Παρασκευή, 27 Σεπτεμβρίου, 2024

Ναόμι Κάμπελ: «Έφαγε» χιλιάδες λίρες από το ίδρυμά της σε 5άστρα ξενοδοχεία, σπα και τσιγάρα

  • Η Ναόμι Κάμπελ αντιμετώπισε κατηγορίες κακοδιαχείρισης κεφαλαίων στο φιλανθρωπικό ίδρυμα που επέβλεπε.
  • Το Fashion For Relief ιδρύθηκε το 2005 αλλά αποκλείστηκε από το μητρώο φιλανθρωπικών οργανώσεων.
  • Η Κάμπελ χρησιμοποίησε χρήματα από το ίδρυμα για διαμονή σε πολυτελή ξενοδοχεία, θεραπείες σπα και τσιγάρα.
  • Μόνο το 8,5% των δαπανών της οργάνωσης αφορούσε σε φιλανθρωπικές επιχορηγήσεις.
  • Η Κάμπελ και άλλοι δύο διαχειριστές αποκλείστηκαν από διοικητικούς ρόλους σε φιλανθρωπικές οργανώσεις στην Αγγλία και την Ουαλία.

«Έφαγε» άκυρο η Ναόμι Κάμπελ από τη διαχείριση φιλανθρωπικού ιδρύματος στο οποίο ήταν επικεφαλής, όταν διαπιστώθηκε σοβαρή κακοδιαχείριση κεφαλαίων.

Η Ναόμι Κάμπελ, ίδρυσε τη Fashion For Relief, μια φιλανθρωπική οργάνωση που συνδύαζε τη μόδα και τη φιλανθρωπία, το 2005, αλλά έπειτα από έρευνα της Επιτροπή Φιλανθρωπικών Ιδρυμάτων, αποκαλύφθηκε ότι μόλις ένα μικρό ποσοστό των χρημάτων πήγαινε σε καλούς σκοπούς.

Να σημειωθεί πως πριν μερικούς μήνες, η Fashion For Relief διεγράφη και αφαιρέθηκε από το μητρώο φιλανθρωπικών οργανώσεων.

Τα παραπτώματα αφορούν στη χρήση κεφαλαίων για την πληρωμή της διαμονής της Campbell σε ξενοδοχείο πέντε αστέρων στις Κάννες, καθώς και σε θεραπείες σπα, υπηρεσίες δωματίου και σε τσιγάρα.

Η Κάμπελ είναι ένας από τους τρεις διαχειριστές της φιλανθρωπικής οργάνωσης, που αποκλείστηκαν ως αποτέλεσμα της έρευνας.

Η Επιτροπή, η οποία καταχωρίζει και ρυθμίζει τις φιλανθρωπικές οργανώσεις σε Αγγλία και Ουαλία, ξεκίνησε έρευνα για το Fashion For Relief το 2021, όπως γράφει το skynews.

Η αποστολή της φιλανθρωπικής οργάνωσης ήταν να χορηγεί επιχορηγήσεις σε άλλους οργανισμούς και να δίνει χρήματα για την ανακούφιση της φτώχειας και την προώθηση της υγείας και της εκπαίδευσης.

Φιλοξένησε εκδηλώσεις, μεταξύ άλλων, στις Κάννες και στο Λονδίνο για τη συγκέντρωση χρημάτων.

Ωστόσο, η έρευνα διαπίστωσε ότι μεταξύ Απριλίου 2016 και Ιουλίου 2022, μόλις το 8,5% των συνολικών δαπανών της φιλανθρωπικής οργάνωσης αφορούσε σε φιλανθρωπικές επιχορηγήσεις.

Τρεις διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείο πέντε αστέρων

Σύμφωνα με την έρευνα, από τα κεφάλαια του ιδρύματος η Κάμπελ πλήρωσε 14.800 ευρώ για ένα ταξίδι από το Λονδίνο στη Νίκαια της Γαλλίας για τη μεταφορά έργων τέχνης και κοσμημάτων στο πλαίσιο εκδήλωσης στις Κάννες το 2018.

Δόθηκαν 9.400 ευρώ από τα φιλανθρωπικά κονδύλια για της διαμονή του supermodel σε ξενοδοχείο πέντε αστέρων.

Σε αυτές τις περιπτώσεις, οι διαχειριστές «απέτυχαν να αποδείξουν πώς αυτά ήταν οικονομικά αποδοτικά…», δήλωσε η Επιτροπή.

Θεραπείες σπα, room services και τσιγάρα

Επιπλέον, η Campbell δαπάνησε 7.940 ευρώ σε σπα.

Η ρυθμιστική αρχή δήλωσε ότι οι διαχειριστές εξήγησαν ότι τα έξοδα των ξενοδοχείων συνήθως καλύπτονται από δωρητή της οργάνωσης, επομένως δεν επιβαρύνουν τo ίδρυμα, αλλά απέτυχαν να παράσχουν αποδεικτικά στοιχεία που να το αποδεικνύει αυτό.

Η Κάμπελ αποκλείστηκε από διαχειριστής για 5 χρόνια, η Bianka Hellmich για 9 και η Veronica Chou για 4.

Αυτό σημαίνει ότι απαγορεύεται να είναι διαχειριστές ή να κατέχουν ανώτερο διοικητικό ρόλο σε οποιαδήποτε φιλανθρωπική οργάνωση στην Αγγλία και την Ουαλία κατά τη διάρκεια του αποκλεισμού.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Tο ΔΕΔΟΜΕΝΟ δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το ΔΕΔΟΜΕΝΟ ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δημοφιλή

Ισραήλ: Αναχαιτίστηκε πύραυλος που εκτοξεύθηκε από τους Χούθι της Υεμένης

Οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις ανακοίνωσαν ενεργοποίηση σειρήνων αεράμυνας σε...

Survivor: Εξομολογήσεις παικτών στην κάμερα του ριάλιτι επιβίωσης – Κατέρρευσε ο Άγγελος Τσάκας

Ο παίκτης Άγγελος Τσάκας εξομολογείται στην κάμερα του Survivor...

ΗΠΑ: Συνάντηση Τραμπ – Ζελένσκι σήμερα στη Νέα Υόρκη

Ο Ντόναλντ Τραμπ θα συναντηθεί με τον ουκρανό πρόεδρο...

Ρέτσος: «Πρέπει να ξεχάσουμε τα περσινά, θέλουμε να πάμε μπροστά φέτος»

Ο Παναγιώτης Ρέτσος μιλάει για την ανάγκη να ξεχάσουν...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

Στο νοσοκομείο η Σοφία Καρβέλα: «Τα πράγματα στραβώνουν κάποιες φορές»

Η Σοφία Καρβέλα μπήκε στο νοσοκομείο και ανέφερε την υγεία της σε ανάρτηση στα social media.Δεν έχει γίνει γνωστό το πρόβλημα υγείας της που...

Θοδωρής Κατσαφάδος: Αντιμετώπισα ανέντιμη, υπερφίαλη, αλαζονική και αχάριστη συμπεριφορά

Ο Θοδωρής Κατσαφάδος έδωσε συνέντευξη στην εκπομπή «Buongiorno» με τη Φαίη Σκορδά.Αντιμετώπισε κακές συμπεριφορές στη δουλειά του και μιλά για τον χαμό του Δάνη...

Ταμίλα Κουλίεβα: «Ραγίζει η καρδιά μου να τη βλέπω έτσι» λέει και συγκινεί για τη μητέρα της που πάσχει από άνοια

Η Ταμίλα Κουλίεβα μίλησε για τη μητέρα της που πάσχει από άνοιαΕξέφρασε τη δυσκολία που αντιμετωπίζει βλέποντας τη μητέρα της έτσιΑναφέρθηκε στην αξία του...

Ναταλία Δραγούμη: «Νιώθω ότι δεν είχα ίχνος χυδαιότητας σε όσα έκανα στην τηλεόραση»

Η Ναταλία Δραγούμη μίλησε για την εντύπωση που είχε δημιουργηθεί ότι είναι ανάλαφρη.Αναφέρθηκε στα πρώτα της βήματα στην υποκριτική και στη δυσπιστία που αντιμετώπισε.Περιέγραψε...

Ο Γιώργος Μαζωνάκης ποζάρει ολόγυμνος και «προειδοποιεί»: «Μη μπερδεύετε την υπομονή μου με την ανοχή»

Ο Γιώργος Μαζωνάκης ποζάρει ολόγυμνος στο Instagram με hashtag "όσο ζω Μαζώ"Η φωτογραφία τον δείχνει να κρύβει τα επίμαχα σημεία με λευκό t-shirtΗ ανάρτηση...

Ζωζώ Σαπουντζάκη: Η Μαρινέλλα είναι δυνατή και θα το ξεπεράσει

Η Ζωζώ Σαπουντζάκη έστειλε μήνυμα στη Μαρινέλλα εκφράζοντας λύπη για την κατάστασή της.Την χαρακτήρισε δυνατή και την ενθάρρυνε να ξεπεράσει τα προβλήματά της.Η Ζωζώ...

Ο Χρήστος Δάντης υποκλίνεται στο μεγαλείο της Μαρινέλλας – «Θεριό μου ανήμερο, περαστικά και να είσαι όρθια και τιτάνια»

Η Μαρινέλλα δίνει μάχη για τη ζωή της μετά την κατάρρευσή της στη σκηνή του Ηρώδειου.Ο Χρήστος Δάντης υποκλίνεται στο μεγαλείο της Μαρινέλλας και...

Κατερίνα Λιόλιου: Κάποιες φορές με ενοχλούν τα σχόλια στα social media

Η Κατερίνα Λιόλιου αποκάλυψε ότι κρατά ημερολόγιο και έχει λίστες για την οργάνωση του χρόνου της.Εκφράζει το ενδιαφέρον της για την ενέργεια και τον...

Έλον Μασκ για Τζόρτζια Μελόνι: «Δεν υπάρχει καμία ρομαντική σχέση με την πρωθυπουργό της Ιταλίας»

Ο Έλον Μασκ αναφέρθηκε στις σχέσεις του με την Ιταλίδα πρωθυπουργό Τζόρτζια Μελόνι.Κατά την τελετή βράβευσης, ο Μασκ ανέφερε ότι η Μελόνι είναι εσωτερικά...

Πασχάλης Τερζής για Μαρινέλλα: «Είναι παλικάρι και θα βγει γερή και νικήτρια»

Ο Πασχάλης Τερζής εκφράζει ανησυχία και συγκίνηση για τη Μαρινέλλα που παραμένει στην εντατική μετά από εγκεφαλικό.Ενημερώθηκε για το περιστατικό από φίλους του που...