- Η Ρένια Λουιζίδου σχολιάζει την πληθώρα σειρών στην ελληνική τηλεόραση.
- Υποστηρίζει ότι η αύξηση αυτή οφείλεται στη βοήθεια του ΕΚΟΜΕ.
- Εκφράζει την άποψη ότι η πορεία ενός καναλιού εξαρτάται από τη μυθοπλασία.
- Τα κανάλια διαμαρτύρονται για έλλειψη χρημάτων και μείωση στη διαφήμιση.
- Η τηλεθέαση μιας σειράς τώρα θεωρείται καλή με 18%, έναντι παλιότερα που θεωρούνταν καλή με 40%.
- Η μυθοπλασία αποτελεί βαρύ χαρτί για τα κανάλια στη βραδινή ζώνη.
- Η παρουσία της μυθοπλασίας δημιουργεί περιεχόμενο και για άλλες εκπομπές των σταθμών.
- Παρά τις γκρίνιες κάθε χρόνο, καταλήγουμε σε 40 σειρές.
«Τα κανάλια γκρινιάζουν ότι λεφτά δεν υπάρχουν, ότι η διαφήμιση είναι πεσμένη», λέει η Ρένια Λουιζίδου.
Συνέντευξη στην Κατερίνα Θεοδωροπούλου και το ένθετο “Τύπος TV” που κυκλοφορεί με τον Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής έδωσε η Ρένια Λουιζίδου. Η ηθοποιός σχολίασε, μεταξύ άλλων, και την πληθώρα σειρών που υπάρχει ελληνική τηλεόραση.
Ποιο είναι το σχόλιό σας για τη νέα χρονιά; Πώς κρίνεται την πληθώρα σειρών;
Δεν μπορώ να πω πως καταλαβαίνω τι γίνεται. Καταλαβαίνω, όμως, πως το μεγαλύτερο μέρος αυτής της αύξησης έχει να κάνει με τη βοήθεια που προέρχεται από το ΕΚΟΜΕ. Την επόμενη μέρα, όταν δεν θα υπάρχει ΕΚΟΜΕ, δεν θα υπάρχει και αυτή η δραστηριότητα στην τηλεόραση. Βοηθάει, στηρίζει, υποστηρίζει τις τόσο πολλές σειρές. Κατά τα λοιπά, ακούω γκρίνια και σχολιασμό ότι η τηλεθέαση έχει πέσει και η διαφήμιση το ίδιο.
Με 18% τηλεθέαση μια σειρά σκίζει, παλιά μιλούσαμε για 40%. Τα κανάλια γκρινιάζουν ότι λεφτά δεν υπάρχουν, ότι η διαφήμιση είναι πεσμένη, εγώ δεν βλέπω κάποια αύξηση αμοιβών. Έχοντας δουλέψει περισσότερα από 35 χρόνια σε αυτή τη δουλειά, μπορώ να πω ότι από τη μυθοπλασία εξαρτάται κάθε φορά η πορεία ενός καναλιού.
Γι’ αυτό αποτελούν και τα βαριά χαρτιά των καναλιών στη βραδινή ζώνη. Είναι απαραίτητη η ύπαρξη της μυθοπλασίας, γιατί, εκτός των άλλων, δημιουργεί περιεχόμενο και για τις εκπομπές των σταθμών. Κάθε χρόνο υπάρχει γκρίνια, αλλά στο τέλος έχουμε 40 σειρές.