Η εξέγερση της συνδεδεμένης τεχνολογίας: Από το 5G στο 6G και στον κυβερνο-φυσικό κόσμο με τους «ψηφιακούς δίδυμους» το 2030

Η μετάβαση από το 5G στο 6G θα φέρει τον κυβερνοφυσικό κόσμο, με ψηφιακούς δίδυμους και νέες δυνατότητες συνδεσιμότητας, αλλάζοντας την αλληλεπίδραση ανθρώπων και μηχανών.
Αποθήκευση άρθρου
Το άρθρο προστέθηκε στη λίστα σας
  • Η μετάβαση από το 5G στο 6G αναμένεται να φέρει επαναστατικές αλλαγές στον κυβερνοφυσικό κόσμο, επιτρέποντας τη στενότερη σύνδεση μεταξύ φυσικών και ψηφιακών αντικειμένων μέσω τεχνολογιών όπως οι ψηφιακοί δίδυμοι και η επαυξημένη πραγματικότητα.
  • Το 6G θα απαιτεί υψηλές ταχύτητες και χαμηλή καθυστέρηση για την υποστήριξη εφαρμογών όπως ολογραφικές κλήσεις και θα περιλαμβάνει αμέτρητους αισθητήρες που θα συνδέονται με τον φυσικό κόσμο, παρέχοντας δεδομένα σε πραγματικό χρόνο.
  • Η πλήρης υλοποίηση του 6G αναμένεται γύρω στο 2030, με σταδιακή μετάβαση και συνεχή έρευνα για την ανάπτυξή του, προκειμένου να διασφαλιστεί αξιόπιστη και αποδοτική συνδεσιμότητα σε όλες τις πτυχές της ζωής.

Σε ταινίες επιστημονικής φαντασίας ίσως μπορεί κανείς να αναζητήσει εάν είχαν προβλεφθεί οι εξελίξεις που οδήγησαν από την πρώτη γενιά αναλογικών δικτύων επικοινωνίας 1G στα τέλη της δεκαετίας του 1970 και αρχές του 80, στο σήμερα και στα δίκτυα ψηφιακών πλέον επικοινωνιών 5G. Οι εξελίξεις όμως δεν σταματούν εδώ.

Όπως αναφέρεται στο Ericsson Mobility Report για το 2024 που δόθηκε πρόσφατα στη δημοσιότητα, ενώ το πρώτο κύμα της ανάπτυξης δικτύων 5G οδεύει προς ολοκλήρωση σε ορισμένες περιοχές του κόσμου, που θεωρούνται τεχνολογικά πρωτοπόρες, αρκετά κύματα αναβαθμίσεων και περαιτέρω ανάπτυξης των δικτύων αναμένονται ανά την υφήλιο.

Σημαντικοί παράγοντες για την επιτάχυνση και την επιτυχία της υλοποίησης των δικτύων 5G Stand Alone είναι η ανάπτυξη του ραδιοδικτύου στις μεσαίες συχνότητες (TDD Mid-Band) για να επιτευχθούν υπερυψηλές ταχύτητες και αυξημένη χωρητικότητα του δικτύου, καθώς και η διαθεσιμότητα περισσότερων συσκευών που υποστηρίζουν τα δίκτυα 5G Stand-Alone ειδικά στις μεσαίες και πιο οικονομικές κατηγορίες συσκευών, που απευθύνονται στο μεγαλύτερο μέρος των συνδρομητών.

Παράλληλα, όμως η βιομηχανία των Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ICT), η ακαδημαϊκή κοινότητα έχουν ήδη ξεκινήσει να συζητούν και να επενδύουν σε τεχνολογίες που θα οδηγήσουν τη νέα γενιά ασύρματων δικτύων πέρα από το 5G και το 5G Advanced: το 6G.

Όπως επισημαίνεται στην έκθεση της Ericsson,  μακροπρόθεσμα, οι δυνατότητες του 6G θα κάνουν πραγματικότητα το όραμα της ελεύθερης κίνησης στον «κυβερνοφυσικό κόσμο».  Θα αποτελέσει ένα κρίσιμο βήμα που θα γεφυρώσει το χάσμα μεταξύ του φυσικού κόσμου – των αισθήσεων, των ενεργειών και των εμπειριών – και της ψηφιακής αναπαράστασής του. Παραδείγματα:

  • Ο κυβερνοφυσικός κόσμος (cyber-physical world) του 6G δεν θα περιορίζεται στις σημερινές εφαρμογές επαυξημένης και εικονικής πραγματικότητας (AR/VR) ή στα «ψηφιακά δίδυμα» (digital twins), αλλά επεκτείνεται περαιτέρω, προσφέροντας μια πιο στενή σύνδεση με την πραγματικότητα.
  • Ψηφιακά αντικείμενα θα προβάλλονται πάνω σε φυσικά αντικείμενα που αναπαρίστανται ψηφιακά, δημιουργώντας ένα «μικτό περιβάλλον» που θα ενισχύει την πραγματική ζωή.
  • Άλλο χαρακτηριστικό παράδειγμα θα είναι οι ολογραφικές κλήσεις όπου ένα άτομο θα εκπροσωπείται ψηφιακά σε έναν φυσικό χώρο. Για να γίνουν κατανοητές οι απαιτήσεις μιας ολογραφικής επικοινωνίας, πρέπει να δούμε τις απαιτήσεις σε δεδομένα σε πραγματικό χρόνο.
    Όπως αναφέρεται μεταξύ άλλων σε σχετικό άρθρο της Ericsson 6G spectrum – future mobile life beyond 2030, πρέπει να μεταφερθούν εικόνες υψηλής ανάλυσης από όλα τα αντικείμενα στον χώρο με ελάχιστη καθυστέρηση.
    Μία ένδειξη των απαιτήσεων δίνεται από το γεγονός πως για κάθε χρήστη που συμμετέχει σε μια ολογραφική επικοινωνία υψηλής ευκρίνειας, απαιτούνται ταχύτητες αποστολής και λήψης δεδομένων 1 Gbit/s και 100 Mbit/s, αντίστοιχα.
    Με τη διαθεσιμότητα τεχνολογιών 6ης γενιάς, αναμένεται αυξημένη διείσδυση των ολογραφικών εφαρμογών σε καταναλωτές κι επιχειρήσεις, γεγονός που θα αυξήσει περαιτέρω τις απαιτήσεις του δικτύου.
  • Aμέτρητοι αισθητήρες θα είναι ενσωματωμένοι στον φυσικό κόσμο, παρέχοντας δεδομένα σε πραγματικό χρόνο για την ενημέρωση της ψηφιακής αναπαράστασης. Ταυτόχρονα, οι λειτουργίες που προγραμματίζονται στο ψηφιακό επίπεδο θα εκτελούνται μέσω ενεργοποιητών στον φυσικό κόσμο.

Στόχος του δικτύου 6G είναι να παρέχει ευφυΐα, συνεχώς διαθέσιμη συνδεσιμότητα και πλήρη συγχρονισμό σε αυτήν τη νέα πραγματικότητα. Το 6G θα βασιστεί σε ένα αξιόπιστο σύστημα, το οποίο θα είναι πάντα διαθέσιμο, αξιόπιστο, αποδοτικό και ικανό να ανακάμπτει γρήγορα σε περιπτώσεις διαταραχών ή επιθέσεων. Τα μελλοντικά δίκτυα θα αποτελούν θεμελιώδη συνιστώσα σχεδόν κάθε πτυχής της ζωής, συμπεριλαμβανομένης της κοινωνίας και της βιομηχανίας, καλύπτοντας τις επικοινωνιακές ανάγκες τόσο των ανθρώπων όσο και των ευφυών μηχανών.

Καθώς η επιτάχυνση της αυτοματοποίησης και της ψηφιοποίησης συνεχίζεται, ο κυβερνοφυσικός κόσμος που αναδύεται θα βελτιώνει συνεχώς την αποδοτικότητα και θα υποστηρίζει τη βιώσιμη χρήση των πόρων μέσω της ψηφιοποίησης.

Η μετάβαση από το 5G στο 6G

Η πλήρης υλοποίηση του κυβερνοφυσικού κόσμου δεν θα συμβεί σε μία μέρα. Αντίθετα, όπως εκτιμάται στην έκθεση, θα υπάρξει μια σταδιακή μετάβαση, ξεκινώντας από τις πρώτες εγκαταστάσεις του 6G γύρω στο 2030.

Αν και δεν υπάρχει ακόμα ένας λεπτομερής οδικός χάρτης για το 6G, η ερευνητική και προτυποποιητική εργασία έχει ήδη ξεκινήσει. Η έρευνα για τις νέες τεχνολογίες του 6G θα συνεχιστεί παράλληλα με την εξέλιξη του 5G. Τα διδάγματα από τα υπάρχοντα δίκτυα 5G και οι αλληλεπιδράσεις με τα οικοσυστήματα χρηστών θα τροφοδοτούν συνεχώς την έρευνα, την τυποποίηση και την ανάπτυξη του 6G. 

Η εξέλιξη των τεχνολογιών, μαζί με τις προόδους στις δυνατότητες υλικού, θα καθορίσουν πώς θα διαμορφωθούν τα πρότυπα του 6G. Αυτό θα διασφαλίσει την ανάπτυξη νέων και βελτιωμένων δυνατοτήτων δικτύου, ενώ παράλληλα θα προσφέρει οικονομικά αποδοτικές και βιώσιμες λύσεις. Το 6G αναμένεται να βασιστεί στα θεμέλια του 5G Standalone (SA) και του 5G Advanced, επεκτείνοντας περαιτέρω τις δυνατότητές τους.

  • Η μετάβαση από το 5G στο 6G, τονίζεται στην έκθεση, αντιπροσωπεύει μια τεράστια τεχνολογική πρόοδο που θα αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο οι άνθρωποι και οι μηχανές αλληλοεπιδρούν με τον κόσμο.

Το 6G θα αποτελέσει τη βάση για έναν πλήρως διασυνδεδεμένο κυβερνοφυσικό κόσμο, ο οποίος θα ενισχύσει τη βιωσιμότητα, την αποδοτικότητα και την ποιότητα ζωής. Παρά τις προκλήσεις που συνοδεύουν αυτήν την πορεία, η επένδυση στην έρευνα και την ανάπτυξη για το 6G αποτελεί ένα σημαντικό βήμα προς ένα πιο ευφυές και βιώσιμο μέλλον.

Τι είναι ο cyber-physical world (κυβερνοφυσικός κόσμος) – Οι ψηφιακοί δίδυμοι και ο ρόλος τους

Με απλά λόγια είναι ένας συνδυασμός του φυσικού και του ψηφιακού κόσμου, όπου τα φυσικά αντικείμενα και οι δράσεις συνδέονται και αλληλοεπιδρούν σε πραγματικό χρόνο με τα αντίστοιχα ψηφιακά τους αντίγραφα. Αυτό επιτυγχάνεται με τη χρήση τεχνολογιών όπως αισθητήρες, ψηφιακοί δίδυμοι (digital twins), επαυξημένη πραγματικότητα (AR), εικονική πραγματικότητα (VR) και συστήματα τεχνητής νοημοσύνης (AI).

Βασικές αρχές του Cyber-Physical World αποτελούν:

  • Η διασύνδεση μέσω του πλήθος αισθητήρων στο φυσικό περιβάλλον που συλλέγουν δεδομένα και τα μεταφέρουν σε ψηφιακά μοντέλα.
  • Η ανάλυση και πρόβλεψη μέσω της επεξεργασίας δεδομένων επιτρέποντας την πρόβλεψη και τη λήψη αποφάσεων και φυσικά η αλληλεπίδραση και ο συγχρονισμός. Τα δεδομένα και οι λειτουργίες ανανεώνονται σε πραγματικό χρόνο, επιτρέποντας έναν συγχρονισμένο κόσμο.
  • Οι πρώτες εφαρμογές έχουν ήδη υλοποιηθεί βασιζόμενες σε τεχνολογίες 5ης γενιάς. Παραδείγματα αποτελούν η βιομηχανία με έξυπνα εργοστάσια που ελέγχουν αυτόνομα τις διαδικασίες παραγωγής, η υγεία με απομακρυσμένες χειρουργικές επεμβάσεις ή συσκευές υγείας που παρακολουθούν ασθενείς σε πραγματικό χρόνο, καθώς κι οι μεταφορές, όπου αυτόνομα οχήματα αλληλεπιδρούν με το περιβάλλον και άλλα οχήματα για ασφαλέστερες μετακινήσεις.
  • Η έλευση του 6G αναμένεται να οδηγήσει σε εκτεταμένη υιοθέτηση τέτοιων εφαρμογών, καθιστώντας εφικτές τις κυβερνοφυσικές διαδράσεις μέσω διαφοροποιημένης συνδεσιμότητας κι αξιοποιώντας τη διαθεσιμότητα χωροχρονικών δεδομένων και τεχνολογιών τεχνητής νοημοσύνης.

Παράδειγμα του Cyber-Physical World

Ένα από τα πιο χαρακτηριστικά παραδείγματα είναι η χρήση ψηφιακών διδύμων (digital twins). Ένα φυσικό αντικείμενο, όπως ένα εργοστάσιο ή ένα αεροπλάνο, έχει το αντίγραφό του στον ψηφιακό κόσμο, το οποίο μπορεί να προσομοιώνει τη λειτουργία, να αναλύει προβλήματα και να προβλέπει συντηρήσεις.

Στο μέλλον, με την έλευση του 6G, ο κυβερνοφυσικός κόσμος θα επεκταθεί περαιτέρω, επιτρέποντας ακόμα πιο βαθιά ενσωμάτωση μεταξύ φυσικής και ψηφιακής πραγματικότητας.


Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο ΔΕΔΟΜΕΝΟ.

// ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Ελένη Χατζίδου: Θριαμβευτική επιστροφή στο Breakfast at Star μετά το σοβαρό πρόβλημα υγείας

Εφές – Παναθηναϊκός στη μάχη της Euroleague και Μπαρτσελόνα – Ίντερ στο μαγικό Champions League στις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας

Προσλήψεις σε Δήμους: 64 άμεσες ευκαιρίες απασχόλησης στη Θάσο

Λασκαράκη: Το συντριπτικό δράμα το 2017 με το διαζύγιο από τον Τσιμιτσέλη – Η τραγωδία που της «χτύπησε» την πόρτα

Η νέα γειτόνισσα μετέτρεψε τη ζωή τους σε κόλαση μέχρι που έχασε τη δουλειά του- Τους τρομοκρατούσε από την κάμερα του κουδουνιού

Τσιμτσιλή για το δράμα της Πρεζεράκου: «Μπορεί να μην απέκτησε παιδάκι αλλά είναι πραγματική ηρωίδα»

Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα: Θριαμβευτική επανεκλογή Βέμπερ στην προεδρία – Κρίσιμες συναντήσεις Μητσοτάκη στο περιθώριο του συνεδρίου

Grand Hotel: Η Κυβέλη βάζει δηλητήριο στην Αλίκη για να χάσει το παιδί

Αδιανόητο και εξευτελιστικό: Διαγράμμιση πάνω σε ξερόκλαδα και σβουνιές

Ισχυρή δόνηση στην Κάσο: 4,3 Ρίχτερ συγκλόνισαν το νησί

Φορολογικές δηλώσεις: Εκπνέει η προθεσμία για την έκπτωση του 4% – Πόσο ανεβαίνει ο μέσος φόρος στα χρεωστικά εκκαθαριστικά

ΑΣΕΠ 2Κ/2024: Εγκρίθηκαν 200 νέες θέσεις στην Υγεία

ΗΠΑ: Αγωνία για την εξαφάνιση 29χρονου ομογενούς – Εντοπίστηκαν το όχημα και προσωπικά αντικείμενα του

Συνελήφθη ο Ισραηλινός που φέρεται να βασάνισε επιχειρηματία σε πολυτελές εστιατόριο της Γλυφάδας

Συμβούλιο Ασφαλείας ΟΗΕ: Έκκληση για κατάπαυση πυρός και ανθρωπιστική δράση στην Ουκρανία – Τι ζητεί η Ελλάδα

00:00 / 00:00

Γονόρροια: Βρέθηκε πολλά υποσχόμενο αντιβιοτικό

Επιστήμονες ανακάλυψαν ένα νέο αντιβιοτικό, το Gepotidacin, που υπόσχεται αποτελεσματική θεραπεία για τη γονόρροια. Το φάρμακο μπορεί να θεραπεύσει τη νόσο με την ίδια...

Η Κίνα επιζητά στρατηγική σύμπραξη με τη Ρωσία στην τεχνητή νοημοσύνη

Ο Κινέζος πρεσβευτής στη Ρωσία, Zhang Hanhui, δήλωσε ότι η Κίνα επιθυμεί να αναπτύξει συνεργασία με τη Ρωσία στον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης, με...

Μελέτη: Ο συνδυασμός δύο φαρμάκων θωρακίζει ασθενείς μετά από έμφραγμα

Ο συνδυασμός δύο φθηνών φαρμάκων θα μπορούσε να σώσει χιλιάδες ζωές και να μειώσει δραστικά τα περιστατικά καρδιακών προσβολών και εγκεφαλικών επεισοδίων, σύμφωνα με...

Πρωτοποριακή τεχνολογία αποκαλύπτει τα «δακτυλικά αποτυπώματα» του καρκίνου στο αίμα με υπέρυθρη ακτινοβολία

Ερευνητές από το Ινστιτούτο Max Planck ανέπτυξαν μια καινοτόμο εξέταση με τεχνητή νοημοσύνη που χρησιμοποιεί υπέρυθρη ακτινοβολία για τον εντοπισμό του καρκίνου στο αίμα,...

Η μανία με τις AI κούκλες σαρώνει τα social media — αλλά κρύβει επικίνδυνες παγίδες;

Μια νέα ψηφιακή τάση εξαπλώνεται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπου οι χρήστες μετατρέπουν τον εαυτό τους σε ψηφιακές μινιατούρες χρησιμοποιώντας εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης, δημιουργώντας...

Υγεία: Η αξιοποίηση της τεχνολογίας θωρακίζει τον εγκέφαλο από γνωστική εξασθένηση

Μια νέα μετα-ανάλυση σε 57 επιστημονικές μελέτες με 411.430 συμμετέχοντες άνω των 50 ετών αποκαλύπτει ότι η συστηματική χρήση ψηφιακής τεχνολογίας (υπολογιστής, smartphone, διαδίκτυο)...

Η μανία με τις AI κούκλες σαρώνει τα social media — αλλά κρύβει...

Μια νέα ψηφιακή τάση εξαπλώνεται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπου οι χρήστες μετατρέπουν τον εαυτό τους σε ψηφιακές μινιατούρες χρησιμοποιώντας εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης, δημιουργώντας...

Επιστήμονες δημιούργησαν ανθρώπινα δόντια από μηδενική βάση στο εργαστήριο

Για πρώτη φορά, επιστήμονες κατάφεραν να αναπτύξουν ανθρώπινα δόντια σε εργαστήριο, ανοίγοντας τον δρόμο για μια μελλοντική, φυσική εναλλακτική στα σφραγίσματα και τα οδοντικά...

Έρευνα αποκαλύπτει σχεδόν 200 επικίνδυνα παρασιτοκτόνα σε ευρωπαϊκά σπίτια

Μια εκτεταμένη μελέτη σε σπίτια δέκα ευρωπαϊκών χωρών αποκάλυψε την παρουσία 197 παρασιτοκτόνων στην οικιακή σκόνη, με περισσότερο από το 40% να σχετίζεται με...

Δρ. Λάμπρος Περόγαμβρος στο ertnews.gr: Σκοπός μας ως θεραπευτές των εφιαλτών, να ξαναδώσουμε...

«Έχουμε βρει ότι ονειρευόμαστε κατά τη διάρκεια του μεγαλύτερου ποσοστού του ύπνου μας (~70%)»Τι ακριβώς συμβαίνει με τα όνειρά μας; Γιατί δεν θυμόμαστε, κυρίως...

E. Bellini, TikTok: Μαμούθ επένδυση 12 δισ. ευρώ για θωράκιση των δεδομένων των...

Το TikTok ανακοινώνει μια σημαντική επένδυση ύψους 12 δισ. ευρώ, με την ονομασία Project Clover, που στοχεύει στην προστασία των δεδομένων των Ευρωπαίων χρηστών...

Πρωτιά για το «Σωτηρία»: Όταν δίνεις φτερά στους νέους καρδιολόγους – Μ. Βαβουρανάκης,...

Συνέντευξη στη Σοφία ΠατραμάνηΣε μια Καρδιολογική κλινική – κόσμημα, η οποία «χτυπάει» στους ρυθμούς του «αύριο» της Επιστήμης, τρεις ειδικευόμενοι γιατροί της κατέκτησαν την...

Πάνω από 3 εκατ. παιδιά παγκοσμίως πέθαναν το 2022 από λοιμώξεις που σχετίζονται...

Περισσότερα από τρία εκατομμύρια παιδιά έχασαν τη ζωή τους το 2022 σε όλο τον κόσμο, εξαιτίας λοιμώξεων που σχετίζονται με τη μικροβιακή αντοχή, όπως...

A. Μπουρλά: Σύντομα θα δούμε πολύ περισσότερες και πολύ καλύτερες θεραπείες για τα...

Εξαιρετικά αισιόδοξος για το πεδίο της επιστήμης εμφανίστηκε ο κ. Άλμπερτ Μπουρλά, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Pfizer, ο οποίος, στο πλαίσιο του 10oυ...

Δέκα νέα νοσοκομεία προστίθενται εντός του 2025 στο καινοτόμο πρόγραμμα «Οίκοθεν»

Το πρόγραμμα Οίκοθεν έχει ήδη εξυπηρετήσει περισσότερους από 250 ασθενείς, εξοικονομώντας πάνω από χίλιες θεραπείες και αποδεσμεύοντας αντίστοιχα νοσοκομειακές κλίνες. Επικεντρώνεται στην ασφαλή μεταφορά...

Έρευνα: Πώς τα κέντρα δεδομένων επιδεινώνουν την παγκόσμια λειψυδρία

Τεχνολογικοί κολοσσοί όπως Amazon, Microsoft και Google κατασκευάζουν κέντρα δεδομένων σε περιοχές με σοβαρή λειψυδρία παγκοσμίως, με την υποστήριξη των τοπικών κυβερνήσεων. Τα κέντρα...

Επαναστατική φορετή συσκευή εντοπίζει καρδιακά προβλήματα με εντυπωσιακή ακρίβεια 90%

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Μιζούρι δημιούργησαν μια καινοτόμο φορετή συσκευή σε σχήμα αστερία, η οποία παρακολουθεί την υγεία της καρδιάς με ακρίβεια άνω...

Πρωτοποριακή τεχνολογία επιτρέπει το χειρισμό ολογραμμάτων

Ερευνητές ανέπτυξαν μια τεχνολογία με την οποία μπορεί κάποιος να παρεμβαίνει και να χειρίζεται ένα ολόγραμμα. Στη μελέτη τους, η οποία είναι διαθέσιμη στο...

// ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Παπαδάκης: Οι… μούσες του – 6 παρουσιάστριες που απουσίαζαν από το συγκινητικό του αντίο

Ο Γιώργος Παπαδάκης, μια εμβληματική φιγούρα της ελληνικής τηλεόρασης,...

Μαριάννα Τουμασάτου: «Επειδή εγώ απέκτησα παιδί στα 43 χωρίς εξωσωματική, εσείς…» – Η κόρη...

Η Μαριάννα Τουμασάτου, καλεσμένη στην εκπομπή "Super Κατερίνα", μίλησε...

«Το παιδί που έπεσε από τον ουρανό»: Η συγκλονιστική ιστορία του 14χρονου που παγιδεύτηκε...

Το άρθρο αναφέρεται στην τραγική ιστορία του 14χρονου Αυστραλού...

Αναδύθηκε το πρόσωπο του 600.000 ετών μυστηριώδους Αρχάνθρωπου των Πετραλώνων (φώτο)

Ερευνητές από το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης ανασύνθεσαν το πρόσωπο...

// ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ