Η Χρύσα Κατσαρίνη μοιράζεται την πορεία της στο standup comedy, περιγράφοντας πώς ξεκίνησε να δοκιμάζει τα κείμενά της σε συμμαθητές και πραγματοποίησε την πρώτη της παράσταση σε ένα απλό καφέ, με όρεξη και τόλμη.
Αναφέρει τα δύσκολα παιδικά της χρόνια, όπου δεχόταν κακοποίηση από τον πατέρα της, και εξηγεί πώς αυτή η εμπειρία της έδωσε δύναμη και επιμονή να εργαστεί σκληρά σε διάφορες δουλειές προκειμένου να πραγματοποιήσει το όνειρό της στην κωμωδία.
Σήμερα, έχοντας καταξιωθεί επαγγελματικά, παραμένει πιστή στις αρχές της, απορρίπτοντας δελεαστικές προτάσεις που έρχονται σε αντίθεση με την ηθική της, όπως μια πρόταση διαφήμισης που θα της απέφερε σημαντικό χρηματικό ποσό.
Πιο αναλυτικά:
Η Χρύσα Κατσαρίνη μίλησε για όλα στο «Στούντιο 4» και τα είπε όλα. Με την αφοπλιστική ειλικρίνειά της και το χιούμορ που στρογγυλεύει τις γωνίες, μίλησε για την πορεία της στο standup comedy, τα δύσκολα παιδικά της χρόνια, αλλά και την απόφαση να πορευτεί με βάση τη δική της ηθική, ακόμη κι όταν βρέθηκε μπροστά σε μία άκρως δελεαστική προσφορά…
«Έχω μία ιδιαίτερη σχέση με το κοινό, που χτίστηκε πολύ αργά και σταδιακά», είπε. «Μάζευα έξι συμμαθητές και δοκίμαζα πάνω τους τα κείμενά μου. Το πρώτο κείμενο που είχα γράψει ήταν για γυναικολόγους. Δεν έχει αλλάξει το χιούμορ μου από τότε». Η πρώτη της παράσταση έγινε σε ένα καφέ κάτω από τη δραματική σχολή, χωρίς μεγαλεία, μόνο με τσαγανό και μια παρόρμηση που ούτε η ίδια ήξερε από πού της ήρθε.
Η Χρύσα Κατσαρίνη για τα παιδικά της χρόνια και την καταξίωση στο standup
Η απάντηση ήρθε λίγο μετά: «Ίσως αυτή η δύναμη πηγάζει απ’ το γεγονός ότι με έδερνε ο πατέρας μου. Όταν έχεις περάσει μια τόσο δύσκολη παιδική ηλικία, σε τρομάζουν διαφορετικά πράγματα. Το να βιοποριστώ δεν ήταν μεγάλο άγχος, γιατί όλη μου τη ζωή δούλευα: Έχω μοιράσει φυλλάδια, έχω δουλέψει σε γυράδικο, σε καφενείο, σε μαγαζί με διακόσμηση και ρούχα… Είχα τρομερή θέληση για δουλειά κι έλεγα ότι θα κάνω άλλες τρεις δουλειές για να βιοπορίζομαι, αρκεί να κάνω αυτή για εμένα, για την ψυχή μου».
Σήμερα, όχι μόνο δεν χρειάζεται δεύτερη δουλειά, αλλά βιοπορίζεται από τη σκηνή και μάλιστα με τις δικές της αξίες: «Έχω χάσει 21 κιλά και μου πρότειναν ένα εξωφρενικό ποσό για να διαφημίσω πως τα έχασα με ένα μηχάνημα μασάζ. Δεν θα πω ψέματα, δεν του έκλεισα το τηλέφωνο αμέσως, γιατί με το ποσό που μου έδινε θα μπορούσα να πάρω δάνειο και να αγοράσω σπίτι. Αλλά αν έβλεπα κορίτσια να παίρνουν ένα μηχάνημα που δεν κάνει δουλειά για να χάσουν δουλειά, δεν θα κοιμόμουν το βράδυ, δεν θα ήμουν καλά. Είναι οκ… και το ενοίκιο, είμαι κομπλέ».
Η Χρύσα Κατσαρίνη μίλησε και για τα όρια της σάτιρας: «Πρέπει να τα θέτει ο καλλιτέχνης. Αν τα θέτουν άλλοι, τότε μιλάμε για κάτι δυστοπικό, που είναι η λογοκρισία».
Και μπορεί να παραδέχεται πως χρειάστηκε ψυχοθεραπεία για να δεχτεί πως «δεν θα μας αγαπάνε όλοι», αλλά σήμερα δεν ψάχνει αποδοχή – τη χτίζει, ένα γέλιο τη φορά.