Παρασκευή, 27 Σεπτεμβρίου, 2024

Στους Γιατρούς του Κόσμου απονεμήθηκε το European Health Leadership Award 2024 για το καινοτόμο έργο «Ενεργός και Υγιής Γήρανση 60+»

  • Οι Γιατροί του Κόσμου αναδείχθηκαν νικητές του European Health Leadership Award 2024 για το έργο τους "Ενεργός και Υγιής Γήρανση 60+".
  • Το European Health Forum Gastein διοργανώθηκε στην Αυστρία και απονεμήθηκε το βραβείο με στόχο τη διάδοση των καλών πρακτικών στην υγεία.
  • Το έργο των Γιατρών του Κόσμου εστιάζει στην υγεία των ηλικιωμένων και υποστήριξε 2.000 ωφελούμενους με ψηφιακά εργαλεία.
  • Ο Επιχειρησιακός Διευθυντής των Γιατρών του Κόσμου εξέφρασε ευγνωμοσύνη για την αναγνώριση και ανέφερε τη συμβολή τους στην υγεία.
  • Οι Γιατροί του Κόσμου Ελλάδας λειτουργούν από το 1990 ως ανθρωπιστική οργάνωση που προάγει την κοινωνική αλληλεγγύη και προσφορά.
  • Με δεκάδες προγράμματα κοινωνικής αρωγής, παρέχουν υπηρεσίες υγείας σε ευάλωτες ομάδες και έχουν επεκτείνει τη δράση τους σε πολλές χώρες.

Με κεντρικό μήνυμα «Δημιουργώντας ένα καλύτερο μέλλον για την υγεία στην Ευρώπη» πραγματοποιήθηκε στην Αυστρία το φετινό συνέδριο του θεσμού European Health Forum Gastein, στο πλαίσιο του οποίου οι Γιατροί του Κόσμου αναδείχθηκαν στον νικητή οργανισμό του 2024 για το Ευρωπαϊκό Βραβείο Ηγεσίας στην Υγεία (European Health Leadership Award / EHLA) με το έργο τους «Ενεργός και Υγιής Γήρανση 60+».

Tο European Health Forum Gastein, το οποίο διοργανώνεται σε ετήσια βάση με την υποστήριξη της Κυβέρνησης της Αυστρίας σε συνεργασία με το Περιφερειακό Γραφείο του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας για την Ευρώπη, έχει θεσπίσει το European Health Leadership Award για την ανάδειξη και υποστήριξη των επιτευγμάτων ατόμων ή οργανισμών που πρωτοπορούν στη διαφύλαξη και βελτίωση της δημόσιας υγείας στην Ευρωπαϊκή Περιφέρεια του ΠΟΥ, ως ένα σημαντικό κίνητρο ώστε να αποτελέσουν υπόδειγμα αλλά και να μεγεθύνουν τον αντίκτυπο των πρωτοβουλιών τους.

Συνδεόμενη με τις σημαντικές δημογραφικές μεταβολές στην Ευρώπη και το κοινωνικό και υγειονομικό τους αποτύπωμα, η φετινή διοργάνωση ξεχώρισε τους Γιατρούς του Κόσμου-Ελληνική Αντιπροσωπεία ως μία ευρωπαϊκή οργάνωση που εργάζεται συστηματικά για την καθολική υγειονομική κάλυψη και την εξάλειψη των ανισοτήτων στον τομέα της υγείας. Ειδικότερα, διακρίθηκε το έργο «Ενεργός και Υγιής Γήρανση 60+», ένα καινοτόμο πρόγραμμα, που, αξιοποιώντας τα νέα ψηφιακά εργαλεία για την καταπολέμηση του φαινομένου της απομόνωσης και περιθωριοποίησης αλλά και των επιπτώσεών του στην ψυχική υγεία, υποστήριξε συνολικά 2.000 μοναδικούς ωφελούμενους.

Στους Γιατρούς του Κόσμου απονεμήθηκε το European Health Leadership Award 2024 για το καινοτόμο έργο «Ενεργός και Υγιής Γήρανση 60+»

Παραλαμβάνοντας το βραβείο από τον εκπρόσωπο του Υπουργείου Κοινωνικών Υποθέσεων, Υγείας, Φροντίδας και Προστασίας Καταναλωτών της Αυστρίας Stefan Eichwalder, ο Επιχειρησιακός Διευθυντής των Γιατρών του Κόσμου, Αναστάσιος Υφαντής, εξέφρασε την ευγνωμοσύνη της Οργάνωσης για την εξαιρετικά τιμητική αναγνώριση των μακροχρόνιων προσπαθειών της να βελτιώσει την πρόσβαση κοινωνικά ευάλωτων ομάδων και ειδικών πληθυσμών σε αξιοπρεπείς υπηρεσίες υγείας. Μια αναγνώριση που δίνει, όπως υπογράμμισε, τη δυνατότητα οι Γιατροί του Κόσμου να διεκδικήσουν την υιοθέτηση των καλών αυτών πρακτικών για τη φροντίδα της τρίτης ηλικίας σε εθνικό και τοπικό επίπεδο.

Κατά την ομιλία του ο κ. Υφαντής αναφέρθηκε επίσης στις προκλήσεις για τη δημόσια υγεία που ανέδειξε η πρόσφατη πανδημία, στις οποίες οι Γιατροί του Κόσμου επιχείρησαν να απαντήσουν στη βάση της κοινότητας, με την αξιοποίηση των σύγχρονων ψηφιακών μέσων και καναλιών επικοινωνίας που παρέχει το διαδίκτυο για την πρόληψη και την προαγωγή της υγείας των ηλικιωμένων ατόμων. Εξηγώντας, επιπλέον, την ανάγκη αύξησης του εγγραμματισμού υγείας (health literacy) με την πραγματική χρήση των διαθέσιμων ψηφιακών εργαλείων, προέτρεψε η βράβευση να γίνει το εφαλτήριο για την εισαγωγή αυτών των κοινοτικών και καινοτόμων προσεγγίσεων στην ευρύτερη σφαίρα της δημόσιας πολιτικής ώστε να επιτραπεί η καθολική πρόσβαση στην ψηφιακή υγεία, που μπορεί να αποδειχτεί σωτήρια.

Στους Γιατρούς του Κόσμου απονεμήθηκε το European Health Leadership Award 2024 για το καινοτόμο έργο «Ενεργός και Υγιής Γήρανση 60+»

Σχετικά με τους Γιατρούς του Κόσμου Ελλάδας

Οι Γιατροί του Κόσμου Ελλάδας δημιουργήθηκαν το 1990 και αποτελούν μέρος του Διεθνούς Δικτύου των ΓτΚ, το οποίο αποτελείται από 17 συνολικά εθνικά τμήματα (Αργεντινή, Βέλγιο, Γαλλία, Γερμανία, Ελβετία, Ελλάδα, Ηνωμένο Βασίλειο, ΗΠΑ, Ιαπωνία, Ισπανία, Ιταλία, Καναδάς, Λουξεμβούργο, Ολλανδία, Πορτογαλία, Σουηδία και Τουρκία).

Είναι μια αμερόληπτη και ανεξάρτητη ανθρωπιστική οργάνωση με πρωταρχική αποστολή την αντιμετώπιση των ανισοτήτων και των κοινωνικών εμποδίων στην Υγεία. Λειτουργώντας αδιάλειπτα τα τελευταία 32 χρόνια στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, οι Γιατροί του Κόσμου Ελλάδας κατέχουν σημαντική θέση στη συνείδηση των πολιτών ως μια αξιόπιστη και αποτελεσματική οργάνωση που προάγει τα μηνύματα της κοινωνικής αλληλεγγύης και της ανιδιοτελούς προσφοράς.

Με δεκάδες προγράμματα κοινωνικής αρωγής και ανάπτυξης, εκπαιδευμένοι γιατροί, νοσηλευτές, κοινωνικοί λειτουργοί, ψυχολόγοι, διοικητικοί και τεχνικοί προσφέρουν τις υπηρεσίες τους για την υποστήριξη και προστασία ευάλωτων κοινωνικά ομάδων και πληττόμενων πληθυσμών.

Οι Γιατροί του Κόσμου Ελλάδας, με περισσότερους από 600 εθελοντές, έχουν βρεθεί σε περίπου 50 χώρες του πλανήτη προσφέροντας ιατρική ανθρωπιστική βοήθεια. Στη διάρκεια όλων αυτών των χρόνων, έχουν πραγματοποιηθεί προγράμματα ανθρωπιστικής και αναπτυξιακής βοήθειας στο Ιράκ, στον Λίβανο, στο Αφγανιστάν, στη Σρι Λάνκα, στην Ινδονησία, στη Σερβία, στο Σουδάν, στην Παλαιστίνη, στην Αϊτή, στη Γάζα, στην Ουγκάντα, στην Αλγερία κ.α.

Στο πεδίο των προγραμμάτων, οι ΓτΚ συνεργάζονται με άλλες Διεθνείς Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις και Διεθνείς Οργανισμούς με στόχο την αποτελεσματικότερη παροχή βοήθειας στους πληθυσμούς που την έχουν ανάγκη.

Στους Γιατρούς του Κόσμου απονεμήθηκε το European Health Leadership Award 2024 για το καινοτόμο έργο «Ενεργός και Υγιής Γήρανση 60+»

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Tο ΔΕΔΟΜΕΝΟ δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το ΔΕΔΟΜΕΝΟ ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δημοφιλή

Ισραήλ: Αναχαιτίστηκε πύραυλος που εκτοξεύθηκε από τους Χούθι της Υεμένης

Οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις ανακοίνωσαν ενεργοποίηση σειρήνων αεράμυνας σε...

Survivor: Εξομολογήσεις παικτών στην κάμερα του ριάλιτι επιβίωσης – Κατέρρευσε ο Άγγελος Τσάκας

Ο παίκτης Άγγελος Τσάκας εξομολογείται στην κάμερα του Survivor...

ΗΠΑ: Συνάντηση Τραμπ – Ζελένσκι σήμερα στη Νέα Υόρκη

Ο Ντόναλντ Τραμπ θα συναντηθεί με τον ουκρανό πρόεδρο...

Ρέτσος: «Πρέπει να ξεχάσουμε τα περσινά, θέλουμε να πάμε μπροστά φέτος»

Ο Παναγιώτης Ρέτσος μιλάει για την ανάγκη να ξεχάσουν...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

Ρομπότ AI τώρα κάνει και… μανικιούρ – Το βίντεο που έγινε viral

Ένα ρομπότ AI κάνει μανικιούρ σε viral βίντεο με τη χρήστη shanelle.layla.Η shanelle.layla ενθουσιάζεται με την εμπειρία και θεωρεί ότι τη χρειάζεται στο σπίτι...

Η τεχνητή νοημοσύνη στη θεραπεία του δαγκώματος από φίδι

Η MSF δοκιμάζει λογισμικό με τεχνητή νοημοσύνη για ανίχνευση δηλητηριώδων ειδών φιδιών.Η τεχνητή νοημοσύνη βοηθά στην αναγνώριση των φιδιών για την κατάλληλη θεραπεία.Η εφαρμογή...

Ένα στα 3 παιδιά και έφηβοι έχει μυωπία – Τα περιστατικά αναμένεται να ξεπεράσουν τα 740 εκατ. ως το 2050

Ένα στα τρία παιδιά και έφηβοι έχουν μυωπία, με προβλεπόμενα περιστατικά πάνω από 740 εκατομμύρια μέχρι το 2050.Η μυωπία αυξήθηκε κατά 36% από το...

Κλιματική αλλαγή: Η αύξηση της θερμοκρασίας του πλανήτη έχει κάνει πιο πιθανή την εμφάνιση καταιγίδων όπως η Μπόρις

Η κλιματική αλλαγή καθιστά πιο πιθανές τις σφοδρές βροχοπτώσεις, όπως αυτές που προκάλεσε η καταιγίδα Μπόρις στην κεντρική Ευρώπη.Η καταιγίδα Μπόρις προκάλεσε θάνατο 24...

H Γη αποκτά και δεύτερο φεγγάρι για 2 μήνες

Ανακαλύφθηκε αστεροειδής που πλησιάζει τη Γη και θα την φτάσει την Κυριακή.Ο αστεροειδής 2024 ΡΤ5 θα παραμείνει στην τροχιά της Γης για περίπου δύο...

ΒΙΝΤΕΟ: Έλληνες μαθητές θα παρουσιάσουν το ρομπότ “ΔΙΑΣ” στην φετινή “Ολυμπιάδα Ρομποτικής”

Η φετινή Ολυμπιάδα ρομποτικής συμμετέχουν 194 χώρες.Ο αριθμός των συμμετεχόντων είναι πολύ μεγαλύτερος από πέρυσι.Έλληνες μαθητές θα παρουσιάσουν το ρομπότ "ΔΙΑΣ" στην εν λόγω...

ΒΙΝΤΕΟ: Έλληνες μαθητές έφτιαξαν το ρομπότ ΔΙΑΣ για να το παρουσιάσουν στην Ολυμπιάδα Ρομποτικής

Στη φετινή Ολυμπιάδα ρομποτικής συμμετέχουν 194 χώρεςΟ αριθμός των συμμετεχόντων είναι πολύ μεγαλύτερος από πέρυσιΈλληνες μαθητές δημιούργησαν το ρομπότ ΔΙΑΣ για να το παρουσιάσουν...

Η Τεχνητή Νοημοσύνη “εισβάλλει” στα όνειρα των ανθρώπων με την “Dream Machine”

Η Dream Machine χρησιμοποιεί λειτουργική μαγνητική τομογραφία και μοντέλο τεχνητής νοημοσύνης AI Stable Diffusion.Έρευνα δημοσιεύτηκε στο Science αναφέροντας ότι καταγράφηκαν ονείρα με μη επεμβατική...

Ο κινεζικός πύραυλος Lijian-1 Y4 απογειώνεται

Ο κινεζικός πύραυλος Lijian-1 Y4 απογειώθηκε με επιτυχία.Στάλθηκαν 5 δορυφόροι στις προγραμματισμένες τροχιές τους μέσω του Lijian-1 Y4.Το γεγονός αυτό αναδεικνύει τις εξελίξεις στον...

Με θετικό πρόσημο η συμμετοχή της Formula του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου σε διεθνή διαγωνισμό

Η ομάδα formula του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου είναι η Pelops Racing Team και αποτελείται από φοιτητές των Τμημάτων Μηχανολόγων, Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών.Η ομάδα...