειά του είναι ότι, μέχρι και τις πρωινές ώρες της 18-4-2025 (της περασμένης Μεγάλης παρασκευής) δεν υπήρχε κανένα απολύτως ενδεικτικό στοιχείο που θα μπορούσε να οδηγήσει στη σκέψη ότι αυτοκτόνησε.
Τα καταιγιστικά γεγονότα που οδήγησαν στο αποτέλεσμα του θανάτου του λιμενικού, δημιουργήθηκαν από το μεσημέρι της 18 -4-2025 μέχρι την ώρα του απαγχονισμού στις 16:55. Το τι ακριβώς συνέβη διερευνάται από τις αρμόδιες Αρχές, οι οποίες με τη συμμετοχή τεχνικών συμβούλων της οικογένειας, θα εκτιμήσουν και θα καταλήξουν, εάν αυτό καταστεί δυνατό, σε ασφαλή συμπεράσματα».
Και η ανακοίνωση καταλήγει: «Οι υπόνοιες της εγκληματικής ενέργειας προκύπτουν με ενάργεια και σαφήνεια από το ότι διάφορα γεγονότα τραυματισμού στο πιο πάνω χρονικό διάστημα έλαβαν χώρα σε διαφορετικούς τόπους, οι οποίοι απέχουν μεταξύ τους 85 χιλιόμετρα περίπου. Εάν κάποιος έχει σκοπό ν΄ αυτοκτονήσει για οποιοδήποτε λόγο, θα ολοκλήρωνε την απόφασή του είτε στον ίδιο τόπο είτε σε παραπλήσιο με τον ίδιο ή διαφορετικό τρόπο».