Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου, 2024

Έφηβος κατασκεύασε ρομπότ Lego που λύνει τον κύβο του Ρούμπικ – Βίντεο

  • Ο έφηβος Ruarcc από το κολέγιο St Malachy στο Βέλφαστ δημιούργησε ένα ρομπότ Lego που λύνει τον κύβο του Ρούμπικ σε ηλικία 12 ετών.
  • Η δημιουργία του χρησιμοποιεί 5.000 γραμμές κώδικα Python και μπορεί να λύσει το παζλ από οποιαδήποτε προκαθορισμένη παραλλαγή χρησιμοποιώντας αισθητήρες χρώματος.
  • Ο Ruarcc σχεδιάζει να ακολουθήσει καριέρα στην πληροφορική, πιθανώς ως μηχανικός λογισμικού.
  • Το κολέγιο St Malachy ξεκίνησε πρόγραμμα σπουδών στον προγραμματισμό ρομπότ Lego, ενθαρρύνοντας τη δημιουργική τεχνολογία στους μαθητές.
  • Το σχολείο ανακαίνισε ένα παλιό θέατρο διαλέξεων για να δημιουργήσει ένα εργαστήριο που θα αναπτύξει τις ψηφιακές δεξιότητες των μαθητών και του προσωπικού.

Ο Ruarcc, από το κολέγιο St Malachy στο βόρειο Μπέλφαστ, έκανε για πρώτη φορά προσπάθεια για να δημιουργήσει πρωτότυπα ρομπότ που λύνουν παζλ στο δεύτερο έτος στο σχολείο του, σε ηλικία 12 ετών. Αυτό κατέστη δυνατό αφού το σχολείο παρουσίασε τον δημιουργικό κόμβο ψηφιακής τεχνολογίας (CDTH) πέρυσι.
Η δασκάλα Clare McGrath σχολίασε ότι «δεν πίστευε» ότι το ρομπότ του Ruarcc θα λειτουργούσε στην αρχή.

Ο Ruarcc είπε στο BBC News NI ότι ήταν “απογοητευτικό”, αλλά εργάστηκε για να το βελτιώσει.
«Οι άνθρωποι τείνουν να εκπλήσσονται που μπορεί να λύσει τον κύβο του Ρούμπικ», είπε.
«Τώρα που λειτουργεί, είναι πραγματικά ικανοποιητικό και αισθάνομαι υπέροχα».

Ο Ruarcc είπε ότι έχει ήδη στοχεύσει σε μια μελλοντική καριέρα στον κλάδο της πληροφορικής, πιθανώς ως μηχανικός λογισμικού.


Η δημιουργία του χρησιμοποιεί 5.000 γραμμές κώδικα Python και μπορεί να λύσει το παζλ από οποιαδήποτε προκαθορισμένη παραλλαγή χρησιμοποιώντας αισθητήρες χρώματος.

Μετά την έναρξη του κόμβου δημιουργικής ψηφιακής τεχνολογίας, το κολέγιο ξεκίνησε ένα νέο πρόγραμμα σπουδών στο Τρίτο Βασικό Στάδιο.
Αυτό περιελάμβανε τον προγραμματισμό ρομπότ Lego, όπως του Ruarcc’s, χρησιμοποιώντας κωδικοποίηση που βασίζεται σε μπλοκ.

Η κ. McGrath είπε ότι οι μαθητές, αφού είχαν τα βασικά, είχαν τη δυνατότητα να εξερευνήσουν διαφορετικές μεθόδους προγραμματισμού στο διαδίκτυο για να μάθουν περισσότερα από όσα είχαν στην τάξη.
«Μερικά από τα αγόρια είχαν την ευκαιρία να πάρουν κιτ στο σπίτι τους· είπα, φτιάξε αυτό που θέλεις… εντυπωσίασε με», είπε.

«Μου έδειξε ότι λειτουργεί, υπάρχουν 5.000 γραμμές κώδικα Python. Το ρομπότ θα λύσει τον κύβο του Ρούμπικ και είναι πολύ εντυπωσιακό.
“Η δημιουργικότητα είναι μια καταπληκτική δεξιότητα, επομένως πρέπει να παρέχουμε ευκαιρίες στο σχολείο για να δούμε πού μπορούν να οδηγήσουν τα πράγματα – αυτό χτίζει τους καινοτόμους του μέλλοντος.”

Ήταν ο διευθυντής του σχολείου, Paul McBride, που έθεσε την ιδέα.
Ήθελε να ανακαινίσει ένα παλιό θέατρο διαλέξεων και η ιδέα κέρδισε την υποστήριξη της Φιλανθρωπικής Εταιρείας του Μπέλφαστ και του Ιδρύματος Τζέιμς Κέιν.
Το νέο εργαστήριο έχει τεθεί στη διάθεση των μαθητών και του προσωπικού από σχολεία σε όλο το βόρειο Μπέλφαστ για να αναπτύξουν τις ψηφιακές τους δεξιότητες.
Ο κ. McBride είπε: «Μέχρι το τέλος του τρίτου έτους μας, θα έχουμε 6.000 φοιτητές και πάνω από 100 προσωπικό που θα χρησιμοποιούν τις εγκαταστάσεις.
«Είναι πραγματικός άλλο επίπεδο», αναφέρει σε άρθρο του το BBC.

Δείτε ΦΩΤΟ και ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ

photo: pixabay

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Tο ΔΕΔΟΜΕΝΟ δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το ΔΕΔΟΜΕΝΟ ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δημοφιλή

Νότης Σφακιανάκης: Το παρασκήνιο πίσω από τη φημολογούμενη επιστροφή του «άρχοντα της νύχτας»

Ο Νότης Σφακιανάκης δεν έχει επιβεβαιώσει τις φήμες για...

Κρίσιμες συνεδριάσεις στον ΣΥΡΙΖΑ – Τα κριτήρια εκλογιμότητας στο επίκεντρο της σημερινής ΠΓ

Στον ΣΥΡΙΖΑ διεξάγονται σημαντικές συνεδριάσεις, με τα κριτήρια εκλογιμότητας...

ΗΠΑ: Η Κάμαλα Χάρις σχεδιάζει να συναντηθεί με τον πρόεδρο της Ουκρανίας Ζελένσκι την επόμενη εβδομάδα

Η υποψήφια του Δημοκρατικού κόμματος, Κάμαλα Χάρις, σχεδιάζει να...

Άκης Σακελλαρίου: «Έγινα σιδερένιος» λέει ο ηθοποιός μετά το τροχαίο και την εγχείρηση που έκανε

Ο ηθοποιός Άκης Σακελλαρίου αναρρώνει μετά την εγχείρηση που...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

Οι επιστήμονες τα “βάζουν” τώρα και με τους δορυφόρους του Έλον Μασκ!

Οι νέοι δορυφόροι Starlink παρεμβαίνουν περισσότερο στα ραδιοτηλεσκόπια από τις προηγούμενες εκδόσεις, σύμφωνα με το Ολλανδικό Ινστιτούτο Ραδιοαστρονομίας.Οι επιστήμονες ανησυχούν για τις παρεμβολές στην...

Η «Έναστρη Νύχτα» του Βαν Γκογκ είναι επιστημονικά ακριβής, υποστηρίζουν επιστήμονες

Η «Έναστρη Νύχτα» του Βίνσεντ βαν Γκογκ θεωρείται επιστημονικά ακριβής σύμφωνα με νέα μελέτη.Ο πίνακας ζωγραφίστηκε τον Ιούνιο του 1889 και απεικονίζει τη θέα...

Αποκλειστικά στο ertnews.gr: Έλληνας βραβευμένος ψυχίατρος αντιμετωπίζει το PTSD και την κατάθλιψη με θεραπεία εικονικής πραγματικότητας και A.I.

Ο Δρ. Αντώνης Ντακανάλης, ο διακεκριμένος Έλληνας Καθηγητής Ψυχιατρικής και Ψυχοθεραπείας στο Πανεπιστήμιο Bicocca του Μιλάνο, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ertnews.gr και στη Νικόλ Παπαδοπούλου, μίλησε για την τεχνητή...

Νεανικός διαβήτης: Ποιες τροφές αυξάνουν τον κίνδυνο εμφάνισης της πάθησης

Η κατανάλωση βρώμης, σίτου και ορισμένων φρούτων όπως μπανάνα μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο εμφάνισης διαβήτη τύπου 1.Τα σταυρανθή λαχανικά όπως μπρόκολο, λάχανο κ.λπ....

Γαλλία: Γυναίκα τυφλώθηκε προσωρινά από βαφή μαλλιών που χρησιμοποίησε στο σπίτι

Μια 61χρονη γυναίκα στη Γαλλία τυφλώθηκε προσωρινά λόγω αμφιβληστροειδοπάθειας που προκλήθηκε από βαφή μαλλιών.Η βαφή περιείχε αρωματικές αμίνες, συγκεκριμένα τη χημική ουσία παρα-φαινυλενοδιαμίνη.Η αμφιβληστροειδοπάθεια...

Ολοκληρώθηκε η αποστολή του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου στη Νότια Αφρική

Επιτυχής αποστολή του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου στη Νότια Αφρική στο πλαίσιο του έργου Pro-Telde.Παρουσίαση μεθοδολογίας για την επιλογή ψηφιακού υλικού στη διδασκαλία από καθηγητές στη...

Επιστήμονες αναγνώρισαν νέα ομάδα αίματος- Λύθηκε ένα μυστήριο 50 ετών

Ερευνητές ανακάλυψαν νέο σύστημα ομάδων αίματος, το MAL, λύνοντας μυστήριο 50 ετών.Η ανακάλυψη σηματοδοτεί την ταυτοποίηση του 47ου συστήματος ομάδων αίματος και μπορεί να...

Η “Σελήνη της Συγκομιδής” όπως καταγράφηκε πάνω από το Λος Άντζελες – Βίντεο

Η πανσέληνος του Σεπτεμβρίου φαίνεται μεγαλύτερη λόγω της Υπερσελήνης.Το Super Harvest Moon θα έχει μερική έκλειψη λόγω της σκίας της Γης.Το θέαμα θα είναι...

Μελέτη: Η μέτρια κατανάλωση καφέ και καφεΐνης σχετίζεται με χαμηλότερο κίνδυνο εμφάνισης πολλαπλών καρδιομεταβολικών νοσημάτων

Η μέτρια κατανάλωση καφέ και καφεΐνης σχετίζεται με χαμηλότερο κίνδυνο εμφάνισης πολλαπλών καρδιομεταβολικών νοσημάτων.Έρευνα από το περιοδικό "Journal of Clinical Endocrinology & Metabolism" δείχνει...

Νέα μοντέλα ΑΙ μπορούν να συλλογίζονται και να σκέφτονται…«σαν άνθρωποι»

Η OpenAI κυκλοφόρησε μια νέα σειρά μοντέλων ΑΙ για πιο δύσκολες εργασίες.Τα νέα μοντέλα o1 και o1-mini είναι διαθέσιμα στο ChatGPT και στο API...