Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024

«Το πιο μολυσμένο νησί του κόσμου» όπου κανείς δεν επιτρέπεται να πατήσει το πόδι του(vid)

  • Το ακατοίκητο νησί στο Ηνωμένο Βασίλειο έχει μακάβρια ιστορία ως τόπος ταφής κατάδικων.
  • Η είσοδος στο νησί είναι απαγορευμένη λόγω προστασίας της φύσης.
  • Τα ορατά σκελετικά υπολείμματα και τα φέρετρα μαρτυρούν τη σκληρή παρελθοντική πραγματικότητα.
  • Το νησί είναι παγκοσμίως αναγνωρισμένο ως ιστότοπος ειδικού επιστημονικού ενδιαφέροντος.
  • Οι ιστορίες του νησιού περιλαμβάνουν μύθους για δαιμονικά κυνηγόσκυλα και τέρατα.
  • Οι ασθένειες σε πλοία καταδίκων οδήγησαν σε μαζικούς θανάτους, με τα λείψανα να διατηρούνται με δυσκολία λόγω της διάβρωσης.

Μόλις 40 μίλια από το Λονδίνο, αυτό το ακατοίκητο σημείο, πλούσιο σε μακάβρια ιστορία, φιλοξενεί ανθρώπινα λείψανα από αιώνες του παρελθόντος, μια σκοτεινή απόδειξη της προηγούμενης χρήσης του ως τόπος ταφής για κατάδικους που έχασαν τη ζωή τους λόγω μολυσματικών ασθενειών σε «πλοία φυλακών» πάνω από 2 αιώνες πριν.

Θα βρείτε αυτήν την απόκοσμη λάσπη στο στόμιο του The Swale, ακριβώς έξω από τον ποταμό Medway, απέναντι από το Queenborough στο Isle of Sheppy, στο Κεντ. Ωστόσο, μην προγραμματίσετε ένα ταξίδι σύντομα, καθώς η είσοδος στο νησί είναι απαγορευμένη, αν και αυτό οφείλεται περισσότερο στο ότι είναι τόπος αναπαραγωγής και φωλιάς για πτηνά.

Το νησί δεν φέρει κανένα ίχνος ανθρώπινης κατοίκησης, εκτός, δηλαδή, από τα ορατά σκελετικά υπολείμματα και τα ξύλινα φέρετρα που κάποτε θάφτηκαν κάτω από το έδαφος, αλλά τώρα έχουν γίνει ορατά λόγω της διάβρωσης των ακτών. Η γη είναι ιδιοκτησία της Natural England και καταλαμβάνεται από δύο μεμονωμένους μισθωτές, αναφέρει το BBC .

Επιστημονικά, το νησί είναι σημαντικό. Αναγνωρίζεται παγκοσμίως βάσει της σύμβασης Ramsar και χαρακτηρίζεται ως ιστότοπος ειδικού επιστημονικού ενδιαφέροντος. Το 2017, μια σπάνια ευκαιρία να δει το νησί από κοντά είχε η ομάδα Inside Out του BBC .

Ανακαλώντας τη μοναδική εμπειρία, η παρουσιάστρια Natalie Graham μοιράστηκε τις σκέψεις της με τη The Sun: “Αυτό που είδα εκεί θα μου μείνει για πάντα. Αυτό είναι ένα πραγματικά περίεργο θέαμα. Θα πίστευα ότι δεν μπορεί να υπάρχει πουθενά στη γη κάτι τέτοιο.“, αναφέρει Wales Online .

Τα λείψανα είναι διάσπαρτα παντού
Ο σκηνοθέτης Sam Supple παρατήρησε: “Είναι σαν να βρίσκεσαι στα γυρίσματα μιας ταινίας τρόμου. Φαίνεται τόσο σουρεαλιστικό, είναι σαν να το έχει σχεδιάσει ένα τμήμα τέχνης. Υπάρχουν ανοιχτά φέρετρα και κόκαλα παντού.”

Είναι τα λείψανα των κρατουμένων που αφέθηκαν να πεθάνουν στα «πλοία της φυλακής» πριν από περισσότερα από 200 χρόνια

Η ανατριχιαστική τοποθεσία γύρω από την άκρη του νησιού έχει κερδίσει το παρατσούκλι “Coffin Bay”, διαβόητο για τα διάσπαρτα ανοιχτά φέρετρα και τα ανθρώπινα λείψανά του.

Η τοπική παράδοση είναι γεμάτη από απόκοσμες ιστορίες για το νησί, συμπεριλαμβανομένων θρύλων για δαιμονικά κυνηγόσκυλα με κόκκινα μάτια που καταβροχθίζουν τα κεφάλια των θαμμένων, και «ένα νησί που καταλαμβάνεται αποκλειστικά από τους νεκρούς». Ένας ντόπιος αφηγήθηκε στο BBC στο ντοκιμαντέρ ιστορίες «τεράτων που τρέφονταν με τον εγκέφαλο των ανθρώπων που έπιασαν», ενώ ένας άλλος από το Κουίνμπορο ισχυρίστηκε ότι άκουσε ένα «ουρλιαχτό» από το νησί τη νύχτα.

Ωστόσο, η αληθινή ιστορία πίσω από το Νησί του Νεκρού είναι μια τραγωδία. Τον 18ο και τον 19ο αιώνα, οι τρόφιμοι ήταν εγκλωβισμένοι σε «φυλακές», πλωτές φυλακές, κοντά στο Isle of Sheppey.

Ένα τέτοιο σκάφος έφερε το δυσοίωνο όνομα Retribution.

Αυτοί οι κρατούμενοι, ορισμένοι ηλικίας έως και δέκα ετών και καταδικασμένοι για μικροαδικήματα όπως μικροκλοπές, προορίζονταν για απέλαση στην Αυστραλία. Ωστόσο, όσοι ήταν πολύ άρρωστοι για το επίπονο ταξίδι θα περνούσαν τις μέρες του θανάτου τους σε αυτά τα πλοία, αγκυροβολημένα στα ανοιχτά της ακτής, υποκύπτοντας στον θάνατο μέσα στις βάρκες.

Οι Βρετανοί σοκαρίστηκαν όταν έμαθαν ότι οι ασθένειες που ξέσπασαν σε πλοία καταδίκων οδήγησαν σε εκπληκτικό αριθμό νεκρών, όπως αποκαλύφθηκε σε ένα ανατριχιαστικό ντοκιμαντέρ του BBC . Ο αείμνηστος ιστορικός του ναυτικού, καθηγητής Έρικ Γκρόουβ, εξήγησε τη ζοφερή πραγματικότητα: «Πολλά εγκλήματα επισύρουν τη θανατική ποινή αλλά, αποφασίστηκε ότι οι κατάδικοι που δεν ήταν αρκετά υγιείς για να κάνουν το ταξίδι στην Αυστραλία, θα έπρεπε να πεταχτούν στα σκουπίδια».

Αποκάλυψε περαιτέρω τις τρομερές συνθήκες: «Το σημαντικότερο πρόβλημα ήταν πραγματικά ότι υπήρχαν πολλοί άντρες μαζί ή πολλά αγόρια μαζί, που ήταν άρρωστοι, και επομένως αν άρχιζε να εμφανίζεται μια επιδημία, τότε θα εξαπλωνόταν και αυτό ήταν ιδιαίτερα σημαντικό πρόβλημα στις αρχές της δεκαετίας του 1830 , όταν ήταν εδώ το Retribution, γιατί υπήρχε η επιδημία χολέρας».

Σε μια προσπάθεια να σταματήσει η εξάπλωση της ασθένειας, οι νεκροί ενταφιάστηκαν σε ασήμαντα φέρετρα στο νησί Deadman’s, τώρα εκτεθειμένα στην άμπωτη χωρίς ίχνη της ταυτότητας των κρατουμένων. Οι ειδικοί αντιμετωπίζουν μια τρομακτική πρόκληση για τη διατήρηση αυτών των υπολειμμάτων, καθώς η αδυσώπητη θάλασσα διαβρώνει το νησί, σαρώνοντας τα οστά μακριά.

Σε μια παράξενη ανατροπή, επιπλέον παρόμοια ανθρώπινα λείψανα ανακαλύφθηκαν στο Chatham, ανέφερε το Kent Live.

Τα λείψανα προέρχονταν από πολυάριθμους Γάλλους αιχμαλώτους που κρατήθηκαν κατά τη διάρκεια των Ναπολεόντειων πολέμων, οι οποίοι ενταφιάστηκαν σε κοντινούς βάλτους μετά θάνατον. Τα λείψανά τους αργότερα εκτέθηκαν λόγω διάβρωσης και στη συνέχεια εκτάφηκαν και ενταφιάστηκαν ξανά στο νησί St Mary.

Δείτε ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ

photo: pixabay

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Tο ΔΕΔΟΜΕΝΟ δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το ΔΕΔΟΜΕΝΟ ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

Δημοφιλή

Ενίσχυση με Αϊζάια Τέιλορ για την Dubai BC

Η Dubai BC προσθέτει τον Αϊζάια Τέιλορ στο ρόστερ...

Ισραήλ: Μαχητικά αεροσκάφη κατέστρεψαν περίπου 1.000 εκτοξευτές ρουκετών της Χεζμπολάχ στον Λίβανο

Ισραηλινά μαχητικά αεροσκάφη κατέστρεψαν θέσεις της Χεζμπολάχ στον νότιο...

Επίθεση Μπαχτσελί κατά Δένδια: Λαχταρά τον βυθό της θάλασσας, όπως οι παππούδες του

Ο αρχηγός του Κόμματος Εθνικιστικής Δράσης εξαπέλυσε λεκτική επίθεση...

«Αθήνα 20 χρόνια μετά»: Η μεγάλη γιορτή του ελληνικού αθλητισμού στο Καλλιμάρμαρο (ΦΩΤΟρεπορτάζ)

Η βραδιά στο Παναθηναϊκό Στάδιο γιόρτασε την ιστορική χρονιά...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

Το εντυπωσιακό αιγυπτιακό χρυσό δαχτυλίδι με τη γάτα – σύμβολο της θεάς Μπαστέτ

Το εντυπωσιακό αιγυπτιακό χρυσό δαχτυλίδι με τη γάτα ανήκε στην Τρίτη Ενδιάμεση ΠερίοδοΟι αρχαίοι Αιγύπτιοι είχαν μεγάλη εκτίμηση για τις γάτες και τις ντύναν...

Παλλάντιον: Η θρυλική ελληνική πόλη που οι Ρωμαίοι πίστευαν ότι υπήρχε εκεί όπου ιδρύθηκε αργότερα η Ρώμη

Ο θρύλος του Παλλάντιου αναφέρεται σε πολλά έργα της κλασικής λογοτεχνίας, με την Αινειάδα του Βιργίλιου να είναι το πιο γνωστό.Η πόλη Παλλάντιο ιδρύθηκε...

Το «πιο επικίνδυνο» φυτό του κόσμου μπορεί να προκαλέσει πόνο που διαρκεί μήνες με ένα μόνο άγγιγμα!

Το φυτό Dendrocnide moroides, γνωστό ως "Deadly Stinger", μπορεί να προκαλέσει πόνο που διαρκεί μήνες με ένα άγγιγμα.Οι τρίχες του φυτού λειτουργούν ως υποδερμικές...

Αρουραίοι… ταξιτζήδες; Δείτε το βίντεο!

Αρουραίοι μπορούν να μάθουν πώς να οδηγούν και να καθοδηγούν μικρά αυτοκίνητα.Το συγκεκριμένο βίντεο παρουσιάζει τη διαδικασία αυτή.Η πληροφορία προέρχεται από τους λογαριασμούς The...

Ο «κομήτης του αιώνα» που βρισκόταν σε τροχιά εδώ και 80.000 χρόνια θα είναι ορατός από τη Γη σε λίγες μέρες

Ο κομήτης C/2023 A3 (Tsuchinshan–ATLAS) θα είναι ορατός στο βόρειο ημισφαίριο σε λίγες μέρες.Ο κομήτης προκάλεσε ενθουσιασμό από το 2022 και αναμένεται να είναι...

Φίδι εισβάλλει σε αποικία μυρμηγκιών και ιδού τί παθαίνει! Απίστευτο βίντεο

Ένα φίδι εισβάλλει σε αποικία μυρμηγκιών και αντιμετωπίζει τις συνέπειες.Το βίντεο δείχνει το φίδι να καταστρέφεται από τα μυρμήγκια.Το μήνυμα της φώτο είναι ότι...

Ανακαλύφθηκε στην Σμύρνη… αρχαίο Eyeliner 8.200 ετών!

Οι ανασκαφές στον τύμβο Yesilova στη Σμύρνη ανακάλυψαν αρχαίο eyeliner 8.200 ετών.Το eyeliner ήταν κατασκευασμένο από κολ, που περιείχε οξείδιο μαγγανίου.Τα ευρήματα αποκαλύπτουν πληροφορίες...

Η πανοπλία της «αθανασίας» που φορούσαν οι Κινέζοι βασιλιάδες – Από τί ήταν φτιαγμένη

Η ταφική στολή από νεφρίτη φορούνταν από βασιλικά μέλη της δυναστείας Χαν της Κίνας.Τα κοστούμια κατασκευάζονταν από χιλιάδες κομμάτια νεφρίτη με χρυσή κλωστή.Προστατευαν τον...

Εκπληκτικό: Πρωτότυπα ζωντανά χρώματα επιγραφών αποκαλύφθηκαν στον ναό του αιγύπτιου “θεού” Ώρου

Ο Ναός του Εντφού είναι αιγυπτιακός ναός στην δυτική όχθη του Νείλου στην Άνω Αίγυπτο.Ανακαλύφθηκαν πρωτότυπα ζωντανά χρώματα επιγραφών και χρυσός στολισμός κατά τη...

«Ολόκληρο οικοσύστημα» απολιθωμάτων 8,7 εκατομμυρίων ετών βρέθηκε κάτω από γυμνάσιο του Λος Άντζελες

Ανακαλύφθηκαν δύο τοποθεσίες με απολιθώματα, συμπεριλαμβανομένων ενός σολομού με δόντια και ενός μεγαλόδοντα.Τα απολιθώματα περιλαμβάνουν οστά 8,7 εκατομμυρίων ετών και οστράκα 120.000 ετών.Οι ερευνητές...