- Οι Άραβες πολίτες, από χώρες όπως η Παλαιστίνη, ο Λίβανος, το Ιράκ και η Αίγυπτος, εκφράζουν αδιαφορία για τις εκλογές στις ΗΠΑ, πιστεύοντας ότι οι πολιτικές των ΗΠΑ υπέρ του Ισραήλ θα παραμείνουν ανεξαρτήτως του νικητή.
- Στη Λωρίδα της Γάζας, υπάρχει η πεποίθηση ότι η νίκη της Κάμαλα Χάρις θα ήταν προτιμότερη από αυτήν του Τραμπ, αλλά η εμπιστοσύνη στις Ηνωμένες Πολιτείες να επιφέρουν μια μόνιμη λύση είναι χαμηλή.
- Στο Λίβανο και το Ιράκ, οι πολίτες εκφράζουν απαισιοδοξία για τον αντίκτυπο των εκλογών στην καθημερινότητά τους, αμφισβητώντας τη δυνατότητα των ΗΠΑ να τερματίσουν τις συγκρούσεις στην περιοχή.
Το Sky News Arabia παρουσίασε τις απόψεις πολιτών από μια σειρά αραβικές χώρες για τις προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ, και τον αντίκτυπό που εκτιμούν ότι θα έχει σε αυτούς η νίκη ενός από τους δύο υποψηφίους.
Το Sky News Arabia κατέγραψε τις απόψεις πολιτών από την Παλαιστίνη, τον Λίβανο, το Ιράκ και την Αίγυπτο. Οι εκτιμήσεις τους διέφεραν όσον αφορά στον νικητή των εκλογών. Σε γενικές γραμμές πάντως οι πολίτες της Μέσης Ανατολής πιστεύουν πως οι Ηνωμένες Πολιτείες παγίως υποστηρίζουν το Ισραήλ και πως η πολιτική αυτή θα συνεχιστεί είτε γίνει πρόεδρος των ΗΠΑ η Κάμαλα Χάρις είτε ο Ντόναλντ Τραμπ.
Στη Λωρίδα της Γάζας, ορισμένοι περιμένουν η Κάμαλα Χάρις η υποψήφια του Δημοκρατικού Κόμματος, να κερδίσει τον Τραμπ, θεωρώντας ότι το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα πάντα υποστήριζε πλήρως το Ισραήλ όσον αφορά την παλαιστινο-ισραηλινή σύγκρουση. Ενώ άλλοι είπαν ότι δεν θα βασίζονταν ποτέ στις Ηνωμένες Πολιτείες για να σταματήσουν τον συνεχιζόμενο πόλεμο στη Γάζα και να βρουν μια μόνιμη λύση στη σύγκρουση με το Ισραήλ.
Όσο για τη Ραμάλα, οι Παλαιστίνιοι είπαν ότι δεν υπάρχει διαφορά στην πολιτική ενός Δημοκρατικού ή ενός Ρεπουμπλικανού στο Παλαιστινιακό, προσθέτοντας ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες, όποιος και να εκλεγεί πρόεδρος, υποστηρίζουν πλήρως το Ισραήλ.
Στο Λίβανο, η πλειοψηφία των Λιβανέζων εξέφρασε την αδιαφορία της για τις εκλογές και την έλλειψη αισιοδοξίας για οποιαδήποτε θετική αλλαγή στην καθημερινότητά τους, ειδικά υπό το φως του συνεχιζόμενου πολέμου με το Ισραήλ, και της αποτυχίας της Ουάσινγκτον να τερματιστεί η σύγκρουση, ενώ αμφισβητούν και την πρόθεσή της να τους βοηθήσει.
Όσον αφορά στο Ιράκ, οι Ιρακινοί πιστεύουν ότι οι πολιτικές των ΗΠΑ ήταν πάντα κακές για τη Μέση Ανατολή και ότι η νίκη κανενός από τους δύο δεν θα επιφέρει θετικές αλλαγές.
Στην Αίγυπτο, οι εκτιμήσεις διίστανται για τον πιθανό νικητή των εκλογών, ενώ ελπίζουν πως ο επόμενος πρόεδρος θα συμβάλλει στον τερματισμό των συρράξεων στην Μέση Ανατολή και την επίτευξη ειρήνης σε Λωρίδα της Γάζας και Λίβανο.