Ενισχύεται η ενεργητική και η παθητική ασφάλεια στα αυτοκίνητα

Ενισχύονται οι τεχνολογίες ενεργητικής και παθητικής ασφάλειας στα αυτοκίνητα, προσφέροντας μεγαλύτερη προστασία σε επιβάτες και πεζούς.
Αποθήκευση άρθρου
Το άρθρο προστέθηκε στη λίστα σας

Το άρθρο αναλύει τις εξελίξεις στην ασφάλεια των αυτοκινήτων, εστιάζοντας στην ενεργητική και παθητική ασφάλεια. Η παθητική ασφάλεια περιλαμβάνει συστήματα όπως οι αερόσακοι και οι ζώνες ασφαλείας, που προστατεύουν τους επιβάτες σε περίπτωση σύγκρουσης.

Η Mercedes-Benz και η Citroen αναφέρονται ως πρωτοπόροι στην ανάπτυξη καινοτόμων συστημάτων ασφαλείας, όπως το ABS, το ESP και διάφορες τεχνολογίες υποβοήθησης οδήγησης. Το νέο Citroen C3 Aircross παρουσιάζει προηγμένα χαρακτηριστικά, όπως ενεργό φρενάρισμα κινδύνου και υποβοήθηση διατήρησης λωρίδας, που ενισχύουν την ασφάλεια των επιβατών και των πεζών.

Πιο αναλυτικά:

Κύριο μέλημα όλων των κατασκευαστών αυτοκινήτων είναι η ενίσχυση της ασφάλειας που παρέχουν τα μοντέλα τους, στους επιβάτες, στους πεζούς και στους αναβάτες των μοτοσυκλετών και ποδηλάτων.

Η ασφάλεια που παρέχουν τα αυτοκίνητα κατατάσσεται σε δυο τομείς στην παθητική ασφάλεια και στην ενεργητική ασφάλεια.

Η παθητική ασφάλεια αφορά όλα τα συστήματα και τις προδιάγραφες που έχει το αυτοκίνητο για να προστατέψει τους επιβάτες, αφού γίνει η σύγκρουση.

Στη λίστα με τα συστήματα παθητικής ασφάλειας περιλαμβάνονται, οι αερόσακοι, η ζώνη ασφαλείας, τα παιδικά καθίσματα κ.α.

Η Mercedes-Benz παραδοσιακά θεωρείται ως μία από τις εταιρείες που δίνουν βασική προτεραιότητα στην ασφάλεια των επιβατών, μαζί φυσικά και με την πολυτέλεια. Οι κυριότεροι ιστορικοί σταθμοί της στον τομέα αυτό είναι οι εξής:

1924: Το πρώτο παγκοσμίως αυτοκίνητο με φρένα και στους 4 τροχούς.

1951: Πλήρης «κλωβός ασφαλείας», σε συνδυασμό και με τη «ζώνη ελεγχόμενης παραμόρφωσης» στο εμπρός και πίσω μέρος του οχήματος. Αυτό σημαίνει ότι οι επιβάτες προστατεύονται από ένα εξαιρετικά ανθεκτικό πλαίσιο και ότι η ενέργεια της σύγκρουσης απορροφάται μέσω της καταστροφής μόνο του μπροστινού (και του πίσω) τμήματος του αυτοκινήτου και όχι και της καμπίνας επιβατών. Μάλιστα η Mercedes-Benz ήταν η πρώτη εταιρεία παγκοσμίως που καθιέρωσε δοκιμές πρόσκρουσης (crash tests) για την εξασφάλιση αυτής της καθοριστικής «ζώνης» όχι μόνο στο μπροστινό μέρος του σασί, αλλά και στο πίσω μέρος.

1972: Απομάκρυνση της δεξαμενής καυσίμων από το πίσω άκρο του αμαξώματος της Mercedes-Benz W116 (η πρώτη γενιά της S-Class) και τοποθέτησή της πάνω από τον πίσω άξονα, μειώνοντας έτσι τις πιθανότητες να εκραγεί σε οπίσθια πρόσκρουση και να αρπάξει φωτιά το αυτοκίνητο (ωστόσο στο Citroen DS, πολύ παλαιότερα, είχε ήδη τοποθετηθεί μπροστά από τον πίσω άξονα και προς το κέντρο του αμαξώματος, κάτω από τα πίσω καθίσματα).

1978/Δεκέμβριος: ABS (Anti-lock Braking System / Σύστημα Αντιμπλοκαρίσματος Τροχών) και στους 4 τροχούς (το πρώτο σε ευρωπαϊκό μοντέλο – στις ΗΠΑ είχε πρωτοεισαχθεί από την Chrysler, υπό το όνομα «Sure Brake», στο Imperial του 1971. Επίσης, η General Motors εισήγαγε την ίδια σεζόν σε όλες τις πισωκίνητες Cadillac το «Trackmaster», το οποίο όμως ενεργούσε μόνο στους πίσω τροχούς.

1980/Δεκέμβριος: Αερόσακος οδηγού, μαζί με πυροτεχνικούς προεντατήρες και σύστημα περιορισμού δύναμης για τις μπροστινές ζώνες ασφαλείας (μεταξύ 1974 και 1976 προσφέρονταν προαιρετικοί αερόσακοι οδηγού και συνοδηγού σε κάποια πολυτελή μοντέλα των Cadillac, Buick και Oldsmobile. Ωστόσο, το κοινό τότε δεν έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την πατέντα αυτή και ελάχιστα αυτοκίνητα παραγγέλθηκαν με αερόσακους, με αποτέλεσμα η παραγωγή τους να σταματήσει το 1976. Από την άλλη, σε όσα από αυτά τα αμερικανικά μοντέλα είχαν τοποθετηθεί αερόσακοι, οι ζώνες ασφαλείας ήταν μόνο δύο σημείων αντί τριών, καθώς οι αερόσακοι είχαν τότε επινοηθεί ως ένα εναλλακτικό υποκατάστατο αντί της ζώνης ασφαλείας).

1985: Αερόσακος συνοδηγού, αρχικά σε περιορισμένα αντίτυπα (σε επιλεγμένους πελάτες κατόπιν ειδικής παραγγελίας), ενώ από τον Δεκέμβριο του 1987 έξτρα αερόσακος συνοδηγού σε μαζική παραγωγή.

1986: Σύστημα Ελέγχου Πρόσφυσης (Traction Control System), με σκοπό την πρόληψη του σπιναρίσματος των τροχών, δηλαδή της απώλειας πρόσφυσης σε τυχόν υπερβολική ταχύτητα ή έντονη επιτάχυνση υπό συνθήκες μειωμένης πρόσφυσης, δηλαδή βροχή, χιόνι ή πάγο (το πρώτο σε ευρωπαϊκό μοντέλο – στις ΗΠΑ είχε πρωτοεισαχθεί το 1971 από την Buick ως έξτρα σε όλα τα μεγάλων διαστάσεων μοντέλα της: Riviera, Estate Wagon, Electra 225, Centurion και LeSabre, υπό το όνομα MaxTrac. Επίσης και η Cadillac είχε εισάγει το 1979 το Traction Monitoring System/TMS στην Eldorado).

1989: Νέο Mercedes-Benz R129 (SL-Class). Το πρώτο παγκοσμίως σύστημα, σε κάμπριο, εκτίναξης προσκεφάλων των καθισμάτων προς τα πάνω σε τυχόν ανατροπή, ώστε οι επιβάτες να μην συνθλιβούν.

1995/Μάιος: Το πρώτο παγκοσμίως ESP (Electronic Stability Programme ή Electronic Stability Control/ηλεκτρονικό πρόγραμμα ευστάθειας ή ηλεκτρονικός έλεγχος ευστάθειας), στο Mercedes-Benz W140 (S-Class). Πρόκειται για ένα ηλεκτρονικό σύστημα ενεργητικής ασφάλειας, που βελτιώνει την ευστάθεια του οχήματος κατά την οδήγηση.

1996/Δεκέμβριος: Το πρώτο παγκοσμίως Brake Assist (Σύστημα Υποβοήθησης Φρεναρίσματος).

1998/Οκτώβριος: Νέο Mercedes-Benz W220 (S-Class). Το πρώτο παγκοσμίως αυτοκίνητο με 10 αερόσακους: 2 μπροστινούς, 2 πλευρικούς εμπρός, 2 πλευρικούς πίσω, 4 πλευρικούς οροφής (2+2 εμπρός και πίσω) και μάλιστα όλοι ως στάνταρ.

1998/Οκτώβριος: Distronic cruise control, για την αυξομείωση της ταχύτητας του αυτοκινήτου, έτσι ώστε η απόσταση από το προπορευόμενο να παραμένει πάντα σταθερή (στην πραγματικότητα είχε πρωτοεισαχθεί τον Αύγουστο του 1997 από την Toyota, υπό το όνομα radar cruise control).

2002/Οκτώβριος: Pre-Safe, για «προετοιμασία» των καθισμάτων και ζωνών ασφαλείας πριν την πρόσκρουση.

2002/Οκτώβριος: Το πρώτο παγκοσμίως 7-τάχυτο αυτόματο κιβώτιο, υπό το όνομα 7G-Tronic. Συνεργάζεται κατάλληλα και με όλα τα ηλεκτρονικά συστήματα ενεργητικής ασφάλειας.

2005/Σεπτέμβριος: Distronic Plus (είναι ικανό πλέον ακόμα και να σταματήσει το όχημα αν είναι αναγκαίο).

2005/Σεπτέμβριος: Pre-Safe Brake, με «προ-φόρτιση» των φρένων, ώστε να προσφέρει περαιτέρω υποβοήθηση στο φρενάρισμα.

Η Citroen έχει συμβάλει καθοριστικά στην εξέλιξη της ασφάλειας των αυτοκινήτων.

Όπως ανακοινώθηκε το νέο Citroen C3 Aircross, εξοπλίζεται με τεχνολογίες υποβοήθησης οδήγησης που βελτιώνουν την ασφάλεια.

Ενεργό φρενάρισμα κινδύνου (Active Safety Brake): Είναι ένα σύστημα πέδησης έκτακτης ανάγκης που βοηθά στη μείωση των τραυματισμών σε επιβάτες, πεζούς και ποδηλάτες. Λειτουργεί μέρα και νύχτα, από ταχύτητα 5 χλμ./ώρα μέχρι τα 135 χλμ./ώρα.

Ενεργή υποβοήθηση διατήρησης λωρίδας (Active Lane Keeping Assist): Αυτό το σύστημα υποβοήθησης διατήρησης λωρίδας φροντίζει για την τήρηση της σωστής απόστασης από τα όρια της επιλεγμένης λωρίδας κυκλοφορίας. Είναι ενεργό από τα 60 χλμ./ώρα. Όταν η πορεία του αυτοκινήτου αρχίζει να παρεκκλίνει από τη λωρίδα του, το σύστημα ξεκινά αυτόματα τις διορθωτικές κινήσεις.

Προειδοποίηση του οδηγού (Driver Alert): Αυτό το σύστημα αναγνωρίζει τις ταλαντώσεις στην πορεία του αυτοκινήτου και τις θεωρεί σημάδια υπνηλίας του οδηγού. Μόλις εντοπιστεί παρόμοιο σημάδι, το σύστημα εκπέμπει οπτική και ηχητική προειδοποίηση. Εάν το φαινόμενο εξακολουθεί, το σύστημα εκπέμπει δυνατότερη ηχητική προειδοποίηση και διατηρεί την οπτική προειδοποίηση για 10 δευτερόλεπτα.

Αναγνώριση σήμανσης ορίων ταχύτητας (Speed sign recognition): Αυτό το σύστημα ενημέρωσης ορίου ταχύτητας, διαβάζει τις πινακίδες του δρόμου και εμφανίζει την ταχύτητα στο οπτικό πεδίο του οδηγού, στην οθόνη του HUD στη βάση του παρμπρίζ. Έτσι, ο οδηγός ενημερώνεται εάν εντοπιστεί νέο όριο ταχύτητας ή εάν αυτός το ξεπεράσει. Αυτό το έξυπνο σύστημα χρησιμοποιεί επίσης τα δεδομένα των ορίων ταχύτητας που περιέχονται στο σύστημα πλοήγησης. Οι ηχητικές προειδοποιήσεις μπορούν να ενεργοποιηθούν ή να απενεργοποιηθούν από την οθόνη του ταμπλό.

Υποβοήθηση λειτουργίας προβολέων (High beam assistance): Με τους Έξυπνους Προβολείς, η κάμερα του παρμπρίζ εναλλάσσει αυτόματα από προβολείς σε φώτα πορείας μόλις αναγνωρίσει την παρουσία άλλου οχήματος στο αντίθετο ρεύμα. Μόλις το όχημα περάσει, το σύστημα ανάβει και πάλι τους προβολείς.

Εμπρός και πίσω αισθητήρες πάρκινγκ: Οι μπροστινοί και πίσω αισθητήρες υποβοήθησης στάθμευσης συλλέγουν δεδομένα κατά τη διάρκεια των ελιγμών, και προειδοποιούν τον οδηγό όταν εκείνος πλησιάζει κάποιο εμπόδιο, χρησιμοποιώντας μια ηχητική προειδοποίηση και οπτικές ενδείξεις. Οι πίσω αισθητήρες στάθμευσης ενεργοποιούνται αμέσως μόλις ο οδηγός βάλει την όπισθεν.

Παρακολούθηση τυφλών σημείων (Blind spot detection): Με τη βοήθεια φωτεινής ένδειξης στους καθρέπτες το σύστημα προειδοποιεί για την παρουσία οχήματος στο τυφλό σημείο του οδηγού. Το σύστημα λειτουργεί με την ίδια αρχή όπως οι αισθητήρες στάθμευσης και συμβάλλει καθοριστικά στην βελτίωση του επιπέδου ασφαλείας. Το σύστημα είναι ενεργό από τα 30 χλμ./ώρα.

Κάμερα οπισθοπορείας (Reversing camera): Μόλις ο οδηγός επιλέξει την όπισθεν, η κάμερα στη βάση της πίσω πόρτας παρέχει εικόνα του περιβάλλοντος πίσω από το αυτοκίνητο, στην οθόνη του ταμπλό. Αυτή η εικόνα εμφανίζει πλέγματα διαφορετικών χρωμάτων που βοηθούν τον οδηγό να αναγνωρίσει την απόσταση των εμποδίων και να προειδοποιήσει για πιθανές συγκρούσεις.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο ΔΕΔΟΜΕΝΟ.

// ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Νίγηρας: Δώδεκα στρατιώτες έπεσαν νεκροί σε αιματηρή επίθεση τζιχαντιστών

Νιγηρία: Μακελειό με 26 νεκρούς από επιδρομή ενόπλων σε αυτοσχέδιο ορυχείο χρυσού

Αλμπέρτο Φραντσεσκίνι: Έφυγε από τη ζωή ο εμβληματικός ηγέτης των «Ερυθρών Ταξιαρχιών»

Μπαρτσελόνα – Ρεάλ Μαδρίτης 3-2: Οι Καταλανοί θριάμβευσαν στο Κύπελλο Ισπανίας σε συγκλονιστικό τελικό

Γάζα: Η Χαμάς δηλώνει έτοιμη για συμφωνία απελευθέρωσης των ομήρων και μακρά εκεχειρία

Μπαρτσελόνα – Ρεάλ Μαδρίτης: Συγκλονιστικό φινάλε με τον Ραφίνια να διεκδικεί πέναλτι, το οποίο ανατράπηκε μέσω VAR

Ιράν: Τουλάχιστον 14 νεκροί από την καταστροφική έκρηξη στο λιμάνι του Μπαντάρ Αμπάς – Ξεπερνούν τους 700 οι τραυματίες

Μπαρτσελόνα – Ρεάλ Μαδρίτης: Οι μαγικές στιγμές Τσουαμενί και Φεράν Τόρες που οδήγησαν στην παράταση

Μπαρτσελόνα – Ρεάλ Μαδρίτης: Ο Κιλιάν Εμπαπέ με μαγική εκτέλεση φάουλ αναστήλωσε τον τελικό

Ο Λορέν Μορόν γράφει ιστορία ως ο πρώτος ξένος σκόρερ του Άρη

Νέα Μάκρη: Όχημα τυλίχθηκε στις φλόγες στη Λεωφόρο Μαραθώνος, μεγάλη κινητοποίηση πυροσβεστικής

Σοκ στη Θεσσαλονίκη: Πτώμα εντοπίστηκε στο λιμάνι δίπλα στα κρουαζιερόπλοια

Μπαρτσελόνα – Ρεάλ Μαδρίτης: Το εντυπωσιακό πλατινέ look του Λαμίν Γιαμάλ μαγνήτισε τα βλέμματα στον τελικό

Μπαρτσελόνα – Ρεάλ Μαδρίτης: Το μαγικό γκολ του Πέδρι που εκτίναξε τους Καταλανούς μπροστά στο σκορ

Χαλκίδα: Έφηβος εισέβαλε σε σχολείο και προκάλεσε χάος

00:00 / 00:00

Γονόρροια: Βρέθηκε πολλά υποσχόμενο αντιβιοτικό

Επιστήμονες ανακάλυψαν ένα νέο αντιβιοτικό, το Gepotidacin, που υπόσχεται αποτελεσματική θεραπεία για τη γονόρροια. Το φάρμακο μπορεί να θεραπεύσει τη νόσο με την ίδια...

Η Κίνα επιζητά στρατηγική σύμπραξη με τη Ρωσία στην τεχνητή νοημοσύνη

Ο Κινέζος πρεσβευτής στη Ρωσία, Zhang Hanhui, δήλωσε ότι η Κίνα επιθυμεί να αναπτύξει συνεργασία με τη Ρωσία στον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης, με...

Μελέτη: Ο συνδυασμός δύο φαρμάκων θωρακίζει ασθενείς μετά από έμφραγμα

Ο συνδυασμός δύο φθηνών φαρμάκων θα μπορούσε να σώσει χιλιάδες ζωές και να μειώσει δραστικά τα περιστατικά καρδιακών προσβολών και εγκεφαλικών επεισοδίων, σύμφωνα με...

Πρωτοποριακή τεχνολογία αποκαλύπτει τα «δακτυλικά αποτυπώματα» του καρκίνου στο αίμα με υπέρυθρη ακτινοβολία

Ερευνητές από το Ινστιτούτο Max Planck ανέπτυξαν μια καινοτόμο εξέταση με τεχνητή νοημοσύνη που χρησιμοποιεί υπέρυθρη ακτινοβολία για τον εντοπισμό του καρκίνου στο αίμα,...

Η μανία με τις AI κούκλες σαρώνει τα social media — αλλά κρύβει επικίνδυνες παγίδες;

Μια νέα ψηφιακή τάση εξαπλώνεται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπου οι χρήστες μετατρέπουν τον εαυτό τους σε ψηφιακές μινιατούρες χρησιμοποιώντας εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης, δημιουργώντας...

Υγεία: Η αξιοποίηση της τεχνολογίας θωρακίζει τον εγκέφαλο από γνωστική εξασθένηση

Μια νέα μετα-ανάλυση σε 57 επιστημονικές μελέτες με 411.430 συμμετέχοντες άνω των 50 ετών αποκαλύπτει ότι η συστηματική χρήση ψηφιακής τεχνολογίας (υπολογιστής, smartphone, διαδίκτυο)...

Η μανία με τις AI κούκλες σαρώνει τα social media — αλλά κρύβει...

Μια νέα ψηφιακή τάση εξαπλώνεται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπου οι χρήστες μετατρέπουν τον εαυτό τους σε ψηφιακές μινιατούρες χρησιμοποιώντας εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης, δημιουργώντας...

Επιστήμονες δημιούργησαν ανθρώπινα δόντια από μηδενική βάση στο εργαστήριο

Για πρώτη φορά, επιστήμονες κατάφεραν να αναπτύξουν ανθρώπινα δόντια σε εργαστήριο, ανοίγοντας τον δρόμο για μια μελλοντική, φυσική εναλλακτική στα σφραγίσματα και τα οδοντικά...

Έρευνα αποκαλύπτει σχεδόν 200 επικίνδυνα παρασιτοκτόνα σε ευρωπαϊκά σπίτια

Μια εκτεταμένη μελέτη σε σπίτια δέκα ευρωπαϊκών χωρών αποκάλυψε την παρουσία 197 παρασιτοκτόνων στην οικιακή σκόνη, με περισσότερο από το 40% να σχετίζεται με...

Δρ. Λάμπρος Περόγαμβρος στο ertnews.gr: Σκοπός μας ως θεραπευτές των εφιαλτών, να ξαναδώσουμε...

«Έχουμε βρει ότι ονειρευόμαστε κατά τη διάρκεια του μεγαλύτερου ποσοστού του ύπνου μας (~70%)»Τι ακριβώς συμβαίνει με τα όνειρά μας; Γιατί δεν θυμόμαστε, κυρίως...

E. Bellini, TikTok: Μαμούθ επένδυση 12 δισ. ευρώ για θωράκιση των δεδομένων των...

Το TikTok ανακοινώνει μια σημαντική επένδυση ύψους 12 δισ. ευρώ, με την ονομασία Project Clover, που στοχεύει στην προστασία των δεδομένων των Ευρωπαίων χρηστών...

Πρωτιά για το «Σωτηρία»: Όταν δίνεις φτερά στους νέους καρδιολόγους – Μ. Βαβουρανάκης,...

Συνέντευξη στη Σοφία ΠατραμάνηΣε μια Καρδιολογική κλινική – κόσμημα, η οποία «χτυπάει» στους ρυθμούς του «αύριο» της Επιστήμης, τρεις ειδικευόμενοι γιατροί της κατέκτησαν την...

Πάνω από 3 εκατ. παιδιά παγκοσμίως πέθαναν το 2022 από λοιμώξεις που σχετίζονται...

Περισσότερα από τρία εκατομμύρια παιδιά έχασαν τη ζωή τους το 2022 σε όλο τον κόσμο, εξαιτίας λοιμώξεων που σχετίζονται με τη μικροβιακή αντοχή, όπως...

A. Μπουρλά: Σύντομα θα δούμε πολύ περισσότερες και πολύ καλύτερες θεραπείες για τα...

Εξαιρετικά αισιόδοξος για το πεδίο της επιστήμης εμφανίστηκε ο κ. Άλμπερτ Μπουρλά, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Pfizer, ο οποίος, στο πλαίσιο του 10oυ...

Δέκα νέα νοσοκομεία προστίθενται εντός του 2025 στο καινοτόμο πρόγραμμα «Οίκοθεν»

Το πρόγραμμα Οίκοθεν έχει ήδη εξυπηρετήσει περισσότερους από 250 ασθενείς, εξοικονομώντας πάνω από χίλιες θεραπείες και αποδεσμεύοντας αντίστοιχα νοσοκομειακές κλίνες. Επικεντρώνεται στην ασφαλή μεταφορά...

Έρευνα: Πώς τα κέντρα δεδομένων επιδεινώνουν την παγκόσμια λειψυδρία

Τεχνολογικοί κολοσσοί όπως Amazon, Microsoft και Google κατασκευάζουν κέντρα δεδομένων σε περιοχές με σοβαρή λειψυδρία παγκοσμίως, με την υποστήριξη των τοπικών κυβερνήσεων. Τα κέντρα...

Επαναστατική φορετή συσκευή εντοπίζει καρδιακά προβλήματα με εντυπωσιακή ακρίβεια 90%

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Μιζούρι δημιούργησαν μια καινοτόμο φορετή συσκευή σε σχήμα αστερία, η οποία παρακολουθεί την υγεία της καρδιάς με ακρίβεια άνω...

Πρωτοποριακή τεχνολογία επιτρέπει το χειρισμό ολογραμμάτων

Ερευνητές ανέπτυξαν μια τεχνολογία με την οποία μπορεί κάποιος να παρεμβαίνει και να χειρίζεται ένα ολόγραμμα. Στη μελέτη τους, η οποία είναι διαθέσιμη στο...

// ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κηδεία Πάπα Φραγκίσκου: Με εντυπωσιακό πέπλο η Μαρέβα δίπλα στον Μητσοτάκη – Ποιος τόλμησε...

Η κηδεία του Πάπα Φραγκίσκου στη Ρώμη συγκέντρωσε πάνω...

Βόρεια Κορέα: Εντυπωσιακή καθέλκυση γιγαντιαίου πολεμικού πλοίου παρουσία του Κιμ Γιονγκ Ουν

Ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας, Κιμ Γιονγκ Ουν, παρακολούθησε...

Θέμος Αναστασιάδης: Αποκαλύψεις για την χήρα του, Βασιλική, 6 χρόνια μετά την απώλειά του

Η Βασιλική Παναγιωτοπούλου πραγματοποίησε μια νυχτερινή έξοδο στον Λυκαβηττό,...

Σούζυ Καζαντζίδου: «Έφυγε να ανταμώσει τον κουμπάρο της, Βασίλη Καρρά!» – Ρίγη συγκίνησης με...

Η Σούζυ Καζαντζίδου, δημοσιογράφος του ALPHA TV Θεσσαλονίκης, απεβίωσε...

// ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ