- Η Κεντρική Επιτροπή της Νέας Αριστεράς αποφάσισε να στηρίξει την υποψηφιότητα της Λούκας Κατσέλη, επιρρίπτοντας ευθύνες στον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ για την υπονόμευση της υποψηφιότητας Ράμμου.
- Ο ΣΥΡΙΖΑ χαιρέτησε την απόφαση της Νέας Αριστεράς, επισημαίνοντας ότι η υποψηφιότητα της Κατσέλη μπορεί να λάβει ευρύτερη στήριξη από προοδευτικά κόμματα και ανεξάρτητους βουλευτές.
- Η Λούκα Κατσέλη εξέφρασε την ευγνωμοσύνη της προς τη Νέα Αριστερά για την υποστήριξη και τόνισε ότι η υποψηφιότητα για το αξίωμα της Προεδρίας της Δημοκρατίας πρέπει να προάγει την ενότητα σε πολιτικό και εθνικό επίπεδο.
Την στήριξη στην υποψηφιότητα της Λούκα Κατσέλη αποφάσισε η Κεντρική Επιτροπή της Νέας Αριστεράς που συνεδρίασε σήμερα.
Η Νέα Αριστερά αφού επιρρίπτει ευθύνες στον ΣΥΡΙΖΑ και στο ΠΑΣΟΚ «που υπονόμευσαν την υποψηφιότητα Ράμμου» σημειώνει: «Στηρίζουμε την υποψηφιότητα της Λούκας Κατσέλη, μιας πολιτικού με προοδευτικό πολιτικό αποτύπωμα, ακριβώς επειδή δεν σκοπεύουμε να ακολουθήσουμε μικρόπολιτικές τακτικές κομματικής καταγραφής. Από την πρώτη στιγμή η Νέα Αριστερά στηρίζει πρωτοβουλίες κοινής δράσης έστω και στην ελάχιστη κοινή βάση συνεννόησης. Αυτό θα συνεχίσουμε από θέσεις αυτονομίας και αριστερής κατεύθυνσης. Οι πολιτικές, στρατηγικές και αξιακές διάφορες αποτυπώθηκαν άλλωστε πολύ πρόσφατα και στην συζήτηση του προϋπολογισμού. Κάθε προσπάθεια να διαβαστεί πίσω από κοινές πρωτοβουλίες η επιδίωξη ακύρωσης της αυτονομίας της Νέας Αριστεράς απλά στερείται σοβαρότητας και επαφής με την πραγματικότητα».
Ο ΣΥΡΙΖΑ αντέδρασε με σχόλιο στο οποίο αναφέρει: «Θετική η απόφαση. Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είχε τονίσει οτι η υπερκομματικη υποψηφιότητα της Λούκας Κατσέλη δίνει τη δυνατότητα διευρυμένης στήριξης. Η πρόταση παραμένει δημόσια και ανοικτή προς τα υπόλοιπα προοδευτικά κόμματα και ανεξάρτητους βουλευτές».
Από την πλευρά της η Λούκα Κατσέλη δήλωσε: «Η σημερινή απόφαση της Νέας Αριστεράς να υποστηρίξει την υποψηφιότητά μου με τιμά ιδιαίτερα. Ευχαριστώ τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής για την εμπιστοσύνη τους στο πρόσωπό μου. Όπως έχω εξ αρχής δηλώσει, η υποψηφιότητα για το ανώτατο αξίωμα της χώρας δεν μπορεί να είναι αντικείμενο κομματικών ανταγωνισμών ή διευθετήσεων. Οφείλει να προάγει την ενότητα τόσο σε πολιτικό όσο και σε εθνικό επίπεδο και να σηματοδοτεί τον υπερκομματικό χαρακτήρα της θέσης του Προέδρου της Δημοκρατίας».