Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου, 2024

Σάλος στα social media και σκληρές κριτικές για την Μις Τουρία 2024: «Είναι σαν άντρας»

  • Η Ιντίλ Μπιλγκέν ανακηρύχθηκε Μις Τουρκία 2024, αλλά η εμφάνισή της προκάλεσε διαμάχη στα social media και στα ΜΜΕ.
  • Υπάρχουν άτομα που υπερασπίζονται την εστεμμένη 24χρονη, επισημαίνοντας τη σημασία της εσωτερικής ομορφιάς και της ατομικότητας, αλλά υπάρχουν και σκληρές κριτικές.
  • Η Μπιλγκέν είναι απόφοιτος ιατρικής, κόρη διπλωμάτη, και η επαγγελματική ιδιότητα του πατέρα της επηρέασε τις αντιδράσεις.
  • Πολλοί διάσημοι, όπως η Aleyna Tilki, εξέφρασαν υποστήριξη προς την Μπιλγκέν.
  • Άλλες διάσημες προσωπικότητες όπως η Demet Akalın και η Bülent Ersoy αμφισβήτησαν την καταλληλότητα της Μπιλγκέν για τον τίτλο.
  • Η Μπιλγκέν αναφέρθηκε στην αρνητική κριτική λέγοντας ότι δεν την ενδιαφέρουν οι απόψεις εκείνων που δεν ξέρουν τίποτα γι' αυτήν.

Η στέψη της Ιντίλ Μπιλγκέν ως Μις Τουρκία για το 2024 έχει προκαλέσει διαμάχη στα socia media και στα ΜΜΕ της χώρας και ο λόγος είναι η εμφάνισή της, η οποία για πολλούς απέχει πολύ από τα πρότυπα ομορφιάς.

Celebrities αλλά και πολλά δημόσια πρόσωπα στην Τουρκία έχουν συστρατευτεί για την υπεράσπιση της 24χρονης εστεμμένης, τονίζοντας τη σημασία της εσωτερικής ομορφιάς, της ευφυΐας και της ατομικότητας, αλλά υοπάρχουν κι αυτοί που την… κατακεραυνώνουν.

Η 24χρονη Μπιλγκέν (İdil Bilgen) με ύψος 1,80μ. είναι απόφοιτος της ιατρικής σχολής και η Μις Τουρκία από την περασμένη Τετάρτη για το 2024. Αυτό που την έφερε στο επίκεντρο των επικρίσεων είναι το γεγονός ότι είναι κόρη διπλωμάτη και συγκεκριμένα του πρεσβευτή της Τουρκίας στην Ουκρανία.

Αμέσως μετά τη στέψη της υπήρξαν αρνητικά σχόλια στα social media που αμφισβήτησαν ότι άξιζε να στεφθεί βασίλισσας ομορφιάς και θεώρησαν ότι η επαγγελματική ιδιότητα του πατέρα της επηρέασε το αποτέλεσμα.

Ορισμένοι μάλιστα τη συνέκριναν με χαρακτήρες από τουρκικές ταινίες της δεκαετίας του ’70, στις οποίες οι άνδρες μεταμφιέζονται σε γυναίκες για κωμικούς λόγους.

Ωστόσο, υπήρξαν κι αυτοί που βγήκαν δημόσια και υποστήριξαν την 24χρονη, καταδικάζοντας τις σκληρές κριτικές και τα κακεντρεχή σχόλια.

Η Τουρκάλα τραγουδίστρια Aleyna Tilki, για παράδειγμα, ήταν από τις πρώτες που εξέφρασε την υποστήριξή της.

«Αν και γενικά δεν υποστηρίζω τα καλλιστεία ομορφιάς, θαυμάζω πολύ τις γυναίκες που είναι επιτυχημένες, έχουν μια ιστορία και είναι μοναδικές. Αντιπροσωπεύει τις Τουρκάλες γυναίκες με την ποιοτική ομορφιά της», είπε χαρακτηριστικά.

Παλαιότερες νικήτριες των διαγωνισμών ομορφιάς της Τουρκίας εξέφρασαν επίσης την υποστήριξή τους στην Bilgen.

Η Nebahat Çehre, Μις Τουρκία 1960, εξέφρασε τον θαυμασμό της και ευχήθηκε στον Μπίλγκεν συνεχή επιτυχία.

Η Çağla Şikel, Μις Τουρκία 1997, καταδίκασε τις επιθέσεις ως απαράδεκτες και προέτρεψε τους άλλους να σταθούν ενάντια σε τέτοια αρνητικότητα.

Η Gizem Karaca, μέλος της κριτικής επιτροπής της Μις Τουρκίας 2024, στάθηκε στην επιλογή του οργανισμού, λέγοντας: «Ο İdil ήταν ένα από τα αγαπημένα μου. Είναι εξαιρετικά ολοκληρωμένη και χαριτωμένη. Δεν μπορώ να δεχτώ τον εκφοβισμό που της απευθύνεται. Η ομορφιά είναι υποκειμενική και ενσαρκώνει τις ιδιότητες που εκτιμούμε».

Η Μις Τουρκία 2016, Ecem Uzgör, η οποία είχε αντιμετωπίσει παρόμοιες επικρίσεις, εξέφρασε επίσης την αλληλεγγύη της στην 24χρονη Μπιλγκέν.

«Και τότε δέχτηκα έντονη κριτική. Στέκομαι στο πλευρό της Ιντίλ», δήλωσε.

Ωστόσο δεν ήταν όλες οι αντιδράσεις των διασημοτήτων υποστηρικτικές προς την 24χρονη εστεμμένη. Η Τουρκάλα τραγουδίστρια της ποπ Demet Akalın αμφισβήτησε την καταλληλότητα της Μπιλγκέν για το στέμμα.

«Ίσως να δώσει πίσω το στέμμα ή αν υπήρχε κάτι σαν δημόσια ψηφοφορία… Γλυκιά μου, μπορεί να θέλεις να κερδίσεις, αλλά αυτός είναι ένας διαγωνισμός ομορφιάς, όχι ένας διαγωνισμός ευνοιοκρατίας», έγραψε η Akalın στο Twitter.

Επίσης η διάσημη Τουρκάλα τρανς τραγουδίστρια Bülent Ersoy, δήλωσε: «Είναι αυτή ομορφιά; Έχει αντρικά χαρακτηριστικά», παρατήρησε η Ersoy, προσθέτοντας: «Ας μην πληγώσουμε ή αναστατώσουμε το νεαρό κορίτσι».

Αφού απενεργοποίησε τα σχόλια στους λογαριασμούς της στα social medi για να μετριάσει την αρνητική κριτική, η Μπιλγκέν εμφανίστηκε σε τηλεοπτική εκπομπή για να αντιμετωπίσει την κατάσταση.

«Ενώ η χώρα μας βιώνει τραγωδίες όπως η βία κατά γυναικών και παιδιών, αποδίδω τα αρνητικά σχόλια για εμένα στο γεγονός ότι οι άνθρωποι δεν έχουν τίποτα καλύτερο να κάνουν. Είναι άνθρωποι που εκφράζουν τις απόψεις τους χωρίς να γνωρίζουν τίποτα. Δεν με ενδιαφέρουν τα σχόλιά τους», είπε.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Tο ΔΕΔΟΜΕΝΟ δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το ΔΕΔΟΜΕΝΟ ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δημοφιλή

Κρίσιμες συνεδριάσεις στον ΣΥΡΙΖΑ – Τα κριτήρια εκλογιμότητας στο επίκεντρο της σημερινής ΠΓ

Στον ΣΥΡΙΖΑ διεξάγονται σημαντικές συνεδριάσεις, με τα κριτήρια εκλογιμότητας...

ΗΠΑ: Η Κάμαλα Χάρις σχεδιάζει να συναντηθεί με τον πρόεδρο της Ουκρανίας Ζελένσκι την επόμενη εβδομάδα

Η υποψήφια του Δημοκρατικού κόμματος, Κάμαλα Χάρις, σχεδιάζει να...

Άκης Σακελλαρίου: «Έγινα σιδερένιος» λέει ο ηθοποιός μετά το τροχαίο και την εγχείρηση που έκανε

Ο ηθοποιός Άκης Σακελλαρίου αναρρώνει μετά την εγχείρηση που...

Η τρομακτική ιστορία του πρώτου ανθρώπου που σκοτώθηκε από ρομπότ

Ο Williams, υπάλληλος στη Ford Motor Company, σκοτώθηκε από...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

Φώτης Σεργουλόπουλος: Η ερώτηση για τη διαμάχη με τον Μάρκο Σεφερλή και η αντίδραση μπροστά στις κάμερες

Ο Φώτης Σεργουλόπουλος και ο Μάρκος Σεφερλής αντάλλαξαν αιχμές για σκετς στο Δελφινάριο για το Nemo.Ο Σεργουλόπουλος αρνήθηκε να απαντήσει σχετικά με τη διαμάχη...

Μαρία Σολωμού: Έφτασα κοντά στο one night stand με τον Μάριο Αθανασίου, στα 19 η πρώτη μου σχέση»

Η Μαρία Σολωμού μίλησε ανοιχτά για την προσωπική της ζωή, συμπεριλαμβανομένου του ερωτικού τομέα και της ψυχοθεραπείας.Ανέφερε περιστατικό κοντά σε one night stand με...

Στα «σκαριά» η νέα ταινία σε παραγωγή της Μάργκοτ Ρόμπι με τίτλο «The Sims»

"LuckyChap" και "Vertigo Entertainment" συνεργάζονται για τη νέα ταινία "The Sims" με παραγωγό τη Μάργκοτ Ρόμπι.Η σκηνοθεσία αναλαμβάνεται από την Κέιτ Χέρον βασισμένη σε...

Emily in Paris: Η Ελληνίδα φοιτήτρια Κωνστάντια Μέξα μιλάει για τη σειρά του Netflix όπου βρέθηκε να παίζει τυχαία

Η φοιτήτρια Κωνστάντια Μέξα βρέθηκε τυχαία να παίζει στη σειρά "Emily in Paris" που προβάλλεται στο Netflix.Η Κωνστάντια Μέξα είναι 21 ετών φοιτήτρια από...

Μαρία Κορινθίου για τον χωρισμό από τον Γιάννη Αϊβάζη: «Δεν αφορά κανέναν, θα απαντήσω όποτε θέλω»

Η Μαρία Κορινθίου και ο Γιάννης Αϊβάζης αποφάσισαν να χωρίσουν μετά από 17 χρόνια γάμου.Η Μαρία Κορινθίου είναι ενοχλημένη από ορισμένα δημοσιεύματα και αποφεύγει...

«Lee», «Υπνοθεραπεία», «Κραυγή σιωπής» και άλλες 8 ταινίες σήμερα στα σινεμά

Πολλές είναι οι κινηματογραφικές επιλογές που θα έχουν οι φίλοι του σινεμά, καθώς νέες ταινίες προβάλλονται από σήμερα (19.09.2024) στις αίθουσες. Δέκα νέες ταινίες κυκλοφορούν...

Απόστολος Γκλέτσος: «Στα δύσκολα θα δω και youporn, είμαστε λίγο πριν τα 60, όποτε υπάρχει λίγη τεστοστερόνη ακόμα»

Ο Απόστολος Γκλέτσος μίλησε σε συνέντευξη για την προσωπική του ζωή με χιούμορ και ακαταπάτητη αυτοπεποίθηση.Σε ηλικία 57 ετών, βρίσκεται στο επίκεντρο λόγω δηλώσεών...

Δανάη Παππά και Γιώργος Γεροντιδάκης ζευγάρι και στη ζωή μετά τον «Σασμό»

Δανάη Παππά και Γιώργος Γεροντιδάκης έγιναν ζευγάρι και στη ζωή μετά τον "Σασμό".Φροντίζουν να κρατούν τη σχέση τους μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας.Οι...

Πέτρος Ξεκούκης: «Είμαι ομοφοβικός, τους φοβάμαι όλους αυτούς γιατί μου αρέσουν οι γυναίκες»

Ο Πέτρος Ξεκούκης έκανε αντιλαλώντας δηλώσεις για τη ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα.Εξέφρασε ανησυχίες για το δημογραφικό πρόβλημα της Ελλάδας.Δήλωσε ότι είναι ομοφοβικός και φοβάται τους ομοφυλόφιλους...

Πέτρος Ξεκούκης: «Απορώ πως οι gay πολλαπλασιάζονται αφού δεν γεννούν»

Ο Πέτρος Ξεκούκης έκανε αντιδράσεις με απίστευτες δηλώσεις για τη ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα.Εξέφρασε ανησυχίες για το δημογραφικό πρόβλημα της Ελλάδας λέγοντας ότι θα διαλυθεί λόγω...