- Ανοιχτή η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για ανέργους στο πρόγραμμα Συνεχιζόμενης Επαγγελματικής Εκπαίδευσης της ΔΥΠΑ, που εστιάζει σε ψηφιακές, πράσινες και οικονομικές δεξιότητες, με εκπαιδευτικό επίδομα έως 1.000 ευρώ.
- Η αγορά τροφίμων δείχνει σημάδια επιβράδυνσης του πληθωρισμού, αλλά οι τιμές δεν αναμένεται να επιστρέψουν στα προ τριετίας επίπεδα, με την κλιματική κρίση να επηρεάζει την παραγωγή και τις τιμές.
- Η εφοδιαστική αλυσίδα συνεισφέρει 23,5 δισ. ευρώ στην ελληνική οικονομία και οι εργαζόμενοι στον τομέα αντιπροσωπεύουν το 5% του εργατικού δυναμικού, με προοπτικές ανάπτυξης σύμφωνα με τον δείκτη LPI της Παγκόσμιας Τράπεζας.
Ανοιχτή, μέχρι να συμπληρωθούν οι διαθέσιμες θέσεις, θα παραμείνει η διαδικασία υποβολής αιτήσεων συμμετοχής ανέργων στο νέο πρόγραμμα Συνεχιζόμενης Επαγγελματικής Εκπαίδευσης της ΔΥΠΑ σε ψηφιακές, πράσινες και οικονομικές δεξιότητες. Το πρόγραμμα προβλέπει και εκπαιδευτικό επίδομα έως 1000 ευρώ.
Ο πληθωρισμός των τροφίμων παρουσιάζει έντονα σημάδια επιβράδυνσης τους τελευταίους μήνες, με τα στελέχη της αγοράς να αναφέρουν ότι οι τιμές έχουν σταθεροποιηθεί μεν, ωστόσο δεν θα επιστρέψουν στα προ τριετίας επίπεδα. Μάλιστα, τονίζουν ότι αστάθμητος παράγοντας για την πορεία των τιμών τα επόμενα χρόνια αποτελεί η κλιματική κρίση, η οποία πλήττει την παραγωγή βασικών προϊόντων, οδηγώντας σε νέες ανατιμήσεις στα ράφια των σούπερ μάρκετ.
Με 23,5 δισ. ευρώ συνεισφέρει στην ελληνική οικονομία η εφοδιαστική αλυσίδα, δηλαδή τα logistics, ενώ οι εργαζόμενοι στον κλάδο αντιστοιχούν περίπου στο 5% του εργατικού δυναμικού επισημαίνει σε συνέντευξη του στο Ertnews ο Αναπληρωτής Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου και Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Logistics, Βασίλης Ζεϊμπέκης. Πάντως, η 19η θέση που καταλαμβάνει η Ελλάδα στον δείκτη LPI της Παγκόσμιας Τράπεζας καταδεικνύει την μεγάλες προοπτικές ανάπτυξης που έχει η χώρα μας στον τομέα αυτό.
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ: ΓΩΓΩ ΚΑΤΣΕΛΗ