- Ο Σωτήρης Χατζάκης, μιλώντας για το ρόλο του στη σειρά «Μαύροι Πίνακες», αναγνώρισε τη συμβολή του σεναρίου και της σκηνοθεσίας, και περιέγραψε τον χαρακτήρα του πάτερ Ιωσήφ ως άνθρωπο που κρατά ισορροπίες και αποκαλύπτει το παρελθόν του.
- Αναφερόμενος στο κίνημα MeToo, τόνισε την ανάγκη θεσμοθέτησής του, επισημαίνοντας τις συνέπειες που μπορεί να έχει μια ψευδής καταγγελία, όπως η αθώωση ενός σκηνοθέτη που υπέφερε δύο χρόνια από κατηγορίες.
- Σχολιάζοντας τη διαφορά μεταξύ Επίδαυρου και Ηρωδείου, δήλωσε ότι η Επίδαυρος αντιπροσωπεύει την αρχαία ελληνική παράδοση, ενώ το Ηρώδειο είναι πιο λαϊκό και ανεκτικό, επιτρέποντας μια ευρύτερη γκάμα παραστάσεων.
Ο Σωτήρης Χατζάκης, με αφορμή τον ρόλο του στη «Μαύροι Πίνακες», μίλησε στη Λιλή Πυρράκη και στην εκπομπή Breakfast@Star.
Μεταξύ άλλων, ο γνωστός ηθοποιός ρωτήθηκε για τη συζήτηση σχετικά με το Ηρώδειο αλλά και το κίνημα Metoo.
Για τον ρόλο του στη σειρά του Star, ο Σωτήρης Χατζάκης είπε: «Κατ’ αρχήν να πω ότι τα χρωστάμε όλα στο σενάριο των δύο παιδιών του Μάριου και της Σοφίας και στην καταπληκτική σκηνοθεσία της Κατερίνας Φιλιώτου. Ο πάτερ Ιωσήφ είναι ένας άνθρωπος, ο οποίος κρατάει τις ισορροπίες γιατί μέσα από την εξομολόγηση γνωρίζει πάρα πολλά, αυτά που λέει είναι πολύ λίγα κι αυτό του δημιουργεί με τα γεγονότα των δολοφονιών τεράστιους κραδασμούς κι αρχίζει κι αποκαλύπτεται το δικό του παρελθόν».
Αναφερόμενος στις αντιδράσεις του κόσμου, ο ίδιος περιέγραψε ένα περιστατικό που του συνέβη σε ένα διάλειμμα από τα γυρίσματα της σειράς: «Ο κόσμος θεωρεί ότι είμαι παπάς, ένας ηλικιωμένος με πλησίασε κι άρχισε και μου μιλούσε για τη ζωή του».
Στη συνέχεια, ο Σωτήρης Χατζάκης τοποθετήθηκε για το κίνημα MeToo και τη σωρεία καταγγελιών από συναδέλφους του.
«Εγώ είχα πει τότε επειδή κάποιες από τις καταγγελίες ήταν σοβαρές να θεσμοθετηθεί το MeToo, να συνεννοούνται και να συνεργάζονται με τον εισαγγελέα με τη δικαστική εξουσία και με το ΣΕΗ, για να μη συγχρωτίζονται οι αληθινές καταγγελίες με τις ψεύτικες. Πρόσφατα, σκηνοθέτης που κατηγορήθηκε, διαλύθηκε η ζωή του κι αυτός ο άνθρωπος αθωώθηκε παμψηφεί. Τι θα πει κανείς στα παιδιά του; Τι θα πει που έχασε τη δουλειά του για δύο χρόνια; Γι’ αυτό πρέπει να είναι θεσμικό πρόσωπο το MeToo, δεν έγινε έτσι».
«Η Επίδαυρος είναι διαφορετική από το Ηρώδειο. Η Επίδαυρος είναι αρχαία ελληνική, το Ηρώδειο είναι ρωμαϊκό. Η Επίδαυρος είναι η ψυχή όλων όσων έπαιξαν εκεί, δε χωράει η σαχλαμάρα. Το Ηρώδειο είναι πιο λαϊκό, πιο ανεκτικό, το Ηρώδειο αντέχει και το τραγούδι και την ορχήστρα και το θέατρο» κατέληξε στη συνέντευξή του ο Σωτήρης Χατζάκης.