- Ο Ζερόμ Καλούτα εξερευνά τις Σέρρες και τη Λίμνη Κερκίνη στην εκπομπή «Φτάσαμε» την Κυριακή 5 Ιανουαρίου 2025, χορεύοντας στους δρόμους της πόλης παρά τη δυνατή βροχή.
- Ανακαλύπτει την παράδοση του ακανέ σε ζαχαροπλαστείο με ιστορία και βιώνει την εμπειρία της κωπηλασίας στη λίμνη Πεθελινού μαζί με πρωταθλητές.
- Στον Άγιο Ιωάννη, ο Ζερόμ εξερευνά τη διαδικασία παραγωγής των διάσημων «μπακάλικων» πιπεριών, αναδεικνύοντας την πλούσια γαστρονομία και φιλοξενία της περιοχής.
Σε μια περιοχή με ιστορία, ζωντάνια και ζεστούς ανθρώπους ταξιδεύει την Κυριακή 5 Ιανουαρίου 2025, η εκπομπή «Φτάσαμε» με τον Ζερόμ Καλούτα, ο οποίος ξεκινά την εξερεύνηση της δεύτερης μεγαλύτερης πόλης της Μακεδονίας μετά τη Θεσσαλονίκη, χορεύοντας μέσα στη δυνατή βροχή, στους δρόμους των Σερρών.
Το… μουσκεμένο καλωσόρισμα δεν πτοεί τον Ζερόμ, που αποζημιώνεται ανακαλύπτοντας τα μυστικά της γλυκιάς παράδοσης του ακανέ μέσα σ’ ένα ζαχαροπλαστείο με ιστορία στο κέντρο της πόλης.
Στη λίμνη Πεθελινού, νότια της πόλης των Σερρών, ο Ζερόμ βιώνει την εμπειρία της κωπηλασίας στο φυσικό κωπηλατοδρόμιο της περιοχής μαζί με μια παρέα πρωταθλητών, ενώ στον Λευκότοπο γνωρίζει την τέχνη της κιθάρας φλαμένκο μέσα από την εμπειρία ενός απόγονου Ποντίων.
Η φήμη των μικρών πεντανόστιμων «μπακάλικων» πιπεριών οδηγεί τον Ζερόμ στον καταπράσινο Άγιο Ιωάννη, όπου έχει την ευκαιρία να εξερευνήσει όλα τα στάδια της διαδικασίας παραγωγής και κατανάλωσης του διάσημου γαστρονομικού θησαυρού μιας περιοχής γενναιόδωρης σε προϊόντα, παραδόσεις και φιλοξενία.