Πέμπτη 16 Ιανουαρίου 2025

Στη Θεσσαλονίκη θα γίνει το 8ο Πανελλήνιο Συνέδριο για το Κρέας και τα Προϊόντα του

Στη Θεσσαλονίκη θα εξεταστούν κρίσιμα θέματα για τη διαχείριση του κρέατος και των προϊόντων του στο πλαίσιο του 8ου Πανελλήνιου Συνεδρίου.
  • Το 8ο Πανελλήνιο Συνέδριο για το Κρέας και τα Προϊόντα του θα διεξαχθεί στη Θεσσαλονίκη από 31 Ιανουαρίου έως 2 Φεβρουαρίου 2025, στο πλαίσιο της Έκθεσης Zootechnia, με διοργανωτή το περιοδικό MeatNews και τη ΔΕΘ-HELEXPO.
  • Η θεματολογία του συνεδρίου καλύπτει όλη την αλυσίδα παραγωγής κρέατος, περιλαμβάνοντας θέματα όπως η παραγωγή ζωοτροφών, η διαχείριση υγειονομικών ζητημάτων, η ευζωία των ζώων, και η ιχνηλασιμότητα προϊόντων.
  • Περισσότερες από 100 εισηγήσεις θα παρουσιαστούν από επιστήμονες και επαγγελματίες του κλάδου, καλύπτοντας ποικίλα θέματα όπως η ποιότητα του κρέατος, οι ζωονόσοι και οι σύγχρονες εργαστηριακές μέθοδοι ανίχνευσης.

Aρκετά και ενδιαφέροντα είναι τα θέματα που θα απασχολήσουν το 8ο Πανελλήνιο Συνέδριο για το Κρέας και τα Προϊόντα του, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στις 31 Ιανουαρίου, 1 και 2 Φεβρουαρίου 2025, στο πλαίσιο της Έκθεσης Zootechnia. Διοργανωτής του Συνεδρίου είναι το εξειδικευμένο περιοδικό MeatNews σε συνεργασία με την ΔΕΘ-HELEXPO.

Στη Θεσσαλονίκη θα γίνει το 8ο Πανελλήνιο Συνέδριο για το Κρέας και τα Προϊόντα του

Όπως αναφέρει η οργανωτική επιτροπή: «Η θεματολογία του Συνεδρίου περιλαμβάνει ολόκληρη την αλυσίδα τροφίμων, από την παραγωγή ζωοτροφών, συστήματα σταβλισμού, εξοπλισμούς, γενετική βελτίωση, συμβατική/βιολογική εκτροφή των ζώων, υγειονομική διαχείριση, πρότυπα εκτροφής, ευζωία των ζώων, μεταφορά, σφαγειοτεχνικές εγκαταστάσεις, παραγωγή κρέατος και προϊόντων του, ζωικά υποπροϊόντα, συντήρηση, συσκευασία, επισήμανση, ιχνηλασιμότητα, βιολογικά/παραδοσιακά προϊόντα, διακίνηση, μαζική εστίαση, πώληση, διατροφικές συνήθειες, εκπαίδευση, πρότυπα ποιότητας, υγιεινής και ασφάλειας, κανονιστικές απαιτήσεις, έως και την προετοιμασία αυτού του αγαθού στο πιάτο του καταναλωτή.

Οι εισηγήσεις που θα παρουσιασθούν ξεπερνούν τις 100 και προέρχονται από επιστήμονες διαφόρων γνωστικών αντικειμένων από όλα τα σχετικά πανεπιστημιακά τμήματα, από τους επίσημους ελεγκτικούς φορείς και από επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον τομέα κρέατος».

Στη Θεσσαλονίκη θα γίνει το 8ο Πανελλήνιο Συνέδριο για το Κρέας και τα Προϊόντα του

Ενδεικτικά θέματα του συνεδρίου

  • Ποια είναι η αυτάρκεια σε κρέας στη χώρα μας;
  • Πώς αντιμετωπίζονται οι ζωονόσοι από τις αρμόδιες αρχές;
  • Ποια είναι η διαχείριση των νεκρών ζώων από επιζωοτίες και φυσικές καταστροφές;
  • Πώς μπορεί να βελτιωθεί η ποιότητα του ορνίθειου κρέατος με την εφαρμογή Ορθών Πρακτικών στις πτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις;
  • Ποια είναι τα ποιοτικά χαρακτηριστικά στα εκτατικά εκτρεφόμενα βοοειδή;
  • Πόσο επιδρά στα ποιοτικά χαρακτηριστικά του παραγόμενου κρέατος η χρήση καινοτόμων αλεύρων εντόμων σε σιτηρέσια χοίρων;
  • Πώς εφαρμόζεται σύστημα ιχνηλασιμότητας σε τοπικές φυλές προβάτων της Κρήτης;
  • Μπορεί να παραταθεί ο χρόνος ζωής του χοιρινού γύρου με φυτικά εκχυλίσματα;
  • Ποια είναι η μικροβιολογική ποιότητα των μπαχαρικών που χρησιμοποιούνται στη βιομηχανία κρέατος;
  • Ποιες είναι οι σύγχρονες εργαστηριακές μέθοδοι για την ανίχνευση και την αντιμετώπιση βακτηρίων και μικροβίων;
  • Ποιο είναι το προφίλ δειγμάτων φυτικών υποκατάστατων κρέατος σε σύγκριση με ζωικά προϊόντα;
  • Πώς αξιολογείται η μικροβιακή ποιότητα και αυθεντικότητα του κρέατος με την εφαρμογή αισθητήρων;
  • Τι δείχνει η διερεύνηση περιστατικών ασφαλείας τροφίμων και ποιες οι ενέργειες για τον περιορισμό τους;
  • Πώς χρησιμοποιούνται οι μέθοδοι multiplex PCR για την ανίχνευση νοθείας στο κρέας;
  • Ποιες είναι οι ειδικές απαιτήσεις για φορτώσεις κρέατος και προϊόντων κρέατος προς τις μουσουλμανικές χώρες;
  • Ποιες είναι οι αγοραστικές ιδιαιτερότητες στα ποιοτικά κριτήρια κρέατος βοοειδούς μεταξύ Ευρωπαίων, Αμερικανών και Ελλήνων καταναλωτών;

Αναλυτικότερες πληροφορίες και το πρόγραμμα των εργασιών: www.synedrio-kreatos.gr

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο ΔΕΔΟΜΕΝΟ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δημοφιλή

Ελένη Τοπαλούδη: Ένας από τους φονιάδες της θα πληρώσει 905.000 ευρώ στους συγγενείς της ως αποζημίωση

Το Μονομελές Πρωτοδικείο Ρόδου επιδίκασε αποζημίωση 905.000 ευρώ στους...

Ο ΓΙΑΤΡΟΣ – Επιστρέφει με καινούργια συναρπαστικά επεισόδια την Παρασκευή 31 Ιανουαρίου στις 21:00

Η δραματική σειρά "Ο Γιατρός" επιστρέφει με νέα επεισόδια...

Επιχειρήσεις: Ανάπτυξη τζίρου 3,4% το Νοέμβριο

Ο τζίρος των επιχειρήσεων που τηρούν διπλογραφικά βιβλία αυξήθηκε...

Ξενοδοχειακός Σύλλογος Ελλάδας: Αισιοδοξία για την τουριστική κίνηση παρά τις προκλήσεις

Ο πρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος, Αλέξανδρος Βασιλικός, εξέφρασε...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

Καρκίνος ωοθηκών: Ευρωπαϊκό σχέδιο για έγκαιρη διάγνωση με τη συμμετοχή της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ – Ποιοι οι στόχοι του

Ο καρκίνος ωοθηκών είναι ο γυναικολογικός καρκίνος με τη μεγαλύτερη θνητότητα, συχνά διαγιγνώσκεται σε προχωρημένο στάδιο, και πάνω από το 20% των γυναικών με...

Ευρωπαϊκή πρωτοβουλία για την πρώιμη διάγνωση του καρκίνου ωοθηκών με τη συμμετοχή της Θεραπευτικής Κλινικής και της Α’ Μαιευτικής-Γυναικολογικής Κλινικής της Ιατρικής Σχολής του...

Το Ευρωπαϊκό πρόγραμμα DISARM, στο οποίο συμμετέχει η Θεραπευτική Κλινική του ΕΚΠΑ, αποσκοπεί στην έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου ωοθηκών, με χρηματοδότηση 13 εκατομμυρίων ευρώ...

Καρκίνος ωοθηκών: Ευρωπαϊκό σχέδιο για έγκαιρη διάγνωση με συμμετοχή της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ – Ποιοι είναι οι στόχοι του

Ο καρκίνος ωοθηκών είναι ο γυναικολογικός καρκίνος με τη μεγαλύτερη θνητότητα λόγω καθυστερημένης διάγνωσης, με πάνω από το 20% των γυναικών να φέρουν μεταλλάξεις...

Η πρώτη φουσκωτή φάρμα παγκοσμίως χρησιμοποιεί 99% λιγότερο νερό για την καλλιέργεια λαχανικών

Η ιορδανική εταιρεία AirFarm παρουσίασε στην CES 2025 μια φουσκωτή φάρμα που χρησιμοποιεί αεροπονία, μειώνοντας τη χρήση νερού κατά 99% σε σχέση με την...

Μοντέλο τεχνητής νοημοσύνης μεταφράζει ομιλίες από μια γλώσσα σε άλλη αναγνωρίζοντας 100 γλώσσες

Ένα νέο μοντέλο τεχνητής νοημοσύνης με την ονομασία SEAMLESSM4T αναπτύχθηκε από την εταιρεία Meta και μπορεί να μεταφράσει ομιλία σε 101 γλώσσες, προσφέροντας άμεσες...

Η κατανάλωση επεξεργασμένου κόκκινου κρέατος αυξάνει τον κίνδυνο άνοιας και πνευματικής έκπτωσης

Η κατανάλωση επεξεργασμένου κόκκινου κρέατος σχετίζεται με αυξημένο κίνδυνο άνοιας και γνωστικής έκπτωσης, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό “Neurology”.Άτομα που καταναλώνουν καθημερινά...

Πώς να μετατρέψετε έναν παλιό SSD σε κρυφή μνήμη υψηλής απόδοσης για το NAS σας

Η χρήση ενός παλιού SSD ως προσωρινή μνήμη σε NAS μπορεί να βελτιώσει την απόδοση του συστήματος, επιταχύνοντας την πρόσβαση σε δεδομένα και τη...

Άρχισε η υποβολή αιτήσεων για το «Σπίτι μου ΙΙ» μέσω του gov.gr – Λεπτομερής οδηγός του Προγράμματος

Το πρόγραμμα «Σπίτι μου ΙΙ» παρέχει τη δυνατότητα σε 20.000 νέους, ζευγάρια και οικογένειες να αποκτήσουν ιδιόκτητη πρώτη κατοικία με επιδοτούμενο επιτόκιο, με συνολικό...

Διαθέσιμη και μέσω ΚΕΠ η ψηφιακή υπηρεσία myPhotos

Από σήμερα, οι πολίτες μπορούν να χρησιμοποιούν την ψηφιακή υπηρεσία myPhoto μέσω Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ), διευκολύνοντας έτσι άτομα χωρίς ψηφιακή πρόσβαση, όπως ηλικιωμένους...

Η OpenAI λανσάρει τη νέα λειτουργία “Tasks” στο ChatGPT: ένα βήμα πιο κοντά σε έναν ψηφιακό υποβοηθό

Η OpenAI ανακοίνωσε τη νέα λειτουργία "Tasks" στο ChatGPT, που επιτρέπει στους χρήστες να προγραμματίζουν υπενθυμίσεις και επαναλαμβανόμενες ενέργειες, προσεγγίζοντας τη λειτουργικότητα των παραδοσιακών...