Η Άννα Μαρία Βέλλη απάντησε μέσω TikTok στις επικρίσεις που δέχθηκε από την εκπομπή της Σταματίνας Τσιμτσιλή σχετικά με τη συζήτηση για την ψυχοθεραπεία και τις κρίσεις πανικού που ανέφερε η Μαρίνα Σπανού.
Η Βέλλη τόνισε ότι η συζήτηση για την ψυχική υγεία πρέπει να γίνεται με σοβαρότητα και όχι με ειρωνεία, υπογραμμίζοντας τη σημασία της αναγνώρισης και αποδοχής της ψυχικής ασθένειας στην κοινωνία.
Επιπλέον, κάλεσε τους παρουσιαστές να είναι προσεκτικοί στις απόψεις τους, καθώς τέτοιες δηλώσεις ενισχύουν τα ταμπού γύρω από την ψυχική υγεία.
Διαβάστε αναλυτικά παρακάτω:
Η Άννα Μαρία Βέλλη, σήμερα, Τετάρτη 19 Οκτωβρίου, θέλησε με ένα βίντεο μέσα από τον προσωπικό της λογαριασμό στο TikTok να δώσει τη δική της απάντηση στα όσα σχολιάστηκαν στο πάνελ της Σταματίνας Τσιμτσιλή νωρίτερα το πρωί κατά τη διάρκεια της εκπομπής Happy Day του ALPHA.
Συγκεκριμένα, ο Δημήτρης Παπανώτας και οι συνεργάτες του, κατά τη διάρκεια της εκπομπής, σχολίασε τη χθεσινή συνέντευξη που παραχώρησε η Μαρίνα Σπανού στο κανάλι στο Youtube της youtuber και τα όσα είπε η επιτυχημένη τραγουδίστρια για τη ψυχοθεραπεία και τις κρίσεις πανικού. Μάλιστα, εκμυστηρεύτηκε ότι ξεκίνησε ψυχοθεραπεία προκειμένου να λύσει κάποια δικά της προβλήματα που αντιμετώπιζε με το άγχος και τους ερωτικούς συντρόφους – δείτε εδώ αναλυτικά τη συνέντευξή της.
Τα όσα ειπώθηκαν μεταξύ των δυο κοριτσιών, τόσο ο Δημήτρης Παπανώτας όσο και η Σταματίνα Τσιμτσιλή τόνισαν ότι η συζήτηση μεταξύ τους ήταν λες και συζητούσαν για κάτι θετικό, ενώ πρόκειται για ένα σοβαρό θέμα – δείτε εδώ αναλυτικά τι είπαν -. Στα σχόλια αυτά θέλησε η Άννα Μαρία Βέλλη να τοποθετηθεί και να ξεκαθαρίσει τη θέση της.
Πως απαντά η Άννα Μαρία Βέλλη στην Τσιμτσιλή και στον Παπανώτα
«Καταρχάς θέλω να πω ένα τεράστιο ευχαριστώ γιατί μεγάλο μέρος της δουλειάς προβάλλεται σε τηλεοπτικά πάνελ και αλήθεια δεν ειρωνεύομαι καθόλου, σημαίνει με κάποιο τρόπο ότι ακούγονται ενδιαφέρονται πράγματα στο περιεχόμενό μου. Ωστόσο, αφού σχολιάστηκε το δικό μου απόσπασμα που δίνεται με κάποιον τρόπο η ευκαιρία να σχολιάσω και εγώ αυτά που ειπώθηκαν με αφορμή το απόσπασμα που παίχτηκε από τη δική μου δουλειά.
Στο πάνελ της κυρίας Τσιμτσιλή θεώρησαν ότι εγώ χάρηκα όταν η Μαρίνα Σπανού μου είπε ότι αντιμετώπιζε κρίσεις πανικού και της είπα “καλώς ήρθες” με χαρά. Ότι “τέλεια δεν είμαι μόνο εγώ που έχω κρίσεις πανικού’. Προφανέστατα το “καλώς ήρθες” είχε μια δόση ειρωνείας που αντιλαμβάνομαι ότι στα τηλεοπτικά πάνελ δεν βολεύει να δούμε αυτά που ειπώνονται με την ειρωνεία αλλά πολλές φορές βολεύει να τα πάρουμε ρεαλιστικά ώστε να έχουμε κάτι να πούμε για τον άλλον γιατί αλλιώς δεν θα έχουμε κάτι να πούμε.
Αφήνω όμως αυτό το κομμάτι, και παίρνω το κομμάτι που λέει “και τι είναι αυτό το πράγμα και όλοι οι νέοι πρέπει να πηγαίνουν σε ψυχολόγους και να παίρνουν αγωγές, και πως θα μάθουν να αντιμετωπίζουν την ρημαδοκατάσταση που μπορεί να προέλθει στη ζωή μόνο με χάπια να χαπακωθούμε” δεν ξέρω και εγώ τι. Και δαιμονοποιείται για ακόμη μια φορά η χρήση αντικαταθλιπτικών, και τέλος πάντων φαρμάκων και αγωγών που δίνονται από ειδικούς για την αντιμετώπιση των ψυχολογικών δυσκολιών των ανθρώπων.
Θα προσπαθώ και θα προσπαθώ για πάντα και για όσο μπορώ μέσα από το βήμα που μου δίνεται από εσάς που με ακολουθείτε, να τονίζω τη σημασία αρχικά της αναγνώρισης της ψυχικής υγείας και της καράρριψης του ταμπού γύρω από αυτήν, όπως είναι και οι αγωγές. Δεν είμαι γιατρός δεν θα δώσω αγωγή σε κανέναν, αλλά φαντάζομαι οι άνθρωποι που παίρνουν αγωγές, έχουν πάει σε έναν άνθρωπο που έχει πτυχίο, έχουν διαγνωστεί με κάτι και αυτό τους βοηθά να κάνει πιο εύκολη τη καθημερινότητά τους.
Κύριε Παπανώτα και κυρία Τσιμτσιλή και λοιποί, θα ήθελα να είστε πιο προσεκτικοί σε αυτό το κομμάτι και γενικότερα πως το προσεγγίζετε διότι αν σπάγατε το πόδι της και έπρεπε να πάρετε παυσίπονα δεν θα το συζητούσατε, είναι ακριβώς το ίδιο. Και επειδή ζούμε σε εποχές που οι άνθρωποι δυσκολεύονται πάρα πολύ να διαχειριστούν όλα αυτά τα πράγματα που συμβαίνουν γύρω μας, ίσψς θα έπρεπε να κάνουμε μια ανασκόπηση σχετικά με το γιατι η κοινωνία μας μας οδηγεί εκεί.
Γιατί η κατάθλιψη θα είναι του 21 αιώνα η βασική ψυχική ασθένεια που θα έχει πολύ μεγαλύρερο μέρος του πλυθυσμού από όλα τα υπόλοιπα χρόνια. Τέτοιες απόψεις στα πάνελ πάνε το πρόβλημα πίσω».