Το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής (ΙΕΠ) προωθεί την ένταξη της εικονικής πραγματικότητας στα ελληνικά σχολεία μέσω του ευρωπαϊκού έργου VR4Empathy. Το πρόγραμμα στοχεύει στην αξιοποίηση της τεχνολογίας VR για την προώθηση της ενσυναίσθησης στην εκπαίδευση και αναμένεται να εφαρμοστεί πιλοτικά σε επιλεγμένα σχολεία.
Στις 8-9 Απριλίου, το ΙΕΠ φιλοξενεί στην Αθήνα την 3η Διακρατική Συνάντηση του έργου με συμμετοχή εκπροσώπων από τη Σλοβενία, την Πορτογαλία, τη Δανία και την Ελλάδα. Οι εταίροι θα συνεργαστούν για τη δημιουργία εκπαιδευτικών πόρων VR και τον σχεδιασμό της πιλοτικής εφαρμογής του προγράμματος σε σχολεία των τριών χωρών, ενισχύοντας έτσι την εισαγωγή καινοτόμων εκπαιδευτικών πρακτικών στα σχολικά συστήματα.
Πιο αναλυτικά:
Η εικονική πραγματικότητα εντάσσεται στα καινούργια προγράμματα που προωθεί το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής ως νέες θεματικές στο σχολείο.
Το φιλόδοξο και πολλά υποσχόμενο project αναμένεται να μπει επιλεγμένα σε σχολικές τάξεις της χώρας στο πλαίσιο της υλοποίησης του ευρωπαϊκού έργου VR4Empathy – Using Virtual Reality for Inclusive and Action Oriented Empathy in Schools που έχει ήδη ενταχθεί η χώρα μας.
Μάλιστα, την Τρίτη 8 και Τετάρτη 9 Απριλίου το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής (ΙΕΠ) φιλοξενεί και συντονίζει στην Αθήνα την 3η Διακρατική Συνάντηση για το συγκεκριμένο έργο ώστε να δρομολογηθεί η εκκίνηση του. Στη συνάντηση θα συμμετάσχουν εκπρόσωποι από το Πανεπιστήμιο της Λιουμπλιάνα και το Υπουργείο Παιδείας της Σλοβενίας, το Υπουργείο Παιδείας και την INOVA+ από την
Πορτογαλία, η εξειδικευμένη εταιρεία KHORA από τη Δανία, καθώς και το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου και το ΙΕΠ από την Ελλάδα.
Υπό τον συντονισμό του ΙΕΠ, οι εταίροι του έργου θα καθορίσουν τα επόμενα βήματα για:
• Τη δημιουργία μαθησιακών πόρων VR, όπως σχέδια μαθημάτων και εκπαιδευτικά βίντεο VR
• Τον σχεδιασμό της πιλοτικής εφαρμογής του έργου σε σχολεία της Ελλάδας, της Πορτογαλίας και της Σλοβενίας.
Το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής, μέσα από τη συμμετοχή του σε καινοτόμα ευρωπαϊκά έργα, ενισχύει τη διάδοση εκπαιδευτικών πρακτικών αιχμής και καλεί την εκπαιδευτική κοινότητα να αξιοποιήσει τις ευκαιρίες που προκύπτουν για συνεχή επαγγελματική ανάπτυξη.