- Το 6ο Διεθνές Συμπόσιο του Yale για το Ελαιόλαδο και την Υγεία θα πραγματοποιηθεί στο Ηράκλειο από 1 έως 4 Δεκεμβρίου, με συμμετοχές από παγκόσμιους ακαδημαϊκούς και επαγγελματίες του τομέα.
- Το πρόγραμμα περιλαμβάνει διαλέξεις και συζητήσεις για τη δημόσια υγεία, την ποιότητα του ελαιολάδου, στρατηγικές μάρκετινγκ, και την κυκλική οικονομία, εστιάζοντας στις προκλήσεις που θέτει η κλιματική αλλαγή.
- Το Συμπόσιο στοχεύει στην προώθηση της συνεργασίας και των καινοτόμων ιδεών στον τομέα του ελαιόλαδου, αναδεικνύοντας παράλληλα την Κρήτη ως κέντρο βιωσιμότητας.
Το Ηράκλειο θα φιλοξενήσει από 1 έως 4 Δεκεμβρίου το 6ο Διεθνές Συμπόσιο του Yale για το Ελαιόλαδο και την Υγεία, με συμμετοχές από όλο τον κόσμο. Το μεγάλο επιστημονικό γεγονός, που επιστρέφει στην Κρήτη, θα πραγματοποιηθεί στο Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου, διοργανώνεται από τη Σχολή Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου Yale και το Ινστιτούτου Μοριακής Βιολογίας και Βιοτεχνολογίας του Ιδρύματος Έρευνας και Τεχνολογίας (IMBB-ΙΤΕ), σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης και τον Δήμο Ηρακλείου Κρήτης.
Το Συμπόσιο συγκεντρώνει κορυφαίους ακαδημαϊκούς, επαγγελματίες, παραγωγούς, μεταποιητές, αγοραστές, καθώς και εκπροσώπους της βιομηχανίας και σχετικών τομέων, που μοιράζονται κοινό ενδιαφέρον για την ελιά και τα προϊόντα της.
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει διαλέξεις, συζητήσεις, γευσιγνωσίες και κοινωνικές εκδηλώσεις, εξετάζοντας ποικίλα ζητήματα όπως:
• Η επίδραση του ελαιολάδου και της ελιάς στη δημόσια και πλανητική υγεία (Μεσογειακή διατροφή, διατροφικές συστάσεις και βιώσιμα μοντέλα).
• Η ποιότητα, αυθεντικότητα και χημεία του ελαιολάδου.
• Στρατηγικές μάρκετινγκ.
• Η αξιοποίηση των παραπροϊόντων του ελαιολάδου στη ζωική ευζωία.
• Ο ρόλος της κυκλικής οικονομίας και της βιωσιμότητας.
• Προκλήσεις και ευκαιρίες που θέτει η κλιματική αλλαγή.
Το Συμπόσιο στοχεύει στην ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ των συμμετεχόντων και στην προώθηση νέων ιδεών και προσεγγίσεων που αφορούν την παραγωγή, την επιστήμη και την πολιτική γύρω από το ελαιόλαδο.
Οργανωτική και Επιστημονική Επιτροπή:
• Βασίλης Βασιλείου – Σχολή Δημόσιας Υγείας Yale, ΗΠΑ
• Άρης Κεφαλογιάννης – Industry Disruptors, Ελλάδα
• Τάσος Κυριακίδης – Σχολή Δημόσιας Υγείας Yale, ΗΠΑ
• Μιχάλης Στάγκος – GP, L-Stone Capital / Founder MSCOMM
• Νεκτάριος Ταβερναράκης – Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας & Πανεπιστήμιο Κρήτης, Ελλάδα
Η εκδήλωση υπόσχεται να προσφέρει πολύτιμες γνώσεις και εμπειρίες σε όλους τους συμμετέχοντες, συμβάλλοντας παράλληλα στην ανάδειξη της Κρήτης ως κόμβου καινοτομίας και βιωσιμότητας στον τομέα του ελαιόλαδου.
Δείτε ΕΔΩ το πρόγραμμα του Συνεδρίου