Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου, 2024

Δείτε τη στιγμή που ο σκύλος-ρομπότ Rover πέφτει από σκάλα και τσακίζεται! Βίντεο

  • Το βιομηχανικό ρομπότ Rover πέφτει από σκάλα κατά τη διάρκεια επίσκεψης σε μονάδα δοκιμών μπαταρίας της Jaguar Land Rover στο Coventry.
  • Ο ρομποτικός σκύλος της Boston Dynamics, που πωλείται για περίπου 60.000 λίρες, είναι υψηλής τεχνολογίας με προηγμένο σύστημα αντίληψης.
  • Το Rover χρησιμοποιείται για εντοπισμό προβλημάτων στον ιστότοπο και μπορεί να ανιχνεύει κινδύνους όπως υπερθέρμανση μηχανημάτων ή διαρροές αερίου.
  • Κατά τη δοκιμή, το Rover έπεσε από τις σκάλες λόγω κενού στη μέση του σκαλοπατιού, τσακίζοντας κάποια από τα εξαρτήματά του.
  • Η JLR σχεδιάζει να αυξήσει τον στόλο των ρομποτικών σκύλων για αυτόνομη κυκλοφορία γύρω από το κτίριο.
  • Το ατύχημα παρουσιάζει μια πραγματική πρόκληση για την τεχνολογία και ασφάλεια των ρομποτικών σκύλων.

Το MailOnline κατέγραψε το δραματικό γεγονός στην κάμερα κατά τη διάρκεια μιας επίσκεψης στο Lyons Park, τη μονάδα δοκιμών μπαταρίας της Jaguar Land Rover στο Κόβεντρι.

Μικρά εξαρτήματα σκορπίζονται στο πάτωμα και σπινθήρες πετούν καθώς το βιομηχανικό βοηθητικό ρομπότ – που πωλείται από την αμερικανική εταιρεία Boston Dynamics – αγωνίζεται να ξανασηκωθεί.

Ο Gonzalo Ejarque-Rinaldini, τεχνικός διευθυντής έργου στην JLR, είπε στη MailOnline ότι το δυστυχισμενο ρομπότ σκυλάκι…θα χρειαζόταν ανταλλακτικά πριν μπορέσει να περπατήσει ξανά.

«Η εμπιστοσύνη μου στη Boston Dynamics είναι τόσο υψηλή όσο πάντα – αυτά τα μηχανήματα είναι κορυφαίας κατηγορίας», είπε στο MailOnline. «Το σύστημα αντίληψης είναι αρκετά προηγμένο – έχω απόλυτη εμπιστοσύνη σε αυτό. Τα μηχανήματα πέφτουν και είναι σημαντικό να έχουμε την ικανότητα ανάκτησης».

Ο ρομποτικός σκύλος της Boston Dynamics και τα χαρακτηριστικά του
Δημιουργός : Boston Dynamics

Τιμή : 75.000 $ (περίπου 60.000 £)

Μήκος : 43,3 ίντσες (100 cm)

Μέγιστη ταχύτητα : 1,6 μέτρα ανά δευτερόλεπτο

Θερμοκρασία λειτουργίας : -4°F έως 113°F (-20°C έως 45°C)

Χωρητικότητα μπαταρίας : 605 Wh

Τυπικός χρόνος εκτέλεσης : 90 λεπτά

Κάμερες : 5 (μπροστινή αριστερή, μπροστινή δεξιά, αριστερή, δεξιά, πίσω)

Στο Lyons Park, επιστήμονες και μηχανικοί της JLR δοκιμάζουν πρωτότυπες ηλεκτρικές μπαταρίες σε διάφορες πιέσεις και θερμοκρασίες προτού εγκατασταθούν σε οποιοδήποτε από τα δοκιμαστικά της οχήματα.

Το ρομπότ «Spot» (το οποίο η JLR έχει ξαναβαφτίσει «Rover») έχει την αποστολή να περιπολεί τον ιστότοπο για να εντοπίσει τυχόν προβλήματα που θα μπορούσαν να προκαλέσουν προβλήματα, για τα οποία μπορεί να ειδοποιήσει το προσωπικό.

Για παράδειγμα, μπορεί να ανιχνεύσει ένα κομμάτι μηχανήματος που ζεσταίνεται πολύ χάρη στην κάμερα θερμικής απεικόνισης – η οποία θα μπορούσε να δημιουργήσει κίνδυνο πυρκαγιάς.

Μπορεί επίσης να ανιχνεύσει τις μικρότερες διαρροές αερίου που θα ήταν μη ανιχνεύσιμες στον άνθρωπο με τους ενσωματωμένους αισθητήρες του ή να πλησιάσει μέρη της εγκατάστασης που διαφορετικά θα ήταν επικίνδυνα μετά από ατύχημα.

Τελικά, το Rover ανέβηκε μια μικρή ομάδα σκαλοπατιών και τοποθετήθηκε προσεκτικά για το ταξίδι της επιστροφής πριν κάνει το πρώτο της βήμα προς τα κάτω.

Δυστυχώς, τα βήματα που χρησιμοποίησε η JLR για την επίδειξη είχαν ένα κενό στη μέση – το οποίο είχε κρίσιμη επίδραση στη βάση της. Το Rover έβαλε το αριστερό μπροστινό του πόδι στο κενό και αμέσως γλίστρησε και έπεσε.

Χτυπώντας βαριά στο σκληρό δάπεδο, το Rover εξάρθρωσε ένα άκρο καθώς ήταν διάσπαρτα μικρά κομμάτια, συμπεριλαμβανομένου ενός πλαστικού καπακιού και μιας μινιατούρας βίδας.

Το MailOnline είδε ακόμη και μια μικρή σπίθα πριν υποχωρήσει ελαφρώς. Ο σκύλος προσπάθησε να σηκωθεί και τελικά απενεργοποιήθηκε για να μπορέσουν οι μηχανικοί να δουν πιο προσεκτικά τη ζημιά.

Δεν είναι σαφές γιατί το Rover δεν εντόπισε το κενό ή αν το έκανε γιατί δεν το κατέγραψε ως κίνδυνο. Το MailOnline περιμένει σχόλιο από τη Boston Dynamics.

Πραγματικά, η MailOnline θεώρησε ότι αυτό ήταν ένα λυπηρό ατύχημα – αν και προσφέρει ένα ειλικρινές μάθημα σχετικά με το πού βρίσκεται αυτό το είδος τεχνολογίας αυτή τη στιγμή.

Ενώ εννέα φορές στις 10 το Rover μπορεί να έχει πλοηγηθεί με επιτυχία στις σκάλες, είναι πραγματικά ατυχές που απέτυχε κατά τη μεγάλη στιγμή της στο προσκήνιο.

Η JLR είναι ένας από τους πολλούς πελάτες που χρησιμοποιούν τον σκύλο της Boston Dynamics, συμπεριλαμβανομένου του γαλλικού στρατού , του Αρχαιολογικού Πάρκου της Πομπηίας και του SpaceX του Έλον Μασκ .

Το Rover χρησιμοποιείται για περίπου έξι μήνες στις εγκαταστάσεις της JLR στο Coventry, μαζί με μια δεύτερη μονάδα σε άλλη τοποθεσία της JLR στο Shannon της Ιρλανδίας.

Η JLR σχεδιάζει να αυξήσει τον στόλο της εταιρείας σε περίπου 10 σκύλους που θα κάνουν το δρόμο τους αυτόνομα γύρω από το κτίριο, όπως κάθε μέλος του προσωπικού.

Ο Ejarque-Rinaldini είπε στη MailOnline: «Αρχικά, όταν οι άνθρωποι βλέπουν το Rover, η αντίδραση είναι σαν, “Ω, είναι φανταστικό που πρέπει να βγάλω μια φωτογραφία!”

«Αλλά μετά από κάποιο χρονικό διάστημα, όταν εξοικειωθούν, είναι όπως κάθε άλλο εργαλείο ή εξοπλισμός».

Δείτε το ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ

photo: freepik

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Tο ΔΕΔΟΜΕΝΟ δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το ΔΕΔΟΜΕΝΟ ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δημοφιλή

Κρίσιμες συνεδριάσεις στον ΣΥΡΙΖΑ – Τα κριτήρια εκλογιμότητας στο επίκεντρο της σημερινής ΠΓ

Στον ΣΥΡΙΖΑ διεξάγονται σημαντικές συνεδριάσεις, με τα κριτήρια εκλογιμότητας...

ΗΠΑ: Η Κάμαλα Χάρις σχεδιάζει να συναντηθεί με τον πρόεδρο της Ουκρανίας Ζελένσκι την επόμενη εβδομάδα

Η υποψήφια του Δημοκρατικού κόμματος, Κάμαλα Χάρις, σχεδιάζει να...

Άκης Σακελλαρίου: «Έγινα σιδερένιος» λέει ο ηθοποιός μετά το τροχαίο και την εγχείρηση που έκανε

Ο ηθοποιός Άκης Σακελλαρίου αναρρώνει μετά την εγχείρηση που...

Η τρομακτική ιστορία του πρώτου ανθρώπου που σκοτώθηκε από ρομπότ

Ο Williams, υπάλληλος στη Ford Motor Company, σκοτώθηκε από...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

Οι επιστήμονες τα “βάζουν” τώρα και με τους δορυφόρους του Έλον Μασκ!

Οι νέοι δορυφόροι Starlink παρεμβαίνουν περισσότερο στα ραδιοτηλεσκόπια από τις προηγούμενες εκδόσεις, σύμφωνα με το Ολλανδικό Ινστιτούτο Ραδιοαστρονομίας.Οι επιστήμονες ανησυχούν για τις παρεμβολές στην...

Η «Έναστρη Νύχτα» του Βαν Γκογκ είναι επιστημονικά ακριβής, υποστηρίζουν επιστήμονες

Η «Έναστρη Νύχτα» του Βίνσεντ βαν Γκογκ θεωρείται επιστημονικά ακριβής σύμφωνα με νέα μελέτη.Ο πίνακας ζωγραφίστηκε τον Ιούνιο του 1889 και απεικονίζει τη θέα...

Αποκλειστικά στο ertnews.gr: Έλληνας βραβευμένος ψυχίατρος αντιμετωπίζει το PTSD και την κατάθλιψη με θεραπεία εικονικής πραγματικότητας και A.I.

Ο Δρ. Αντώνης Ντακανάλης, ο διακεκριμένος Έλληνας Καθηγητής Ψυχιατρικής και Ψυχοθεραπείας στο Πανεπιστήμιο Bicocca του Μιλάνο, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ertnews.gr και στη Νικόλ Παπαδοπούλου, μίλησε για την τεχνητή...

Νεανικός διαβήτης: Ποιες τροφές αυξάνουν τον κίνδυνο εμφάνισης της πάθησης

Η κατανάλωση βρώμης, σίτου και ορισμένων φρούτων όπως μπανάνα μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο εμφάνισης διαβήτη τύπου 1.Τα σταυρανθή λαχανικά όπως μπρόκολο, λάχανο κ.λπ....

Γαλλία: Γυναίκα τυφλώθηκε προσωρινά από βαφή μαλλιών που χρησιμοποίησε στο σπίτι

Μια 61χρονη γυναίκα στη Γαλλία τυφλώθηκε προσωρινά λόγω αμφιβληστροειδοπάθειας που προκλήθηκε από βαφή μαλλιών.Η βαφή περιείχε αρωματικές αμίνες, συγκεκριμένα τη χημική ουσία παρα-φαινυλενοδιαμίνη.Η αμφιβληστροειδοπάθεια...

Ολοκληρώθηκε η αποστολή του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου στη Νότια Αφρική

Επιτυχής αποστολή του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου στη Νότια Αφρική στο πλαίσιο του έργου Pro-Telde.Παρουσίαση μεθοδολογίας για την επιλογή ψηφιακού υλικού στη διδασκαλία από καθηγητές στη...

Επιστήμονες αναγνώρισαν νέα ομάδα αίματος- Λύθηκε ένα μυστήριο 50 ετών

Ερευνητές ανακάλυψαν νέο σύστημα ομάδων αίματος, το MAL, λύνοντας μυστήριο 50 ετών.Η ανακάλυψη σηματοδοτεί την ταυτοποίηση του 47ου συστήματος ομάδων αίματος και μπορεί να...

Η “Σελήνη της Συγκομιδής” όπως καταγράφηκε πάνω από το Λος Άντζελες – Βίντεο

Η πανσέληνος του Σεπτεμβρίου φαίνεται μεγαλύτερη λόγω της Υπερσελήνης.Το Super Harvest Moon θα έχει μερική έκλειψη λόγω της σκίας της Γης.Το θέαμα θα είναι...

Μελέτη: Η μέτρια κατανάλωση καφέ και καφεΐνης σχετίζεται με χαμηλότερο κίνδυνο εμφάνισης πολλαπλών καρδιομεταβολικών νοσημάτων

Η μέτρια κατανάλωση καφέ και καφεΐνης σχετίζεται με χαμηλότερο κίνδυνο εμφάνισης πολλαπλών καρδιομεταβολικών νοσημάτων.Έρευνα από το περιοδικό "Journal of Clinical Endocrinology & Metabolism" δείχνει...

Νέα μοντέλα ΑΙ μπορούν να συλλογίζονται και να σκέφτονται…«σαν άνθρωποι»

Η OpenAI κυκλοφόρησε μια νέα σειρά μοντέλων ΑΙ για πιο δύσκολες εργασίες.Τα νέα μοντέλα o1 και o1-mini είναι διαθέσιμα στο ChatGPT και στο API...