Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024

47ο Φεστιβάλ Δράμας: Τα βραβεία του Εθνικού Σπουδαστικού Διαγωνιστικού Προγράμματος

Το ποπ της Λίνας Κουντουρά απέσπασε το Βραβείο Ελληνικής Σπουδαστικής Ταινίας «Φρίντα Λιάππα» στο 47ο Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας, στη χθεσινή τελετή για τα Βραβεία του Εθνικού Σπουδαστικού Διαγωνιστικού Προγράμματος. Το βραβείο συνοδεύεται από χρηματικό έπαθλο 5.000. Επίσης, το βραβείο συνοδεύεται από παροχές εργαστηρίου και εργασιών post production προσφορά της εταιρείας Stefilm στην επόμενη ταινία του σκηνοθέτη.

Κριτική επιτροπή του Εθνικού Σπουδαστικού Διαγωνιστικού είναι οι Άρης Κατωπόδης  (Πρόεδρος), καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου του Λος Αντζελες, Στυλιανός Ζερεφός, καθηγητής της Σχολής Εφαρμοσμένων Τεχνών και Βιώσιμου Σχεδιασμού του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου, Vania Turner, σκηνοθέτις, ντοκιμαντερίστρια και επικεφαλής προγράμματος ο Παναγιώτης Ιωσηφέλης.

Σύμφωνα με το σκεπτικό της επιτροπής το βραβείο απέσπασε το ποπ καθώς πρόκειται για “μια ταινία που προσφέρει μια αναπάντεχα φρέσκια σκηνοθετική ματιά και εξάπτει τη φαντασία ταξιδεύοντάς μας στο νέο κόσμο που έχει δημιουργήσει”.

Η ίδια ταινία απέσπασε και το Βραβείο Σκηνογραφίας της Κατερίνας Περδικούρη-Παπαδοπούλου, του Πάνου Σελλά και της Στέλλα Δεληαντώνη, καθώς “με τη φαντασία, την αθωότητα και τον παιχνιδιάρικο χαρακτήρα της μας μεταφέρει στο δικό της συναρπαστικό κινηματογραφικό σύμπαν για να δημιουργήσει μια ταινία που μας εντυπωσίασε για το χρώμα, την κίνηση και την αρχιτεκτονική”.

47ο Φεστιβάλ Δράμας: Τα βραβεία του Εθνικού Σπουδαστικού Διαγωνιστικού Προγράμματος

Τα υπόλοιπα Βραβεία:

Βραβείο Σκηνοθεσίας

Το βραβείο συνοδεύεται από χρηματικό έπαθλο 3.000 ευρώ, χορηγία της Μποδούρογλου ΑΜΚΕ.

απαρατάτεμε, Μένη Τσιλιανίδου

Για την ειλικρίνεια, τη λιτότητα, την οξυδέρκεια και το χιούμορ της.

Βραβείο Ντοκιμαντέρ

Το βραβείο συνοδεύεται από χρηματικό έπαθλο 3.000 ευρώ, χορηγία της Μποδούρογλου ΑΜΚΕ.

Στελιάννα, Γιάννης Μπλέτας

Για την ευαισθησία και το θάρρος του δημιουργού να προσεγγίσει ένα δύσκολο θέμα και να κερδίσει την εμπιστοσύνη τόσο της οικογένειας όσο και του κεντρικού χαρακτήρα.

Βραβείο Σεναρίου

Το βραβείο συνοδεύεται από χρηματικό έπαθλο 1.500 που προσφέρει η Σχολή Σεναρίου του ΑΝΤ1.

Να Θυμάσαι ότι Πατάς στη Γη, Βαγγέλης Δικόπουλος

σενάριο: Βαγγέλης Δικόπουλος

Σε ένα υπερ-ρεαλιστικό ψηφιδωτό ιστοριών, η ξεκαρδιστική ελληνική καθημερινότητα μας φέρνει αντιμέτωπους με μια εξωγήινη πραγματικότητα.

Βραβείο Student Drama Queer

Alles Gut, Παύλος Παρασκευόπουλος

Για την ειλικρίνεια, την αμεσότητα και την τόλμη του δημιουργού της να μας φέρει αντιμέτωπους με τα στερεότυπα της ελληνικής κοινωνίας.

Βραβείο Ανδρικής Ερμηνείας

απαρατάτεμε, Μένη Τσιλιανίδου

απονέμεται στον Δημήτρη Ναζίρη

Οι δύο ερμηνείες ξεδιπλώνουν με μαεστρία ένα αδιάληπτο κρυφτούλι συναισθημάτων και αποκαλύψεων, υποστηρίζοντας πλήρως το σενάριο και το κινηματογραφικό όραμα της δημιουργού.

Βραβείο Γυναικείας Ερμηνείας

απαρατάτεμε, Μένη Τσιλιανίδου

απονέμεται στην Υρώ Τσάμογλου

Οι δύο ερμηνείες ξεδιπλώνουν με μαεστρία ένα αδιάληπτο κρυφτούλι συναισθημάτων και αποκαλύψεων, υποστηρίζοντας πλήρως το σενάριο και το κινηματογραφικό όραμα της δημιουργού.

Βραβείο Φωτογραφίας «Ντίνος Κατσουρίδης»

Το βραβείο συνοδεύεται από τεχνική κάλυψη για την παραγωγή της επόμενης ταινίας του φωτογράφου, προσφορά της οικογένειας Κατσουρίδη.

Ο Θάνατος του Κηπουρού, Χριστίνα Σπηλιοπούλου

διεύθυνση φωτογραφίας: Θάνος Αθανασίου  

Σε αυτή την ταινία η φωτογραφία είναι κύριος χαρακτήρας. Τα πλάνα και οι αποχρώσεις της ώχρας του κόκκινου και του καφέ συνθέτουν μια παλέτα συναισθημάτων που μας μεταφέρουν στον κόσμο του αφηγήματος.

Βραβείο Μοντάζ

H εταιρεία Telmaco προσφέρει το βραβευμένο λογισμικό επεξεργασίας ταινιών και βίντεο Avid Media Composer της Avid Technology.

Το Ποτάμι Περνάει από το Χωριό, Ξενοφώντας Νικολακόπουλος

μοντάζ:Γιώργος Παυλούδης

Η χρήση του μοντάζ παραλληλίζει την απώλεια μνήμης, το ανακάτεμα του χρόνου, του τόπου και των συναισθημάτων.

Βραβείο Σχεδιασμού Ήχου

Dracaena, Σοφία Πριόβολου, Ιωάννης Παναγιωτίδης

σχεδιασμός ήχου: Κώστας Φυλακτίδης

Από το πρώτο καρέ ο ήχος διαμορφώνει την ταυτότητα του έργου, τα ποιοτικά χαρακτηριστικά και συνομιλεί άμεσα με το σενάριο.

Ειδική Μνεία

Αχέροντας, Κωνσταντίνα Παπαδοπούλου

Η επιτροπή απονέμει ειδική μνεία σε μια ταινία που τη συγκίνησε, φέρνοντάς την αντιμέτωπη με τη διαχείριση της απώλειας μέσω μιας άρτιας κινηματογραφικής εμπειρίας σε όλους τους τομείς.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Tο ΔΕΔΟΜΕΝΟ δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το ΔΕΔΟΜΕΝΟ ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δημοφιλή

Ενίσχυση με Αϊζάια Τέιλορ για την Dubai BC

Η Dubai BC προσθέτει τον Αϊζάια Τέιλορ στο ρόστερ...

Ισραήλ: Μαχητικά αεροσκάφη κατέστρεψαν περίπου 1.000 εκτοξευτές ρουκετών της Χεζμπολάχ στον Λίβανο

Ισραηλινά μαχητικά αεροσκάφη κατέστρεψαν θέσεις της Χεζμπολάχ στον νότιο...

Επίθεση Μπαχτσελί κατά Δένδια: Λαχταρά τον βυθό της θάλασσας, όπως οι παππούδες του

Ο αρχηγός του Κόμματος Εθνικιστικής Δράσης εξαπέλυσε λεκτική επίθεση...

«Αθήνα 20 χρόνια μετά»: Η μεγάλη γιορτή του ελληνικού αθλητισμού στο Καλλιμάρμαρο (ΦΩΤΟρεπορτάζ)

Η βραδιά στο Παναθηναϊκό Στάδιο γιόρτασε την ιστορική χρονιά...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

Το Cinobo Όπερα γίνεται η μόνη αίθουσα στο κέντρο της Αθήνας που είναι προσβάσιμη με αμαξίδιο

Το Maria με την Αντζελίνα Τζολί, η καινούργια ταινία του Αλμοδόβαρ, το ταραχώδες Kneecap, το Joker 2 και όλες οι πολυαναμενόμενες ταινίες της χρονιάς...

«Η θυσία του Ιεφθάε»: Το αριστούργημα  του Καισάριου Δαπόντε για πρώτη φορά στην Ελλάδα

Μια ομάδα επίλεκτων ερμηνευτών παρουσιάζει για πρώτη φορά στην Ελλάδα το αριστούργημα του Καισάριου Δαπόντε «Η θυσία του Ιεφθάε» (1748). Μέσα από την πρόφαση...

Outta Climate Festival: Μηδενίζουμε τις τροχαίες συγκρούσεις με σύμμαχο την τέχνη

Ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα που ξεκίνησε το Σεπτέμβριο του 2023 στην Ελλάδα με πρωτοβουλία του Δικτύου CIVINET Greece-Cyprus και χρηματοδότηση του Πράσινου Ταμείου προσπαθεί να...

Eurovision 2025: Το κοινό θα αποφασίσει για το τραγούδι που θα σταλεί στην Ελβετία

Στο κοινό επιστρέφει η διαδικασία της επιλογής του τραγουδιού που θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στη Eurovision 2025 στη Βασιλεία της Ελβετίας.Όπως ανακοίνωσε η διευθύνουσα...

«Η δική μας ΕΡΤ»: Η παρουσίαση του πολυσυλλεκτικού προγράμματος της νέας τηλεοπτικής σεζόν

Το ανανεωμένο της πρόγραμμα για τη νέα τηλεοπτική σεζόν παρουσίασε η ΕΡΤ, σε εκδήλωση στο Ωδείο Αθηνών. Το «παρών» έδωσαν στελέχη και εργαζόμενοι της δημόσιας...

Πέθανε ο φωτογράφος Πλάτων Μάξιμος Μαυρόπουλος

Πέθανε ο φωτογράφος και περιηγητής Πλάτων Μάξιμος Μαυρόπουλος. Είχε την επαγγελματική ιδιότητα του χημικού αλλά ασχολήθηκε με τη φωτογραφία από τα φοιτητικά του χρόνια.Όπως...

Οι Coldplay δωρίζουν μέρος των εσόδων από συναυλίες τους για την ενίσχυση μικρών συναυλιακών χώρων

Οι Coldplay πρόκειται να δωρίσουν το 10% των εσόδων τους από τις συναυλίες τους στο Ηνωμένο Βασίλειο το 2025 στο Λονδίνο και το Χαλ...

“Mε τα μάτια ανοικτά” 2024 – Η μεγάλη γιορτή του ελληνικού ντοκιμαντέρ στην Ταινιοθήκη της Ελλάδας

Για 9η συνεχόμενη χρονιά η Ένωση Ελληνικού Ντοκιμαντέρ διοργανώνει την μεγάλη γιορτή του ντοκιμαντέρ “Με Τα Μάτια Ανοιχτά” στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος από τις...

«Οι Αιγαιομάχοι της Ικαρίας»: Ένα σημαντικό βιβλίο παρουσιάζεται στην Αθήνα στις 30 Σεπτεμβρίου

Κυκλοφορεί εδώ και Λίγο καιρό το βιβλίο «Οι Αιγαιομάχοι της Ικαρίας», ενώ ήδη πραγματοποίησε μεγάλο κύκλο εκδηλώσεων βιβλιοπαρουσίασης στην Ικαρία και τους Φούρνους. Πρόκειται...

Μάρθα Καραγιάννη – 18 Σεπτεμβρίου 2022 (Video)

Στις 18 Σεπτεμβρίου 2022 έφυγε από τη ζωή η Μάρθα Καραγιάννη. Η δημοφιλής ηθοποιός γεννήθηκε το 1939 στο Κερατσίνι. Ξεκίνησε μαθήματα χορού στα οκτώ...