Ο Γιώργος Καραμίχος παραχώρησε συνέντευξη στην εκπομπή “Buongiorno” του MEGA, όπου αναφέρθηκε στη σχέση του με τα παιδιά του και τα ζητήματα της επικαιρότητας, όπως η τραγωδία των Τεμπών και οι αμβλώσεις. Ο ηθοποιός εξέφρασε την ανησυχία του για την κατάσταση στη χώρα, τονίζοντας ότι οι άνθρωποι δεν έχουν εξελιχθεί με τον ρυθμό της τεχνολογίας.
Σχολίασε τη Μαρία Καρυστιανού, πρόεδρο του συλλόγου των θυμάτων των Τεμπών, επισημαίνοντας το θάρρος της να αγωνιστεί για δικαιοσύνη. Επιπλέον, τόνισε τη σημασία της συζήτησης γύρω από τις αμβλώσεις, υπογραμμίζοντας ότι οι απόψεις για τον πόνο του άλλου είναι διαφορετικές από την εμπειρία του ίδιου του πόνου.
Διαβάστε αναλυτικά παρακάτω:
Ο Γιώργος Καραμίχος, σήμερα, Τετάρτη 19 Οκτωβρίου βρέθηκε καλεσμένος στην εκπομπή Buongiorno του MEGA, και παραχώρησε μια εφόρου της ύλης συνέντευξη. Συγκεκριμένα, ο αγαπημένος ηθοποιός μίλησε για τη προσωπική του ζωή και τη σχέση που έχει με τα παιδιά του, ενώ, τοποθετήθηκε σε διάφορα θέματα της επικαιρότητας, κάποια από αυτά ήταν η τραγωδία των Τεμπών, η κατάσταση που επικρατεί στα καταφύγια ζώων, αλλά και στο θέμα των αμβλώσεων.
Τι αποκάλυψε ο Γιώργος Καραμίχος στο Buongiorno
Η σχέση του με τα δυο παιδιά του
Ο Γιώργος Καραμίχος αρχικά μίλησε για τα δυο παιδιά του, για την κόρη του, Ρεγγίνα που έχει αποκτήσει από προηγούμενό γάμο του, και για τον γιο του, που απέκτησε αρκετά χρόνια αργότερα. Συγκεκριμένα, είπε αρχικά: «Η κόρη μου είναι 27 χρονών, δεν μιλάμε συνέχεια. Ζει στην Δανία. Υπάρχουν μέρες που μιλάμε περισσότερο και μέρες που δεν μιλάμε καθόλου. Τώρα σπουδάζει. Κάνει μεταπτυχιακό για να μπορεί να φτιάχνει κοσμήματα.
Η καθημερινότητά της είναι πολύ ζόρικη, δεν είναι παιδί που κάθεται. Όταν την έκανα ήμουν 24 ετών, τώρα είμαι 51. Ο γιος μου είναι 11 και είναι εδώ στο σχολείο και πηγαίνει πάρα πολύ καλά. Με το γκονγκ φου με τα διαβάσματα με το τένις με όλα. Τα Σαββατοκύριακα είναι αφιερωμένα στο παιδί. Έκανα ένα πείραμα με την κόρη μου που το κάνω και τώρα με τον γιο μου, να μην λέω “μη” και “όχι”. Και όταν μπαίνεις στη διαδικασία να μην πεις όχι, πρέπει να εξηγήσεις γιατί, δηλαδή αντί να πεις “μη” τον παίρνεις και του εξηγείς και του μιλάς.
Υπήρξε χρόνος που μέναμε με την κόρη μου μαζί, είχαμε περάσει μια περίοδο που μέναμε μαζί. Δεν είναι εύκολο, ακόμη και αν είναι μαζί οι γονείς. Είναι πολύ καλό τα παιδιά να έχουν τους δυο γονείς, αλλά άμα είναι να είναι μαζί και να μην υπάρχουν οι ιδανικές συνθήκες. Δεν είναι τίποτα απόλυτο. Αυτή η απολυτικότητα, δεν υπάρχει. Όταν όλοι προσπαθούν να πουν ότι είναι μαύρο και άσπρο, είναι πιο εύκολο να πεις ότι υπάρχει το κακό και το καλό».
Η άποψή του για την επικαιρότητα
Ο ηθοποιός, αναφερόμενος στα όσα συμβαίνουν στην κοινωνία τα τελευταία χρόνια και τις πολιτικές εξελίξεις της Ελλάδας, είπε: «Μακάρι να ζήσουμε σε μια πολιτεία που το κάθε πλάσμα να μπορεί να ζήσει όπως θέλει. Μακάρι να μην τίθεται καν πλέον το ερώτημα για το πόσα είναι τα φύλα. Σίγουρα είμαστε καλύτερα από τον μεσαίωνα. Και η Ευρώπη είναι σαν να είναι μια συνέχεια του Μεσαίωνα. Οι άνθρωποι δεν έχουν εξελιχθεί κανονικά με τον ρυθμό που εξελίσσεται η τεχνολογία. Οι άνθρωποι γενικά και οι Έλληνες ακόμα περισσότερο.
Είναι και στη φύση μας, από πάντα οι Έλληνες ήταν πολύ ανταγωνιστικός λαός. Το βλέπεις και τώρα, αν κάποιος γνωστός κάνει ένα παράπτωμα είναι έτοιμοι να τον λιθοσβολίσουν όλοι. Η συνθήκη για τα Τέμπη είναι άγρια. Ξυπνάς σε μια χώρα και λες είναι ευλογημένη από τους Θεούς, αλλά είναι καταραμμένη από κάποιους ανθρώπους. Ανησυχώ με βασικές πολιτικές συμπεριφορές. Είναι σαν να πηγαίνεις σε μια πανέμορφη θάλασσα και να βλέπεις πεθαμένα τσοπανόσκυλα στο δρόμο.
Τι να την κάνω την θάλασσα; Επισκέφτηκα το καλοκαίρι καταφύγια Δήμων και ήταν ντροπή αυτό που είδα, πήραν τόσα λεφτά, βάζομυε και εμείς από τη τσέπη μας, στη γειτονιά μου είναι τόσες γάτες αστείρωτες. Ξεκινάς με κάτι τόσο ωραιο την μέρα σου και καταλήγεις να σε χαλάει κάτι, το δίκαιο. Έχουμε παραξηγήσει τον όρο της δικαιοσύνης, η δικαιοσύνη έχει ως πυρήνα την αγάπη. Όταν κάποιοι άνθρωποι έχουν κηδέψει τα παιδιά τους έχουν δικαίωμα στην σλήθεια. Υπάρχουν βιαστές που κυκλοφορούν ελεύθεροι, και θα μου πεις γιατί δικάζω;
Δικάζω γιατί έχω γνωρίσει τα παιδιά που βιάστηκαν, δεν είναι δίκη είναι γεγονός ότι τα παιδιά αυτά βιάστηκαν. Αγκαλιάζω το σκοτάδι σημαίνει κατανοώ την αιτία για να μη ξανασυμβεί. Γενικώς θέλω να είμαι αισιόδοξος και βλεπω τη νέα γενιά που ασχολείται όλο και περισσότερο. Αν πας στα περισσότερα δημοτικά καταφύγια θα πεις καλά αυτοί οι άνθρωποι δεν τους νοιάζουν, όχι δεν τους νοιάζει παίζουν στο κινητό και το σκυλί έξω δεν έχει νερό, αν πας θα πεις “αν είναι δυνατόν”.
Και ακούω και τις εξυπνάδες ότι “έχπυμε τα περισσότερα φάρμακα” ναι αλλά έχουμε αυξημένους μισθούς. Μου λέει η μάνα μου αυξήθηκε 1,5 ευρώ το ντεπόν, και λες έλα 1,5 ευρώ είναι αλλά για κάποιον έχει σημασία».
Πως σχολιάζει τα Τέμπη και την Μαρία Καρυστιανού
Ο Γιώργος Καραμίχος μάλιστα, μίλησε για τις 28 Φεβρουαρίου που πρόκειται να γίνει η συγκέντρωση για τα Τέμπη, καθώς συμπληρώνονται 2 χρόνια από την τραγική ημέρα, αλλά και, για την πρόεδρο του συλλόγου των γονιών των θυμάτων των Τεμπών, λέγοντας: «28 του μηνός θα είμαι εκτός Ελλάδας, και στο εξωτερικό θα είμαι στην συγκέντρωση εκεί. Η επανάσταση θα γίνει όταν ο κόσμος θα βγει στο δρόμο. Αυτή η γυναίκα που λένε η Μαρία Καρυστιανού, είναι μια γυναίκα που δεν την προβλέψανε. Θέλει πολύ κουράγιο να παρατήσεις τα πάντα από τη προσωπική σου ζωή και να βγεις μπροστά».
Πως σχολιάζει τη συζήτηση γύρω από τις αμβλώσεις
Σχετικά με τα όσα συζητιούνται την τελευταία περίοδο γύρω από το θέμα των αμβλώσεων, είπε: «Υπάρχουν πολλές απόψεις το 2025, “επιτρέπεται” να έχουν άποψη μέχρι και για τις αμβλώσεις, συζητάμε για ένα θέμα που έγινε αγώνας τεράστιος. Δεν θα έπρεπε να γίνεται αυτή η συζήτηση. Είναι θέμα αντικειμενικό, έχουμε μπερδέψει την άποψη, είναι διαφορετικό να έχεις άποψη για τον πόνο του άλλου και διαφορετικό να έχεις τον πόνο του.
Αν ήταν θέμα των αντρών, θα έλεγαν ο άντρας να κάνει ότι θέλει. Αν ανοίξεις τη τηλεόραση δεν χρειάζεται να δεις ταινία θρίλερ, είναι οι ειδήσεις. Το να χρεώνουμε στον Χρηστό, γιατί αυτό είναι η αμαρτία με το νόημα της, δεν είπε τίποτα τέτοιο. Με φοβίζει ο κόσμος που υποστηρίζει την ηλιθιότητα. Θυμάμαι τη δασκάλα μου, που μου έλεγε τον χαζό να φοβάσαι, γιατί όταν καταλάβει ότι δεν μπορεί να ανταπεξέλθει θα γίνει επικίνδυνος. Ο χαζος είναι πιο επικίνδυνος».