Ξέσπασμα με ονοματεπώνυμο έκανε η Μαρία Δεληθανάση μέσα από ένα βίντεο-καταγγελία, στο οποίο καυτηριάζει τη μεροληπτική στάση ορισμένων δημοσιογράφων και πάνελ.
Αφορμή αποτέλεσαν ψευδή δημοσιεύματα που ισχυρίζονταν πως «έχασε» δικαστικά απέναντι στον πρώην σύζυγό της, Κώστα Δόξα — δημοσιεύματα που, σύμφωνα με την ίδια, διαστρεβλώνουν τελεσίδικες αποφάσεις και επιχειρούν να επηρεάσουν την κοινή γνώμη με παραπληροφόρηση. Η ίδια κάνει λόγο για εμμονική στοχοποίησή της και απαιτεί άμεση αποκατάσταση της αλήθειας, έχοντας δημοσιεύσει πριν άρθρα του Κώδικα Δημοσιογραφικής Δεοντολογίας.


Τα λόγια της Μαρίας Δεληθανάση
«Κάνω αυτό το βίντεο για να εκφράσω την αγανάκτησή μου απέναντι στο έργο δημοσιογράφων και ανθρώπων που βρίσκονται σε πάνελ και τους δίνεται βήμα. Αγνοώ τους τίτλους σπουδών τους, ωστόσο επειδή τυγχάνει να ολοκληρώνω τις σπουδές μου στο ΑΠΘ επάνω στο αντικείμενο, ένα απ’ τα πρώτα πράγματα που μας λένε, είναι να διαβάσουμε τον κώδικα δημοσιογραφικής δεοντολογίας.
Συνοψίζοντας το περιεχόμενο των άρθρων, παρατηρεί ότι διέπεται από κάποιες αρχές, όπως της αντικειμενικότητας και της εγκυρότητας, όταν πρόκειται να προβληθεί μια είδηση. Στο θέμα μας: Εδώ και μερικά χρόνια βρίσκεται σε εξέλιξη μία δικαστική υπόθεση, η οποία λόγω της φύσης της απασχολεί τα ΜΜΕ. Υπάρχουν συγκεκριμένοι άνθρωποι, οι οποίοι έχουν δημόσιο λόγο και βήμα, κι εργάζονται σε εκπομπές, οι οποίοι επιλέγουν συστηματικά, ως και εμμονικά, να διαδίδουν, να στέκονται άκρως μεροληπτικά και να επηρεάζουν την κοινή γνώμη μέσω fake news και παραπληροφόρησης.
Αναγνωρίζω ότι στο χώρο υπάρχουν συμπάθειες και εμπάθειες, χθες όμως συνέβη το εξής. Βγήκε ένα ψευδές δημοσίευμα και μέσα σε περίπου μία ώρα, γύρω στα 30 sites είχαν αναπαράξει αυτή την ψευδή είδηση. Έλεγαν πως έχω χάσει στα δικαστήρια, πως έχει απορριφθεί η μήνυσή μου, καταπατώντας τελεσίδικες δικαστικές αποφάσεις που με δικαιώνουν, σε μια προσπάθεια να γίνει αντιστροφή όλης της ιστορίας, η οποία δεν κρίνεται στα κανάλια, αλλά στα δικαστήρια. Πώς εσύ έρχεσαι και προδικάζεις ένα δικαστικό αποτέλεσμα;
Κάνω λοιπόν μία θερμή παράκληση να ανακληθεί οποιαδήποτε διαστρεβλωμένη ή ψευδής διατύπωση των γεγονότων και της αλήθειας, και να μην επαναληφθεί στο μέλλον, θυμίζοντας ότι έχω νόμιμα δικαιώματα τα οποία εύχομαι να μην χρειαστεί να τα ασκήσω».