Ο Τάσος Τεργιάκης προέβη σε μια δημόσια ανάρτηση στο Instagram κατά τη Μεγάλη Δευτέρα, όπου περιέγραψε με έντονο τρόπο ένα πρόσωπο του επαγγελματικού του περιβάλλοντος που χαρακτήρισε ως “γραφικό”.
Στην ανάρτησή του, ο δημοσιογράφος αναφέρθηκε σε κάποιον που θεωρεί ότι ξεπερνά τα όρια της επαγγελματικής συμπεριφοράς, περιγράφοντάς τον ως άτομο που προκαλεί, βρίζει, κοροϊδεύει και ουρλιάζει χωρίς λόγο, ενώ στο τέλος υπονόησε την ανάγκη απομάκρυνσης του συγκεκριμένου προσώπου.
Πιο αναλυτικά:
Άκρα του τάφου σιωπή επικρατούσε και γκρίζα σύννεφα είχαν πλακώσει το πρωινό της Μεγάλης Δευτέρας, το πλατό του “Πρωινού” στον ΑΝΤ1. Παρότι η Μεγάλη Εβδομάδα μόλις είναι στο ξεκίνημά της, ο Γιώργος Λιάγκας και το πάνελ του καλημέρισαν το κοινό τους σα να ήταν Μεγάλη Παρασκευή.
Αυτό συνέβη όχι άδικα βέβαια, αφού η εβδομάδα των παθών για όλους τους συντελεστές της εκπομπής, είχε αρχίσει από το βράδυ της περασμένης Παρασκευής, μετά την ανάρτηση – φωτιά που έκανε ο Τάσος Τεργιάκης στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram ταράζοντας τα ήρεμα νερά, όχι μόνο της εκπομπής, αλλά και ενός μεγάλου καναλιού, που οι περισσότεροι που εργάζονται εκεί όταν την διάβασαν είχαν πάθει σοκ.
Ο δημοσιογράφος συγκεκριμένα, ανέφερε: «Ας δούμε τον ορισμό του γραφικού σε ένα επαγγελματικό περιβάλλον. Ο τύπος ανθρώπου που είναι περίπτωση, στον κόσμο του. Είναι ψώνιο, δεν έχει υπόψη του τι είναι φυσιολογικό και δεν καταλαβαίνω ότι ξεπερνά διαρκώς τα όρια. Βλέπει παντού εφιάλτες, τον κυνηγούν φαντάσματα, θεωρεί ότι είναι ο καλύτερος, μα δεν είναι. Τον απασχολεί πιο πολύ η εξωτερική του εμφάνιση παρά τα λόγια που ξεστομίζει χωρίς να σκέφτεται. Αποτελεί κίνδυνο. Βρίζει, κοροϊδεύει τους πάντες. Ουρλιάζει χωρίς λόγο. Κάνει τον έξυπνο με ατάκες που προκαλούν παγωμάρα».

Η ανάρτηση του Τάσου Τεργιάκη προκάλεσε βεβαίως ερωτηματικά, καθώς άφησε ξεκάθαρα να εννοηθεί ότι πρόκειται για άτομο του επαγγελματικού του περιβάλλοντος, χωρίς ωστόσο να γίνει συγκεκριμένος για την ταυτότητα αυτού του «γραφικού ανθρώπου». Στο τέλος της δημοσίευσής του, έγραψε: «Χρειάζεται απομάκρυνση για να μείνουν υγιείς οι γύρω του».
Οι αντιδράσεις του καναλιού και του παρουσιαστή!
Μαύρη μαυρίλα πλάκωσε, μαύρη σαν καλιακούδα… Η περιρρέουσα ατμόσφαιρα στο στούντιο το πρωινό της Μεγάλης Δευτέρας, μάλλον πρέπει να γραφτεί στα χρονικά του σταθμού, καθώς «φώναζε» αμηχανία και πρόσωπα μουτρωμένα, χωρίς ένταση, φωνές και αντιπαραθέσεις, όπως μας έχουν συνηθίσει τόσες έντονες προσωπικότητες του πάνελ μαζί, που τις περισσότερες φορές ουρλιάζουν για ψύλλου πήδημα.
Όλοι… τον Κινέζο, ούτε λόγος για την ταμπακιέρα. Ποιος θα τολμούσε άλλωστε να ρίξει και άλλο λάδι στην φωτιά; Ο υποψιασμένος τηλεθεατής σκέφτηκε ότι προφανώς οι περισσότεροι θα πήραν βαλεριάνα το Σαββατοκύριακο, για να συνέλθουν από το σοκ της ανάρτησης και της παράτολμης ξαφνικής απόφασης του συναδέλφου τους να φωνάξει δημόσια ότι δεν αντέχει άλλο κάποιον άλλο συνάδελφό του, χωρίς να τον εμποδίσει κανείς…

Άλλο ένα πλήγμα για το Πρωινό του ΑΝΤ1 που έδειξε μετά από αυτή την αντίδραση του δημοσιογράφου, ότι περνάει μία ταραχώδη περίοδο μέσα στα χρόνια της μακράς τηλεοπτικής του πορείας. Όχι λόγω τηλεθέασης, όχι λόγω σκληρού ανταγωνισμού, αλλά εξαιτίας της τοξικότητας που πλέον δεν κρύβεται ούτε κάτω από το χαλί, ούτε πίσω από χαμόγελα και τις light ατάκες. Και αυτή τη φορά, δεν ήταν κάποιος εξωτερικός παράγοντας που άναψε τη φωτιά. Ήταν ο Τάσος Τεργιάκης.
Η ανάρτηση αυτή, έπιασε εξ απίνης – όπως μας είπαν – ακόμα και τον παρουσιαστή της εκπομπής, Γιώργο Λιάγκα, που μάλλον φάνηκε και εκείνος να είναι «αδιάβαστος» για τα προβλήματα που υπάρχουν ανάμεσα στους συνεργάτες του και που ο ίδιος δεν τα είχε πάρει (;;;;) χαμπάρι, καθώς είναι στοχοπροσηλωμένος περισσότερο στην εκπομπή του.
Ο Γιώργος Λιάγκας, που στο παρελθόν έχει βιώσει την απόρριψη και εκείνος στο πετσί του από τον κόσμο που ζητούσε την απόλυσή του από το κανάλι— μην ξεχνάμε το πρόσφατο περιστατικό με τον Τζορτζ Μπάλντοκ και τα σχόλια που προκάλεσαν σάλο — ενώ θα έπρεπε να είναι περισσότερο ευαίσθητος σε αυτό το θέμα, σε αυτή την περίπτωση, επέλεξε να μην πάρει θέση, ζητώντας απλώς… ψυχραιμία από τους συνεργάτες του, ώστε να συνεχίσουν σε ήρεμο κλίμα το υπόλοιπο της σεζόν.
Κάθε νόμισμα έχει δυο όψεις. Η μια όψη δείχνει ότι ο Τάσος Τεργιάκης, με τη δημόσια τοποθέτησή του, έστειλε σαφές μήνυμα: ότι μπορεί να σηκώσει το δάχτυλο και να δείξει ποιος περισσεύει από την ομάδα. Κι αυτό, σε οποιοδήποτε τηλεοπτικό περιβάλλον, ούτε δημοκρατικό είναι, ούτε επαγγελματικό. Η άλλη όψη του νομίσματος δείχνει ένα βαρύ κλίμα με εντάσεις ανάμεσα σε συνεργάτες, που για κάποιο λόγο δεν ταιριάζουν και δεν ταυτίζονται – και το χειρότερο όλων δεν μπορούν να συνυπάρχουν στον ίδιο χώρο.
Καβγάδες; Ανταγωνισμός; Πισώπλατα μαχαιρώματα; Όλα μπορούν να συμβούν σε έναν εργασιακό χώρο, αλλά όλα αυτά ούτε λέγονται δημόσια, ούτε λύνονται. “Φαντάσου το συγκεκριμένο πρωινό να μην πήγαινε και καλά σε νούμερα τι είχε να γίνει” είπαν κάποιοι …
Η θέση του ΑΝΤ1
Το κανάλι, επίσης, παρέμεινε σιωπηλό. Μπορεί παρασκηνιακά να έγιναν συζητήσεις ανάμεσα σε στελέχη για την στάση που θα έπρεπε να κρατήσουν, όμως τελικά επέλεξαν την σιωπή και να μην πάρουν θέση, προκειμένου να μην προκληθούν παραπάνω εντάσεις ανάμεσα σε συναδέλφους. Όταν όμως δεν λύνεται ένα θέμα, διογκώνεται… Φανταστείτε και την θέση του αποδιοπομπαίου… τράγου (ή του εξιλαστήριου θύματος;) που ένιωσε απροστάτευτος εκείνη την στιγμή από όλους, γιατί κανένας δεν μπήκε μπροστά να τον υπερασπιστεί…
«Αν ζούσε ο Μίνωας Κυριακού, δεν θα επέτρεπε να περάσει έτσι ένα τέτοιο επεισόδιο. Θα είχε ήδη τεθεί όριο, θα είχαν ακουστεί ευθείες κουβέντες και κάποιοι θα έψαχναν πόρτα εξόδου» φέρεται να είπαν κάποια πρόσωπα από το κανάλι κουνώντας το κεφάλι τους – και δεν είχαν καθόλου άδικο γιατί τέτοιες περιπτώσεις δεν τις αφήνεις να θεριεύουν, αλλά τις κόβεις μαχαίρι.
Μην ψάχνετε άλλο για τον λόγο που η τηλεόραση έχει χάσει την αίγλη της… Είναι γιατί την έχουν παραδώσει σε προσωπικά παιχνίδια και σε δημόσιους κανιβαλισμούς, κάποιος, κάποιοι, δεν έχει σημασία. Πάντως, η τηλεόραση που κάποτε μας διασκέδαζε, τώρα μας απογοητεύει. Αν αυτό είναι γενικότερα ένα πρωινό που θέλουν να μας σερβίρουν, εμείς απλώς δεν θα καθίσουμε στο τραπέζι.