Αλλη µια δηµοσιογραφική µεταγραφή πραγµατοποιήθηκε στα µέσα της σεζόν. Ο έµπειρος δηµοσιογράφος Σωτήρης ∆ανέζης, που ήταν στο δυναµικό του Open από την ηµέρα έναρξης της λειτουργίας του, αφήνει την Παιανία και µετακινείται όχι πολύ µακριά, 10-15 λεπτά µε το αµάξι: στην Αγία Παρασκευή και το Ραδιοµέγαρο της ΕΡΤ.
«Κλείνει ένας κύκλος, ανοίγει ένας νέος. Μετά από µία περίοδο µε σηµαντικές εµπειρίες και µεγάλα διεθνή γεγονότα στο Open, ήρθε η στιγµή να γυρίσω σελίδα. Από το 2018 έως σήµερα, κατέγραφα και ανέλυα τις εξελίξεις που διαµόρφωναν την παγκόσµια πραγµατικότητα µέσα από το Open News, ακολουθώντας τη δηµοσιογραφική διαδροµή που ξεκίνησα στο Mega», αναφέρει.
Και εξηγεί στη συνέχεια: «Από γεωπολιτικές κρίσεις και πολεµικές συγκρούσεις µέχρι ιστορικές αλλαγές, η δηµοσιογραφική µου αποστολή ήταν πάντα η ίδια: να µεταφέρω µε ακρίβεια και ευθύνη τα γεγονότα που διαµορφώνουν τον κόσµο γύρω µας. Ευχαριστώ τους συναδέλφους δηµοσιογράφους και τεχνικούς στο Open, µε τους οποίους µοιραστήκαµε την αγωνία της αλήθειας, τη χαρά της αποκάλυψης και τη δύναµη της ενηµέρωσης. Ένα ιδιαίτερο “ευχαριστώ” στον Χρήστο Παναγιωτόπουλο, µε τον οποίο συµπορευόµαστε εδώ και χρόνια και συνεχίζουµε να µοιραζόµαστε την ίδια αντίληψη για την αποστολή και την ευθύνη της δηµοσιογραφίας» έγραψε, µεταξύ άλλων, στο Facebook.
Σωτήρης ∆ανέζης: Η νέα εκπομπή στην ΕΡΤ και ο ρόλος του στα δελτία ειδήσεων του ΕRΤNEWS
Χθες µε διαφορά λίγων ωρών ακολούθησε ανακοίνωση της µεταγραφής του στην ΕΡΤ.
«Η ΕΡΤ ανακοινώνει την ένταξη του Σωτήρη ∆ανέζη στο δηµοσιογραφικό δυναµικό της. Θα παρουσιάζει τη νέα εκποµπή, µε τίτλο “Forcé”, που θα κάνει πρεµιέρα τη ∆ευτέρα 17 Φεβρουαρίου 2025, στις 22:00, στο ΕRΤNEWS. Πρόκειται για ένα µαγκαζίνο µε έµφαση στη γεωπολιτική σκακιέρα και τις στρατηγικές συγκρούσεις, που αποκαλύπτει τις δυναµικές που διαµορφώνουν τον παγκόσµιο χάρτη.
Ο δηµοσιογράφος θα έχει και ρόλο σχολιαστή στα αναλυτικά δελτία ειδήσεων του ΕRΤNEWS, ενώ θα καλύπτει ως απεσταλµένος της δηµόσιας τηλεόρασης διεθνή γεγονότα βαρύνουσας σηµασίας».
*Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ στις 11/2/2025