- Ο Ρώσος πρέσβης στο Ηνωμένο Βασίλειο, Αντρέι Κέλιν, δήλωσε ότι η Βρετανία είναι «άμεσα εμπλεκόμενη» στον πόλεμο στην Ουκρανία, καθώς οι πύραυλοι Storm Shadow που δώρισε χρησιμοποιήθηκαν για επιθέσεις εντός της Ρωσίας.
- Ο Κέλιν κατηγόρησε τη Δύση, συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ και Γαλλίας, για κλιμάκωση της σύγκρουσης και υποστήριξε ότι η χρήση των συγκεκριμένων όπλων παραβιάζει προηγούμενες συμφωνίες με τη Μόσχα.
- Ο Βρετανός Πρωθυπουργός Κιρ Στάρμερ υπερασπίστηκε την υποστήριξη προς την Ουκρανία και άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο της χρήσης των πυραύλων για στόχους εκτός της Ουκρανίας, ενώ το βρετανικό Υπουργείο Άμυνας ανέφερε δυσκολίες της Ρωσίας στη διαχείριση στρατιωτικών πόρων.
«Άμεσα εμπλεκόμενη» στον πόλεμο στην Ουκρανία, είναι η Βρετανία , διευκρινίζει ο Ρώσος πρέσβης στο Ηνωμένο Βασίλειο , Αντρέι Κέλιν, ισχυριζόμενος ότι οι πύραυλοι Storm Shadow που δώρισε η Βρετανία χρησιμοποιήθηκαν για επιθέσεις εντός της Ρωσίας.
Υποστήριξε πως η χρήση αυτών των πυραύλων απαιτεί τη συμμετοχή προσωπικού του ΝΑΤΟ και της Βρετανίας και κατηγόρησε τη Δύση, περιλαμβανομένων των ΗΠΑ και της Γαλλίας, για κλιμάκωση της σύγκρουσης. Ο Κέλιν θεωρεί ότι αυτή η χρήση των όπλων παραβιάζει προηγούμενες δεσμεύσεις προς τη Μόσχα.
Ανταπόκριση – Λονδίνο: Νατάσα Καντζάβελου
Από τη βρετανική πλευρά, ο Πρωθυπουργός Κιρ Στάρμερ υπερασπίστηκε την υποστήριξη της χώρας προς την Ουκρανία ως «νόμιμη και ανάλογη», χωρίς όμως να επιβεβαιώσει άμεσα τη χρήση των πυραύλων για επιθέσεις στη Ρωσία. Στη Βουλή των Κοινοτήτων απέφυγε να διαψεύσει τις αναφορές, αφήνοντας ανοικτό το ενδεχόμενο χρήσης των όπλων για στόχους εκτός της Ουκρανίας.
Παράλληλα, το βρετανικό Υπουργείο Άμυνας δήλωσε ότι η Ρωσία φαίνεται να δυσκολεύεται στη διαχείριση των στρατιωτικών της πόρων, καθώς χρησιμοποιεί προηγμένα μαχητικά αεροσκάφη για καθημερινές αποστολές. Αυτή η στρατηγική υποδεικνύει ενδεχόμενα προβλήματα, όπως έλλειψη πιλότων ή ανάγκη συντήρησης εξοπλισμού, κάτι που περιορίζει την ικανότητά της να διατηρήσει την αεροπορική υπεροχή .