Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024

Iταλία: Ποινή αναμένει ο Ματέο Σαλβίνι για κατάχρηση εξουσιών το 2019 – «Έκλεισε τα ιταλικά λιμάνια σε πλοίο με μετανάστες»

  • Ο Ματέο Σαλβίνι αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης έξι ετών για κατάχρηση εξουσίας το 2019, όταν αρνήθηκε να επιτρέψει αποβίβαση μεταναστών από πλοίο ΜΚΟ.
  • Αντιμετωπίζει κατηγορίες για στέρηση ελευθερίας ατόμων και κατάχρηση εξουσίας για το μπλοκάρισμα πλοίου της ισπανικής ΜΚΟ Open Arms.
  • Η ποινή αναμένεται τον επόμενο μήνα, πιθανότατα στις 18 Οκτωβρίου.
  • Ο Σαλβίνι θεωρεί τη διαδικασία ως υπόθεση με πολιτικά κίνητρα και έχει λάβει υποστήριξη από εθνικές δεξιές προσωπικότητες.
  • Έχει προγραμματίσει διαδηλώσεις και εκδηλώσεις υποστήριξης, ενώ έχει στείλει μηνύματα υποστήριξης σε άλλους πολιτικούς όπως ο Donald Trump.
  • Ο Σαλβίνι υπερασπίζεται τις ενέργειές του ως υπεράσπιση της Ιταλίας και των Ιταλών.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης της Ιταλίας Ματέο Σαλβίνι ξεκίνησε εκστρατεία υπεράσπισης ενώπιον των εισαγγελέων που απαιτούν να του επιβληθεί ποινή φυλάκισης έξι ετών, επειδή το 2019, όταν ήταν υπουργός Εσωτερικών, αρνήθηκε να επιτρέψει την αποβίβαση  μεταναστών από πλοίο ΜΚΟ, αναφέρει το πρακτορείο EFE.

Ο σημερινός αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, επίσης υπουργός Μεταφορών, κατηγορείται για στέρηση ελευθερίας ατόμων και κατάχρηση εξουσίας για μπλοκάρισμα του πλοίου της ισπανικής ΜΚΟ Open Arms, απόφαση που έλαβε τότε στο πλαίσιο της αυστηρής πολιτικής που επέβαλε στο Υπουργείο Εσωτερικών  να κλείσουν τα ιταλικά λιμάνια μπροστά στα πλοία των ΜΚΟ που παραλαμβάνουν μετανάστες από βάρκες στη Μεσόγειο και τους μεταφέρουν στην Ιταλία.

Η ποινή σε αυτή την υπόθεση, την οποία ο Σαλβίνι μπορεί να ασκήσει έφεση, αναμένεται τον επόμενο μήνα, πιθανότατα στις 18 Οκτωβρίου. Μέχρι τότε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης προβλέπει σειρά ενεργειών εκτός δικαστηρίου.

Συγκάλεσε έτσι το Ομοσπονδιακό Συμβούλιο του ακροδεξιού κόμματός του Λίγκα τη Δευτέρα για να μελετήσει «πρωτοβουλίες για την υπεράσπιση της δημοκρατίας, της λαϊκής ψήφου και των πολιτών που κινδυνεύουν από την αριστερά που χρησιμοποιεί τα δικαστήρια για εκδίκηση».

Ο Σαλβίνι θεωρεί αυτή τη διαδικασία υπόθεση με πολιτικά κίνητρα, καθώς θα μπορούσε να ανοίξει μετά την άρση της ασυλίας του από τη Γερουσία τον Ιούνιο του 2020, με τη βοήθεια της αποφασιστικής ψήφου του Κινήματος 5 Αστέρων, συμμάχων του στην κυβέρνηση όταν ήταν υπουργός Εσωτερικών.

Επίσης, το κόμμα της Λίγκας έχει συγκαλέσει δύο διαδηλώσεις τα επόμενα Σαββατοκύριακα και το αποκορύφωμα της εκστρατείας του Σαλβίνι θα είναι η συνάντηση στις 6 Οκτωβρίου στην Ποντίδα, το προπύργιο του κόμματός του, όπου αναμένονται και ξένοι εκπρόσωποι, συμπεριλαμβανομένων μελών της κυρίαρχης ομάδας ” Patriots for Europe από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Επιπλέον, την ημέρα της καταδίκης, οι βουλευτές της Λίγκας θα συγκεντρωθούν μπροστά στο Δικαστήριο του Παλέρμο, όπου διεξάγεται η δίκη.

Ο Ματέο Σαλβίνι έλαβε την υποστήριξη της εθνικής δεξιάς, εκπροσωπούμενης από τους εταίρους του στην κυβέρνηση, δηλαδή την πρωθυπουργό Τζόρτζια Μελόνι και τον άλλο αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, Αντόνιο Ταγιάνι, αρχηγό του κόμματος Forza Italia.

Έλαβε επίσης υποστήριξη από τον Ούγγρο πρωθυπουργό Βίκτορ Όρμπαν, ο οποίος τον περιέγραψε ως «τον πιο γενναίο πατριώτη στην Ευρώπη» και «ήρωα» που κινδυνεύει να «τιμωρηθεί για την ανάσχεση της μετανάστευσης».

“Ευχαριστώ, Βίκτορ, τα λέμε την Παρασκευή στην όμορφη πόλη της Βουδαπέστης. Οι δοκιμασίες και οι προκλήσεις δεν θα σταματήσουν τον άνεμο της αλλαγής και της ελευθερίας να περνά από την Ευρώπη”, απάντησε ο Σαλβίνι στον Όρμπαν.

Από την πλευρά του, ο δισεκατομμυριούχος Έλον Μασκ, συχνά καλεσμένος σε ιταλικά ακροδεξιά φόρουμ, σχολίασε τη δίκη του Σαλβίνι στο κοινωνικό του δίκτυο X. «Ο εισαγγελέας είναι τρελός, είναι αυτός που πρέπει να πάει φυλακή για έξι χρόνια», είπε. σημείωσε ο Μασκ.

Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, ο Σαλβίνι έστειλε επίσης μήνυμα στον Ρεπουμπλικανό υποψήφιο για την προεδρία των ΗΠΑ, πρώην Πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, έναν πολιτικό επίσης εχθρικό προς την παράνομη μετανάστευση, για να τον ενθαρρύνει αφού έγινε στόχος δεύτερης απόπειρας δολοφονίας και επίσης παλεύει με υποθέσεις για εγκλήματα που θεωρεί ότι έχουν πολιτικά κίνητρα: “Οι δίκες, η βία, οι φανατικοί και οι κομμουνιστές δεν θα μας σταματήσουν. Προχωρήστε με το κεφάλι ψηλά!”, προέτρεψε ο Σαλβίνι τον Τραμπ, σε μήνυμα που αναρτήθηκε στην πλατφόρμα X.

Ο αρχηγός της Λίγκας, μόλις έμαθε το αίτημα των εισαγγελέων του Δικαστηρίου του Παλέρμο το Σάββατο -μετά από ακροαματική διαδικασία στην οποία δεν εμφανίστηκε- δημοσίευσε και βίντεο με μήνυμα υπεράσπισής του. “Το άρθρο 52 του ιταλικού Συντάγματος κηρύσσει την υπεράσπιση της πατρίδας ως ιερό καθήκον του πολίτη. Δηλώνω ένοχος για την υπεράσπιση της Ιταλίας και των Ιταλών. Δηλώνω ένοχος που κράτησα τον λόγο μου”, λέει ο Σαλβίνι σε αυτό το μήνυμα.

 agerpres.ro

Μετάφραση: Μικαέλα Λαμπρινίδου

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Tο ΔΕΔΟΜΕΝΟ δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το ΔΕΔΟΜΕΝΟ ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δημοφιλή

Ενίσχυση με Αϊζάια Τέιλορ για την Dubai BC

Η Dubai BC προσθέτει τον Αϊζάια Τέιλορ στο ρόστερ...

Ισραήλ: Μαχητικά αεροσκάφη κατέστρεψαν περίπου 1.000 εκτοξευτές ρουκετών της Χεζμπολάχ στον Λίβανο

Ισραηλινά μαχητικά αεροσκάφη κατέστρεψαν θέσεις της Χεζμπολάχ στον νότιο...

Επίθεση Μπαχτσελί κατά Δένδια: Λαχταρά τον βυθό της θάλασσας, όπως οι παππούδες του

Ο αρχηγός του Κόμματος Εθνικιστικής Δράσης εξαπέλυσε λεκτική επίθεση...

«Αθήνα 20 χρόνια μετά»: Η μεγάλη γιορτή του ελληνικού αθλητισμού στο Καλλιμάρμαρο (ΦΩΤΟρεπορτάζ)

Η βραδιά στο Παναθηναϊκό Στάδιο γιόρτασε την ιστορική χρονιά...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

Στις 26 Σεπτεμβρίου οι συναντήσεις Ζελένσκι με Μπάιντεν και Χάρις

Ο Μπάιντεν και η Χάρις θα συναντήσουν τον πρόεδρο της Ουκρανίας Ζελένσκι στις 26 Σεπτεμβρίου.Στη συνάντηση θα συζητηθεί η κατάσταση του πολέμου μεταξύ Ρωσίας...

Στόλτενμπεργκ: Η Ελλάδα και η Τουρκία είναι δύο πολύτιμοι και σημαντικοί σύμμαχοι

Ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ αναφέρει ότι Ελλάδα και Τουρκία είναι σημαντικοί σύμμαχοι στην κοινή άμυνα και ασφάλεια.Υπογραμμίζει τη σημασία του διμερούς διαλόγου για...

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ένας νεκρός από ρωσικό πλήγμα σε γηροκομείο της πόλης Σούμι

Ρωσικές δυνάμεις έπληξαν γηροκομείο στη Σούμι στη βορειοανατολική Ουκρανία.Αναφέρθηκε ότι ένας άνθρωπος σκοτώθηκε και εννέα τραυματίστηκαν.Το γηροκομείο φιλοξενούσε 221 άτομα, με 87 από αυτούς...

ΗΠΑ: Επιβολή νέων κυρώσεων σχετικές με Ρωσία και Βόρεια Κορέα

Οι ΗΠΑ επέβαλαν κυρώσεις σε ομάδες και άτομο που επέτρεψαν πληρωμές μεταξύ Ρωσίας και Βόρειας Κορέας.Οι κυρώσεις στοχεύουν σε οικονομικά σχήματα που υποστηρίζουν προγράμματα...

Timelapse από το μπαράζ εκρήξεων των ασυρμάτων σε όλη τη Βηρυτό

Ένα βίντεο δείχνει το μπαράζ εκρήξεων ασυρμάτων στη Βηρυτό, με το BBC να το δημοσιεύει.Εκρήξεις σε άλλες τοποθεσίες του Λιβάνου συνδέονται με τη Χεζμπολάχ.Έχουν...

Timelapse από τη στιγμή που οι ασύρματοι εκρήγνυνται σε όλη τη Βηρυτό

Ένα βίντεο δείχνει τις εκρήξεις ασύρματων στη Βηρυτό, με ασύρματα να σκοτώνουν 20 άτομα και τραυματίζουν 450, ενώ επιπλέον εκρήξεις βομβητών σκοτώνουν 12 και...

Ρωσία: Απειλεί τη Δύση με πυρηνικό πόλεμο μετά την απόφαση του Ευρωκοινοβουλίου να επιστρέψει στο Κίεβο να πλήξει ρωσικούς στόχους με δυτικά όπλα

Ο πρόεδρος της Κρατικής Δούμας απειλεί με παγκόσμιο πόλεμο αν υπάρξουν ουκρανικά πλήγματα με δυτικούς πυραύλους κατά της Ρωσίας.Η Ρωσία υπόσχεται σκληρή απάντηση χρησιμοποιώντας...

Δύο Ισραηλινοί στρατιώτες νεκροί κοντά στα σύνορα με τον Λίβανο

Δύο Ισραηλινοί στρατιώτες σκοτώθηκαν σε μάχη στο βόρειο τμήμα του Ισραήλ.Ένας στρατιώτης σκοτώθηκε από drone, ενώ ο άλλος από αντιαρματικό πύραυλο των μαχητών της...

Πούτιν: Η Ρωσία αυξάνει την παραγωγή των μη επανδρωμένων αεροσκαφών στα 1.400.000

Ο Πούτιν δηλώνει ότι η Ρωσία αυξάνει την παραγωγή drones σε 1,4 εκατομμύρια φέτος για νίκη στην Ουκρανία.Παραδίδονται 140.000 drones στις ένοπλες δυνάμεις το...

Χ. Μίτσκοσκι: Η χώρα έχει κουραστεί να παραμερίζουν τα εμπόδια που είναι διμερή και δεν αποτελούν μέρος των αντικειμενικών κριτηρίων για την ένταξη στην...

Ο πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας, Χρίστιαν Μίτσκοσκι, συμμετείχε σε γεύμα στις Βρυξέλλες με ηγέτες των χωρών Δυτικών Βαλκανίων.Κουρασμένη η περιοχή και η χώρα από...