Ο Δημήτρης Σαμόλης μιλάει για τη δύσκολη σχέση του με τον πατέρα του, ο οποίος αρχικά ήταν αντίθετος στην ενασχόλησή του με το θέατρο. Παρά τις αρνητικές επιρροές, κατάφερε να μετουσιώσει τα τραύματά του σε δημιουργικότητα, χρησιμοποιώντας την τέχνη και το χιούμορ ως μηχανισμούς επιβίωσης.
Ο ηθοποιός αναφέρεται επίσης στο bullying στους ενήλικες, τονίζοντας ότι είναι ιδιαίτερα ταπεινωτικό και δύσκολο να αντιμετωπιστεί. Περιγράφει πώς στην ενήλικη ζωή είναι πιο περίπλοκο να υπερασπιστεί κανείς τον εαυτό του, γεγονός που μπορεί να προκαλέσει έντονα συναισθήματα ταπείνωσης.
Πιο αναλυτικά:
Ο Δημήτρης Σαμόλης κάθισε στον καναπέ του «Καλύτερα Αργά» και άνοιξε την καρδιά του σε μία εκ βαθέων εξομολόγηση για τα τραύματά του, την σχέση με τον πατέρα του, αλλά και τον bullying στους ενηλίκους.
Η συνέντευξη του Δημήτρη Σαμόλη στο «Καλύτερα Αργά»
«Ο πατέρας μου ήταν πολύ ενάντια να ασχοληθώ με το θέατρο και θεωρώ πως αυτό το γεγονός ήταν μόνο αρνητικό. Δεν θα μιλήσω για τους που το έκανε. Με πείσμωσε πολύ, αλλά βρήκα τρόπους να το μετουσιώσω σε κάτι δημιουργικό, παρόλα αυτά θεωρώ ότι θα είχα αποφύγει πολλά τραύματα, αν με στήριζε», δήλωσε αρχικά ο ηθοποιός.
«Δεν υπάρχει άνθρωπος χωρίς τραύματα. Είμαι τραυματισμένος ποικιλοτρόπως. Ευτυχώς, έχω την τέχνη. Υπήρχαν πολλά αποκούμπια, το χιούμορ ήταν ένα από αυτά. Πιάστηκα από πολλά πράγματα, για να επιβιώσει ο συναισθηματικός μου εαυτός.
Όσο μπορώ, αυτές τις πατερίτσες προσπαθώ να τις αφήνω, πλέον μου αρέσει να κουτσαίνω και να προχωράω με τα τραύματά μου. Ναι, έχω τα θέματα μου και προχωράω με ορατά πλέον τα τραύματα. Θα ήθελα ο πατέρας μου πριν δει την επιτυχία μου στις “Άγριες Μέλισσες” να έρθει και να μου πει “Είσαι πολύ καλά, απολαυσέ το”. Με τον πατέρα μου πλέον ψάχνουμε την σχέση μας με ειλικρίνεια και αυτό είναι πολύ σημαντικό», πρόσθεσε ο Δημήτρης Σαμόλης.
«Το bullying στους ενήλικες είναι πιο ταπεινωτικό»
Στην συνέχεια, ο ηθοποιός ανέφερε: «Το μπούλινγκ είναι κάτι που δεν είναι χειροπιαστό, μπορεί να είναι ο ελέφαντας στο δωμάτιο, αλλά δεν μπορείς να το απευθύνεις. Στους ενήλικες είναι πιο ταπεινωτικό, γιατί ως μικρός, κανείς δεν περιμένει από σένα να πάρεις την κατάσταση στα χέρια σου, συνήθως θα σε προστατέψει κάποιος μεγάλος.
Όταν όμως είσαι ενήλικας και δεν καταφέρνεις να πεις “ως εδώ”, εκεί νιώθεις πολύ Αλλά όταν είσαι ενήλικας και δεν καταφέρνεις να σταθείς στο ύψος σου και να πεις “ως εδώ, εμένα δεν μου αρέσει”, εκεί νιώθεις πολύ ταπεινωμένος», δήλωσε ο Δημήτρης Σαμόλης.