- Η δικαστική απόφαση που αφορά την προσωρινή λειτουργία του κλαμπ στη Βουλιαγμένη εστιάζει μόνο στην οικονομική ζημία και δεν εξετάζει την ουσία της προσφυγής, η οποία χαρακτηρίζεται ως «προδήλως αβάσιμη».
- Ο Δήμαρχος Αθηναίων, Χάρης Δούκας, δήλωσε ότι το κλείσιμο του κλαμπ έγινε λόγω παράνομης μεταβίβασης της άδειας, και επισημαίνει την ανάγκη νομοθετικής παρέμβασης για την προστασία ανηλίκων από αλκοόλ.
- Ο Δούκας εξέφρασε την επιθυμία να συζητήσει ξανά με τον Νίκο Χαρδαλιά για τις εκδηλώσεις της Πρωτοχρονιάς, προκειμένου να αποφευχθεί η σύγχυση από δύο αντίστροφες μετρήσεις στην ίδια πόλη.
«Η απόφαση αφορά μόνο το κομμάτι της οικονομικής βλάβης. Δεν μπαίνει στην ουσία της προσφυγής. Οφείλω όμως να πω ότι υπάρχει διατύπωση ότι η προσφυγή είναι προδήλως αβάσιμη. Βεβαίως, από αυτό μέχρι την τελική εκδίκαση της υπόθεσης μπορεί να περάσουν και δύο χρόνια και αυτό είναι το μεγάλο πρόβλημα. Και αυτό προκαλεί τη μεγάλη ανησυχία» τόνισε ο Δήμαρχος Αθηναίων, Χάρης Δούκας, μιλώντας στην εκπομπή «Συνδέσεις» και τους δημοσιογράφους Χριστίνα Βίδου και Κώστα Παπαχλιμίντζο αναφερθείς στην απόφαση του Διοικητικού Πρωτοδικείου της Αθήνας σύμφωνα με την οποία αποφασίστηκε η προσωρινή λειτουργία του κλαμπ στη Βουλιαγμένης, το οποίο είχε σφραγιστεί στο τέλος Οκτωβρίου μετά το πάρτι που οδήγησε μεθυσμένους μαθητές στο νοσοκομείο.
Ο κ. Δούκας πρόσθεσε ότι «το οριστικό κλείσιμο με βάση τις νομικές μας υπηρεσίες και την ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού μας Συμβουλίου έγινε ακριβώς γιατί πέρα από αυτό που όλοι είδαμε με τα ποτά, είχε παρανόμως μεταβιβαστεί και η άδεια σε τρίτο πρόσωπο». Ακόμα εξήγησε η παράνομη μεταβίβαση « μας έδινε τη δυνατότητα για το οριστικό κλείσιμο και γι’ αυτό και χρησιμοποιήσαμε αυτή μας τη δυνατότητα. Και να πω επίσης ότι αυτή η τεκμηρίωση δεν μπήκε στην κρίση του δικαστηρίου, αλλά μόνο το κομμάτι της οικονομικής βλάβης και να πω επίσης ότι εμείς δεν καλέστηκαμε, παρότι είχαμε αιτηθεί στην εκδίκαση».
«[…] είχαμε στείλει αμέσως βλέποντας το πρόβλημα επιστολή και ζητούσαμε νομοθετική παρέμβαση. Γιατί να πούμε ότι και σε άλλες περιπτώσεις όταν κλείνουμε μαγαζιά για άλλους λόγους, τραπεζοκαθίσματα, ηχορύπανση, μπορεί στα προσωρινά μέτρα να υπάρχει αίτηση αναστολής και να κερδίζονται τα προσωρινά και να δημιουργείται μια συνολική στρέβλωση. Και είχαμε πει λοιπόν ότι χρειάζεται μία νομοθετική παρέμβαση ώστε σε αυτές τις περιπτώσεις όπου έχουμε ανήλικα παιδιά και αλκοόλ, να μην υπάρχει δυνατότητα κανείς να αιτηθεί αναστολή».
Για την αντίδραση του Κώστα Μπακογιάννη ο οποίος ανέφερερε μεταξύ άλλων ότι η απόφαση σφράγισης είναι αναιτιολόγητη και ασαφής ο Δήμαρχος Αθηναίων είπε ότι «κάνει λάθος και του το είπαμε και στο δημοτικό συμβούλιο και στεναχωριέμαι πραγματικά γιατί και ο ίδιος και η δημοτική του παράταξη το ψήφισε και μάλιστα έδωσε συγχαρητήρια και είπε είναι πολύ δυνατή η τεκμηρίωση και το κάνει λάθος διότι πρέπει να διαβάσει την απόφαση και η απόφαση δεν λέει ούτε την ατεκμηρίωτη, ούτε ότι είναι ασαφής. Λέει ακριβώς το αντίθετο, ότι δεν μπαίνουμε στην ουσία και μάλιστα λέει ότι η προσφυγή είναι προδήλως αβάσιμη, αλλά δεν μπαίνουμε στην ουσία και ασχολούμαστε μόνο με την ανεπανόρθωτη οικονομική βλάβη. Δηλαδή τι; Ότι μέχρι να υπάρχει οριστική εκδίκαση υπάρχει οικονομική ζημία και γι’ αυτό το λόγο κάνουμε ανάκληση της απόφασης[…]».
«Θα συμμορφωθούμε με την απόφαση του Πρωτοδικείου, αλλά ελέγχουμε όλες μας τις νομικές δυνατότητες να δούμε πώς μπορούμε να έχουμε νέα παρέμβαση που να είναι και αυτή τεκμηριωμένη» υπογράμμισε.
Για την απόφαση του ΣτΕ για τον νέο οικοδομικό κανονισμό είπε μεταξύ άλλων ότι « […] ξέροντας ότι αυτή η ιστορία με τα μπόνους δεν περπατάει, δεν μπορούσαμε να εκτιμήσουμε ότι το ΣτΕ θα τι θα βγάλει μια απόφαση που να μας δικαιώνει, πήραμε εμείς απόφαση και υπήρχε σταματήσει η προσπάθεια αυτή κάποιοι να αξιοποιούν τα πράσινα μπόνους για να βάζουν τρεις και τέσσερις ορόφους επιπλέον και να φτιάχνουν κτίρια τόσο ψηλά που κανείς να μην μπορεί να βλέπει την Ακρόπολη. Μάλιστα αυτή την απόφαση θυμίζω ότι η Αποκεντρωμένη την απέρριψε. Όμως το ΣτΕ μας δικαίωσε και τώρα υπάρχει μια οριστική λύση, η οποία καθαρογράφεται τον Ιανουάριο. Άρα μέχρι τον Ιανουάριο κανείς μπορεί να ρυθμίσει ό, τι χρειάζεται και από τον Ιανουάριο και μετά είναι καθολική απόφαση. Και βεβαίως νομίζω ότι είναι η σωστή κατεύθυνση. Διότι λέμε για την κλιματική κρίση λέμε ότι πρέπει να έχουμε λιγότερο τσιμέντο στις πόλεις μας και ταυτόχρονα πρέπει να δημιουργήσουμε μια συνθήκη ώστε να μη χτίζονται τεράστιες πολυκατοικίες μαμούθ με άπειρο τσιμέντο[…]το μπόνους αυτό θα μπορούσε να ήταν φορολογικά κίνητρα, άλλα κίνητρα και όχι να τους δίνεις τρεις τέσσερις ορόφους επιπλέον στο χτίσιμο».
Σχετικά με τις εκδηλώσεις της Πρωτοχρονιάς από την Περιφέρεια της Αττικής τόνισε ότι « δεν είχαμε δίλημμα την Πρωτοχρονιά και αποκτήσαμε. Κοιτάξτε, νομίζω ότι ο κόσμος έχει πολλά προβλήματα και δεν πρέπει να του δημιουργούμε και νέα προβλήματα. Εντάξει, παραδοσιακά από το 1990 αν δεν κάνω λάθος, γίνεται στο Σύνταγμα από τον Δήμαρχο η αντίστροφη μέτρηση. Θέλω να μιλήσω ξανά και με τον Νίκο Χαρδαλιά. Έχουμε μια καλή συνεργασία. Εγώ λέω ότι είναι πολύ ωραίο να υπάρχει και το Πεδίο του Άρεως με εκδηλώσεις και πολύ όμορφες χριστουγεννιάτικες εικόνες και είναι μια δυνατότητα που δίνεται και στους Αθηναίους για έναν επιπλέον χώρο και νομίζω ότι δεν πρέπει να διχάσουμε αλλά να ενώνουμε[…] Εγώ όταν το έμαθα την Κυριακή του τηλεφώνησα αμέσως. Του ζήτησα αν είναι δυνατόν να πάει ή λίγο πριν ή μια μέρα μετά για να μην υπάρξει σύγχυση, είναι αν θέλετε και παράδοξο και αυτό να υπάρχουν στην ίδια πόλη δύο αντίστροφες μετρήσεις σε απόσταση λίγων χιλιομέτρων, να γίνεται έτσι και ανταγωνισμός. Γι’ αυτό και είπαμε να ενώσουμε δυνάμεις. Μου είπε ότι δεν υπάρχει δυνατότητα να αλλάξει αυτό. Θα δούμε όμως μήπως υπάρξει κάποια δυνατότητα ζωντανής σύνδεσης με κάποιο τρόπο να δείξουμε ότι είναι γιορτινές μέρες και ότι θέλουμε να είμαστε μαζί[…]».